Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

U koje odelo je najbolje ulagati u toku igre? Imam onaj vojni komplet koji je solidan, ali cini se da ne moze PSI zastita na njega, i imam Moon-nesto odelo (dobije se u Agropromu)...

I da li je ikako moguce izgladiti odnose sa nekom frakcijom? Banditi su mi milimetar u crvenom i ne mogu da odem kod njihovog mechanica, a on ima PSI...

Jesi pokusao direktno ici u bazu od Bandita? I kod mene su bili malo u crvenom, jer sam ih par pobio u Cordonu (quest za Lonere), ali sam izbjegavao punkteve koje oni kontroliraju, a hoce i da te opljackaju.

Usao sam u bazu bez problema, odradio par questova, i sada sam u dobrim odnosima s njima. Ali bez obzira na dobre odnose, opet neki nece da razgovaraju sa mnom, a neki hoce da me pljackaju :)

Prilozi

• xrEngine 2009-03-06 13-36-51-13.jpg
    xrEngine 2009-03-06 13-36-51-13.jpg
    169.4 KB · Pregleda: 100
Patch 1.5.09 je u test fazi.

List of changes:

• Improved the anticheat system for taking player screenshots.
• Added an anticheat system to help remote administrators monitor network game parameter changes.
• Fixed a bug that killed spawned players with static objects
• Improved the system for verifying players on connection.
• Fixed the RPG7 bug.
• Fixed the purchase menu bug.
• Added the "High Definition Ambient Occlusion" effect.
• Improved game stability.

Now patch is in testing phase

poceo sam da igram igru i par pitanja:
1. sta da radim sa usb flash-evima koje dobijem u toku igre? da ih prodam ili mogu da ih iskoristim za upgrade opreme?
2. da li moze da se ubrza vreme? treba da odbranim neki deo u mocvari i ne vidim ni prst pred nosom jer je mrkli mrak
3. dosao sam do tog dela gde treba da se odbrani nesto i nista se ne desava? mozda treba da svane ili nesto?
igra mi je bas konfuzna. te idi ovamo te trci onamo, ne stizem da se osvestim...nemam pojma gde mi je dupe a gde mi je glava...
edit: a, da, nekoliko puta mi je izletela na desktop.

Poslednja izmena:
poceo sam da igram igru i par pitanja:
1. sta da radim sa usb flash-evima koje dobijem u toku igre? da ih prodam ili mogu da ih iskoristim za upgrade opreme?
2. da li moze da se ubrza vreme? treba da odbranim neki deo u mocvari i ne vidim ni prst pred nosom jer je mrkli mrak
3. dosao sam do tog dela gde treba da se odbrani nesto i nista se ne desava? mozda treba da svane ili nesto?
igra mi je bas konfuzna. te idi ovamo te trci onamo, ne stizem da se osvestim...nemam pojma gde mi je dupe a gde mi je glava...
edit: a, da, nekoliko puta mi je izletela na desktop.

Flash drive prodajes mehanicarima. Oni sluze za upgrade oruzja i opreme. I ne mozes ubrzati vrijeme. Odi kod mehanicara da ti odradi night vision upgrade.

Sta konkretno treba da odbranis? Ne moras ti odgovoriti na svaki poziv na pomoc. Samo odradi questove koji su bitni, i preuzmi kontrolu nad mocvarom. Side questovi ce ti normalno donijeti vise love i opreme.

I nekad moras malo vise cekati, dok ne dodje podrska.

da li postoji mehanicar u Clear Sky bazi? treba da odbranim neki deo mocvare, ali sam zaboravio koji. medjutim, vec sam odradio odbranu mocvare i primio nagradu za to ali i dalje mi pise da treba da odbranim taj deo i na mapi u HUD-u mi pokazuje u metrima koliko sam udaljen od tog mesta. a kada dodjem tamo po mrklom mraku ne desava se nista i Stalkeri samo sede sa upaljenim lampama. jel' to neki bag ili sta?

da li postoji mehanicar u Clear Sky bazi? treba da odbranim neki deo mocvare, ali sam zaboravio koji. medjutim, vec sam odradio odbranu mocvare i primio nagradu za to ali i dalje mi pise da treba da odbranim taj deo i na mapi u HUD-u mi pokazuje u metrima koliko sam udaljen od tog mesta. a kada dodjem tamo po mrklom mraku ne desava se nista i Stalkeri samo sede sa upaljenim lampama. jel' to neki bag ili sta?

Salis se?

Mozda je i bug, ne znam? Okaci PDA screenshot s tom lokacijom. Rekao sam ti da je 1.5.08 patch obavezan. S njim igra radi odlicno.

prvi put ga vidim. moracu da ga potrazim bolje po bazi...hvala u svakom slucaju. jos samo da vidim sta cu da radim sa onim zaglavljenim kvestom.
edit: otisao sam ponovo tamo i Stalkeri su se nesto uzvrpoljili i posle par minuta nije se ipak niko pojavio i napisao mi je objective canceled, tako da sam to resio. sada treba da nadjem jos 1 flash za mehanicara, to mi je sekundarni zadatak. posto nije nigde obelezen, pretpostavljam da cu ga dobiti ako odradim neki sekundarni kvest?

Poslednja izmena:
Prosao si kraj njega vise puta. Svi vazni likovi su oznaceni plavom bojom, i od njih dobijas kvestove i kupujes informacije.

Prilozi

• xrEngine 2009-04-06 15-44-46-91.jpg
    xrEngine 2009-04-06 15-44-46-91.jpg
    163 KB · Pregleda: 58
Na konferenciji sa Grigorovich-em je predstavljen i drugi addon pod nazivom STALKER Call of Prypiat, te planovi za STALKER 2.

20:20 2 апреля 2009
Сергей
[email protected] Здравствуйте,Сергей.На апрельском Сталкер-календаре,под надписью STALKER читается полустертая надпись "Зов Припяти",что это -название новой части Сталкера или просто первоапрельская шутка ?
И еще хотелось бы узнать относительно будущего серии книг Сталкер,вернутся ли права к Эксмо ,и что будет с уже написанными или же начатыми книгами авторов серии,которые пока не были изданы из-за смены издательства ?
Заранее спасибо.

Ответ: Это и есть название второго аддона.
А права у «Эксмо» были эксклюзивными и не уходили. Теперь они находятся у двух разных издателей. Для качества книг это будет только плюс.

20:15 2 апреля 2009
tawort
[email protected] Когда выйдут новые игрым от GSC Game World? Какие есть идеи?

Ответ: Второй аддон к «Сталкеру» выйдет в этом году, осенью. Идей, как всегда, масса, но до разработки доживают единицы. Мы не делимся никакими мыслями до тех пор, пока не принимаем решение разрабатывать проект. А это стадия, когда уже есть на что посмотреть. Но могу сказать, что «Сталкер 2» мы будем разрабатывать однозначно.

Drugi STALKER addon bi se trebao pojaviti krajem ove godine. Kao i uvijek imamo puno ideja, ali samo neke ce biti prihvacene. Necemo dijeliti nikakve informacije dok ne odlucimo sta cemo raditi. U ovom momentu vec imamo nesto za pokazati. I definitivno mogu reci da cemo odraditi i STALKER 2.

Poslednja izmena:
kakav add on? neki expansion pack?

Vjerovatno nesto slicno CS-u?

pa cs

prvi put ga vidim. moracu da ga potrazim bolje po bazi...hvala u svakom slucaju. jos samo da vidim sta cu da radim sa onim zaglavljenim kvestom.
edit: otisao sam ponovo tamo i Stalkeri su se nesto uzvrpoljili i posle par minuta nije se ipak niko pojavio i napisao mi je objective canceled, tako da sam to resio. sada treba da nadjem jos 1 flash za mehanicara, to mi je sekundarni zadatak. posto nije nigde obelezen, pretpostavljam da cu ga dobiti ako odradim neki sekundarni kvest?

Flashevi se obicno nalaze u stashevima a informacije o lokacijama mozes da kupis od nekih stalkera u CS bazi, makar u pocetku, kasnije i od bandita i ostalih sa kojima se sprijateljis.

Flashevi se obicno nalaze u stashevima a informacije o lokacijama mozes da kupis od nekih stalkera u CS bazi, makar u pocetku, kasnije i od bandita i ostalih sa kojima se sprijateljis.

problem je sto ja ne znam sta da uradim sa flash-om :p nudim ga budzisi i nece ga, tralala, bas *******o...

Na konferenciji sa Grigorovich-em je predstavljen i drugi addon pod nazivom STALKER Call of Prypiat, te planovi za STALKER 2.

Drugi STALKER addon bi se trebao pojaviti krajem ove godine. Kao i uvijek imamo puno ideja, ali samo neke ce biti prihvacene. Necemo dijeliti nikakve informacije dok ne odlucimo sta cemo raditi. U ovom momentu vec imamo nesto za pokazati. I definitivno mogu reci da cemo odraditi i STALKER 2.

Bring it on........:S::S::S::S::S:

Pa prema staroj izreci da iver ne pada daleko od klade ocekujemo da ce razvoj novog stalkera trajati bar 9 godina i da ce imati 150 raznoraznih bagova u prvih 15 m virtuelnog prostora za cije ce ispravljanje biti potrebno aplicirati 16 razlciitih verzija patcheva :)
Bez uvrede, ali Stalker je do sada uvek bio bagovit do zla boga.

Pa prema staroj izreci da iver ne pada daleko od klade ocekujemo da ce razvoj novog stalkera trajati bar 9 godina i da ce imati 150 raznoraznih bagova u prvih 15 m virtuelnog prostora za cije ce ispravljanje biti potrebno aplicirati 16 razlciitih verzija patcheva :)
Bez uvrede, ali Stalker je do sada uvek bio bagovit do zla boga.

Vidi se da si jos mlad i neupucen :)
Licno nisam imao velikih problema niti s jednim dijelom ove igre. CS treba odigrati sa zadnjim patchom, ali za mnoge ovdje je problem to sto nema "ono" za taj patch.

Druga stvar, CS je nelinearna i jako randomizirana igra, u nekim slucajevima i previse randomizirana, i jedna od najkompleksnijih igara trenutno. To vrlo dobro znaju oni koji su proveli puno vremena uz ovu igru. U ovakvim igrama bugova mora biti.

CS je meni radio/radi bez ikakvih problema.

Nisi jedini. Odigrao sam CS temeljito, i jos uvijek igram bez problema.
I bre Starac, pa ko nije imao problema sa Stalkerom, naročito Clear Sky.Druga je stvar da pravog ljubitelja Zone ne mogu destimulisati bagovi, a ni anomalije ni, mutanti,radijacija i ko zna šta.Clear Sky je mnogo bagovitiji od prvog dela, bar iz mog iskustva.Upravu su što se tiče razloga za bagovitost,rendomizacija zbog koje neminovno dolazi do kolizije u skriptama ili već čemu i igra puca.Zona je ogromna i prepuna NPC-ova , mnogo više nego u prvom delu.Još plus taj nesretni rat frakcija i gomila sporednih zadataka.
Nadam se da će ta epizoda biti bolje optimizovana i da će ubaciti one stare nivoe kao što su Bar,Rostok,Bunker odnosno Radar(stara Red Forest), normalno, malo dorađeno kao i što su doradili stare mape za Clear Sky.Dobro, zanimljiva priča se podrazumeva, ali za Stalkera to i nije naj važnije.

Nemoguce da nece. Prvo ti mehanicar da zadatak da najdes 3 flash drive-a. Jesi to odradio?
stavim flash u ono njegovo polje i nista se ne desava. sta da stisnem?
nasao sam 2 od 3. treci pojma nemam gde se nalazi. ne znam, ili ja ne igram temeljno igru ili je jako konfuzna sama po sebi. verovatno pomalo od oba.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno