Šta je novo?

Ubrzanje Q9550

3.5 GHz za 24/7 ..idle 30c....load 56c na 1.22 V.

Iskreno nisam obracao paznju na bazu cooler-a, a mrzi me da skidam po drugi put sve tako da ce ostati ovako za sad, furacu ga na default-u, ko ga sisa, hvala na savetima ;)

Za taj kuler ti treba ovo.

959005-a.jpg

A da ti nije negde na socket-u ostalo paste od pre ? .... da nisi mozda promashio da ochistish neshto.... i nemoj previshe paste da stavljas.C1 ne bi trebao da bude mnogo losiji overclocker od E0.I ja imam vendetu i neku no name coolermaster pastu...i u pocetku sam imao problema jer nisam obratio paznju na pastu (od prethodnih montazha ostalo je razliveno p socketu i nije lepo odvodilo toplotu).

Tad sam i ja isao do amx 3.6~3.7 .... sad kad mi zaterba idem i do 4.2 .... mozda bi mogao i malo vishe...da imam TRUE ili nesto slichno.

Nije nista ostalo od pre, sve sam lepo ocistio pre nego sto sam stavio novu pastu. Vidis, cudi me kako su tvoje temp rasporedjene po jezgrima a kako moje :s

Prilozi

• slob.jpg
    slob.jpg
    142 KB · Pregleda: 105
Skini real temp .... on moze da vrsi kalibraciju senzora (i da vidi da li imas zaglavljen isti)....moguce je da ti se ne ocitava temperatura dobro,da ti je senzor ostao stuck i da to ipak nije "prava" temperatura.

Nesto ne naleze kako treba to je prevelika razlika u temperaturi izmedju jezgara, kuler ili procesor nisu ravni u toj meri da koliko toliko ravnomerno oslobadjaju toplotu:(

Skini real temp .... on moze da vrsi kalibraciju senzora (i da vidi da li imas zaglavljen isti)....moguce je da ti se ne ocitava temperatura dobro,da ti je senzor ostao stuck i da to ipak nije "prava" temperatura.

Zanimljivo je da kad restartujem komp, u biosu pokazuje onu najnizu temp, znaci oko 28-30c
*******i ovakve razlike u temp su bile i kad sam imao stock kuler :(

Poslednja izmena:
@ Cwelle Gde ima ovo da se kupi kod nas? da li odgovara i za OCZ Gladiator MAX

Ovde kazu da odgovara.

Neznam gde ima u Srbiji. Ja sam uzeo u Austriji.
Inace, posle postavljanja ovoga ploca je skroz ravna. Pre je bila nakrivljena i kuler nije radio kako treba (citaj: vise temperature).

Ovde kazu da odgovara.

Neznam gde ima u Srbiji. Ja sam uzeo u Austriji.
Inace, posle postavljanja ovoga ploca je skroz ravna. Pre je bila nakrivljena i kuler nije radio kako treba (citaj: vise temperature).

hvala na informaciji...sad gledam na njihovom site-u i mislim da bi mi ovaj odgovarao "For 4pcs heat-pipe":smoke: ...jos samo da neko uveze:S:

poz evo i ja da se prikljucim samo ukratko par ideja tj saveta hyper 212 ili nesto bolje u tom cenovnom rangu... planiram uskoro da uzmem za predstojece leto... jel evo veceras jos je i zahladilo malo a meni je min temp 39.37.36.37 dok schmajser sa 4ghz uspeva da spusti na 30 ?!? dok recimo tokom zime [uz grejalicu u sobi] sa GTA4 posle 5 sati max temp je bila 66.59.60.61 mislim da je bio ne clockovan ili mozda malo [3.1ghz]... mozete videti kako je cela konfa uklopljena...

Sta si sad ti hteo da kazes? :lupko:

Pa...

poz evo i ja da se prikljucim samo ukratko par ideja tj saveta hyper 212 ili nesto bolje u tom cenovnom rangu... planiram uskoro da uzmem za predstojece leto... jel evo veceras jos je i zahladilo malo a meni je min temp 39.37.36.37 dok schmajser sa 4ghz uspeva da spusti na 30 ?!? dok recimo tokom zime [uz grejalicu u sobi] sa GTA4 posle 5 sati max temp je bila 66.59.60.61 mislim da je bio ne clockovan ili mozda malo [3.1ghz]... mozete videti kako je cela konfa uklopljena...

:d

ako hoces da imas manje temperature na tom quad-u onda moras malo da se isprsis za cooler i uzmes neki thermalright true ili ifx 14 i uzmes neko dobro provetreno kuciste i bice ti mnogo manje temperature

Sta si sad ti hteo da kazes? :lupko:

hah pa dobro malo sam zbrljao poruku zato sto mi je tokom pisanja 10x neko usao u sobu i prekinuo me pa sam gubio "nit" :D...

jednostavnije receno za Q9550 koje se nalazi u CM690 hocu da kupim kuler za neki mali OC al bitnije da temperatura uvek bude niska... i sad ja sam razmatrao hyper 212, ali me zanima da li za te pare[ili slicne] mogu dobiti neki kvalitetniji [bolji] kuler...

