Šta je novo?

Need for Speed Shift

Need for Speed Shift Release Date Revealed

Slightly Mad's realistic, simulation-oriented take on the Need for Speed franchise will arrive in European stores on September 17 and those in North America on September 22, publisher and franchise owner Electronic Arts announced early this morning.Due out on PC, PlayStation 3, Xbox 360 and PSP, Need for Speed Shift is said to feature the "largest roster of high-performance cars" in the series, including the Pagani Zonda F, Porsche 911 GT2 and Lotus Elise. EA Bright Light is on the PSP edition.

"By focusing on the driver's experience through the first-person view, we are able to capture the high-speed intensity and gripping emotions of racing," said EA Games Europe senior vice president Patrick Soderlund.

link

naravno da nisam mislio na taj smek vec na prvih 5 delova. neko je vec pominjao sta je to: stock egzoticni automobili i trke po interesantnim lokacijama, a ovo sa videa je susta suprotnost.

Aha, to lutko:D

Pa nista, gledaj sa vedrije strane -kamera u autu, i to je napredak po meni :D Mozda im dune u nekom od sledecih nastavaka.Posto ovaj jelte lici na Grid, a to sto cekas/cekamo bi licilo na TDU:p

E vidish, to ne bi lichilo na TDU jer postoji jedna sustinska razlika. TDU je igra gde imash veliku otvorenu mapu po kojoj mozes da se trkash kao i da lagano krstarish okolo. NFS kakav bi ja zeleo (a i mnogi drugi) je povratak korenima sto znaci zabavne i inteligentno osmisljene mape zatvorenog tipa. Nije teshko uociti da novijim generacijama game dizajnera fali maste pa se trude da to nadomeste grandioznim mapama/gradovima/ostrvima koji iako fenomenalo izgledaju, retko kad sluze svrsi tj kvalitetnom trkanju. Ja kad vidim trku sa otvorenom mapom uvek se zapitam zasto ne mogu izaci iz kola i razbiti glavu onom klipanu sto seta trotoarom. U prevodu svaka takva igra zalazi na teritoriju GTA a to je polje gde svaka od njih gubi pa i TDU.

Mada opet, nekada davno, u vreme pravih konzola bila je jedna legendarna igra koja je taj nonGTA fazon trke na otvorenoj mapi dovela do savrenstva. Velika je steta sto su kasniji nastavci unistili tu fransizu jer je po meni, ta igra najkvalitetnija trka na toj konzoli i pored izvikanog "ponosa japana". Smem da se kladim da ovi danasnji PS3 pozeri nemaju pojma kako se ta igra zove.

Zasto pominjem tu igru. Zato sto od zabavnih trka priznajem samo nju i stari NFS fazon. Sve ostalo je bezveze ukljucujuci i TDU.

ZNAM na sta mislis, okeeeeej...moj post je imao dozu sarkazma, jer sam hteo da kazem da IAKO bi izbacili nesto sto bi ti zeleo, neki bi rekli (iako to nije bas uporedivo) da lici na TDU.Kao sto ovaj Shift "lici" na Grid...

Ja licno bi voleo da zaista lici na TDU:D jerbo mi je TDU sjajan.

naravno da nisam mislio na taj smek vec na prvih 5 delova. neko je vec pominjao sta je to: stock egzoticni automobili i trke po interesantnim lokacijama, a ovo sa videa je susta suprotnost.

Ah, pa taj smek je izgubljen odavno :smash:

Vecina bi se zadovoljila sa necim sto je... hmmm... igrivo?

Poslednja izmena:
Aha, to lutko:D

Pa nista, gledaj sa vedrije strane -kamera u autu, i to je napredak po meni :D Mozda im dune u nekom od sledecih nastavaka.Posto ovaj jelte lici na Grid, a to sto cekas/cekamo bi licilo na TDU:p

meni se povraca od kamere u autu :vomit: :p trt!

@mitarus:
jeste izgubljen odavno, ali nije da ne moze da se regenerise. samo je potrebno malo truda...

Meni se isto ne svidja kamera iz auta... Lepo je to shto su oni reshili da naprave zaokret, ali ne treba zaboraviti svoje korene, tj. arkadnu voznju.

Dokaz koliko je pravljenje NFS-a zaludan posao...ljudi nikad zadovoljni, vecito neke zamerke lol

Meni je kamera u autu MUST HAVE, mada sam to vetj rekao verovatno:p

Meni je kamera u autu MUST HAVE
Same here!

Samo ne kontam dok su štancovali Underground-ove i ostale new generation nfs-ove ljudi su kukali gde je enterijer TDU ga ima, a sad kad su ubacili enterijer zašto su ga ubacili, WTF?

U svakom od ovih "crap" NFS-ova autori su forsirali jednu stvar pa su zaboravljali ostale i tako pravili reklamu.
Most Wanted je imao Bullet time , Carbon extra "bildanje" auta , Pro street karijeru profesionalca itd... , a publika je zeljno cekala da pokrene novi NFS samo da bi vidjela tu novinu , a onda vide da je mnogo toga lose uradjeno i da je od toga skrenuta paznja.Nadam se da nece biti tako sa ovom in-game camerom.

Same here!

Samo ne kontam dok su štancovali Underground-ove i ostale new generation nfs-ove ljudi su kukali gde je enterijer TDU ga ima, a sad kad su ubacili enterijer zašto su ga ubacili, WTF?

kome se ne svidja kamera iz kola (kao meni npr.) ne mora da je ukljucuje. ne vidim zasto bi neko stavljao zamerku na to? niko nikog ne tera da vozi sa pogledom iz kola.

Po ovom traileru vidi se da je fizika i dalje na nivou "800 na sat i krivina od 90 stepeni", bar sudeci po onoj sekvenci u kojoj igrac daje gas do daske a auto leti kao sumanut do krivine.

Po ovom traileru vidi se da je fizika i dalje na nivou "800 na sat i krivina od 90 stepeni", bar sudeci po onoj sekvenci u kojoj igrac daje gas do daske a auto leti kao sumanut do krivine.

Pa nije prikazana sekvenca do kraja, najverovatnije se nasadio na bankinu :)

Moguce, necu da spekulisem bez potrebe ali ipak mislim, sudeci po videu, da je ubrzanje malo...nerealno :)

Moguce, necu da spekulisem bez potrebe ali ipak mislim, sudeci po videu, da je ubrzanje malo...nerealno :)

Naravno :) Mnogi se nadaju stoprocentnoj simulaciji, uzeci u obzir da igru razvija ex SinBin crew, medjutim, mnogo je realnije ocekivati arkadu sa naznakama simulacije u nekim elementima... Iako je Shift najavljen kao sim, neverovatna popularnost Grida, uz cinjenicu da ogroman deo fanova NFS serijala ne voli GTR fazon igranja, najverovatnije moze da rezultira u nekom hibridu koji ce mnogo vise vuci na arkadu... sto, opet, ne mora da bude lose. ;)

Poslednja izmena:
Arkadno.Damage?Kozmeticki.Crte na putu za idealnu putanju?Da.
Nadam se da je ovo samo do podesavanja i da neki podnosljivi "advanced" postoji, sa damage-om koji iole utice na gameplay.

Intervju:
http://www.gametrailers.com/player/48487.html?type=flv

Pa u samom intervju-u covek spominje da ce biti dosta stvari koje ces moci da ukljucis, iskljucis... radi vece ili manje tezine... bilo bi glupo da nemoze da se iskljuci ona zeleno-zuto-crvena idealna linija... a ove gameplay-eve ko da je vozilo dete od 7 godina... izgleda da je tu ukljuceno dosta pomoci, kola ko da su zalepljena za put...

nadam se da nece biti sve na trkackoj stazi jer to nije NFS.

Što više čitam o ovome, sve sam više ubeđen da je NFS skrenuo desno kod Albukerkija i da ne ume da se vrati kući.

Poslednja izmena:
Pa u samom intervju-u covek spominje da ce biti dosta stvari koje ces moci da ukljucis, iskljucis... radi vece ili manje tezine... bilo bi glupo da nemoze da se iskljuci ona zeleno-zuto-crvena idealna linija... a ove gameplay-eve ko da je vozilo dete od 7 godina... izgleda da je tu ukljuceno dosta pomoci, kola ko da su zalepljena za put...

Da, jasno...ali mi je bas bzvz da se maltene kao prvi ingame filmic pojavi ovako nesto...linije na putu...moglo je i bez toga:) No dobro, kako kaze tekst, to je WiP...

OMG...4K...

Poslednja izmena:
Arkadno.Damage?Kozmeticki.Crte na putu za idealnu putanju?Da.

Upravo tako. A sta ste svi ocekivali? Full "red blooded" simulaciju?... :d Fanovi NFS-a, koji su navikli na 100% arkadne voznje, sigurno se ne raduju GTR type racingu. Sinbin su toga, ocigledno, bili svesni, pa su nam ponudili upravo ono sto se i dalo ocekivati - crossover. Da, sve deluje arkadno, damage je cisto vizuelne prirode, ali sama cinjenica da vise ne mozes da uletis u krivinu sa 350 kmh je dovoljna average NFS fanu da smatra ovo simulacijom. :)

BTW, cak i ovako kako je sada, opet izgleda neuporedivo bolje od onog jada koji je bio Pro Street.

Ne bih da ulazim u raspravu koja se odvija bez potrebe (igrace se ovo kako god da ispadne), samo bih da skrenem paznju na naziv teme. Jel' je namerno dat takav naziv ili se potkrala mala greska u kucanju:d:d

Što više čitam o ovome, sve sam više ubeđen da je NFS skrenuo desno kod Albukerkija i da ne ume da se vrati kući.

AHAHAHA - najaci komentar do sad:D ..klasicni pokusaj da iskopiraju GRID, sto je totalno pogresno.. to nije NFS...ovi u EA su pobrkali loncice odavno izgleda.

Poslednja izmena:
Ne bih da ulazim u raspravu koja se odvija bez potrebe (igrace se ovo kako god da ispadne), samo bih da skrenem paznju na naziv teme. Jel' je namerno dat takav naziv ili se potkrala mala greska u kucanju:d:d

Neko od prepametnih moderatora je izgleda mislio da ce tim gestom dotaci sam vrh svetskog humora, ali samo je ispao diletant....

Ne radi, hotlink.

Ma svaki NFS na screenovima izgleda "zgromi-sprži" a kad se instalira i proba to uvek bude krzava konzolaška grafika, ne treba se nadati puno.

Kao što je bio slučaj sa prethodnim NFS-ovima novije generacije, screenshotovi uvek deluju obećavajuće (samo što je finalni proizvod:wc:). Ja bi lično voleo da vidim GRID style igru sa mogućnošću štelovanja performansi automobila, a ne tipa da kupujem off the shelf turboe, i bling bling madafaka Asanti felne, i da lepim vinyle proizvođača performance delova na auto ne bi li dobio više style poena. Ja lično mislim da greše što se ne vrate korenima i naprave free roam vožnju po egzotičnim lokacijama tipa TDU, ali ako već prave kopiju GRID-a neka je barem naprave da valja. Uglavnom
u2.jpg
ne ponovilo se.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno