Šta je novo?

Likovani HD 4770 info

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni mooka kad pocnete da raspravljate o ekonomiji, jel vas hrane te kompanije, kapiram da svako voli neki brand, al daj batalite :smash:.

Meni mooka kad pocnete da raspravljate o ekonomiji, jel vas hrane te kompanije, kapiram da svako voli neki brand, al daj batalite :smash:.

pa normalno da ih hrane, mislis da ovoliko spamuju iz ljubavi, OMG
pa ovde se javljaju pojedini ljudi koji rade za NVIDIu ili ATI:zgran:

Poslednja izmena:
Ovakvi problemi:

Graphic Chip Shipments Slump, but Nvidia Takes Market Share from Intel, AMD - http://www.eweek.com/c/a/IT-Infrast...but-Nvidia-Takes-Market-Share-from-Intel-AMD/

Ovaj izveštaj je toliko štur, uopšten i obuhvata i desktop i notebook i discrete i integrated i ko zna šta već. Za ovu diskusiju relevantan je market share u discrete desktop. O ovome nema gotovo ništa, osim da je AMD uvećao svoj share u celom desktop segmentu za 1,1%.

Svaki sledeci post koji nema veze sa 4770 ce biti brisan.

Pa koliko li je onda tek brza 4770, ako je 4750 koja je 100hmz sporija i sa GDDR3 memorijom izmedju 4830 i 4850?!?!

4770 je po performansama izmedju 4830 i 4850, a 4750 ce svakako biti sporiji.

Pa koliko li je onda tek brza 4770, ako je 4750 koja je 100hmz sporija i sa GDDR3 memorijom izmedju 4830 i 4850?!?!
Na onom testu sa guru3d kartica je bila sa gddr5 memorijom. Tako da je zapravo bio test 4770 karte, samo sa 100mhz nizom frekvencijom gpu-a. Oni su samo rekli da bi se karta mogla zvati 4750 a nikako to tvrdili.

Poslednja izmena:
Na onom testu sa guru3d kartica je bila sa gddr5 memorijom. Tako da je zapravo bio test 4770 karte, samo sa 100mhz nizom frekvencijom gpu-a. Oni su samo rekli da bi se karta mogla zvati 4750 a nikako to tvrdili.

Izvanjavam se ,nisam to primetio bio,ali opet znaci taj testirani primerka da je ima GPU brzi 100mhz ,bio bi sasvim blizu ako ne i isti kao 4850,sto je jako dobro za karticu koja bi trebalo da kosta 99$...

attachment.php

http://www.itocp.com/htmls/72/t-27872.html

First Radeon HD 4770 Benchmark Goes Alive

Set to take the place of Radeon HD 4830, Radeon HD 4770 is powered by 640 stream processors, GDDR5 memory and core/memory clock of 750/800MHz (3200MHz, DDR). Thanks to the 40nm manufacturing process, AMD has managed to control the maximum TDP under 80W.

Fortunately, we’ve got hands on Radeon HD 4770 and given it a quick test. We’ve adopted Core i7 platform for the test, and the setting is the same as that in our review of 800SP Radeon HD 4830.

As we can see, Radeon HD 4770 shows a 3DMark Vantage/GPU Score of P8086/6639, compared with P8367/6891 found on HD 4850, which means HD 4770 only lags behind HD 4850 by 3.47/3.79%. If you wanna learn more about HD 4770’s gaming performance and power consumption, please pay close attention to our complete review later.

source

Samo 3% sporija od 4850 modela?!

Ovo ce biti pun pogodak za nezahtevne igrace u Srbiji,koji zele graficku karticu koja je tiha i ne trosi mnogo struje(trosi 80W naspram 130W 4850ce)

Ovo je pun pogodak generalno jer će karta naslediti 4850, bez priča o pregrevanju, bučnom/lošem hlađenju, verovatno će moći fino da se klokne i povrh svega da bude jeftinija od 4850. Zapravo, možda je ovako 4850 i trebalo da izgleda u startu (640 umesto 800 shadera, nešto niži taktovi + GDDR5) i manje bi se grejala još pre godinu dana, ali su to već strateške odluke AMDa koje je teško okarakterisati kao pogrešene s obzirom na razvoj događaja. U svakom slučaju, odlična karta u najavi za odličnu cenu. Ukoliko zaista i bude ispod 100e kod nas. 😀

ma biće ispod 100e ali nakon nekog vremena, sigurno neće odmah prve biti toliko. ja koliko vidim izgleda ću uzeti i jednu ovakvu pa sa 4850 neki crossfire za malu lovu. plus PII x4 i neki 23,6" 1080p monitor ima da bude pun pogodak.

Koliko vidim AMD/ATI je na dobrom putu sto se tice visejezgarnih GPU-ova, napravise mali cip koji je slicne snage kao i 4850 a daleko manji potrosac 🙂
Vidim ja da ce biti zanimljiva ta famozna 5000 serija kada se pojavi 😀 mozda i onaj trac o gomili jezgara na jednom pcb-u bude donekle tacan 😀

Poslednja izmena:
Koliko vidim AMD/ATI je na dobrom putu sto se tice visejezgarnih GPU-ova, napravise mali cip koji je slicne snage kao i 4850 a daleko manji potrosac 🙂
Vidim ja da ce biti zanimljiva ta famozna 5000 serija kada se pojavi 😀 mozda i onaj trac o gomili jezgara na jednom pcb-u bude donekle tacan 😀

Ne verujem da ce vishejezgarna karta u skorijoj buducnosti ugledati svetlost dana. Trenutna politika AMD-a forsira sitniji proizvodni proces, i jednostavni PCB uz upotrebu brze memorije. Ako bi bilo vishe (od dva jezgra) PCB ne bi mogao biti bash tako "jednostavan".

U svakom slucaju bi bio jeftiniji od PCB-a za 4850 X2 🙂

Kolika je tacna potrosnja ove kartice, jel nesto veca u odnosu na 3800 seriju?:trust:

Dosao sam u posed jednog referentnog, ali kao i obicno pre NDA 🙂
Tako da cu vas obavestiti podrobnije kad stignem da se poigram malo sa OC-om...

Poslednja izmena:
Dosao sam u posed jednog referentnog, ali kao i obicno pre NDA 🙂
Tako da cu vas obavestiti podrobnije kad stignem da se poigram malo sa OC-om...

Ajde vidi da to bude što pre, ne mogu da verujem da si je već nabavio.

Ne mogu pre, jer sam obavezan sa NDA, a imam i neke druge obaveze,
ali ne brini se nista sutra ionako nabavljam dslr pa taman malo da se igram 🙂

Poslednja izmena:
Ne mogu pre, jer sam obavezan sa NDA, a imam i neke druge obaveze,
ali ne brini se nista sutra ionako nabavljam dslr pa taman malo da se igram 🙂

Važi, uradi kompletan test ako te ne mrzi, nije hitno. Poz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno