Šta je novo?

NASA Could Abandon Plans for Lunar Base

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci, ljudi su definitivno imali mu*da. Ovo osporavanje, CT, i masovna paranoidna shizofrenija, su samo dokaz koliko covecanstvo polako ali sigurno odlazi u K...

A danas ih kao nemaju?
Znaci postojalo je samo par ljudi sezdesetih-sedamdesetih godina koji su imali mu*da da slete na mesec? :trust:

Danas imaju i ljude, i tehniku, ali nemaju para za bacanje kao nekad;)

Lansiranje raketa u svemir više nije rezervisano za profesionalce i ne tako skupo kao što pojedinci misle.

30 amatera okupljenih u CSXT tim je 2004 poslalo raketu u svemir.
http://en.wikipedia.org/wiki/Civilian_Space_eXploration_Team
http://www.youtube.com/watch?v=3f4Kml9dumI

Drugi internacionalni tim amatera SS2S okupljen oko kanađanina Ričarda Nakke. Uveliko radi na razvoju rakete koja kao gorivo koristi običan šečer.
http://sugarspaceshot.org/
http://sugarshot.org

Lansiranje u svemir i nije tako komplikovano i skupo ali je povratak sa meseca sa današnjim tehnologijama nedostižan. Možda su ameri tada imali vanzemaljske tehnologije.

Rekoh sebi da neću da ulazim u polemiku oko ovoga, ali :-devil-: mi ne da mira!!! ;)
Onaj snimak gde se pominje vreme 2:09 mije sasvim OK! Mislim, nisam ni pratio sve od početka šta sve čovek priča, pa bi moglo da se postavi pitanje onih sjajnih bljeskova iznad astronauta (verovatno se misli da su kablovi u pitanju), ali ono u 2:09 je sasvim u redu.
Na mesecu je čovek dosta lakši nego na zemlji, pa nema potrebe da se čovek previše napreže da bi ustao. Ajde lepo pogledajte snimak (ja ga gledao bar tri puta) i lepo se vidi da mi astronau koji stoji pomaže da ustane (pridržava ga rukom). Samo ga je podigao sa tla meseca - nikakve sajle!

Razvijanje sprave, koja bi pilotirala sletanjem, i uzletanjem, kao i postavljanjem ogledala, bi kostalo milijarde, plus bi sprava, sobzirom na tehnologiju 60-tih bila teska tonu.
...
Sve bespilotne misije tog tipa, iz tog vremena su bile u jednom smeru. Mogu da je poshalju - ali nema shanse da je vrate.
Netacno.

Ruska Luna 16 je 1970 je uspesno sletela na Mesec, prikupila uzorke tla i vratila te uzorke na Zemlju (101 gram). Luna 20 je vratila 30 grama mesecevog tla 1974 a Luna 24 je vratila 170 grama 1976. Poredjenja radi, Apollo 11 je vratio oko 22 kg, Apollo 12 oko 34 kg, itd. U zbiru sve Apollo misije su vratile negde oko 383 kg mesecevog stenja.

Posle Lune 24 proslo je 25 godina pre neke druge sample return misije.

Znaci, ljudi su definitivno imali mu*da.
Zivotne vrednosti kao i nacin rada bio je tada drugaciji. Mada verujem da bi i danas moglo da se nadje koliko zelis ljudi koji bi bili spremni da ignorisu svaki rizik kako bi njihovo ime uslo u istoriju.... Medjutim, velike svemirske agencije vise nisu spremne na tako velike rizike. Drugo doba.

Znaci da je moguce i da je silazak ljudi na Mesec laziran, ali i da se stvarno desio? :)

Znaci da je moguce i da je silazak ljudi na Mesec laziran, ali i da se stvarno desio? :)
Aman...

Nije bilo nikakvog laziranja sto se tice sletanja na Mesec.

Apollo 11 je vratio 22 kilograma mesecevog stenja. Stenja veoma specificnog, kakvog generalno nema nigde na Zemlji. I to stenje je stavljeno na raspolaganje svim naucnicima sveta za istrazivanje. End of story.

Aman covece jel ti citas uopste sta sam napisao?

Izvodljivo je da su sva tri astronauta ostala u brodu i orbitirali oko Meseca dok je sonda otisla prazna i vratila se sa kamenjem a ceo prenos skakutanja po povrsini Meseca laziran u studiju.

Poslednja izmena:
Bivši direktor foto službe laboratorija NASA,Ken Johnston jednom prilikom je dao intervju gdje kaze kako su gore pronadjene ostatci neke civilizacije.
„To su drevne ruševine vještačkog porijekla” rekao je.Kada je dobio nogu od strane poslodavaca tj. NASE neke "povjerljive" dokumente predao je jednom od autora knjige „Tamna misija - tajna istorija NASA”.
Bivši NASA-in konsultant,Richard Hoagland je sudjelovao u kreiranju gore spomenute knjige,a evo jedan intervju sa njim;
[YOUTUBE]upFJK7tww3g[/YOUTUBE]

Poslednja izmena od urednika:

Izvodljivo je da su sva tri astronauta ostala u brodu i orbitirali oko Meseca dok je sonda otisla prazna i vratila se sa kamenjem a ceo prenos skakutanja po povrsini Meseca laziran u studiju.
Nije izvodljivo ni sa danasnjom tehnologijom, a da ne pricamo uopste o izvodljivosti necega takvog s ondasnjom tehnologijom. Laziranje (barem ono koje bi trebalo da bude ubedljivo) bilo kakvog tehnickog poduhvata po pravilu kosta nekoliko puta vise od stvarnog poduhvata. Cisto s tehnoloske strane.

A sta bi sa (smrtonosnom) radijacijom? :D

Slati masinu da uradi covekov posao je izvodljivo, ali masina ne moze da bira koje ce uzorke pokupiti sa sobom.Astronauti su trenirani za takvu vrstu istrazivanja i ceprkajuci po Mesecu nasli su ovo, sto bi jednoj sondi bilo malko teze da pronadje.
Plus sto se radi o skalamerijama od 5 i kusur tona...za 100g uzoraka.

300 grama koje su sakupile 3 ruske robotske sonde nisu ni blizu kolicini od skoro 500 kila koje su doneli ljudi.

Poslednja izmena:
Najtuznije je od svega, sto se nove generacije vaspitavaju u populistickom duhu da je moguce izvesti prevaru i izvuci se sa time. Ko imalo razmislja, svestan je da cim se upletes u neku spletku, kad tad padash na nekom koraku. Jednostavno je tako. I u tom duhu "u lazi su kratke noge" treba vaspitavati decu. Sve prevare se pre-ili kasnije razotkriju. Otvori se tajni dosije, svedoci zasticen svedok, itd. U Hjustonu je bilo hiljade zaposlenih, koji su pratili misiju, medju njima je sasvim sigurno bilo i ruskih - nemackih - bilo cijih - spijuna. Lekari su pratili stanje astronauta, tehnicari stanje letilice, matematicari su izracunavali brzine, itd. I sve njih na gomili je prevario ujka sem? Znaci milijarde su ulozili u ceo projekat, a onda odlucili da orbitiraju i da se malo sprdaju kako slecu na mesec? Pri svemu tome, u linku koji sam ostavio na prvoj strani, nedavno je Evropska, znaci ne americka letilica slikala mesta sletanja Apolo misija sa sve otiscima astronauta i ti snimci su obishli ceo svet? Da pogodim - ameri su potplatili i njih? Ili su napravili humanoidne robote i obukli ih u skafandre jer su znali da ce kasnije doci i drugi pa da ih ne izvale? Pa josh oni svemirci ladno zvuce realnije :).

Tri u nizu za navijace sletanja :)

Bozho, mani se price "nove generacije", vrlo lako se moze izvesti prevara i proci sa time. A naravno da treba decu vaspitavati u predlozenom duhu, jer tada ce biti poslusni gradjani i nece im padati na pamet da posumnjaju u ono sto cuju na Dnevniku 2.

Poslednja izmena:
Pri svemu tome, u linku koji sam ostavio na prvoj strani, nedavno je Evropska, znaci ne americka letilica slikala mesta sletanja Apolo misija sa sve otiscima astronauta i ti snimci su obishli ceo svet?
Link molim.

Iskreno sumnjam u ovo.
SMART-1 slike su imale tipicnu rezoluciju oko 160 m/pixelu.

Najtuznije je od svega, sto se nove generacije vaspitavaju u populistickom duhu da je moguce izvesti prevaru i izvuci se sa time. Ko imalo razmislja, svestan je da cim se upletes u neku spletku, kad tad padash na nekom koraku. Jednostavno je tako. I u tom duhu "u lazi su kratke noge" treba vaspitavati decu. Sve prevare se pre-ili kasnije razotkriju. Otvori se tajni dosije, svedoci zasticen svedok, itd. U Hjustonu je bilo hiljade zaposlenih, koji su pratili misiju, medju njima je sasvim sigurno bilo i ruskih - nemackih - bilo cijih - spijuna. Lekari su pratili stanje astronauta, tehnicari stanje letilice, matematicari su izracunavali brzine, itd. I sve njih na gomili je prevario ujka sem? Znaci milijarde su ulozili u ceo projekat, a onda odlucili da orbitiraju i da se malo sprdaju kako slecu na mesec? Pri svemu tome, u linku koji sam ostavio na prvoj strani, nedavno je Evropska, znaci ne americka letilica slikala mesta sletanja Apolo misija sa sve otiscima astronauta i ti snimci su obishli ceo svet? Da pogodim - ameri su potplatili i njih? Ili su napravili humanoidne robote i obukli ih u skafandre jer su znali da ce kasnije doci i drugi pa da ih ne izvale? Pa josh oni svemirci ladno zvuce realnije :).

A zar ti nije cudno sto NI JEDNA zemlja na svetu,sem amera, nije pokusala da ode na mesec do sad?i ako je navodno sve tamo vidjeno,da odu ako nista drugo da bi pokazali/dokazali drugim narodim kako su u stanju,i da zabodu i svoju zastavu pored americke.
Ja amerima ne verujem nista,iz prostog razloga sto se spletom cudnih okolnosti najbitnija svetska desavanja bas dese kod njih i nigde drugde,samo oni su bili na mesecu,samo kod njih padne NLO[Rozvel],oni su uhvatili bigfoota,oni ovo oni ono,i sve bas slucajno kod njih.Jeste oni imaju najsavremeniju tehnologiju,sve to stoji,ali dajte molim vas,ovo me podsecja na onu recenicu iz filma Kad porastem bicju kengur:

"Jeli Avakse kako ti to sve vidis? Ti si video kad je Prasak ubijen, kad je ludi Zeks skocio kroz prozor, kad je Duja iz zasede uhvatio hemicarku za bulju, kad je Banjaluki goreo mercedes, i kad je Mira pusila Ganguli, u kolima.. Da brate i to, jeli kako ti to uvek sve vidis, a mi nikad ne"

A niko ih nije uhvatio jer cvrstih dokaza za to nema,rekla/kazala ili ja mislim ti mislis ne vazi kad u takve stvari u pitanju,tako da su oni i dalje pobednici sto se te podvale tice;)

Poslednja izmena:
Cekaj, jel bi ti isao na Mesec kada bi znao da su ga Ameri prekopali? To je kao polovan auto da kupujes :D

Poslao sam link ortaku, za onaj mythbusters klip o ogledalima na mesecu.
Njegov odgovor je bio: "Mora da su druknuli pare mythbustersima!"

Toliko o tome.

Ko kaze da nijedna druga zemlja nije pokusala da posalje ljude na mesec?

http://www.russianspaceweb.com/n1.html

Ili uspes, ili ne.Ako te protivnik savlada u jednom, ti pokusaj ga mu pariras ili preduhitris u sledecem koraku.I tako je nastao "Mir"...kao odgovor SkyLab-u.

Poslednja izmena:
A iz ove teorije mozemo zakljuciti i da su V-2 mogle biti planirane za ljudski let na Mesec....

Molim vas bez teorija o teorijama zavere, i bez podizanja tenzije - svako veruje u ono sto mu mogucnosti dozvoljavaju.

Dosta je vremena proshlo kada sam zadnji put prochitao neshto ovako lukavo :)

Po meni, najjachi argument da su Amerikanci bili na Mesecu jeste da Rusi to ne opovrgavaju. Ne postoji nauka koja mozhe ohladiti usijanu glavu koja misli da je "trulo americhko drushtvo slagalo ceo svet", ali me chudi da usijana glava ne veruje Rusima koji su u to vreme bili uchesnik trke za osvajanjem svemira.

I na kraju, iako je sigurno neko slao link do sada:

http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Moon_Landing_hoax_accusations

Imate lepo objashnjene i Van Allen-ove radijacione pojase.

Ko kaze da nijedna druga zemlja nije pokusala da posalje ljude na mesec?

http://www.russianspaceweb.com/n1.html
pokusala da,ali uspela ne...Ocjes li mi recji da su ameri 69te god bili tehnoloski razvijeniji nego Rusi,Kinezi,Japanci,Iran... sada???

Lepo su oni to smislili,jer su znali da ako oni ovo izvedu drugim zemljama necje biti zanimljivo da odu na mesec vecj cje juriti nesto bolje,tako su se obezbedili,i niko necje provaliti da na mesecu stvarno nema zastave i onog vozila.
Tako da sto se mene tice,sletanja na mesec jeste bilo od strane letelica,ali ne i ljudi.

A zar ti nije cudno sto NI JEDNA zemlja na svetu,sem amera, nije pokusala da ode na mesec do sad?i ako je navodno sve tamo vidjeno,da odu ako nista drugo da bi pokazali/dokazali drugim narodim kako su u stanju,i da zabodu i svoju zastavu pored americke.

Zato sto nema poente vise da se dokazuje ciji je veci, zato sto kosta ogromnu koliciniu para, zato sto je jako rizicno po ljudske zivote (tada se o tome nije vodilo racuna posto je rat bio u toku (hladni ali opet rat)),zato sto nema sta trenutno da se postigne odlaskom na mesec, zato sto naucnici i drzavnici drugih zemalja imaju bitnijih stvari od "da bi pokazali/dokazali drugim narodim kako su u stanju,i da zabodu i svoju zastavu pored americke" i zato sto bi se njihovi gradjani garant oborili vladu kada bi culi kolike su njihove pare otisle za to(nisu svi narodi kao srbi)

A iz ove teorije mozemo zakljuciti i da su V-2 mogle biti planirane za ljudski let na Mesec....

Pa s obzirom da je od V-2 maltene sve pocelo, to i nije daleko od istine...Ekipa koja je radila na tim raketama je kasnije radila i za NASA a neki su navodno radili i za ruski svemirski program.Najpoznatiji su Von Braun i Herman Oberth.

M!STI!CX je napisao(la):
pokusala da,ali uspela ne...Ocjes li mi recji da su ameri 69te god bili tehnoloski razvijeniji nego Rusi,Kinezi,Japanci,Iran... sada???

Pa nisu uspeli...ali zato nisu sedeli skrstenih ruku vec se bavili necim novim.Svemirska stanica, na primer.Pukli su i sa svojim Buran-om, pa nista...otkinuli su amere svojim raketama nosacima sa daleko boljom nosivoscu i iskoriscenosti motora.

Ko je od koga bio tehnoloski napredniji tada vidi se danas uostalom...vozimo Intele, nVidije, AMD...Sta cemo voziti u buducnosti, videcemo.

Pa s obzirom da je od V-2 maltene sve pocelo, to i nije daleko od istine...Ekipa koja je radila na tim raketama je kasnije radila i za NASA a neki su navodno radili i za ruski svemirski program.Najpoznatiji su Von Braun i Herman Oberth.

Znao sam da je los primer :D, poenta je da se za svaki nosac moglo reci da je planiran za spustanje ljudi na Mesec...

Sto se tice V-2, da nije bilo Von Braun-a ne bi ni bilo odlaska na mesec americkog, kazem ima ta serija u kojoj se tacno vidi kolika je bila njegova uloga, a kod rusa se sve raspalo kada je glavni projektant umro od raka, posto je bilo dosta problema inace

Lepo su oni to smislili,jer su znali da ako oni ovo izvedu drugim zemljama necje biti zanimljivo da odu na mesec vecj cje juriti nesto bolje,tako su se obezbedili,i niko necje provaliti da na mesecu stvarno nema zastave i onog vozila.
Tako da sto se mene tice,sletanja na mesec jeste bilo od strane letelica,ali ne i ljudi.

Znaci nema vozila zastave, a bilo je sletanja od strane letelica?

"cia, snajka cia" #2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno