Šta je novo?

PES 2010

kjager

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2006
Poena
350
Pro Evolution Soccer 2010 Details

Published by: Konami

Developed by: Konami

Genre: Sports
Release Date:
US: Q3 2009
Europe: Q3 2009
Australia: Q3 2009

Also Available On: PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Portable, PlayStation 2, Wireless

Gameplay PES 2010 focuses on enhancing the excitement of matches between players, making for a truly challenging experience that will constantly test the player. Intuitive zonal defending will cover spaces and players need to look constantly for new ways to attack. PES 2010 focuses on being a real football simulation, as it requires both strategic play and quick reactions, as in real life. In addition to key out-field elements, goalkeepers are more versatile and with abilities matching those of modern shot-stoppers. The game's referees have also been reworked, with smarter AI elements allowing them to make more balanced calls during matches."

Improved Visuals PES 2010 has undergone a major visual revamp, with its celebrated player likenesses and animations now even closer to those of real-life players – including live player expressions to be depicted with an improved lighting system which differentiates between various conditions! Stadium detail is also massively improved, with the grass and other in-stadium elements finely depicted

All-new Animations and Moves Animations now dovetail into each other seamlessly, with dribbling and shots on goals worked into dribbling animations. More individual skills are also on show, including new flicks and tricks that have a definite showing on the way a game flows. Several elements have been completely reworked, with the dribbling, turning and kicking animations greatly enhanced, while there is a noticeable change in pace when a player passes a ball from a standing position than from within a run...

Exclusive Europa League License Konami has strengthened its relationship with UEFA and can announce it has secured the exclusive video game rights for the Europa League Licence (formerly known as the UEFA Cup). In addition Konami will be enhancing and developing the use of the UEFA Champions League within PES 2010 to make even better use of the best club football competition in the world

Ostatak http://pc.ign.com/articles/970/970870p1.html

galerieproevolutionsocc.jpg

Poslednja izmena:
Na gameplay nemaju mnogo sta da rade, tu su najbolji, iskreno se nadam da ce da srede grafiku vec jednom...

Rekao bi da ce napredak biti jednak onome koji je ostvaren izmedju PES 2009 i 2008.
Ako ove godine FIFA na PC bude kao na konzolama (PS3 i 360) ja cu verovatnije uzeti Fifu.
PES je u osnovi sjajan , ali pored te sjajne osnove malo toga jos ima.

To stoji sto kazes...Ali u odnosu na FIFU PES je full fudbal i najbolji do sad....Pogledaj sta sve fali FIFI....:wave:

Ne poredi PES i FIFU sa PC-a, jer je FIFA na konzolama duplo bolja nego na PC-u, mada meni je i dalje bolji i drazi PES..

I meni je bolji, ali ne mogu vise da igram jedno pa isto.

Rekao bi da ce napredak biti jednak onome koji je ostvaren izmedju PES 2009 i 2008.

Na osnovu cega si to zakljucio?Ovo je prvi put da se ovako rano oglase,nikada do sada nisu ovoliko stvari obecali.Ja ocekujem mnogo od PES 2010,imam osecaj da ce nas prijatno iznenaditi.

Ostavite osecaje po strani i sacekajte da izadje igra :) konami ovog puta "vise obecava" nego inace iz razloga sto ih je EA pokidao, da je fifa ostala ista kao i ranijih godina i dalje bi igrali PES sa minimalnim kozmetickim promenama i sve gorim gameplayom. Mogu i da poboljsaju grafiku ali ako sustinske mane ne isprave (necu ih nabrajati po 100-ti put...) uzalud sve, opet cu cele sezone igrati kosarku :D

Na osnovu cega si to zakljucio?Ovo je prvi put da se ovako rano oglase,nikada do sada nisu ovoliko stvari obecali.Ja ocekujem mnogo od PES 2010,imam osecaj da ce nas prijatno iznenaditi.

Pa da imaju novi graficki engine to bi najavili puno spektakularnije , nego ovako tiho "imamo poboljsanja u vizualnom pogledu".
To isto smo imali i na odnosu 2008-2009.
Nadam se da se varam.

P.S. Istina ono o unapredjenju stadiona i trave zvuci lepo.

Poslednja izmena:
koga boli uvo za grafiku u pesu? neka samo srede net kod i par glupih propusta i to je to. mada ni 10vs10 online ne bi bio losh mada znam de je to totalno nerealno ochekivati.

To stoji sto kazes...Ali u odnosu na FIFU PES je full fudbal i najbolji do sad....Pogledaj sta sve fali FIFI....:wave:

nisam ni spomenuo Fifu... fifu sam odigrao jednu,cini mi se fifa 1997 ili tako nesto,i to je bila i prva i poslednja...

PES pratim i i igram od pocetka... davna vremena International Super Star Soccer :D

meni je sad PES sto se graficke strane tice odlican... samo mi malo smetaju akcije,i davanje golova.. sto je neki sitniji propust koji ocekujem da ce da unaprede

Svake godine prazne price, a ubedljivo najbolja sportska simulacija koju sam igrao u zivotu je izasla na tako mala vrata da se do poslednjeg momenta nije ni znalo da li ce izaci za PC i na sta ce liciti. O PES-u treba da diskutujemo tek kad izadje demo, do tada im apsolutno nista ne verujem.

Posto je i ovo izdanje Pes-a predvidjeno i za PS2 ne verujem da ce od grafike biti mnogo vajde.Jedino ako su napravili neku podelu u programiranju.Za PS3 i za PC novo izdanje a za PS2 unapredjena verzija 2009.Malo nade polazem u to da ce da izbace nesto spektakularno a ni ocekujem mnogo posto sam i do sada preskakao izdanja 05,08 ni do 2011 ne ocekujem da cu videti nesto novo i sjajno...

Bitnije su mi animacije igraca od grafike.
Upravo to najvaznije su animacije, grafika je i sad meni korektna, ispraviti propuste u gameplay-u tacnije usavrsiti ga.

Cetri stvari na kojima treba najvise da se radi:
1. Animacije igraca
2. Unaprediti gameplay
3. 360 stepeni pas (mnogo bitnije nego kretanje igraca u 360, sa 8 na 16 pravaca da se stavi je sasvim dovoljno uz dobru animaciju mislices da je kretanje u 360 kao sto je slucaj sa fifom, barem mislim da ima samo 16 pravaca kretanja)
4. Igriv online

Prema ovome sto obecavaju blago nama :banana:

Vizuelna unapredjenja: "PES 2010 jer vizuelno unapredjen, radovanje igraca i animacije sada su blize onima iz stvarnog zivota, ukljucujuci zivopisne izraze igraca prikazanim preko poboljsanog sistema osvetlejnja koje se menja u zavisnosti od raznih uslova! Stadioni su takodje dosta poboljsani, trava i ostali in-stadion elementi su fino prikazani."
Potpuno nove animacije i potezi: "Animacije se sad stapaju jedna u drugu spontano tako da dribling i sut na gol dolaze iz dribling animacije. Mnogo vise individualnih animacija je sad u igri, ukljucujuci mnoge poteze i trikove koji se definitivno prikazuju na nacin na koji igra tece. Nekoliko elemenata je kompletno preradjeno, vodjenje, driblinzi i animacije sutiranja su uveliko poboljsane, primetana je razlika ritma kada igrac dodaje loptu, kad stoji i kad je dodaje u trku"

Poslednja izmena:
jeli kad izlazi demo?

Svake godine prazne price, a ubedljivo najbolja sportska simulacija koju sam igrao u zivotu je izasla na tako mala vrata da se do poslednjeg momenta nije ni znalo da li ce izaci za PC i na sta ce liciti. O PES-u treba da diskutujemo tek kad izadje demo, do tada im apsolutno nista ne verujem.

A na koju sportsku simulaciju misliš?? Ako je u pitanju NBA2K9, onda se slažem, jer čim se pojavila, POTPUNO sam batalio PES. Ali, valjda će mi NBA dosaditi do jeseni, pa ću malo da se bakćem sa PES2010...do pojave NBA 2K10.
A što se tiče noviteta u PES2010, teško da će biti nešto mnogo bolje, mada bi im bolje bilo da malo doteraju gameplay, jer me je strašno nerviralo kad kompjuterski vođeni saigrači prave faulove u šesnaestercu bez ikakvog razloga. Doduše, to jesu sitnice, ali umeju da zasmetaju. Malo da doteraju BAL mod, malo da srede Master ligu nekim realnijim takmičenjem i sitne popravke gameplaya i biće sasvim dovoljno za novo izdanje, jer ako i bude PC verzije FIFE, dajem glavu da će opet biti ljigavi port sa PS2...

sta el obicno izlazi igraca u novembru
prosli put sam se zapalio kad sam video demo a posle smor kad sam uzeo FULL

Cisto da vidite razlike:
compfull.jpg

pes2010realcolorcompari.jpg

Rekao bih da desna slika uopste nije iz igre vec photoshop...

Po ovom screenu dosta bolje nego 2009, ali jos daleko daleko od realisticne grafike...
Meni najupadljivije i dalje ovi glupi sorcevi, koji su non stop u igri par cm udaljeni od koze...nebulozno...sto znaci da su i dalje igrac i odeca jedno...
Hocu guzvanje, prljanje, znojave dresove, pa cak i cepanje...a cega nema uopste u dosadasnjim izdanjima pesa...
mimika lica i dalje uzas...nek se tu malo ugledaju na gta iv, gde je govor lica(po meni) savrsen za video igru...a ne samo skriptovano otvaranje i zatvaranje usta posle postignutog gola...

ima jos zilion propusta u grafici, ali sto se tice tih 22 ljudi koji su na terenu(max), pa mogu bar malo vise da se potrude...nego da dodaju in-stadium efekte, koje niko ne primecuje u igri...

Nadam se da ce nesto i da urade sa tim tribinama i navijacima u startu a ne da bude kao otvoreno prvenstvo Beograda u boćanju koji ce kao sa patch-evima biti popravljeni.Kako da ne.
Vec sam se toliko navikao na 9-Q da mnoge stvari vise i ne primecujem ali mogu mnogo toga da urade sa ovim namucenim i pogrbljenim igracima.Naravno sve bi to bilo lepo da moze da radi i na starijim kompovima ali sta da se radi.Neka nesto urade pre nego sto fifa otkrije neku foru za gameplay..

Poslednja izmena:
Ne znam sto se toliko brinete za grafiku. Sto je ona bolja, to je veca zahtevnost. Nemojte posle da se zalite kako PES 2010 ne radi na vasem PC-u starom 3-5 godina.

Nazad
Vrh Dno