Šta je novo?

Cooleri za procesore

....ma tako sam i planirao...ali podrska uvek dobro dodje...
hvala

Koji kuler za

- AMD x2 6000 uz minimalni oc (3.3 GHz),
- tih
- ne prevelik
- jednostavan za ugradnju,
<=20e

fala unapred na predlozima.

Podpitanje: jel preporučujete neku varijantu tipa dobar hladnjak bez ventilatora, pa onda na njega da stavim noctua vent na primer?

Poslednja izmena:
Koji kuler za

- AMD x2 6000 uz minimalni oc (3.3 GHz),
- tih
- ne prevelik
- jednostavan za ugradnju,
<=20e

Recimo CM TX2. Nije velik,nije bucan,jednostavan za ugradnju i nije skup.Ili mozda Titan TTC, OCZ Vendetta...

Samo ovo "minimalni oc (3.3 GHz)" ce verovatno da bude i max clock.:p
Koliko znam taj CPU (i ja ga imam) se klokuje najvise do 3,4 GHz ,na vazduhu i to sa dosta podignutim naponom.

A ova druga varijanta ce biti mnogo skuplja od 20-tak E. Dobar kuler 40-45 e i noctua 10+ e

Poslednja izmena:
Samo ovo "minimalni oc (3.3 GHz)" ce verovatno da bude i max clock.:p

Ah eto vidi se koliko znam o tome :) kod mene se uvek svede na to da odem u bios, podignem frekvenciju za 10% i ja zadovoljan, ali ako ne bude moglo nije važno.

TX2 mi deluje hmm komplikovan i velik... u stvari većina mi tako deluje što znači da imam nerealna očekivanja. Meni trenutno na x2 3800 (+10% :) ) box cooler dovoljno hladi, pa mi se čini da bi čak i ovaj box hladnjak odradio posao samo da ima veći&tiši ventilator na sebi - ne znam da li je izvodljivo tako nešto, a i kod nas izgleda nema fan adaptera?

Poslednja izmena:
Veruj mi (poceo sam da pricam kao onaj klinac Naruto:p) TX2 se vrlo jednostavno montira, kao i svaki kuler za AMD (stavis preko CPU-a i zakacis zabicu za plastiku).
Mozda ti se cini da je velik.Ja imam (prosecno) Codegen kuciste i TX2 staje sasvim komotno unutra.Cak imam i jednu 8-cu na strani koja duva prema memoriji.

Heh... pošto i ja imam prosečno codegen kućište i fan sa strane moram da ti verujem :) Hvala na savetu.

OK, TX2 je kupljen i montiran. Za sada pozitivno iskustvo, hvala na predlogu još jednom, samo nekako mi deluje da nije baš onako čvrsto priljubljen uz procesor kao što je bio box cooler, mogu relativno lako da zarotiram hladnjak par milimetara levo-desno pa me to malo brine. Nisam stavljao pastu nego sam ostavio onu default žvaku. Pod max opterećenjem ne prelazi 40 stepeni pa to ne deluje loše, ali možda bi trebalo da bude još hladniji pošto je u sobi nekih 18 stepeni i trenutno nije overklokovan?

imao sam ga pre nekog vremena i znam da je bio bas pricvrscen za procesor...nije mogao da se pomera levo desno...proveri obavezno i stavi pastu da ne bi kasnije doslo do nekih komplikacija P.S.Kuler je odlican za relativno malo novca:D

OK, TX2 je kupljen i montiran. Za sada pozitivno iskustvo, hvala na predlogu još jednom, samo nekako mi deluje da nije baš onako čvrsto priljubljen uz procesor kao što je bio box cooler, mogu relativno lako da zarotiram hladnjak par milimetara levo-desno pa me to malo brine. Nisam stavljao pastu nego sam ostavio onu default žvaku. Pod max opterećenjem ne prelazi 40 stepeni pa to ne deluje loše, ali možda bi trebalo da bude još hladniji pošto je u sobi nekih 18 stepeni i trenutno nije overklokovan?

OK, i drugi put..
Promeni mu fabricku zvaku i stavi neku bolju pastu( stavi vrlo tanak sloj paste).
Ne bi trebao da tako lako rotira kad ga pomeras. Pogledaj da li su zabice dobro nalegle. Otkaci ih pa ih ponovo zakaci. Proveri da li si onu polugu za zatezanje dobro pritisnuo na dole. Prosto se montira ,ali ume da zeza..i meni je kad sam ga prvi put namestio malo rotirao, pa sam ga otkacio i ponovo namestio i od tada ne mrda, ko zalepljen..:p

cao ljudi!
mene zanimaju neka iskustva sa Sonic Towerom? nesto sad gledam, uopste nije skup, 2450din, a koliko se secam od pre on je bas bio zverina svoje klase :) najvise me zanima, koliko je komplikovano montiranje i naravno kako to cudo radi :)

*Bio* zverina... kao sto si i sam rekao, s tim sto je kljucna rec "bio". Uostalom, kao i Big Typhoon nekada, i Scythe Ninja/Infinity, kao i brdo drugih cooler-a.
Prevazidjeni u danasnje vreme. Ima boljih za te pare.

A što mora novo? Zbog garancije? :D

pa ne, nego eto uzimam to kao referentnu cenu :)
ipak ne mozes se sad reci "moze se kupiti polovan taj i taj za te pare" pa ako cemo tako, moze se naici i na polovan sonic za nize pare.... samo zbog toga sam rekao nov :)

uzeo geminii danas za 1500 dinara, moj 5000 + na 1.45 naponu sa 45-50 u idle i oko 60 u full load spustio na 29-32 idle i 45-50 full load, i to bez paste i poliranja baze i fanovi su na 6V :D

dobro. prihvatam da je mator itd. ali sta ima bolje za 2400din novo?
Da te ne lazem, slab sam ja sa tom cenovnom kategorijom :)

Ali sigurno je da ima neceg boljeg, Sonic Tower je bas mator kuler, jednostavno je logicno da je nakon toliko vremena izbaceno mnogo toga boljeg za iste/manje pare. Recimo, mozda bas upravo ovaj GeminII... koga sam posedovao svojevremeno, i nije ostavio neki utisak na mene, mada je bio poredjen sa etalonom kao sto je TRUE... mada, iskreno, ono sto mi prvo pada na pamet jeste onaj OCZ valjda, da li bese Vendetta ili tako neki... koliko to para?

Kazem, nisam bas najbolji sa srednjom klasom (sto po performansama, sto po ceni), pratim samo najvisu :)

OCZ Vendetta 2 je otprilike u tom cenovno rangu a po svemu sto sam pogledao bolji je cooler od Sonic Towera

slazem se da je vendetta2 odlican kuler, cak sam video da ponegde ostavi i true iza sebe, ali je ona oko 3400din :)

Kod mene u selu ga ima za 2300 :p

Poslednja izmena:
Apsolutno :type:

Mozda je sonic bolji jedino za pasivno hladjenje, cini mi se da je veci...

Ne znam kako je kod vas u tim manjim selima ali ovde kod nas u najvećem selu u Srbiji V2 je 3400 Dinkića. :D

za 2300 i ja chu komad ;)
aj naruchimo kome treba pa da uzmemo lepo paket...

Thermaltake Big Water 745 VS. Thermalright hr01+ VS. TRUE???

Prioritet je tisina. Mogu sve tri varijante da nbavim po priblizno istoj ceni. What`s the verdict ? ;)

voda nije vazduh. ali to vodeno je po mom iskrenom mishljenju boolja za lapovan i lepo finishiran TRUE. Ako to kachish na E7300, ne razumem zashto bacash pare jer ako to ne oc-ujesh na 3.8-4ghz za svaki dan, ne vidim potrebu za ovim reshenjima. Mada TRUE je uvek reshenje :d

nuff said.

voda nije vazduh. ali to vodeno je po mom iskrenom mishljenju boolja za lapovan i lepo finishiran TRUE. Ako to kachish na E7300, ne razumem zashto bacash pare jer ako to ne oc-ujesh na 3.8-4ghz za svaki dan, ne vidim potrebu za ovim reshenjima. Mada TRUE je uvek reshenje :d

nuff said.

Znaci overkill. Ok, hvala na savetu :)

nuff said.
Mislim da 745 moze da prodje kao ozbiljan takmac TRUE-u. A 735 vec jeste govance.

Cini mi se da tako nesto procitah...

Nisam into WC. ali i sam chovek reche indirektno da ne bi terao svoj proc na 3.8 ili 4ghz tako da ne vidim bash razlog zashto bi kupovao, osim ako - zheli da ima..ali onda bi mogao da menja i proc :d

Poslednja izmena:
Nisam into WC...
Nisam nesto ni ja, ali tako nekakva prica je vazila... :)
ali i sam chovek reche indirektno da ne bi terao svoj proc na 3.8 ili 4ghz tako da ne vidim bash razlog zashto bi kupovao, osim ako - zheli da ima..ali onda bi mogao da menja i proc :d
Ah, tako... OK, onda to stoji. Uostalom, sad procitah, i sam rece da juri tisinu, ne suve megahertze :)

Cek sad, da ne otvaram novu temu, interesuje me sta bi pre preporucili:

Cooler Master V8
ili
Noctua NHU12P

Leći će na Q6600, koji neće prelaziti 3.2. Ne bih dao više od 6000 za kuler!
A bitna je i buka, pa me interesuje da li V8 pri malim obrtajima moze da se nosi sa Noctuom?
Hvala

Nazad
Vrh Dno