Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. i 2. TV ti je verovatno u STORE modu, pa sam menja režime rada. Potraži u podešavanjima TV-a gde se to menja.

3. Da, to se tretira kao statična slika (nema promena).

4. Preporuka je da ne gledaš dugo kanale sa statičnim elementima (logo TV stanice, jedna ista strana teleteksta, desktop itd.) nego da menjaš. Ne na svakih par sekundi, ni par minuta čak nije strašno ali nemoj da ti se desi da ga ostaviš recimo celu noć sa jednom istom statičnom slikom.

Kad je crno i nije strasno, kad se "usvira" mozes gledati po vise sati neki tv program ili sa crnim linijama ali heh to bi vise skodilo tebi nego li tv. Kad radis burn-in tj prvih 200 radnih sati smanjis kontrast, osvetljenje na pola i sve sto gledas jeste da pokriva ceo ekran. Kasnije si miran. Kod tv programa kad idu reklame obicno je dovoljno dase izgubi uticaj staticnosto logoa.

Kad je crno i nije strasno, kad se "usvira" mozes gledati po vise sati neki tv program ili sa crnim linijama ali heh to bi vise skodilo tebi nego li tv. Kad radis burn-in tj prvih 200 radnih sati smanjis kontrast, osvetljenje na pola i sve sto gledas jeste da pokriva ceo ekran. Kasnije si miran. Kod tv programa kad idu reklame obicno je dovoljno dase izgubi uticaj staticnosto logoa.

Da li svoju plazmu koristis za desktop i kakva su iskustva(ima li burn in-a i ostrina) ?

Za pravi desktop ne jer mi je bilo nezgodno da sedim/lezim na krevetu i kucam, vise mi prija varijanta uz sto. Ostrina je na mestu, sa 2m nsa 720p slova su lepo vidljiva i sve je normalno mada def bi sa 1080p bilo mnogo bolje za text. Kako odgledam nekad neki program po par sati sa staticnim delom ili 2.35:1 film sa crnim linijama, neke igrice koje su imale one health barove pa je sve ok (da cuknem vo drvo). Mada ja ne igram po 5-6h odjendom pa ne znam kako bi se ponasala u tom pogledu, ovako je ok.

ova cena x10-ke mi odgovara tako da je ona 99,99% moj izbor, bolje i manja dijagonala zarad kvaliteta

Planiram da uzmem PS63B680 i da ga koristim kao monitor. Znaci za sve. NeoPDP, anti burn in, valjda ima neki "orbiter" i da ne razmisljam o burn in-u, mislim ne bi trebalo, valjda?

Planiram da uzmem PS63B680 i da ga koristim kao monitor. Znaci za sve. NeoPDP, anti burn in, valjda ima neki "orbiter" i da ne razmisljam o burn in-u, mislim ne bi trebalo, valjda?

Jes da nije lcd al ne bi trebalo, otkud znam, niko ne koristi plasmu za desktop.
Kupi odma i par naocara, trebace ti :)

42a410 je enty model iz 2008 a 42X10 je entry model iz 2009.

Potonji se treba uporediti sa 42b450.

42X10 je najbolji entry model na trzistu a b450 je best buy.

42a410 je enty model iz 2008 a 42X10 je entry model iz 2009.

Potonji se treba uporediti sa 42b450.

42X10 je najbolji entry model na trzistu a b450 je best buy.

stani, po tvome bolji je samsung?

pa rece covek best buy...pa ja i gledam da uzmem x10
btw iste su cene sad.

Zanimljivo bi bilo da pisem na nekom drugom jeziku. Bas me zanima gdje stoji da sam rekao da je B450 bolji model :)

Opet;

42X10 je najbolji entry model na trzistu a b450 je best buy entry model.

Verovatno je kod tebe B450 osetno jeftiniji od X10 kada si za B450 rekao da je best buy. Kod nas ova dva modela koštaju isto, bar u TM-u, tako da nam zvuči malo čudno kada za X10 kažeš da je najbolji entry model ali da je B450 bolja kupovina.

Kolika je inače razlika između ova dva modela u Bosni i Hrvatskoj (ne znam gde tačno živiš)? U Beogradu (u TM-u) X10 je skuplji 2 €.

Zaista impresivno!

42X10 je 1450km (~740e) a 42B450 je 1300km (~665e), Sarajevo.

Kod entry level modela svaki euro je bitan. Koliko je tačno u Beogradu.

Poslednja izmena:
B450 je 72000din ili tacno 770evra.

X10 je 72200din ili tacno 772evra.

Ovo su cene u Tehnomarketu. Krajnje nenormalno.
Samo da potvrdim i da dodam da se ne zacudis Nani mnogo jer mi smo mnogo jadni i imamo samo jednu ozbiljnu prodavnicu u gradu - Tehnomarket. Ako neko zna jos neku a da je konkurentna sa cenama(naravno Tehnomanija, Tehnomax...i ostali nisu ni priblizni po cenama Tehnomarketu)voleo bih da mi kaze jer ovih dana planiram kupovimu tv.
Nani, secas se kad smo pricali o plazmama, tada su aktuelni bili PV80 ili A410 a vidis ja i dalje tapkam u mestu, tj nista nisam uzeo. Uhvatila me ona groznica, stalno cekam neki novi i stalno cekam da padne cena:smash:
Mislim da je trenutno kod nas najbolja kupovina X10 - 772eura, a ako neko zna neku bolju, neka sada kaze ili neka zauvek cuti:D
Mozes li jos jednom(javno) da mi uporedis PV80 i A410, samo prednosti i mane, a za X10 je sve receno u tvojoj recenciji koju ovom prilikom jos jednom pohvaljujem;)

Da li ima svrhe kupovati modele jace od g10. Posto vidim da je G10 bas na izuzetnim popustima preko.

Pa na ovo pitanje jedino sam sebi mozes da odgovoris. Sve je u tome koliko si opsednut kvalitetom slike i koliko para si spreman da izdvojis za tv. G10 je odlican televizor ali naravno ima boljih kao V10. Pitanje je da li je tebi razlika u ceni izmedju G10 i V10 opravdana ili nije.

Djuma mislim da sma bas na ovom forumu uporedjivao PV80 i a410 a nekoj od prijasnjih stranica.
Moj ti je savjet da oba pogledas jer su tu negdje i odlucis koji ces uzeti.
Malu prevagu ja bi dao Pansonicu.

Sto se tice G10 i V10, to samo kupac moze odluciti, recenzija ce uskoro izaci. Po meni V10 je bolji od Kure G9 a citat ce te zasto.

Imam utisak da nas ovde šišaju samo tako što se tiče Panasonica - osuđeni smo na dobru volju Tehnomarketa da nešto uveze, stavi cenu 99k na par sati i onda digne na 127k i opet se sve proda. A što bi onda i smanjivali cenu... kad bi se malo ugledali na Gainward akcije po pitanju grafičkih... iznenadili bi se porastom prometa. :D

Pričam pre neki dan sa malo 'obrazovanijim' prodavcem iz TM, balavi nešto nad Samsungom, te Samsung ovo, te ono... Rekoh, a što nas onda **ebete sa garancijama kad je tako dobar? Panasonic uvozite na kašičicu, odvaljujete cenu, garancija samo 12 meseci a cena kao preko kad uzmeš dodatne 3 god garancije? I još kao Samsung je bolji, a isto štekate garanciju, ako vam izleti negde 2 god, taj ko uzme može da peva... Ništa, slego čovek ramenima, kaže 'politika firme, ne mogu ja tu ništa, al bolji je Samsung, naročito LCDovi su do jaja, Panasonic ima puno reklamacija'... A meni u glavi ovaj Maxin test od skoro, Nanija i ne računam. :d I šta da mu kažeš... pored nas stoje neke tete koje gledaju i porede dva LCDa, jedan od 50k drugi 135k i zaključak je - lepša je ova plazma od 135, al ćemo mi ovaj jeftiniji. Oba ugašena, naravno, vidi se da znaju šta kupuju... :D

Sve u svemu... ja gledao X10 i G10 jedan pored drugog i odlučio da će biti G10 minimum kad bude para, samo me malo bune ovi X14, C12, S14, G15 modeli na Panasonicovom sajtu i šta novo oni donose. Naravno, ko reši njih da čeka u BG, neće nikad ništa kupiti, al eto, kad već pričamo... :)

Da rezimiramo ceo ovaj thread kroz jednu recenicu ...

Ko je uzeo LCD zahebo se :d

p.s. sad cekam anatemu hihi

Poslednja izmena:
G15 je G10 sa Ethernet funkcijom (Viera Cast) i stanjen je na 2". To je sve.

PQ je isti.

Usput pored V10 (kojoj je ostalo da jos sredim video isjecke) zavrsena je i recenzija S10, Darko radi recenziju Sharpa, pa cemo se baciti na Sony i Samsung modele.

Poslednja izmena:
^^
ako je fullHD, bez problema

Tvoj tv jednostavno nema talenta za desktop.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno