Šta je novo?

Need for Speed Shift

Da, bolje da stave pogled-auto-na-daljinski only...smesno-nerealni PoV...dzizs krajst.

Jos malo slika...

rr0b9d.jpg

2va1bb9.jpg

5konsj.jpg

2qj9fmb.jpg

Edit, naprzi me borab, ima Laguna Seca...mozda ti "ameri" znaju sta su krivine??? :)

Video koji sam okacio u E3 temi vise nije dostupan, pa nek ide ovdi...

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Gecn7cNccjo&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Gecn7cNccjo&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Dovoljan je Nordschleife, 20 km zelenog pakla kroz gore, brda i doline. :D Eto, tu imate Lagunu, Spa, Donington i Monzu u jednom. ;)

U sluchaju da neko nije chuo za Nords...

[YOUTUBE]ilDoncglkOQ[/YOUTUBE][YOUTUBE]kt-GMUUElVI[/YOUTUBE]

Oba automobila bice u igri. ;)

^Amin...

Jos malo detalja, u vezi grafike, damagea i simulacija/arkada stvari...

In the PC version I played (I was assured that the console versions were going along to plan, but their limited memory would result in a 30 frames-per-second and 720p experience) the graphics were incredibly impressive, especially for a game that had only just reached pre-Alpha.

Graphically, the game had the quality of Gran Turismo 5 Prologue, but since I was playing a PC build the textures were more defined, and the in-car shadows were clean with almost non-existent aliasing.

You'll also find nice little touches, such as like-for-like reflections in rear-view and side mirrors; light and cockpit reflections on the windscreen; fully functioning and accurate in-car dials; as well as high-resolution reflections in bonnet view. The game will also feature full HDR lighting that allows each track to be dramatically altered depending on the time of day.

Of course, Shift has a fully-featured damage system, where windscreens break realistically, and cars slowly undress themselves as you bump them around the course: I was doing a lot of that as I got to grips with the controls on a tight Tokyo track; my licensed car was a shell of its former self once I had reached the finish line.

Crashes can affect the performance of the car, but its up to you - you can choose as to whether the damage is superficial, or if it actually affects the car's engine or suspension. However, you'll always be able to complete the race, even if it means limping to the finish line: incidentally there'll be no pit-stops.

If you've ever been in a car accident, you'll know that it's a little more extreme than the light bumps and scrapes you've seen in games before now. Here, Slightly Mad has made an effort to bring car crashes to life, and not just in superficial damage modelling. Subtle spark effects and reflections will jump their way into the cockpit during barrier scrapes, but in full crashes your driver's head will jerk forward, the screen will act like it's been severely damaged with colour distortion, and your driver will verbally express his pain.

There'll be over sixty licensed cars in the full game, and a large selection of road-based tracks, including real-life tracks in addition to faux-tracks placed in real city locations, such as London and Tokyo. Each car has had its physics realistically modelled, with every cockpit being true to life. The feeling while driving was just as you'd expect for a simulator, so Slightly Mad has clearly done their research.

Gamezine UK Hands On

Poslednja izmena:
Ja ovo jedva cekam bila simulacija ili ne :)

Mislim da ce biti ubisteno dobro!

Golo g*vno.... Automobili, kao i staze su ocigledno izabrani na osnovu vlaznih snova ogromnog broja tinejdzera, koji su preplavljali forume sa postovima tipa: "Owhhhhhhh, pls, pls, pls, pls give us Lamborghini... sob sob sob", nego sto ima zaista veze za realnim izborom automobila koji mogu da predstavljaju masineriju koja treba da konkurise na Nurbergringu... Staze takodje... Laguna seca, Monza, Imola (Autodromo Enzo e Dino Ferrari), ogroman broj poznatih staza fali... Ali valjda i to mozemo da prepisemo cinjenici da vecina mladaca koji se tove na EA forumima nisu ni culi za njih, a koji, jel te, "itekako uticu na neke odluke u razvoju NFS-a, jel EA "slusa" svoje fanove..." bah... :trust:

Evo sad igram GTR2 po ko zna koji put, i nervira me sama cinjenica da ovaj NFS "sh*t" izlazi pod izgovorom "simulacija", samim tim sam i ovoliko ogorcen (pogotovo zato sto je SinBin u pitanju). No dobro, kome se svidjalo trkanje po isprekidanim straftama u Pro Street-u, moze vec da pocne da se raduje...

Golo g*vno.... Automobili, kao i staze su ocigledno izabrani na osnovu vlaznih snova ogromnog broja tinejdzera, koji su preplavljali forume sa postovima tipa: "Owhhhhhhh, pls, pls, pls, pls give us Lamborghini... sob sob sob", nego sto ima zaista veze za realnim izborom automobila koji mogu da predstavljaju masineriju koja treba da konkurise na Nurbergringu... Staze takodje... Laguna seca, Monza, Imola (Autodromo Enzo e Dino Ferrari), ogroman broj poznatih staza fali... Ali valjda i to mozemo da prepisemo cinjenici da vecina mladaca koji se tove na EA forumima nisu ni culi za njih, a koji, jel te, "itekako uticu na neke odluke u razvoju NFS-a, jel EA "slusa" svoje fanove..." bah... :trust:

Evo sad igram GTR2 po ko zna koji put, i nervira me sama cinjenica da ovaj NFS "sh*t" izlazi pod izgovorom "simulacija", samim tim sam i ovoliko ogorcen (pogotovo zato sto je SinBin u pitanju). No dobro, kome se svidjalo trkanje po isprekidanim straftama u Pro Street-u, moze vec da pocne da se raduje...

Tracks:

* Alpental
* Autopolis International Racing Course
* Ambush Canyon
* Brands Hatch
* Dakota
* Ebisu Circuit
* Glendale
* Hazyview

* Mazda Raceway Laguna Seca
* London
* Miytomi
* Nordschleife
* Road America
* Rustle Creek
* Silverstone
* Circuit de Spa Francorchamps
* Tokyo
* Willow Springs

A Lambo ne moze da se vozi na Nurbe...Numbre...Nerbu...gringu? Neko zabranio?
Niti ovaj NFS izlazi sa ultimativnim prefiksom da je simulacija, jer bio on to ili ne, uvek ce nekome smetati nesto, nekome ce biti smesno ovo ili ono, nerealno ovo ili ono, itd itd...

No dobro, za prekaljene ljubitelje sTimulacija uvek ce biti siNbin-ov GTR2 koji je VRH, iako taj isti naslov pljuju ljubitelji LFS-a, a koji pak pljuju ljubitelji GMNTDGH-a ili FTWOMG-a...

budak je napisao(la):
Pa ako bude polusimulacija (kao GRID recimo), ja cu je sigurno igrati.

+1, ali sta vredi...ovo MORA da se PLJUJE i tacka...pljuju je oni kojima je Underground 2 VRH, a i oni koji su jelte pro' po svaku cenu...nista izmedju.

Poslednja izmena:
Jadan EA, mora da nocima ne spavaju, jer im pljujemo njihov NFS koji je sve gori i gori, a i dalje dobre pare od njega mlate.

@ nex99

Daj bre, nije to, nego sto se gu*e gde im nije mesto. Ima mnogo boljih opcija za ljubitelje kruznih trka. NFS-u je potrebno da se vrati na stare staze, prelepi automobili na prelepim pravim putevima u prirodi... Sad svi odjednom kao vole kruzne trke...

Poslednja izmena:
shin-bojan je napisao(la):
Jadan EA, mora da nocima ne spavaju, jer im pljujemo njihov NFS koji je sve gori i gori, a i dalje dobre pare od njega mlate.

Pa, ocigledno da neko vise ne moze "nocima da spava" cim su posle Undercovera raskantali taj tim, podelili fransizu na TRI naslova, SHIFT dali drugom developeru (izvan EA) koji je do tada radio samo na simulacijama, a druga dva naslova ostaju bling-gagsta-nitro komedija, jedan za dzabe a drugi za wii...

Mozda ipak vide da nesto treba da se menja, ako im vecina sajtova da ~40 ocenu? Zaradice opet na toj igri na ime stare slave, ali sta ce biti posle ako se stvari ne promene?

Boris Lozac je napisao(la):
Daj bre, nije to, nego sto se gu*e gde im nije mesto. Ima mnogo boljih opcija za ljubitelje kruznih trka. NFS-u je potrebno da se vrati na stare staze, prelepi automobili na prelepim pravim putevima u prirodi... Sad svi odjednom kao vole kruzne trke...

Sa NFS vise nema "starih staza", generaciji '90+ su to Undergroundi i MostWanted-i. Samo ti skrecem paznju da smo vec pretabali tu pricu "sto nije tako" u ovoj temi, ***, zao je i meni sto nije, ali eto - kao sto sam vec jednom rekao, na osnovu ovoga sto moze da se vidi, napredak u odnosu na Undercover i sl gluposti se vidi, i to mi uliva razlog za optimizam.
Mozda se sledeci nastavak vrati tome. Bar su pogled iz kabine vratili...a i to izaziva pljuvanje kod decurlije koja za NFS ne zna od pre Undergrounda.

Licno mislim da je razlog za odabir ovakvog tipa takmicenja taj da ovaj Shift direktno potice od Ferrari Project-a, na kom su radili prilicno dugo vremena. Ostale su im staze, resursi, i nisu bacili u kantu i krenuli ispocetka, vec iskoristili za ovaj NFS.

Poslednja izmena:
Po ovim shotkama, nema nesto blooma. To je + od mene. :)
Odigracu ga, kao i svaki nfs. :) Jedino pro sh*t nisam odigrao. :p

Konačno da urade i nešto dobro, nadam se da će biti kvalitetno odrađen kao i GRID

* Mazda Raceway Laguna Seca

Dobro de, omanuo sam za tu jednu stazu, ali to ne menja poentu onog sto sam napisao.

A Lambo ne moze da se vozi na Nurbe...Numbre...Nerbu...gringu? Neko zabranio?

Niko nije zabranio Lambo-u da se trka na Nirburgringu, ali im dosadasnji pokusaji nisu bili narocito uspesni. Primera radi, 220.000 evra skup Lamborghini Murcielago LP640 drzi tek 20. mesto na listi najbrzih na Nurbegringu...

Ali ajde, kad su se na listi nasle korozije, poput Mazde MX-5, Toyote Corolle i Nissana 200SX, onda zasto se ne bi nasao i Lambo, koji zaista ima velicanstvenu sportsku tradiciju. Komentar u pom prethodnom postu je bio na racun napaljenih fanova, kojima je Lambo ostvarenje fantazija, a ne na racun ove prekaljene fabrike.

Pljuvanje svakog NFS dela, od U1 pa na ovamo, je sasvim opravdano, tako da ne vidim neku poentu u polaganju nade za najnovi nastavak. Ono sto smo mogli da vidimo iz trailera i gameplay klipova, kao i nacin na koji se pristupa samom igri, je cisti FAIL. U pitanju je prepakovani pro street, koji je simulacija, koliko i Twisted Metal. EU naravno promovise igru pod tim zanrom i dobro zna sta ce ponuditi masi napaljenih tinejdzera, koji ce odusevljeno da hvale i likuju kako za divnu promenu, ovde nije moguce uci u krivinu pri 350km/h, vec sa sasvim "razumnih" 250 km/h... bahh...

Poslednja izmena:
sve u svemu, bas me interesuje kakva ce ispasti igra. mislim da ima nade da se resimo bede iz prethodnih x nastavaka...

pa sudeci kako ovaj tred mnogo sporije raste od prethodnika, mozda nesto i dobro ispadne na kraju :D

^Hahah, moguce...

E3 Prezentacija, Patrick Soderlund:

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Df4K0_F1so4&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Df4K0_F1so4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Given the fact that the E3 is aimed at mainstream gamers and journalists, the presentation was like you would it expect for a Need for Speed title, being bright and flashy rather than realistic. The showcased player profile and leveling certainly reminds me of GRID, the sole piece of in-game footage showed the BMW M3 GT2 racing at London. But even that can’t be used to judge physics or realism as either the driver couldn’t drive to save his life or EA chose to show off the game’s damage model…it’s most likely a combination of the two.

Poslednja izmena:
Novi gameplay, Dzesika ROBOT i arcade mod...i opet ne znaju da voze (sto moze da bude dobar znak :D )...

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ojyNdKjs5KE&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ojyNdKjs5KE&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Mislim da one ljude koji su radili NFS.PU EA treba da pozove i da im podigne spomenik.
Sve ovo izgleda super i grafika je odlična, ali nema tu "fluida".

Poslednja izmena:
O kakvom full damage-u prica ovaj lik , 10 puta se zakucao u zid sa 150km/h i opet ubrzava 0-200 za 10 sekundi , nisu valjda samo estetski damage radili.

Meni to nije jasno uopste- to da ce Criterion raditi NFS je vest od ranije, jos iz vremena pre najave ovog Shift-a...onda kada se proculo da raspustaju deo koji se bavio NFS-ovima.
Kakav sad "revolucionarni" NFS ako ga radi Criterion?To mu dodje kao Undercover 2 lol...

U vezi palamudjenja ili kvaliteta? :D

U vezi kvaliteta palamudjenja :D.
Ma NFS je za mene mreo posle U2 ;).

Bice ovo jako dobra voznja u svakom pogledu.

Ali NFS...nikako.

Nazad
Vrh Dno