PS dodatno pitanje : "da li su pasivni hladnjaci dovoljni za quad ??" [to bi bilo super da mi kuciste manje tandrce".

hah pa dobro malo sam zbrljao poruku zato sto mi je tokom pisanja 10x neko usao u sobu i prekinuo me pa sam gubio "nit" :D...

jednostavnije receno za Q9550 koje se nalazi u CM690 hocu da kupim kuler za neki mali OC al bitnije da temperatura uvek bude niska... i sad ja sam razmatrao hyper 212, ali me zanima da li za te pare[ili slicne] mogu dobiti neki kvalitetniji [bolji] kuler...

PS dodatno pitanje : "da li su pasivni hladnjaci dovoljni za quad ??" [to bi bilo super da mi kuciste manje tandrce".

CM Hyper 212 ili OCZ Vendetta 2 su zakon za quad core obzirom na njihovu cenu.:smoke:

Dobri su pasivni hladnjaci ali oni sto su tezi preko 1 kg.:p

CM Hyper 212 ili OCZ Vendetta 2 su zakon za quad core obzirom na njihovu cenu.:smoke:

Dobri su pasivni hladnjaci ali oni sto su tezi preko 1 kg.:p

hvala malo sam guglao pa ce ipak biti vendetta2 jel i mnogi domaci a i strani forumi imaju neke primedbe na hyper 212 te da je bucan, slabo hladi,lagan[ne kvalitetan]... dok za vendetu jedina mana je tesko postavljanje sto je za mene cak i zadovoljstvo da "majstorisem" po kucistu...:D

hvala malo sam guglao pa ce ipak biti vendetta2 jel i mnogi domaci a i strani forumi imaju neke primedbe na hyper 212 te da je bucan, slabo hladi,lagan[ne kvalitetan]... dok za vendetu jedina mana je tesko postavljanje sto je za mene cak i zadovoljstvo da "majstorisem" po kucistu...:D

OCZ Vendetta 2 je isto ekstra:banana: nego moram da opravdam ukaljan rejting CM 212.:wall:

Ti sto kazu da je CM 212 los treba nemaju pojma ili ga nikada nisu probali.:wall:

1. Bucan je koliko i prosecan 12-cm kuler (koji naravno nije bucan)
2. Ekstra hladi (a lose hladi ako se ne namesti dobro)
3. Tezina mu je 710 grama a OCZ Vendetta 2 tezi 600 grama. Sta hoce oni, kuler od 2 kilograma.:wall:
4. Nije nekvalitetan kao sto tvrde.

http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=eu&act=detail&tbcate=230&id=5814

Za Vendettu ti treba i onaj lim koji ide sa donje strane ploce.

Poslednja izmena:
Evo mog doprinosa od sinoc:

Voltaza ploce je 1.38, za procesor moram da proverim (misim na podesavanja u bios-u)
Napon na cpu sam stavio namerno malo veci (odokativno), treba samo da probam test sa manjim naponima.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Jeste, ostaje mi da smanjujem napon i da odradim test. Nije finalni rez.

Da li je moguce da cpu trazi vise napona zbog veceg fsb-a (517)?

Mom treba 1.36 V za 4.25 GHz i 500 FSB, zasto se ne drzis multi 8.5 ? Predpostavljam da ti je sve pod vodom, kolika je V za MCH ?

Evo mog doprinosa od sinoc:

Voltaza ploce je 1.38, za procesor moram da proverim (misim na podesavanja u bios-u)
Napon na cpu sam stavio namerno malo veci (odokativno), treba samo da probam test sa manjim naponima.

Pozdrav.

ekstra kralju ovo ce mi trebati da poredim cim nabacim vendettu [il se mozda predomislim na nesto drugo] al u svakom slucaju to treba sto pre da uradim jel su temperature "porazavajuce" samo mali oc na 3.4 i vec imam temperature 60+ stepeni u idle rezimu sa samo 3-4 sitna programa [HWmonitor,coretemp,realtemp] a pokusaj da ga uposlim 100% se posle 10 min zavrsi mojim panicnim kliktanjem na "cancel" jel dogura 85:mad: tako da se vise necu igrati igrackom koju sam platio 250e dok joj ne nabavim hladjenje... a onda cu vas opet spamovati da mi pomognete kako da oc-ujem najbolje s obzirom da imam 2x2ocz@1600 !!

PS @cwele ta plocica koju si pomenuo... oces da kazes da mora ploca da se skine [mada sam ja procitao da nemora] ili nesto drugo ??

Presao sam sa E8400@4Ghz na [email protected]@1.18 :(

E8400 sam bez problema narihtao na 4Ghz dok Q9550 stepping E0 se ne da tako lako
Sve preko FSB 415Mhz pravi probleme bez obzira na vcore CPU-a
Nemam neka iskustva sa overclockom Quad CPU. Sta me zaustavlja dalje? Jel u
pitanju P35 chipset ili sam naisao na los CPU primerak.
Molim za odgovor nekog ko ima vise iskustva. Hvala unapred

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh,nazalost, nikakvo povecanje napona ne daje rezultate tj ne povecava stabilnost. Napominjem da sam na istoj ploci sa E8400 postizao FSB 580Mhz ali kad sam stavio Q9550 FSB je znatno manji...412x8.5 moze ali 500x7 ne moze. Takodje kako lagano dizem FSB tako naglo opada mogucnost overclock-a. CPU superstabilno radi na kombinaciji sa slike ali mi se cini bar po rezultatima sa net-a i iskustvima drugih da je 3.5Ghz ispod proseka.....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno