Šta je novo?

Novi Wolfenstein!

Jedna od najboljih, samo da nastavak ne razočara kao FC2, mada mi se čini da u ovom slučaju nastavak obećava i da će biti igrivo. A kad će više? Negde sam bio pročitao datum al* zaboravih...

Nisi slep, verovatno nije nista specijalno ali pretpostavljam da nisi odigrao RTCW kad je izasao pa ne gledamo istim ocima :) mnogima ovde je RTCW u top 10 games ever ;)

Gresis RTCW mi je prva igra koji sam igrao i presao(igrao sam na drugovom kompu u domu, posle toga me je decko zamrzeo nisam im izbijao iz sobe:-devil-:), ne racunajuci arkade na automatima. i to sam je presao jedno x 10.

RTCW je koliko se secam bio pojam za grafiku, a i pratila ga je odlicna prica znam da MOHA i COD nisu mogli da mu prismrde kako po atmosveri tako i po kvalitetu igre.

Ovako na prvi pogled, ovo vise lici na Quake4 ili Doom3, sto mi se ne svidja.

To se i meni nije svidelo na prvi pogled. Nekako taj tech4 endzine ima previse metalik prizvuk u osvetljenju i teksturama tako da sta god da napravis u njemu uvek ce da lici na Doom3 ili Quake4.

Ono sto fali su matirane i pomalo cadjave teksture pastelnih boja, kakve su i bile inace u RTCW i sve bi nam odma stimalo!

Ovako... :smoke:

koji engine koristi ovaj wolf ?

pise ti u postu iznad.

Zar ovo nije trebalo da izadje 2008?

Nije...

Eric Biessman (creative director / Raven Software) je jos prosle godine rekao na Quake Conu da ce igra biti gotova kad je zavrse, ma sta to znacilo...?!

A to bi otprilike trabalo da znaci da ce izaci verovatno negde tokom leta ove godine i tako nesto! ;)

To se i meni nije svidelo na prvi pogled. Nekako taj tech4 endzine ima previse metalik prizvuk u osvetljenju i teksturama tako da sta god da napravis u njemu uvek ce da lici na Doom3 ili Quake4.

Ono sto fali su matirane i pomalo cadjave teksture pastelnih boja, kakve su i bile inace u RTCW i sve bi nam odma stimalo!

Ovako... :smoke:

To je to sto kazes, ali to se da promijeniti. Wolfenstien treba da ima taj WW2 smek.

To je to sto kazes, ali to se da promijeniti. Wolfenstien treba da ima taj WW2 smek.

Od toga nema nista... Golemi je to posao!!! :smoke:

To ce oni lepo da ostave da ljubitelji wolfensteina odrade umesto njih... Ne bih se iznenadio da neko dodje na ideju i portuje original teksture iz starog wolfa u ovaj novi ili tako nesto slicno recimo! :trust:

Poslednja izmena:
Od toga nema nista... Golemi je to posao!!! :smoke:

To ce oni lepo da ostave da ljubitelji wolfensteina odrade umesto njih... Ne bih se iznenadio da neko dodje na ideju i portuje original teksture iz starog wolfa u ovaj novi ili tako nesto slicno recimo! :trust:

Da od toga nema nista je cinjenica, ali za njih to nije tako veliki posao, a nisu niti vremenski ograniceni. Jesi imao prilike vidjeti sta je jedan covjek napravio od Obliviona sa QTP3 modom?

Da od toga nema nista je cinjenica, ali za njih to nije tako veliki posao, a nisu niti vremenski ograniceni. Jesi imao prilike vidjeti sta je jedan covjek napravio od Obliviona sa QTP3 modom?

Jesam, naravno... Upravo igram Oblivion i to je jedan od modova koji koristim, doduse delimicno... Rec je o tome da sve teksture iz tog paketa ne izgledaju bolje od originalnih i to pre svega u likovnom smislu. Sto se tehnickog dela tice sve je ok, naravno... Ali kad smo kod toga imaj u vidu da je to mod koji nije izasao odmah po izlasku igre, na njemu se dugo radilo, plus sto verujem da ce novi Wolfenstain imati daleko veci broj tekstura od Obliviona u funkciji... Sad ajd da kazemo vise ljudi to moze da odradi brze, samo pitanje je koliko to ljudi zaista radi na teksturiranju uopste kad je rec o Wolfensteinu... Mislim da to nije veliki broj i to pre svega iz razloga sto se danas teksture jako retko rade od nule, vec se uglavnom svi sluze izvesnim gotovim paketima koje onda dalje po potrebi svi malo prerade i to je to... Znaci predpostavljam da mali broj ljudi to radi jer svi imaju sve sto im treba za pocetak, pa onda kasnije peglaju i doradjuju stvari u hodu! Zato i jeste problem da se to kasnije menja... Mada, vrag bi ga znao sta su i kako radili ljudi u Ravenu... Videcemo kad izadje igra!?! Nekako ne mogu da se otmem utisku da se nisu mnogo bavili tim problemom koliko nekim drugim stvarima...

A i nije rec samo o teksturiranju vec i o nacinu na koji endzine renderuje! Mislim da je u tom delu zapravo glavna stvar a ne u teksturama! Ono sto bi recimo moglo da resi citavu stvar verujem bezbolno je odredjeni color filter koji bi sve teksture malo matirao i dao im taj pastelni smek. To je fazon kojim su se sluzili u Crysis-u (color gading filter), pa mogli bi i ovi iz Ravena toga da se sete za promenu...

Izgleda da im fali Carmack u ekipi... teba neko da im napise takav filter, heh :D

Poslednja izmena:
sta si radio u igri, trcao i pucao, sta drugo?
Mator čovek pa izlapeo,sve si ti izgleda zaboravio osim naslova.A secret place i treasure ,pa to mi je bilo naj zanimljivije.Kad izlazim iz nivoa i pokaže mi da sam našao 7 od 8 ja se normalno vratim i ne idem dalje dok ne nađem.Dobro je što nema respawnovanja protivnika pa pošto si očistio nivo možeš da se šetkaš bezbedno.Jedno od tih tajnih mesta još dan danas nisam našao.Pa šta reći za nivoe gde treba da odradiš nešta a da se ne uključi alarm, i tako nešta nazvati "trči i pucaj".Da, verovatno je i Splenter Cell "gun and run" samo što to ja nisam shvatio.
Pre svega RtCW je raznovrsna i neobično dugačka i što neko reče nije mi jasno kako su to uspeli da spakuju na manje od jednog CD-a, a grafički ne da nije bilo loše za to vreme nego i za mnoga kasnija ostvarenja.
Čak i doza duhovitosti i čuveni razgovor dvojice švaba kad razminiraju bombu i da li da preseku crvenu ili plavu žicu.Mnogo sam puta naišao na pominjanje te replike.Muzika koja pravi fenomenalnu atmosferu, zvukovi oružja odlični,naročito sten.Sve u svemu jedan od najbolje odrađenih naslova ikad.Što neko reče, vidi se da su ga radili entuzijasti i talentovani ljudi.Sve što treba je tu a ničeg nema previše.Bio bih zadovoljan da novi bude bar upola tako dobro ukomponovan kao prvi,ali sam ipak skeptik da će uspeti u tome.
Igre poput Doom3 i Quake4 nisam imao živaca da odigram do kraja.Tumaranje po hodnicima lavitintima gde je kao fazon i mudrost pronaći izlaz i prava vrata i izletanje gomile nekih "bića" koja galame i bacaju na tebe neke "kuglaste munje".Neki to vole, nemam ništa protiv i poštujem jedino ne bih voleo da novi Wolf ima sa njima ikakvih dodirnih tačaka.
Ja sam mator i rastu mi dlake iz uši:d

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]-kAhLVxnyZU[/YOUTUBE]

Veeeeery nice... uvek sam bio fan dobrih introa :)

2 gx-x:
Ahahahahah, legendo! :D:D:D

"NEIN!" i skochi chovek s broda sam :D :D :D

Ahh, kako volim te njihove nemacke akcente, opet ce da banuju igru u nemackoj :d

Meh, dobri Amerikanac spasava još bolje Engleze...čak sam i ja umoran više od toga.

Ako hoces nesto originalno ti onda igraj Hezbollah, budi malo ekstremista, igra je ionako banovana svud...

Meni je prvi Wolfenstein baas legao, pogotovo one misije gde je bilo sunjanja, mada ih nije bilo puno. Nema bas smisla sunjati se pored duhova :d kasnije.

Odlican intro
Valjda nece uke.njati stvar...
Glavno pitanje, jel izlazi za konzole :D !?!

Ako hoces nesto originalno ti onda igraj Hezbollah, budi malo ekstremista, igra je ionako banovana svud...
Hm, čemu takvo vatriranje? Ako neko zvuči kao extremista to si ti.
A koji će mi klinac Hezbolah, ja sam bre srbin, nemam ništa protiv *******...ne kontam.
Ja sam samo hladno izneo svoj stav, a ovaj nowi wolf mi ne izgleda baš kako treba, mada ajde da ga vidimo u akciji.

Toliko;)

Poslednja izmena:
Meni je prvi Wolfenstein baas legao, pogotovo one misije gde je bilo sunjanja, mada ih nije bilo puno. Nema bas smisla sunjati se pored duhova :d kasnije.

Odlican intro
Valjda nece uke.njati stvar...
Glavno pitanje, jel izlazi za konzole :D !?!

Ako nastavis sa glavnim pitanjima, opet ces brzo da zavrsis karijeru :). Welcome back :)

Hm, čemu takvo vatriranje? Ako neko zvuči kao extremista to si ti.
A koji će mi klinac Hezbolah, ja sam bre srbin, nemam ništa protiv *******...ne kontam.
Ja sam samo hladno izneo svoj stav, a ovaj nowi wolf mi ne izgleda baš kako treba, mada ajde da ga vidimo u akciji.

Toliko;)

Pogresno si me razumeo. Mislio sam na to da svi kukaju sto si stalno american ili british u igri. Spomenuo sam Hezbollah jer je to igra koja prkosi svim zapadnim igrama i totalno je ekstremisticka. E sad ako ti je dosta igara sa sa zapadnjacima ti onda igraj ovo i budi originalan, a ne ocekuj da ces u vulfiju da vodis nemca koji seje teror po Britaniji.:smash:

Meh, sta znam, ruzah mi trejler, dečiji nekako.
Nisam odoleo da ne pogledam Hezbolah, ono je smešno kako izgleda:p
Ma ne očekujem da vodim nemca, već mi ide na nerve kako nemce predstavljaju kao nestašnih bandu devojčica kojima tamo neki smrdlja samo treba reću BUUU!!! I sve se popiške u gaćice:D
Da, naravno:D
Ne sećam se da je bila takva atmosfera u prethodnom delu, sve je nekako izgledalo ozbiljnije.

Izvini za moj defanzivan stav:)

Poslednja izmena:
dokle god sam ja Amer i sutiram ostatak sveta u zadnjicu - ja presrecan :smoke: :banana:

Poslednja izmena:
I ja volem ti amerikenci :D:d

sopcth.jpg

Nazad
Vrh Dno