Šta je novo?

Cooleri za procesore

Pitanje je koliko bolje, ako je 1-2C onda i nije isplativa kupovina.

Cooler Master Hyper TX ima kriminalno obradjenu bazu, to se da srediti za sat vremena smirglanjem i onda je jako dobar cooler. BB 100%
CM HyperTX2-1500 din
1 glas za ovo i od mene.
Stavio CM nano fusion.Dobra pasta samo tvrda,tesko se razmazuje,treba prvo omeksati(otopiti).;)
P.S Samo mu treba ograniciti broj obrtaja na 1300-1400 rpm,preko toga pocinje da huci(u nedostatku boljeg opisa tog zvuka).

Poslednja izmena:
Ma dobro, Ultra 120 + 1 ventilator ali sigurno bolje temperature.
Sutra treba da kupi Quad, koliko može da proda Vendettu i dal će biti TR i po kojoj ceni? ;)
Ako mene pitate i IFX opravdava cenu, samo ko ima da plati toliko za cooler...

Cisto da bude jasno - mislis da Vendetta 2 nije dobar kuler? Ili mislis na obicnu Vendettu? :wave:

nije to rekao, rekao je da je TR bolji od Vendette 2. ti mislis da nije?

Covek preporucuje da se ne uzima Vendetta da se ne bi razocarali kao on sa 212.:) To valjda znaci da ne valja, ili da je jedino shto valja TRUE.:p

Stavio sam hyper tx na atholon 64 3000+ i u full loadu mi je sa boxom bilo 47 sada je 34 :)

Poslednja izmena:
Covek preporucuje da se ne uzima Vendetta da se ne bi razocarali kao on sa 212.:) To valjda znaci da ne valja, ili da je jedino shto valja TRUE.:p

to znači da ti misliš da je između V2 i U120 + 10€ 120mm fan razlika samo 1-2 stepena, to je ono što ne valja u ovoj računici. :D

Poslednja izmena:
Stavio sam hyper tx na atholon 64 3000+ i u full loadu mi je sa boxom bilo 47 sada je 34 :)
pa jedino ako imas klimu u sobi na 18 C, jer je sada napolju daleko vise od 34 C i nema sanse da ti je 100% load 34 C

XAaxxa klima jest u sobi na 18c :)
i poceo sam da kijam,ubi me ovaj overclock :p
E da procesro je na 2.5ghz @ 1.425-1.408v (varira u cpuz)

Poslednja izmena:
nije to rekao, rekao je da je TR bolji od Vendette 2. ti mislis da nije?

TR je bolji. Ali, po meni, ne toliko koliko je i skuplji :)
Vendetta 3 ~2500din
TR120 ~ 3000 din + 120mm PWM fan min 500din =>3500din

S tim sto je ipak potreban malo skuplji (bolji) fan, tako da cena ide jos gore. TR mu dodje min. 40% skuplji, a slozices se da nije 40% bolji. Jednostavno, Vendetta2 je jako solidan kuler gledano sa price/performance strane...

E sad, to sto su se neki razocarali sa CM212, ne znaci da sve sem TRa ne valja :D:p:wave:

Poslednja izmena:
Za jeftine pare i ko ne preteruje sa klokom, Hyper TX2 je extra, bar 10c manje.
A extra je tih. :)

Mislim da je tako. A ti mislish da je kolika razlika izmedju ta dva?

TR je bolji. Ali, po meni, ne toliko koliko je i skuplji :)
Vendetta 3 ~2500din
TR120 ~ 3000 din + 120mm PWM fan min 500din =>3500din

S tim sto je ipak potreban malo skuplji (bolji) fan, tako da cena ide jos gore. TR mu dodje min. 40% skuplji, a slozices se da nije 40% bolji. Jednostavno, Vendetta2 je jako solidan kuler gledano sa price/performance strane...

E sad, to sto su se neki razocarali sa CM212, ne znaci da sve sem TRa ne valja :D:p:wave:

Dobro, možda su moji kriterijumi drugačiji.
Ja sam predložio TR zbog eventualnog upgrade-a na Quad, zbog toga što meni procesor se prži na 1.6V... Tako da ne gledamo iz istog ugla.
Neko ko će da OC-uje procesor na def. naponu, njemu ne treba ništa bolje od Titan NKTZ32 (valjda sam pogodio oznaku :d)...
:wave:

Dobro, možda su moji kriterijumi drugačiji.
Ja sam predložio TR zbog eventualnog upgrade-a na Quad, zbog toga što meni procesor se prži na 1.6V... Tako da ne gledamo iz istog ugla.
Neko ko će da OC-uje procesor na def. naponu, njemu ne treba ništa bolje od Titan NKTZ32 (valjda sam pogodio oznaku :d)...
:wave:
Pa opet ti ne valja poredjenje, opet deluje kao da TR odvaljuje Vendettu pa ova ne moze na quad i sl.:p

Hladi vendetta2 opusteno 1,5v i 1,55v u iole provetrenom kucistu sasvim fino. ;)

Ljudi koji bi mi cooler preporucili imam E8400 i mislim da ga OC na 4.0 ghz do 30e. ???

TermalRight su mi nekako neisplativi, skupo bre to, kupis za razliku procesor koji je brzi u startu za 200 mhz ili vise.

Da, ali ostane ti dobar kuler u slučaju da zameniš procesor, a ovde ima onih koji menjaju procesore k'o čarape.

Sta mislite na Hyper TX2 dal moze on da ohladi e8400 na 4.0 ghz ???

Za nesto vise od dvadeset eura uzmi Vendettu, a ako imas 30ak eura uzmi Vendettu 2.

Od CoolerMastera imas TX za manje pare i 212 za vece, ali ja bih isao na neki od pomenutih OCZ kulera...

Za nesto vise od dvadeset eura uzmi Vendettu, a ako imas 30ak eura uzmi Vendettu 2.

Od CoolerMastera imas TX za manje pare i 212 za vece, ali ja bih isao na neki od pomenutih OCZ kulera...

Slazem se, meni nekako taj TX2 ruznjikav kuler, Vendeta obicna je dosta isplativa, sa ventilatorom od 9cm.

Poslednja izmena:
Vendetta 2 je extra kuler za pare koje traze za njega... ko nece da se izdrkava sa TR-om (kao ja na primer :D) predlazem Vendettu 2... e sad ne znam kako bi se ponasala na Quadu...

Znam da je ovaj moj TR ladio X4 9950 (140W-ni) na 3.0GHz bez problema... a verujte mi greje se kao furuna... a sto bi rekli i to je "understatemen"

Best CPU Cooler Performance - Q4 2008

untitled_2.jpg

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=266&Itemid=62

Poslednja izmena:
dvoumimi se izmedj Ultime 90 i HR-01 Plus...pa ako moze neki savet...dobro bi doslo....

hr-01 plus

Dimensions: 495x210x478mm (HxWxD)

trebalo bi da moze

Poslednja izmena:
Osvrni se na xigmatek hdt s1284,mogao bi i na njega da obratiz paznju.

Nazad
Vrh Dno