Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Kirby koji u USA koshta 1000$ nema shanse da bude potpuno ispravan za 150$ i to ja govorim tebi iz svog iskustva koje je 5 godina na ebayu i preko 1000 transakcija, shta mislish chije je iskustvo kvalitetnije ?

Sve ovo shto sam rekao su dobronamerni saveti da se ti ne bi zeznuo, a ti radi shta hocesh, tvoje su pare...

ps. Ja nisam obishao pola Evrope, vec celu Evropu i pola planete :)

Pa nije izgledalo kao dobronamerno,vec je to bilo ismejavanje i ne dobronamerno.Cenim svaki konstruktivni predlog i uvazavam svako misljenje(naravno i tvoje)s tim da se slazem sa tobom da ja odlucujem o svojim parama.
Kako vec imas ogromno iskustvo nadam se iskreno da nisi od onoh koji deru nase ljude koji ne znaju kako da naruce i plate robu iz inostranstva.jer tvoj rezon je u sustini bio da me odvratis od kupovine pa da se tebi javim da mi ti nabavis.
Svaka cast stoi si prosao celu Evropu,ali izgleda da tamo nisi posecivao kulturna mesta,pa je i tvoj komentar bio u tom suglasju.
Zatvaram raspravu.

sta preporucujete u kojom banku d aotvorim american express?

koliko ja znam AE mozes da otvoris jedino u Banci Intesa,jer su oni dobili licencu,cini mi se da druge banke nisu(ako nisam u pravu ,proverite).
E sad otvaranje AE je jednostavno ukoliko imas stalna primanja i ako nisi prezaduzen,to vide iz kreditnog biroa.Ja posedujem sve kartice tipa Master,Visa,AE blue i sa njomsam se registrovao jos prosle godine.Registraciju na pay palu mozes sa ovim karticama bez problema.E sad ono sto u forumu pise da je verifikacija i limit na 500 eura i da posle toga traze dokaz gde si prijavljen,je lutrija kao i sa nasom carinom.Ne verujem ja da oni sve proveravaju odakle su nego slucajnim uzorkom to rade.Imam ja i vise od 1000 eura kupovine i niko me Bar do sada od pay pala nije kontaktirao i trazio dogaze o prebivalkistu(sto ne znaci da nece).
Ukoliko nisi zaposlen i tada mozes da otvoris kreditnu karticu ali onda moras da polozis depozit kao garanciju.

MasterCard Hypo

MasterCard Hypo banke radi... Na devizni racun je prilikom otvaranja potrebno staviti 30eur koji ce sluziti kao garancija MasterCard-a i ne mogu se koristiti ali su na svakom izvodu vidljive tako da kad , primera : polozite 10eur imate ukupno 40eur ali mozete da koristite samo 10eur!!! Verifikacija kartice sa Paypal nalogom prolazi za par dana dok oni skinu 1.5eur (1.95$ MasterCard radi konverziju iz euro valute u bilo koju!!!) i dobijete kod.... Napomena sredstva koja se danas uplate na devizni racun MasterCard vidi tek sutra barem kod Hypo banke!!! Tako da Paypal javi gresku da nesto nije u redu sa vasom karticom, a u stvari nemate dovoljno sredstava da platite ono sto hocete!!!

Poslednja izmena:
I sta bi na kraju, koja kartica radi na paypal?

Poslednja izmena:
MasterCard Hypo banke radi... Na devizni racun je prilikom otvaranja potrebno staviti 30eur koji ce sluziti kao garancija MasterCard-a i ne mogu se koristiti ali su na svakom izvodu vidljive tako da kad , primera : polozite 10eur imate ukupno 40eur ali mozete da koristite samo 10eur!!! Verifikacija kartice sa Paypal nalogom prolazi za par dana dok oni skinu 1.5eur (1.95$ MasterCard radi konverziju iz euro valute u bilo koju!!!) i dobijete kod.... Napomena sredstva koja se danas uplate na devizni racun MasterCard vidi tek sutra barem kod Hypo banke!!! Tako da Paypal javi gresku da nesto nije u redu sa vasom karticom, a u stvari nemate dovoljno sredstava da platite ono sto hocete!!!

To onda nije prava Master, jer je master kreditna i samim tim imas limit i nema pologa :)

@nesic1

Bas je tesko procitati par strana?

Ma nije nego mislio sam koja je bolja Amex inteze ili master Hypo, koju da otvorim?
Da li obe imaju online suport, i da li se placa provizija?

Hvala

Xexe

Nebitno hteo sam samo da podelim iskustvo sa vama...

MasterCard Hypo banke RADI...

Pre neki dan sam kupio nesto na ebay-u...

Na sajtu banke ima pdf dokument o proviziji koja uzima banka... ja sam nesto citao ali uglavnom videcu na kraju meseca kad stigne izvod, pa javljam...

Ovo sto sam govorio za uplatu para na devizni racun, a MasterCard ne vidi do sutra kad prodje obracun, to vazi samo od poslovnice do poslovnice...

To je neko nase pravilo (uopsteno kod svih banaka) za kreditne kartice da mora da prodje 24h.

moje iskustvo sa Intesom je da obicno cekam par h, uglavnom uplatim oko 11-12, i na kartici se vidi posle 15h istog dana, retko kada moram cekati sutradan

Prijateljica je dobila zadatak da napravi neki clanak o bankama, pa sam se odlucio na radikalan korak posto je leto i dosadno mi :). Sutra krecem u akciju s njom, otvaram najobicnije racune u svim bankama u NS (22 banke!) i uz svaki trazim karticu koja je dostupna svakom, znaci ne trazi zaposlenje. Na kraju experimenta cu postovati koje kartice su radile, koje nisu. A posle bi neko mogao da me vodi na kafu :)

Jel bi mogao da sa paypala povucem novac na tu karticu??
Na koju zemlju ste otvorili paypal?

Ne moze se na nase kartice povuci novac. Za to je jedino resenje cini mi se madjarska, posto dobijas racun u zemlji koja funkcionise

Otvorio sam paypal nalog na BiH i ubacio Intesinu internet karticu, ali mi paypal trazi da unesem kod od cetri broja koji je se nalazi na izvodu Intesa banke, video sam ranije da su neki imali problema sa istom bankom pa me zanima da li Intesa daje izvod za ovu karticu i ako neko zna nesto vise o ovome ?

Otvorio sam paypal nalog na BiH i ubacio Intesinu internet karticu, ali mi paypal trazi da unesem kod od cetri broja koji je se nalazi na izvodu Intesa banke, video sam ranije da su neki imali problema sa istom bankom pa me zanima da li Intesa daje izvod za ovu karticu i ako neko zna nesto vise o ovome ?

Nazovi banku, ili jos bolje idi na salter - i budi fin sa devojkama, pa ce ti one procitati

ili ako imash online pristup kartici mozesh odma pogledati te brojeve na izvodu

Moze li neko da mi pomogne ko poseduje paypal sa madjarskom karticom ili nekom koja dozvoljava withdraw da skinem neke pare sa paypala. Ja sam iz Novog Sada pa pomozite ako ima neko voljan :)

POCINJE!!!

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Kupovina-preko-Pejpala-dogodine.lt.html

Kupovina preko „Pejpala” dogodine
Srbija će se 2010. godine naći na listi zemlja iz kojih je moguće naručivati proizvode putem internet giganta koji godišnje obrne petinu BDP-a naše zemlje

Građani Srbije će od sledeće godine moći da najrazličitije proizvode kupuju preko „Pejpala”, globalnog lidera u novčanim transakcijama putem Interneta, koji godišnje obrne oko tri milijardi dolara. To je juče, otvarajući konferenciju posvećenu internet poslovanju na kojoj su učestvovali i predstavnici ove kompanije, najavila Jasna Matić, ministar za telekomunikacije i informaciono društvo.

Građanima Srbije je dosad bila uskraćena mogućnost ovog vida kupovine, a na sajtu „Pejpala”, koji nudi mogućnost različitih vrsta nabavki uz bezbedno elektronsko plaćanje, nije bilo Srbije kao mesta odakle je moguće naručivati robu. Razlog za to mnogi vide u zloupotrebama platnih kartica, u čemu je zbog ratova i sankcija naša zemlja prednjačila krajem devedesetih godina prošlog veka.

– Vlada Srbije će do kraja godine uskladiti svu zakonsku regulativu kako bi se stekli uslovi da građani mogu nesmetano da obavljaju plaćanja putem Interneta – istakla je ministar Jasna Matić. – Neke korake u ovom pravcu smo već napravili, kao što je na primer uvođenje elektronskog potpisa, što je svakako uticalo na jačanje elektronskog poslovanja. Sve to je doprinelo da „Pejpal” uvrsti Srbiju u svoju listu za 2010. godinu.

