Šta je novo?

POPCORN A110 napokon u Srbiji

pitanje za THE SERB-a:

Kad uključiš usb flash u zadnji konektor, da li se greje kao kad je uključen na prednji? Pošto meni kingston 16GB se usija kad je napred uključen a pozadi je totalno ladan i nakon par sati.

Dimension

Width 10.5"(270mm) x Depth 5.25" (132mm) x Height 1.25" (32mm) kopirao odavde http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=productspec&item_id=6 .

naravno ne dobija se HDD za tu cenu. ja sam koristio stari maxtor od 250GB 3,5". najbolje mi je to da se uređaj uopšte ne čuje kad radi a taj hard mi je baš drndao u kompu. jedino što se greje ko ringla, srećom pa na A110 ima on/off prekidač (na A100 ga nije bilo).

treba uzeti u obzir da ne rade svi hard diskovi koje možeš da ubodeš, pa su se likovi setili da naprave listu podržanih (baš sam bio srećan kad sam pronašao moj na listi) ali i onih koji sigurno ne rade. http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=7735

Hitachi se bas pokazao.
Dobra im je ona gradacija (Notes) za pojedine diskove.
U svakom slucaju ozbiljnost firme se vidi i u ovom infou, koji je za svaku pohvalu.

Pored svih review-a na netu i poredjenju direktnih rivala, uzeo bih Azbox Premium.

Hitachi se bas pokazao.
Dobra im je ona gradacija (Notes) za pojedine diskove.
U svakom slucaju ozbiljnost firme se vidi i u ovom infou, koji je za svaku pohvalu.

Pored svih review-a na netu i poredjenju direktnih rivala, uzeo bih Azbox Premium.

Jos jedan uvoznik,a mozda samo diler.Gde su sada ovi moderatori :-devil-:!!!

Pozdrav

Re

Pitanje za vlasnike kokicara.... Da li a110 podrzava eksterni blu-ray preko usb-a? Veliki pozdrav i sve najbolje

pa sigurno da podržava pošto svaki blu-ray čitač, čita i dvd. to je oko podrške ali da staviš blu-ray film ne znam da li bi radilo, mada možda bi prepoznao m2ts fajl pa tako pustio film.

BD ima neki vid zastite pa otud i problema kod HD zvuka sa kompa. Za sada jedino Asus Xonar HDAV 1.3 moze da bitstreamuje HD zvuk u full obliku. Bilo bi lepo kada bi neko mogao da testira BD film preko BD-Rom na PopCornu. Ne samo slika nego i zvuk.

BD ima neki vid zastite pa otud i problema kod HD zvuka sa kompa. Za sada jedino Asus Xonar HDAV 1.3 moze da bitstreamuje HD zvuk u full obliku. Bilo bi lepo kada bi neko mogao da testira BD film preko BD-Rom na PopCornu. Ne samo slika nego i zvuk.
Moze,evo ja imam i BD rom i sve,ali moram da nadjem SATA usb interfejs da bih prikljucio skalameriju.To moze malko da potraje.Naslova na BDu imam pa bar sa te strane nece biti problem!

Pozdrav

A BD-Rom direktno unutra umesto HDD ili HDD mora biti zbog neke memorije?

A BD-Rom direktno unutra umesto HDD ili HDD mora biti zbog neke memorije?
Pa konektori su u samom kucistu.Za tu varijantu bi morao da nadjem neke adapter kablove sa zensko zenskim konektorima za koje nisam siguran da postoje,zato mislim da je bolje naci usb sata fioku 5,25 a i brze!

Pozdrav

Kakvi zenski konektori? Zar se HDD unutar uredjaj ne povezuje isto kao i na ploci? Na ploci je isti konektor kao i na HDD ili DVD uredjaju pa je verovatno takav i na BD uredjaju.

Da i ne.Konektori na stampanoj ploci su takvi da direktno mozes u njih da ukljucis 3,5` hdd,ali zbog same konstrukcije stampane place,cak i ako je izvadis iz kucista kokicara ne postoji mogucnost da direktno ukljucis SATA 5,25` uredjaj.Iz tog razloga bi trebali neki adapteri ili produzni kablovi!

Pozdrav!

Znaci ti maltene "nabodes" HDD unutar kucista na sata konektor. To resava problem kabliranja unutar kucista a problem je za optiku. Nikad nisam video adapter tog tipa a moze li BD-Rom preko USB? Ima li dovoljnu propusnu moc?

Znaci ti maltene "nabodes" HDD unutar kucista na sata konektor. To resava problem kabliranja unutar kucista a problem je za optiku. Nikad nisam video adapter tog tipa a moze li BD-Rom preko USB? Ima li dovoljnu propusnu moc?
Upravo tako,to je resenje koje je prihvatio popcorn i jos par firmi,a ostali razvalce kablove po kucistima.
Ja sam probao da poterem neke HD trejlere sa ekstenzijom .mov sa kingston USB od 2gb i radili su kao zmaj.
Moracu da nadjem usb sata fioku na koju moze da se stavi Bd rom.

Pozdrav

ja sam probao .mov trejler Bruno 1080p od 270mb i malo koči na sredini. ali mislim da je problem sa flash-om koji je jako star, probaću da pustim sa hard-a.

Nasao sam usb na sata externu fioku.Probam veceras i pisem izvestaj ili veceras ili sabajle!
Pozdrav

zvanično neće skoro, jedino da ti neko donese iz švabije kad krene prodaja (ako već nije?)

Poucen iskustvom stecenim zadnjih 10 godina nista od novih AV gadgeta u evropi se ne prodaje pre IFE za tu godinu,sto ce reci da prodaja C-200 nece pre septembra tj. oktobra.
Sto se tice mog experimenta on je polu uspesan.
Nakacio sam BR rom bez vecih problema na kokicara uz pomoc Sata Usb fioke i gurno original Blue Ray naslov Patriota.Svi fajlovi na disku su citljivi i moze im se pristupati,ali kada se pokrene neki od video fajlova nista se ne dogodi.Zasto?Odgovor je prost:jos uvek ne postoji komanda odnosno instrukcija za operativni sistem pod kojim radi popcorn koja bi omogucila pustanje kriptovanih BR naslova.Plasim se da ce isti problem biti i kod starijeg brata c200.Ako se nevaram ista problematika je i kod XBMC(valjda se tako pise) sistema.Imam par naslova na dvd-r diskovima koji su 1080p rezoluciji i oni preko eksterne fioke i dvd tj BR roma rade besprekorno.Nisam probao sa obicnim dvd romom ali ne vidim zasto ne bi funkcionisalo.
Eto misterija je resena.

Pozdrav

Znaci da BD zastita radi svoj posao. A kada bi prebacio sadrzaj BD na HDD, i kao ISO i da extrahujes pa da probas?

Hm nisam ulazio u tematiku ripovanja iso fajla sa BR naslova,ali vredi probati.

Probam pa javljam !

Pozdrav

Koja je fora sa ovim popcornom, jel on ima DVB-S HD risiver za te pare ? :)

Au ;) Pa za te pare xtreamer + HD risiver :)

Nazad
Vrh Dno