Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim te postavi sve slike pod DTV (HDMI) da mozemo analizirati u cemu je problem.

Poslednja izmena:
Evo:

Prilozi

• Clipboard-1.jpg
    Clipboard-1.jpg
    68.9 KB · Pregleda: 58
  • Clipboard-2.jpg
    Clipboard-2.jpg
    64.7 KB · Pregleda: 56
  • Clipboard-3.jpg
    Clipboard-3.jpg
    68 KB · Pregleda: 54
  • Clipboard-4.jpg
    Clipboard-4.jpg
    92 KB · Pregleda: 50
  • Clipboard-5.jpg
    Clipboard-5.jpg
    73.6 KB · Pregleda: 50
I jos neke:

Prilozi

• Clipboard-6.jpg
    Clipboard-6.jpg
    68 KB · Pregleda: 45
  • Clipboard-7.jpg
    Clipboard-7.jpg
    83.7 KB · Pregleda: 50
  • Clipboard-8.jpg
    Clipboard-8.jpg
    81.1 KB · Pregleda: 53
Evo sada se iz cista mira pojavilo. Sreca pa sam pre par minuta postavio sliku koja pokazuje drugacije, inace bih ispao lud. A nista nisam uradio, samo sam pustio film, usao jednom u drajvere, izasao, otisao do tv-a, vratio se, ponovo usao u drajvere i pojavilo se kao na slici. U cemu je problem?

Prilozi

• Clipboard-1.jpg
    Clipboard-1.jpg
    70.1 KB · Pregleda: 54
Nasao sam ti gresku, Clone mode ti pravi problem, jer to nije nativna rezolucije tvoje plasme, takodjer nije isti ni refresh rate TV-a i monitora.
Postavi zasebnu rezoluciju za monitor a posebno za plazmu ili stavi u Clone modu da ti je Primarni display Plasma i postavi nativnu ili 1280x720 rezoluciju.

Poslednja izmena:
Kako da mi bude primarny display plasma?! Pa kako cu da radim nesto na racunaru onda?! Plasma mi je u jednoj a racunar u drugoj sobi, nisu jedno pored drugog.

A ta druga opcija, kako da postavim zasebnu rezoluciju za monitor a zasebnu za plasmu? Kako se to radi? Jel moze korak po korak da mi objasnis?

I zasto mi cas ima cas nema ona opcija za scaling?

I evo, ponovo nemam opciju za scaling. ?!?!?

Poslednja izmena:
Desni klik na Ikonu Plasme i set as primary display. Nemam ATI karticu vec nvidiu pa ce ti tacan nazav reci neki vlasnik ATI-a.

Postoji veza izmedju ta 2 displaya oznacena kao "infinite" raskini je klikom na nju da ti nije vise u Clone modu.

Kada gledas film valjda ti treba da ti je Primarni display Plasma.

Ovo za infinite nema. Vidim da je nacrtana neka veza izmedju njih ali nema to sto ti kazes.

A ne shvatam kako ce ovo da funkcionise ako mi je primarni displej plasma. Ja npr. hocu da mogu da pustim film na tv-u a da npr. na racunaru radim nesto drugo, kao sto sam radio sa CRT tv-om.

EDIT: U svakom slucaju, probao sam i isto je, ne ide od ivice do ivice.

Poslednja izmena:
Pogledaj ovako. Desni klik na ikonu plasme i extended mode

Znaci primary ti je monitor, secondary plasma. U ovom modu na plasmi neces videti ikone jer je ovo produzetak tvog desktopa. Prevuces prozor playera preko kog gledas filmove desno dok ti se ne pojavi na plasminom delu slike, tu uradis full screen i voila. Istina ja ne koristim extended mode vec clone, pa na 1920x1080 radim pan&scan na default monitoru.

Btw ovo bi sve moglo da se premesti u zaseban topic.

jos jedan edit:

Posebne rezolucije mozes da stavljas jedino u extended modu, valjda si tolko skapirao. Znaci kad kliknes na ikonu plasme odes lepo i stavis koja ti rezolucija treba i moze da se razlikuje od rezolucije monitora. Nemas puno opcija, moraces da koristis extended mode ako zelis sliku preko celog ekrana.

