Šta je novo?

Cooleri za procesore

Za 6000 izbor ti je samo Thermalright IFX-14, nikakvi CoolerMaster-i ne vrede te pare!

Da, ali on je 5500 din, + Noctua ventilator oko 1300, + pasta oko 500 = 7300din

Oduzmi pastu zato shto iz IFX-14 ide solidna pasta i ako imash prostrano kucjishte, stavi njega i necjesh imati apsolutno nikakvih problema. To je sam vrh ponude za vazduh trenutno.

Imao sam jako pozitivna iskustva shto se temperatura tiche. A prodao sam ga za neke bash smeshne pare kad se setim :(

Poslednja izmena:
Uf to mu opet dodje 6800... opet je to za 1200 - 1500 skuplje od Noctue!

Kolliku razliku u temperaturi bih imao???

Ajde ovako ja tebi sada postujem dva print screen-a [ jedan idle top OC drugi idle orthos 22h :d ] pa ti odgovorish shta mislish da je najbolje

:wave:

Ovo je sa True ili sa IFX-14?

Koji vent si imao na IFX-14? Mislim, sasvim je ok ako bi mi Noctua sa 900 imala i 7-8 stepeni (pri full opterecenju) vecu temperaturu, to je prihvatljivo?

To je sa IFX-14. Vent koji sam imao na njemu je bio onaj iz ANTEC-a sa tri brzine [ antec 900 ili tako nekako ]

Evo da se pridruzim sa screenshotovima :d
Zna se koliko LinX vise opterecuje od orthosa... nhf za 22 sata :d
Ventilator na cooleru je coolermaster 14cm, moze jos ventilatora da se montira, baza je 'napola polirana' - nikad zavrsena :d sve u svemu moze se skinuti jos neka 3-4 stepena uz malo volje i podnosljivu buku. Velika (po meni) prednost ifx-14 naspram true-a je ta sto ne zahteva veliki protok vazduha. Na true se nakon modova i postavljanja nekih 3000rpm ventova verovatno mogu dobiti nize temperature ali to onda zahteva koristenje slusalica ili cepova za usi :D

1000rpm. Tisa nego 12ka na 1000rpm :d

Ne morda Noctua (to nabeđeno ime) eto taj CM 14cm može da posluži.
Bilo je i Speeze 12-ica (50cfm), baš tihih, za 400-500 dinara u Pakomu, ja sam uzeo 2 kutije (20 komada), pola nisam iskoristio, nema potrebe, hlade skoro ko PAPST od 20€...

Ajde ovako ja tebi sada postujem dva print screen-a [ jedan idle top OC drugi idle orthos 22h :d ] pa ti odgovorish shta mislish da je najbolje
Meni ovo malo povisoka temperatura, za takt od 4 giga i taj napon (gledam najpre onaj maximum od 68 stepeni)... meni bude ravno 60 stepeni, mada sa (dosta) nizim naponom (1.232V), ali sam uveren da je i meni previsoko, jer su rebra bas 'ladna, a idle vec pri prvom butovanju mi je oko 40 stepeni, i ispod 40 prakticno ne ide (u sobi tek 20-ak stepeni... znaci, nesto ne stima, baza nema dobar kontakt).

Sa druge strane, mekludi :)... kakav surov napon za toliki takt :smoke:
I to jos pri LinX-u! :zgran:

Ma ja sam se ipak odlucio za Noctuu NHU12P. Nemam bas toliko vremena da razmisljam o par stepeni gore dole, a ovo mi je full pack tako da cu i tu ustedeti vreme! :)

Da li ima neka mala neafirmisana radnjica koja ima ovaj kuler? Ne volim Gigatron, ali izgleda da ako niko drugi nema kuler - moracu kod njih da kupim....

Ima jedna radnjica, ali nije neafirmisana, odnosno na Benchu vazi za jednu od najboljih ;)

Kupih Noctuu, al nazalost, ne od te radnje... nisu imali!

no, bitno je da je procu ladno :D

ova Noctua se stvarno nista ne cuje, ko da ne radi! hehe

Meni ovo malo povisoka temperatura, za takt od 4 giga i taj napon (gledam najpre onaj maximum od 68 stepeni)... meni bude ravno 60 stepeni, mada sa (dosta) nizim naponom (1.232V), ali sam uveren da je i meni previsoko, jer su rebra bas 'ladna, a idle vec pri prvom butovanju mi je oko 40 stepeni, i ispod 40 prakticno ne ide (u sobi tek 20-ak stepeni... znaci, nesto ne stima, baza nema dobar kontakt).

Sa druge strane, mekludi :)... kakav surov napon za toliki takt :smoke:
I to jos pri LinX-u! :zgran:
Sada je situacija malo drugachija, lapovao se TRUE i sada na 4.25ghz imam 1.38 napon, u orthos-u bleji do 55c dok je IBT oko 62c ..

Ne zaboravi da mccrazy ima fan-tastichan primerak procesora koji se ne vidja svaki dan. I zbog toga ga mrzimo : )))))))

Shalu na stranu njegov primerak stvarno ne mozhe da se posmatra kao relevantan jer izuva sve E8600 koje smo imali prilike barem ovde da vidimo.

Sada je situacija malo drugachija, lapovao se TRUE i sada na 4.25ghz imam 1.38 napon, u orthos-u bleji do 55c dok je IBT oko 62c ..
Samo od lapovanja tolika razlika?!? :zgran:

Ili si i ocistio fan, produvao rebra, zategao jos jace, namazao bolju pastu... ? :)
Ne zaboravi da mccrazy ima fan-tastichan primerak procesora koji se ne vidja svaki dan. I zbog toga ga mrzimo : )))))))
Mrzimo, mrzimo, nego sta! :D:D:D

Lappovao FantomX, stavljena Noctua S12 shto je "gore" od P12, zategli smo ga poshteno, pasta je chill factor 2 koji sam dobio uz TRUE i od prilike to bi bilo to : )

DSCF2534.jpg

Poslednja izmena:
Lappovao FantomX, stavljena Noctua S12 shto je "gore" od P12, zategli smo ga poshteno, pasta je chill factor 2 koji sam dobio uz TRUE i od prilike to bi bilo to : )
Svaka cast ondaK, rezultat je impresivan. Mislim da je vreme da i ovaj IFX dodje pod smirglu :)

P.S. No dobro, poznato je da Fantom ima ruku utreniranu kruznim pokretima... :d:d:d

Bacicju neki screen popodne kada dodjem sa posla.

Kada imash 11 komada 12-ica u kucjishtu nije ni chudo shto ga shibaju veeeeetrooooviiiiiiiiiiii : )

Po najnovijem benchmark testu ispade hyper n520 bolji od vendetta 2 coolera. Koliko ima istine u tome?

Po najnovijem benchmark testu ispade hyper n520 bolji od vendetta 2 coolera. Koliko ima istine u tome?

Vrlo je moguce, ali to nije najbitnija stvar. Mnogo je interesantnije koliku buku pravi u odnosu na Vendettu2, a sa ona 2 venta ne izgleda tiho.
Sad pogledah Cooler Master Hyper N520 review na Guru3d, izmerili su buku od 43dBA, a na njihovom testu je Vendetta2 bolja. Evo i linka gde je i uporedna tabela: http://www.guru3d.com/article/cooler-master-hyper-n520-review/5

Poslednja izmena:
Ma znam ja to, nego je na skoro svim stranim testovima losiji od vendette, pa reko da proverim da nije doslo do greske prilikom upisa rezultata na benchu i sl...

Mene zanima izbor ventilatora posto su me posavetovali da izaberem izmedju SFLEX21f, Scythe Gentle Typhoon, Noctua P12 do 1500rpm i bice razlike izmedju ova 3 i mog Xigmateka koji je dosao uz 1283.
Elem,kupih ovaj Sflex21F,a posto sam od ranije imao jedan Delta na 3500rpm avion,Yate Loon na 1400rpm i Xigmatek ovaj uporedih sa ovim Scythe-om i sta sam dobio--->NISTA:d:d:d
Temps su iste kao i pre sve jedno da li je 40cfm 3500rpm ili 100CFM i 1600RPM.
Sto mi nije jasno kako je moguce onda da neki drugi kao dobijaju razlicite i mqanje temps kada menjaju ventilatore???
Jel to fora samo za neke ili ti neki lazu da se dobijaju manje temps sa drugacijim ventilatorima?

Svaki cooler reaguje drugacije na airflow. Neki imaju gusto raporedjene elemente pa im odgovara sto veci airflow i staticki pritisak a drugi ne. Takodje, ako si merio idle temperaturu, onda gotovo pa sigurno nece biti razlike.

Pa merio sam i u load-u jer sam hteo sam da se uverim kako neki pricaju ovaj vent uzmi ili onaj ima da ti smanji temp za par stepeni. I onda rekoh ajde da probam bas me zanima i dobitak 0. Svi isto lade osim sto se Delta jedina cuje kao avion ali to je normalno. Druga stvar je da ovi drugi koji imaju 3 pina ne mogu da se kontrolisu sto se tice brzine. Dobio sam ovaj adapter koji ide na molex, sta dobijam sa tim? Vrtece se na manje obrtaja i manjoj voltazi?

Ako ide na molex, ne dobijas nis', vrtece se na max, tj. 12V.

Dobijas samo slobodan tropinski konektor na ploci :)

Pa koji ce mi onda molex? :wall: Sta koji djavo onda ubacuju taj dodatak. Bolje da su napravili 3pin to 4 pin i da moze da ima kontrolu obrtaja barem ce za nesto da sluzi cccc

Nazad
Vrh Dno