Šta je novo?

POPCORN A110 napokon u Srbiji

^ Zanimljiva spravica za samo 169$

Za sve one koji su se interesovali upravo sam dobio mail od uvoznika da je stigla isporuka popcorna,tako da svi oni koji su se interesovali za kupovinu istih mogu da se obrate tamo!
Pozdrav

Fala na info-u. Ja sam moj poručio, kažu stiže prekosutra. naravno nabaciću neke slike kad stigne.

Ma ti definitivno radis za njih,vamo pljujes,a sada kao kupujes :-devil-:!

Salim se naravno,videces da je super stvar,a danas sam provalio da je izasao i novi update.Ne znam sta radi ali ubacio sam ga:type:,nece da se baci!

Pozdrav

mene zanima npr. neki custom firmveri za popcorn kao za WD npr.
tj. da li postoje, mada pošto popcorn ima sve džidža-bidže odmah dostupne možda ni ne trebaju.
ali bila bi dobra fora podrška za eksterni dvd drajv.

mene zanima npr. neki custom firmveri za popcorn kao za WD npr.
tj. da li postoje, mada pošto popcorn ima sve džidža-bidže odmah dostupne možda ni ne trebaju.
ali bila bi dobra fora podrška za eksterni dvd drajv.

Ja koliko znam ima podrsku za externi dvd drajv.Licno sam kacio neku usb 5,25 fioku na isti i gledao neki video materijal sa dvd medije.

Pozdrav

Za pch ti ne treba custom fw jer fw-ovi od kada izlaze, izlaze da bi zadovoljili apetie korisnika za divno cudo :p Externi drajv je radio oduvek ... ne znam gde si cuo/video da ne radi. Cak sto vise mnogo je bolje resenje nego interni jer je to jedino lose reseno na pch-u. Interni drajv se mnogo, ali mnogo greje s toga se ljudi dovijaju na razne nacine da ga ohlade .... Ali u sustini retko ko i koristi taj interni drajv kao neki ozbiljan sourcce ... I usb se vraski greje kada ga zakacis. Po meni najbolje resenje NAS + PCH + PC or Mac :p Mreze prepoznaje brze nego hardove :D Na usb-u eventualno mozes drzati neku Juke box bazu ... reuzltat rada nekih juke boxova (po meni movie flow - n00b friendly) izaziva zavist komsija :D Ali je spor do zla boga .... Yamj pravi "najbrzu" bazu ali osedis dok sve ispodesavas . NMT ce jos mnogo vremena biti najbolji "media tank" upravo zbog ogromne baze korisnika i podrske koji isti daju. Skoro da ne postoji resenje problema koje nije spomenuto na http://www.networkedmediatank.com/ + stalni apdejti svega sto je vezano za pch i soft ili hardver koji se koristi za njega.

Kupovinom PCH-a neces se zahebati nikako to je sustina ... svi koji cekaju xtreamer i ostale media tankove ce da se nacekaju dok ne prodju prve decije bolesti kod istih a to je ono sto je popcorn davno prelezao :) Sad je porastao sve hoce da klopa :D Preporuka ;) http://www.popcornhour.ro/ kod rumuna je oko 200 eurica , ako nadjes nekog da ti ga donese ;)

znam ja da se neću zeznuti, pošto bukvalno slinim na popcorn još od kad je najavljen. malo sam se bio iznervirao zbog onog zastoja sa tim atestom. mislio sam da im nisu dali atest pa ne znaju kako da saopšte svima. Xtreamer deluje zanimljivo najviše zbog cene, ali postoji i gomila drugih sličnih plejera koji su davno izašli, a opet samo se čuju vesti o popcornu - znači da je najbolji.

hteo sam da nabavim iz austrije i isto bi me izašlo oko 250e (220e + da platim liku koji bi mi doneo).
pare su spremljene a trebao bi ujutro da stigne, ako su poslali City-jem, znajući njih moraću jako rano da ustanem.

ajd nek ti je sa srecom :p bices odusevljen koliko i ja kad sam ga prvi put video :D

Sto se tice Azbox-a, ipak ga ima u Srbiji.
Dobio sam meil od Azboxa, da je za Srbiju firma zaduzena za prodaju.

Postovani gdin. XXXXXX,

Nas office zaduzen za prodaju u EU nas je kontaktirai i proslijedio nam Vas e-mail. Kako sam vidjeo Vas interesuje kupovina AzBox HD uredjaja, gdje imamo dva modela, Elite i Premium. Ove uredjaje mozete kupiti u Republici Srbiji kod naseg ovlastenog prodavca, firme Antenall d.o.o. .

Njihove kontakt podatke mozete pronaci na :

http://www.antenall.rs

S poštovanjem,

Brdarić Zlatan

Digital technologies & Innovations d.o.o. Sarajevo
OpenSat LDA., Mazedo~Moncao, Portugal
Mobile: +387 61 809 730
Tel/FAX: +387 33 210 806
http://www.AzBox.com

Poslednja izmena:
stiglo je jutros. prezadovoljan sam.

5614_1196129781819_1185717513_30578679_4582084_n.jpg
5614_1196129821820_1185717513_30578680_7854109_n.jpg

5614_1196129861821_1185717513_30578681_219491_n.jpg
5614_1196129901822_1185717513_30578682_1961399_n.jpg

5614_1196129941823_1185717513_30578683_3931479_n.jpg
5614_1196130021825_1185717513_30578684_5767512_n.jpg

5614_1196130061826_1185717513_30578685_5441415_n.jpg

5614_1196130101827_1185717513_30578686_6042196_n.jpg
5614_1196130221830_1185717513_30578689_8281534_n.jpg

ima nekih bagova, ali i firmver je star pa ću da nadogradim. sve pušta ne samo scene ripove, već i one od 13, 15 giga. bez ikakvih problema. zvuk isto radi preko HDMI, a svi filmovi su sa DTS zvukom. Jedino mi nije pustio old school koji je u WMV-HD formatu, pošto sam skidao za Xbox.

plus u vezi USB DVD drajva

Poslednja izmena:
I sta sada?Vidis da se cekanje isplatilo!Zar ne?
Sada sam definitivno siguran da radis za uvoznika :)

Pozdrav

Sto se tice Azbox-a, ipak ga ima u Srbiji.
Dobio sam meil od Azboxa, da je za Srbiju firma zaduzena za prodaju.

Postovani gdin. XXXXXX,

Nas office zaduzen za prodaju u EU nas je kontaktirai i proslijedio nam Vas e-mail. Kako sam vidjeo Vas interesuje kupovina AzBox HD uredjaja, gdje imamo dva modela, Elite i Premium. Ove uredjaje mozete kupiti u Republici Srbiji kod naseg ovlastenog prodavca, firme Antenall d.o.o. .

Njihove kontakt podatke mozete pronaci na :

http://www.antenall.rs

S poštovanjem,

Brdarić Zlatan

Digital technologies & Innovations d.o.o. Sarajevo
OpenSat LDA., Mazedo~Moncao, Portugal
Mobile: +387 61 809 730
Tel/FAX: +387 33 210 806
http://www.AzBox.com

Ne radi mi link tj njihov sajt.

Sad cu ja da zvucim uzasno,a sto ne biste otvorili novi thread o Azboxu?:d

Pozdrav

Ne radi mi link tj njihov sajt.

Radi, sacekaj jedno 10 minuta.
Zvao sam ih telefonom i u toku sledece nedelje stizu velike kolicine oba modela.
Bar mi je tako, ljubazni gospodin, dao informaciju.

Sto se tice nove teme, moze da se otvori, kada roba stvarno bude u Bgd.

malo sam se zezao sa UltraHD materijalom, tj. pokušao da pustim na popcornu ali naravno nije uspelo, što i ne čudi kad se pogledaju specifikacije videa:

Ducks Take Off 2160p QHD CRF25 TEST DEMO x264-CtrlHD
RUNTIME.........: 16s:666ms
SIZE............: 493 MB
FRAMERATE.......: 29.97 fps
BITRATE.........: 238 Mbps
RESOLUTION......: 3840x2160
SOURCE..........: RAW input from HD film camera

Crowd Run 2160p UHD CRF22 x264-CtrlHD.mkv
QUALITY....: QHD
FORMAT.....: MKV
VIDEO CODEC: H.264
VIDEO......: 3840x2160p, H.264 ([email protected]), 50.00 fps, 270 Mbps
AUDIO......: NO
RUNTIME....: 10 seconds

ali plejer nije odbijao da pusti klip, već je u dužini klipa prikazao crn ekran.

c81ad05e41b8.jpg

a morao sam to da probam, jer sam već predlagao onima na WD tv podforumu pa su se pravili ludi.

Poslednja izmena:
Pa naravno da su se pravili ludi,ono njihovo kuvalo za kafu zeza sa obicnim Hd materijalom a zamisli sa Ultrom,verovatno bi zakucao jednom za sva vremena.

Pozdrav

Cekaj, koja je poslednja cena za ovog kokicara, sta se dobija za to i gde ima da se kupi u Srbiji?:D
Dajte jos neke utiske, sa nekim drugim materijalima

ajd predloži šta da isprobam. pošto ja imam 30-ak filmova na disku i svi su mkv. neki su scene release 4.3GB, a ima dosta i onih custom verzija. juče sam npr. odgledao transformerse 1080p od 13,3GB slika je toliko ošta da sam se naježio kad sam gledao. kao da sam gledao neki drugi film prvi put. prosečan bitrate na toj verziji je oko 18 Mbps (tako piše u info panelu).
takođe uporedio sam starship troopers dvd rip od 1.4GB i BrRip od 2,2GB, bukvalno ne može da se poredi. dvd rip je izgledao solidno (nakon onih transformersa očajno) a BrRip ima nenormalno dobru sliku. to je ona varijanta 700x300 rezolucije. na par serija (HDTV ripova u 720p) zbog niskog bitratea primećuju se one fleke na tamnijim delovima. probao sam i transformerse 2 u HD-u i dobro izgleda.
titlovi ako kasne ili žure jako lako mogu da se sinhronizuju, obično se dešava kod tih custom ripova, pošto se uglavnom prevode samo oni regularni. može boja da se menja, veličina, pozicija. za titlove sam stavio česki jezik, uvek prikazuje Đ i Ž a Ć je negde normalno a negde je "ae". ostala slova rade bez problema. jedino mi nije pustio wmv Old School. to je zasad jedini "problem".

takođe spajao sam ga sa kompom preko usb-a, prepoznao ga je kao externi disk a brzina prenosa je bila 30MB/s.

Ovo je i vise nego dovoljno;)
Hteo sam da cujem kako se npr ponasa sa ovim standardnim divX ili DVD filomovima, jer njih imam najvise, ali izgleda da ce kolekcija morati da se obnavlja:)
Kako se povezuje na TV (pomocu HDMI kabla ili nekako drugacije)?
Na kom TV-u si ti gledao?
Skoro sam kupio panasonic plazmu X10, pa me zivo interesuje kako bi bilo na njoj slika?
Takodje me interesuje kako si ga povezao sa kompom?
Pozdrav

Tv iz moje mašine - Toshiba 32" LCD spojeno HDMI-jem koji dolazi u paketu.

a11002_lg.jpg

na slici vidiš s leva na desno: on/off prekidač ( :) ), komponentni konektori (zeleni,plavi, crveni - daju max 1080i), mali crni okrugli je S-Video ( na "novijim" CRT-ovima), kompozitni žuti i crveni i beli za zvuk (može da se nastavi na SCART-npr) a tu je optički konektor za AV risivere. Tebi sa X10-kom će biti najvažniji HDMI i nikako drugačije ne preporučujem. kabal dobiješ u kutiji pa nemaš frke. USB-PC (kockasti) je naravno predviđen za spajanje sa PC-om ako nemaš neku kućnu mrežu kao ja što nemam npr.

a za divx si možda pogrešno shvatio. filmovi izgledaju odlično i upscale je savršen (što je kvalitetniji-čitaj veći rip - slika je bolja) ali kad pustiš neki HD, a to čak može biti i neki od onih najjadnijih ripova od 2,2GB u 720p, i ponovo kad se vratiš na divx samo ćeš se nasmejati i stisnuti stop. Pogotovo na toj plazmi koju ti imaš. Kad meni izgleda odlično na 32" LCD-u kako će tek tebi na, pretpostavljam 42", plazmi i to novije generacije.

Poslednja izmena:
Znaci, preostaje mi samo da opljackam neku banku i eto meni "kokicara" u kuci :D
Puno hvala i u zdravlje da te sluzi;)

Nego, mozes li mi reci koje su mu dimenzije?
Na jednoj sam slici video hard disk, pa me interesuje da li se i on dobija uz kokicara ili si ga kupio(ako je ovo, koji je hd u pitanju)?

Poslednja izmena:
Kokicar:D

Prilozi

• Apr01_Still_Popcorn_Hour_rdax_320x240.jpg
    Apr01_Still_Popcorn_Hour_rdax_320x240.jpg
    46 KB · Pregleda: 92
Dimension

Width 10.5"(270mm) x Depth 5.25" (132mm) x Height 1.25" (32mm) kopirao odavde http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=productspec&item_id=6 .

naravno ne dobija se HDD za tu cenu. ja sam koristio stari maxtor od 250GB 3,5". najbolje mi je to da se uređaj uopšte ne čuje kad radi a taj hard mi je baš drndao u kompu. jedino što se greje ko ringla, srećom pa na A110 ima on/off prekidač (na A100 ga nije bilo).

treba uzeti u obzir da ne rade svi hard diskovi koje možeš da ubodeš, pa su se likovi setili da naprave listu podržanih (baš sam bio srećan kad sam pronašao moj na listi) ali i onih koji sigurno ne rade. http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=7735

Moz' sa popcorna da se tera i torrent ...i tako.... :eyebrows:

Ali najveca mana mu je sto se ne gasi na daljinac :p tj ode samo u "hibernaciju", zna da izludi kad nesto zakuca a onda morate da ustanete iz kreveta i da ga gasite nazad na prekidac :D Od ostalih mana nijedna nije vredna pomena koliko ima vrlina :)

Vrh Dno