Matićeva je najavila i da će uskoro sve lične karte sa mikročipom sadržati elektronski potpis građana što će, tvrdi, olakšati novčane transakcije.

– Moramo da idemo u korak sa svetom, a to znači da, između ostalog, treba da ojačamo internet poslovanje. Već su napravljeni neki pomaci u tom pravcu, što najbolje pokazuje podatak da je stopa rasta aj-ti sektora u 2007. godini bila čak 37 odsto. Osim toga, sve više građana koristi Internet. Prema nekim podacima, prošle godine je 1.629.400 ljudi u Srbiji imalo internet priključak – navela je Matićeva.

Jučerašnja konferencija je, inače, osim ljudi iz „Pejpala”, okupila i predstavnike svetskih internet giganata poput „Ciska”, „Amazona” i „Rapid šera”, koji godišnje zarađuju maltene kao celokupna srpska privreda. Oni su domaćim programerima i veb dizajnerima objasnili kako ovi veliki sistemi funkcionišu, kao i na koji način bi firme mogle da ostvare zaradu putem sopstvenih veb prezentacija.

– U Srbiji ima mnogo kvalitetnih programera i veb dizajnera, ali nedostaju znanje i menadžeri koji bi mogli da pokrenu velike projekte – naglasio je Vladimir Milisavljević, direktor agencije „Aj front” – organizatora internet konferencije koja će biti nastavljena danas u beogradskom hotelu „Zira”.

Cak i da se ovo obistini, to kod nas ne moze da bude 1. janura 2010, vec najverovatnije (mozda) 31. decembra 2010.
Znam da ce mnogi reci 'bolje ikad nego nikad', al' bre jer bas mora uvek tako? :)

btw. pise i u jucerasnjim V.Novostima da neki tip iz PayPala dolazi u Srbiju.

EDIT: kladim se da ministarka nije mogla vise da istrpi nemogucnost kupovine onih cipela sto je nasla na eBay-u, pa se naostrila da dovede stvari u red. :D

Poslednja izmena:
I 1. jan/2010 vishe nece biti ni potrebno da se uvede PayPal, otici ce van svi mi kojima bi on znacio :D

LOL za cipele!

Mali update teme, ProCredit banku zaobidjite u sirokom luku. Neljubazno osoblje, za karticu s kojom bi mogli da placate treba ogroman depozit, otprilike arm and a leg...

sta je tacno potrebno u intesi , jel moze neko da da link da ne preturam ceo tred

Marfin Banka, Uni Credit, Alpha Banka - zaobidjite - njihove kartice nemaju CVV2 kodt

Marfin Banka, Uni Credit, Alpha Banka - zaobidjite - njihove kartice nemaju CVV2 kodt

Ti se brate drogiras... Nije to do banke nego do kartice... Neke maestro nemaju cvv2 kod, a SVE Visa kartice imaju cvv2... Uostalom, dzabe ti i cvv2 kad kartice tih banaka ne prolaze na paypalu...

Poslednja izmena:
Ti se brate drogiras... Nije to do banke nego do kartice... Neke maestro nemaju cvv2 kod, a SVE Visa kartice imaju cvv2... Uostalom, dzabe ti i cvv2 kad kartice tih banaka ne prolaze na paypalu...

Nemaju sve vise kartice cvv2, imam 3 pred sobom koje nemaju, mogu da ih skeniram ako je do pukog dokazivanja. Pisem to ovako, zato sto je CVV2 obaveza pri redistraciji na Paypalu. A kartice 8 banaka za sada rade, sacekaj dok zavrsim pa cu da objavim tabelu :)

"This card cannot be used for this transaction. You can complete the checkout with another debit or credit card. Please enter your new card information below."

Zna li neko u cemu je problem, dosad sam sve placao bez problema a sad ovo iznenada....

A ovo pise malo nize: "Credit or debit card (securely processed by PayPal)."

Nije mi nista stiglo na mail da je blokiran racun ili da traze podatke. Tako da to nije...

Poslednja izmena:
Kartica koje banke je u pitanju ?

Sad vidim da si ranije postovao da si verifikovao intesinu visu internet - e sad koliko ja vidim meni sve radi...

Zavisi koja je cifra u pitanju, meni npr MasterCard nece da prodje preko 500 eura u jednoj transakciji.

A druga stvar, Visa Internet blokira 3% vise od sume koju placas :)

Primer, placas 100 eura treba ti na visi internet banca intesa 103 eura ;)

Nazad
Vrh Dno