Šta je novo?

PES 2010

Ma grafika je po meni sasvim ok! Problem je premali broj mogucnosti odbrane, prevelik balans napadaca, a premali odbranbenih igraca, glupe greske golmana i jos par stvari koje povremeno izludjuju! Dakle to su stvari na kojima treba da se poradi, a ne na grafici! + naravno online koji je prosto tragican, mora da se sredi podhitno! :)

Poslednja izmena:
Mislim da bi bilo idealno da se za PES2010 spoji ova tema nekako sa temom iz "konzola" jer se radi o identičnoj igrici :)

Ne bi trebalo da se spoji jer razlike postoje izmedju PS i PC verzije,male ali postoje a i potpuno su dva razlicita pristupa programiranju..

Mogli i da porade na zvuku, malo na atmosferi, tenziji i navijanju. Ne kazem, ide to na bolje, ali mora jos :)
Jos uvek mi se desava da pogodim dve stative sa 5 metara, uz apsolutnu flegmu i na tribinama i kod komentatora.
A sto se tice grafike, moram da dodam da je PES dobro optimizovan, i da izuzetno radi i na starim mashinama.
Bolji pokreti su vazniji, a mogli bi da malo pojacaju detalje pored terena, (ambulante, fotoreporteri, deca sa loptama i ostali staff) da bude vise ljudi jer ovako je nekako sinteticiki prazno i bas deluje - kao igrica :)
POZ

^
Ma tribine i navijanje pod hitno da se srede kao sto u bili u 6-ci.ne znam sta bi mogli da urade sa komentatorom a da bude nekako zanimljiviji.U pocetku je ok ali kasnije poprilicno dosadi,osim onog iznenadnog :Oh,Nooo,it's a red card : kada najmanje ocekujes tj. nisi skapirao koji je sudija u pitanju pa je vise zanimljiva reakcija protivnika ali ovako poprilicno dosadi.Kada bi barem cesce ubacivali neke update-e komentatora ali ni sam ne znam sta bi mogli da izmisljaju iz meseca u mesec ali sigurno mogu nesto da urade i po tom pitanju.O zvuku stative da i ne govorimo ali pogadjanje istih je poprilicno uobicajeno i u stvarnosti tako da na to nemam zamerki.
A tribine,ne znam sta da kazem na to.Ako ih naprave boljim i masina na kojoj bi radio pes bi bila mnogo zahtevnija.Jedino kada bi postojala mogucnost da se ubace posebno ili da se ugase iz same igre.Ali s obzirom da su ranije svi oko terena bili kartonski paneli i ovo je unapredjenje ali mogu dosta i na ovome da porade...

Poz

Ma ona slika nije iz igre , sta vam je.
Sto se tice Gameplaya najvaznije za mene bi bilo da poprave nacin na koji protivnicki igrac utice na sut kada je prilepljen uz mog igraca sa loptom koji uputi sut.
Bez obzira sto je imao dobru poziciju noge da uputi udarac (sto je najvaznije) svaki sut odlazi u nebo , dok u stvarnosti igraci mogu da se hrvaju ramenima , ali da ovaj i dalje uputi sjajan sut.
U PES-u je stanje isto vec 5 godina (od kada postoji na PC-u) suteve sa 20-tak metara mozes uputiti iskljucivo ako je tvoj igrac "odlepljen" od svih ostalih.

Ma ona slika nije iz igre , sta vam je.
Zasto mislis da nije, ne verovacemo da je grafika i dalje "vostana" kao na slici levo:

Zasto bi Konami izbacio nesto sto nije iz igre "ako" je on dao ovu sliku?

U PES-u je stanje isto vec 5 godina (od kada postoji na PC-u) suteve sa 20-tak metara mozes uputiti iskljucivo ako je tvoj igrac "odlepljen" od svih ostalih.
Nije tacno, ocigledno da i nisi nesto preterano provodio vreme uz PES ;)

Inace Messieva frizura je perfektna na ovoj slici

lionelmessi.png

E sad na mnogim PES forumuma se isto vodi polemika dali je slika iz igre ili ne, evo vidjenje jednog momka sta on misli o tome:

The_Knight je napisao(la):
For me the proof this photo was ingame were the shorts... those lines were just screaming INGAME:

ingameproof2.jpg

The straight lines and angles aren't on CGI models/renders which would have a 100% smoother rounded contour with no angle transitions between the lines... But I'm glad we are FINALLY at a point where we are a bit unable to differentiate ingame from CG renders in a PES game...

The only thing that needs work is the watered down color palette (compared to the more vibrant real-life photos)

And at the end of the day, it's all about how the game looks on Wide cam. They better nail the grass. Fortunately, they said PES2010 will feature new grass (I'm guessing maybe FIFA-esque 3D grass?) in the press release...

Sve cemo da saznamo za koji mesec kad se pojave i prve slike iz igre.

Iako sam prethodna dva PES-a igrao najviše zbog toga što je FIFA i dalje očajna na PC-ju, ubeđen sam da će PES 2010 biti daleko, daleko bolja igra od svojih prethodnika. Seabass i ekipa znaju koliko je PES zastareo (uključujući tu i gameplay, koji je odavno prešao u arkadne vode) i PES 2010 najavljuju kao veliki korak napred, još pre nego što je izašao PES 2009.

Meni je iskreno NESHVATLJIVO da se nekome dopada sadašnji PES, sa neverovatnim brojem smešnih gameplay ograničenja, ali mi je drago što se Konami konačno slaže samnom :) Veliku zaslugu za to definitivno ima EA Sports, koji ih je rasturio sa FIFA 09 u svakom pogledu.

Seabass je smenjen ali je i dalje vazan faktor a na njegovo mesto sad je dosao neki Hatsumi.

Ne bi trebalo da se spoji jer razlike postoje izmedju PS i PC verzije,male ali postoje a i potpuno su dva razlicita pristupa programiranju..

A te razlike su? Objasni meni neukom s obzirom da je PC uvek portovan sa konzola ,)

Nego, kažeš Seabass smenjen? U je, konačno dobre vesti - sada konačno možemo očekivati prave promene :banana:

Ako se ja dobro sećam (možda i grešim) Hatsumi je bio jedan od glavnih developera za PES5 - videćemo šta će onda biti ;)

Poslednja izmena:
A te razlike su? Objasni meni neukom s obzirom da je PC uvek portovan sa konzola ,)

Jeste portovan (sa x360) ali kao da je na svakom kompu malo drugacija igra, ne znam da li si probao kod vise njih. Kod mog drugara sporije ide igra nego kod mene recimo, kao da je drugacija fizika lopte ili nesto.. zaista ima nesto. Dok na PS3 totalno trece iskustvo, sve je nekako taman. Ne znam koji je to djavo ali ima nekih razlika..

Igrao sam na PS3 i isto je tezak krs :) sve lose stavke su na broju...

Poslednja izmena:
Ne znam Borise, meni to zvuči kao placebo efekat jer je sam Seabsss nekoliko puta ponovio da nema nikakvih razlika izmedju next-gen platformi - možda ima razlike u brzini pa zbog toga i sam način igre može blago da varira ali sama igra kao igira ne poznaje razlike.

Poslednja izmena:
Pa da, blage varijacije.. ali se primecuju

Ne bih rekao da se išta primeti, jedino ako konzolne verzije nemaju neke probleme sa frame rate-om :) Wii verzija je odlična inače - ne samo zbog gameplaya, već ima i nove modove, drugačije menije, muziku...maltene je sve različito.

Wii verziju ne pravi ista ekipa kao ostale - na njoj radi ona ekipa što je radila PES5.

Volio bi da gresim , ali i dalje mislim da ona slika nije iz igre.
Pa to bi bilo 2Xnext-generation graficki engine , a sumnjam da se Konami nebi pohvalio sa tim.

Ma ono jeste KONAMI slika samo sumnjam da je ingame grafika. A za logo sumnjam da je autentičan.

Pa autentican je PES2009 - ali sumnjam da ce ostaviti istu boju i font kao i pre sumnjam.

imali informacija oce li biti Partizana u owom PES-u?

Ja se iskreno nadam da ce se katastrofalne greske popraviti:
-Igrac nakon slobodnog udarca ostaje zakopan u mestu nekoliko sekundi.
-Katastrofalan netcode
-Los AI odbrane kada se ista vodi automatic ( uklizavanje igraca itd )
-Golmanovo odbijanje lopte koja ide tik uz statitivu obicno zavrsava kao go
-Srediti statistike velike cetvorke a pogotovu njihovih pojedinaca.

Tako su najavljivali i PES2008 da ce biti nenormalno najbolji fudbal do sad , ali svi znamo kako je to izgledalo . Nadam se da ce resiti neke od osnovnijih problema koji ih prate unazad nekoliko godina . Neka poprave malo grafiku i bicu zadovoljan .

Grafika je najmanje na čemu treba da se radi, treba tu puno gameplay propusta da se sredi prvo.

Moguce je da je slika modela iz Intro-a ili nekog drugog cinematix-a, pa je samim tim i bolja grafika.
Kao sto Blizzard radi :)
POZ

Poslednja izmena:
imali informacija oce li biti Partizana u owom PES-u?

To niko živ ne može da kaže - Konami licence uzima po random principu, ne uzimajući puno u obzir kvalitete timova. Ako Partizan bude igrao Ligu Šampiona, šanse da će biti u igri su 100% (Konami i ove godine ima licencu za LŠ), samo je pitanje da li će biti pod pravim imenom.

Tako su najavljivali i PES2008 da ce biti nenormalno najbolji fudbal do sad , ali svi znamo kako je to izgledalo . Nadam se da ce resiti neke od osnovnijih problema koji ih prate unazad nekoliko godina . Neka poprave malo grafiku i bicu zadovoljan .

Ne sećam se, al' ajde :)

Veoma sam kritičan prema zadnjih par izdanja PES-a, ali evo šta mi daje razloge za optimizam:

1. Prvi put, Konami je o PES-u 2010 govorio još sredinom prošle godine. Nikada ranije nisu pričali toliko unapred.

2. Već su stigle prve zvanične najave za PES 2010 - ranijih godina, one nisu stizale pre početka leta, a i tada su bile vrlo siromašne

3. FIFA 09 je razbila PES 2009, prodaja je u padu, i nemaju više nijednu godinu za gubljenje.

4. Na PES-u 2010 radi 200 novih ljudi. Dosadašnji tim koji je radio na igri vrlo malo je promenjen još od vremena ISS-a za 16-bitne konzole.

Poslednja izmena:
fila ima lobi..EA

Smesno je reci da je fifa09 razbila pes09...koji znas se sta predstavlja...u svetu, a sve vishe i raspali evropljani i priglupi ameri pikaju pes...oo statku sveta ne treba pricati...

Smesni su komentari da treba poboljsati grafiku pa nije to Crysis...al sve jedno kao sto je maremas pokazao grafa ce biti zla...

Pes tj konamijeve fudbalske simulacije igram od 1996 godine od poznate VALDERAME i na trenutnom me jedino nerviraju bagovi sa golmaima i "auto" uklizavanja AI-a iance je ostalo super...

P.S. svratite na nas najveci pes domaci sajt maremas i moja malenkost smo tamo adimni...ima puno sadrazaja...najbolji je sajt i portal u ovom delu evrope.

pozdraV

fila ima lobi..EA

Smesno je reci da je fifa09 razbila pes09...koji znas se sta predstavlja...u svetu, a sve vishe i raspali evropljani i priglupi ameri pikaju pes...oo statku sveta ne treba pricati...

Smesni su komentari da treba poboljsati grafiku pa nije to Crysis...al sve jedno kao sto je maremas pokazao grafa ce biti zla...

Pes tj konamijeve fudbalske simulacije igram od 1996 godine od poznate VALDERAME i na trenutnom me jedino nerviraju bagovi sa golmaima i "auto" uklizavanja AI-a iance je ostalo super...

P.S. svratite na nas najveci pes domaci sajt maremas i moja malenkost smo tamo adimni...ima puno sadrazaja...najbolji je sajt i portal u ovom delu evrope.

pozdraV

Fifa za konzole je vrhunska i bolja je od PES-a, FIFA za PC je losa i nema nikakvih dodirnih tacaka sa konzolnom verzijom!

ne bih se slozio al stvar ukusa...igrao sam 4-5 fufe na sony3 na insistiranje druga...pes je nacin zivota za fufu

Nazad
Vrh Dno