Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

znaci HT ne dirati, ali NB(north bridge) svakako?

hteo sam da mi kuciste svetli, kuler na procesoru, vent. na kucistu i napajanje, a izgleda da nece biti nista od toga.... :(

jel ta vendetta bas toliko bolja od cm-a? ocu cm jer svetli :D

@zorz: za to napajanje nisam video da svetli, tako da moze i neko slabije samo da je modularno i da ima 12cm fan....

Prijatelju, ja imam kuciste koje je malte ne providno i pogasio sam sve sto je moglo da se pogasi od svetlecih uredjaja (osim LED na fanu kulera CPUa). Nije prakticno, veruj mi (atrakcija ce ti trajati mesec, 2 i .)!!!

pozz

Haha.
Ja kod mene isključio power led, hdd led, a na samsung monitoru prelepio led diodu parčetom izolir trake, gasim sve što sija bukvalno :D mnogo me nervira.

Haha.
Ja kod mene isključio power led, hdd led, a na samsung monitoru prelepio led diodu parčetom izolir trake, gasim sve što sija bukvalno :D mnogo me nervira.

Takodje. Sve sam pogasio i prelepio jer radim uglavnom nocu i sve to mi ide na nerve.

Evo nove frishke informacije!
Malocas sam pricao sa ALTI magacinom i covek mi je direktno proverio par procesora X2 550 BE i svi su bili 0920xxxx Batch tako da za sada ne cackam nista!!!

Poslednja izmena:
Ha Srbija...

AMD: Uuuu napravili smo mnogo dobar čip, ovo će da se prodaje ko alva. Samo kome da uvalimo sav ovaj škart što neće da se otključa?
AMD 2: Hey! Zašto ne bi uvalili Srbima, šta oni znaju tek su dobili internet. Momak piši, cela 0920 serija za Srbiju. Ček ček stani, piši i svaka sledeća koja je škart, ko ih ****.

AMD i AMD 2: (zadovoljno trljaju ruke i nestaju sa zalaskom sunca... $$$)

da li to znaci da mozemo da ocekujemo i procesore sa jednim jezgrom,a da koristi celu cash memoriju od 6mb i koji bi se zvao npr sempron 2 koji bi takodje bio skart od ovih phenom2 x4 procesora?

Ne verujem da će više biti semprona sa jednim jezgrom. Biće dvojezgarnih semprona, verovatno neki derivati Ahtlona II, ko zna.

Ha Srbija...

AMD: Uuuu napravili smo mnogo dobar čip, ovo će da se prodaje ko alva. Samo kome da uvalimo sav ovaj škart što neće da se otključa?
AMD 2: Hey! Zašto ne bi uvalili Srbima, šta oni znaju tek su dobili internet. Momak piši, cela 0920 serija za Srbiju. Ček ček stani, piši i svaka sledeća koja je škart, ko ih ****.

AMD i AMD 2: (zadovoljno trljaju ruke i nestaju sa zalaskom sunca... $$$)

pa kad nema vise nekih modela u BE varijanti, onda i ovo zvuci savrseno logicno ;)

Evo, malocas procitah na xtremesyst... da je izaso X3 705e cpu i da mu je u "nasim" parama cena negde oko 140e (verovatno i vise).
I pamenti Ameri lepo kazu: kupis X3 710 ili X3 720 be, oboris mu takt i oboris mu voltazu i eto, dobijes X3 705e za manje pare. Nego sta ;).

Da li povecanje frenkvencije north bridge-a utice na povecanje temperature north bridge cipa na ploci? Pretpostavljam da je tako. Da li onda stavljanjem boljeg hladnjenja na taj cip mozemo da ocekujemo bolji overclock north bridga ili njegova stabilnost pored temperature zavisi od jos nekih faktora?

Poslednja izmena:
Da li povecanje frenkvencije north bridge-a utice na povecanje temperature north bridge cipa na ploci? Pretpostavljam da je tako. Da li onda stavljanjem boljeg hladnjenja na taj cip mozemo da ocekujemo bolji overclock north bridga ili njegova stabilnost pored temperature zavisi od jos nekih faktora?

Mislim da je NB na procesoru u pitanju(ne na ploci),a bolje hladjenje ploce je uvek dobrodoslo.

Mislim da je NB na procesoru u pitanju(ne na ploci),a bolje hladjenje ploce je uvek dobrodoslo.

Iiiiiiiiiiiiii. Nije. Pa ti ne poznajes osnovne elemente...
Ajd brzo googlaj i predji kratak kurs komponenti maticne ploce...
(ovo ti govorim radi tebe samog)

U biosu amdovih ploca se pominju 2 NB to su onaj na ploci (obicno samo NB) u kome je PEG kontroler i int grafika i onaj u procesoru (CPU NB) u kome je memorijski kontroler i L3. Ti overklokujes ovaj u procesoru tako da je SORD-ov post tacan.

Poslednja izmena:
:Klanjanje

Ok. Kako vi kazete :).

U biosu amdovih ploca se pominju 2 NB to su onaj na ploci (obicno samo NB) u kome je PEG kontroler i int grafika i onaj u procesoru (CPU NB) u kome je memorijski kontroler i L3. Ti overklokujes ovaj u procesoru tako da je SORD-ov post tacan.

I da dodam samo da nemaju sve ploche (BIOSI) opciju smanjenja takta NB-a (CPU-NB, gde je IMC i L3) pomocu mnozioca, pa to ume da bude ogranichavajuci faktor pri OC-u.

Probao sam NB na 2600MHz i nije bio stabilan, posle 3-4 min. Prime95 se restartovao racunar.
HT Link mi je 1600MHz, a zasto se podigao na 2200MHz kada sam povecao i NB na 2600MHz?

Ultimate_Budget_Gaming_System.png

Moja konfa na testu :D

Kod:
http://www.legionhardware.com/document.php?id=835&p=0

Evo kako izgleda kada se u BIOSu enejbluje Hybrid opcija i ACC na, npr., Auto!
IMG_0001.jpg

CPU is mailfuction!

:)

Probao sam NB na 2600MHz i nije bio stabilan, posle 3-4 min. Prime95 se restartovao racunar.
HT Link mi je 1600MHz, a zasto se podigao na 2200MHz kada sam povecao i NB na 2600MHz?

Ovisi šta si radio. Ako si dizao osnovni clock procesora ("external CPU clock") onda se diže apsolutno SVE ... i CPU frekvencija, i NB frekvencija i HT frekvencija. Ali zato imaš množitelje za svaku od tih stvari pa možeš spustiti NB i HT na sigurniji(stabilniji) nivo, bez da spuštaš clock procesora.

Poslednja izmena:
posto sam se odlucio za Vendettu, sad imam 1 pitanje, posto vidim da svi pisu da je dosta velik cooler, da li ce moci stati na plocu Biostar TA790FX A3+ ?

mnogi se zale da ne mogu da ga stave, da im ide preko slotova...

Poslednja izmena:
posto sam se odlucio za Vendettu 2, sad imam 1 pitanje, posto vidim da svi pisu da je dosta velik cooler, da li ce moci stati na plocu Biostar TA790FX A3+ ?

mnogi se zale da ne mogu da ga stave, da im ide preko slotova...

Ako na memoriji nemas visoke hladnjake,ne bi trebalo da imas problema.

problem je sto nzm koju cu mem uzeti...

najverovatnije transcenda posto su mi rekli da on provereno radi sa ovom plocom, mada, ja bih mozda neki ocz ili geil...

znaci, uzeo bih vendettu 1, ne 2, njene dimenzije su 134x97x79 mm

jos nije 100% odluceno, ali najverovatnije... mada, svakako me zanima da li oba mogu stati...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vendetta2 ili Xigmatek Big Scorpion HDT-S1284 (razvaljuje kako radi, inace).

Mislim da je i bolji od Vendetta2ke jer ima 4Xfi 8mm bakarnih cevki dok Vendetta2 ima samo 3 komata!!!

@ Prodigy Freak

Imas 2x2 Gb?Vecina tower kulera prekrije samo dva slota(tako da samo memorija bez ili sa hladnjacima koji nisu visoki moze da stane ispod),dok su druga dva na cistini.Tako da ako imas 2x2 Gb,mozes da ih stavis u dva slota koji su dalje od kulera.

P.S I moja preporuka za Xigmatek Big Scorpion

Poslednja izmena:
isto kao i vendetta2, u nekom testu sam pročitao da je to isti kuler totalno. osim one gore pomenute razlike.

isto kao i vendetta2, u nekom testu sam pročitao da je to isti kuler totalno. osim one gore pomenute razlike.

Jeste isti kuler. Razlika je u 1 bakarnoj cevi, ali na 775 socketu ostaje bukvalno 2x pola bakarne cevi golo, tj. ne naleze na cpu. Za am2+,am3 i i7 nalezu sve cetri kako treba i malo je bolji od vendette 2.

Ovisi šta si radio. Ako si dizao osnovni clock procesora ("external CPU clock") onda se diže apsolutno SVE ... i CPU frekvencija, i NB frekvencija i HT frekvencija. Ali zato imaš množitelje za svaku od tih stvari pa možeš spustiti NB i HT na sigurniji(stabilniji) nivo, bez da spuštaš clock procesora.

CPU klok sam radio putem mnozioca, znaci samo sam stavio na 19x i HT je tada bio 1600MHz. Onda sam podigao NB sa 1600MHz na 2600MHz, ali se automatski povecao i HT, zasto?

Vrh Dno