Poslednja izmena:
desno dugme misa na desktopu > properties > settings

pa

67360-extend-my-windows-desktop.jpg

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/setup/hwandprograms/monitors.mspx

Pogledaj ovako. Desni klik na ikonu plasme i extended mode

Znaci primary ti je monitor, secondary plasma. U ovom modu na plasmi neces videti ikone jer je ovo produzetak tvog desktopa. Prevuces prozor playera preko kog gledas filmove desno dok ti se ne pojavi na plasminom delu slike, tu uradis full screen i voila.

Probao sam i potpuno je isto. Opet mi ne razvuce sliku od ivice do ivice.

Za sada sam zadovoljan tv-om, ali me nervira efekat kada kamera ide sa jedne strane u drugu, stvara se mutna slika i posle pola sata vec pocinje da me boli glava. To se vidi kod svake brze scene, cak i kada je staticna scena a npr. neko pomera glavu levo desno. Pricam od 720p ripovima. Jel ima neki nacin da se ovo ublazi?

I jos jedna stvar me zanima. Jel zna neko kako da kalibrisem ovaj tv, jel ima neko uputstvo na netu?

E, pa ovako, ukratko, planiram da kupim TV, budžet oko 800 eur.
Služiće mi za gledanje kablovske 40%, puštanje DVD, divx 40%, biće povezan sa
PC-em 20%.... Šta bi bio BEST BUY ako je LCD koji, ako je Plasma koja?????:wall::wall::wall::wall:

Panssonic 42X10 ili Samsung 42B450, obje plasme.

...ili Panasonic 42PV80 kao proslogodisnji bestbuy od plazmi, naravno ako im padne cena...

... ili Samsung PS-50A410

Nijedan od ova poslednja dva. Znaci Panasonic 42X10 ili Samsung 42B450 slazem se sa Nanijem sto se tice plasma izbora,za njegove potrebe je savrseno. Cak i da padne cena 42pv80, bolje neka uzme noviju X10 i miran je.

Do pre neki dan sam bio uveren da kupujem neki 40" LCD Samsung iz 5-te serije,
ali kada sam pročitao sve što je napisano na ovom forumu, zaključio sam da je za mene bolji izbor plasma...... Na akciji u Metro-u ima PS42B450 za 72.000 din, pa mi se čini da bi to bio dobar izbor...

Nijedan od ova poslednja dva. Znaci Panasonic 42X10 ili Samsung 42B450 slazem se sa Nanijem sto se tice plasma izbora,za njegove potrebe je savrseno. Cak i da padne cena 42pv80, bolje neka uzme noviju X10 i miran je.

Zasto mislis da ga nece zadovoljiti pv80 ili a410,zato sto je proslogodisnji model?
Koja su bitna unapredjenja na modelima 2009?

Zadovoljit oce, tu nema sumnje, ono sto je bitno naglasiti je da 2009 modeli za razliku od 2008 modela imaju DVB-T tuner, bolji AR filter, naravno unaprijedjen je kontrast i dubina crne ali ne u tolikoj mjeri da bi se mogla golim okom primjetiti razlika, vec smao direktnim poredjenjem i naravno colorimetrima.
Onaj ko naidje na PV80 ili A410 za male novce, odradit ce dobru kupovinu.
Naravno, meni je tesko da preporucim nekom 2008 model pa da se kasnije neko zali zasto nije uzeo 2009 model sa DVB-T tunerom i boljim PQ nazivnim karakteristikama.

Poslednja izmena:
Pa nemam pojma ja jednostavno ne bi isao na 40 i 42 plazme cisto zbog 1024 rezolucije

Ides na 42" 1080p plasmu :) As simple as that! Recimo Panasonic S10 itd

Poslednja izmena:
Da, al ne postoji kod nas. 836 funti u britaniji je najniza cena. Pre bi uzeo G10.

Dosao je S10 u Cro i BiH doci ce i Srbiju ako nije do sad, za koji dan.
G10 Je NeoPDP model i 150 do 200 eura je skuplji, ja mislim da vrijedi razlike.

1024 na plazmi nije ekvivalent 1024 pixela na LCD-u zbog praovugaonog oblika istih.

znam da nije isto. A kazes mi da kad pustim recimo sa ps3 neki 720p materijal ili sa pc da je isto da li ga je gledao na lcd 1366 ili na toj plazmi 1024?

ps. pitam ozbiljno. sarkazam na off :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno