The Stig
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.08.2008
- Poena
- 470
Fora je sto ozbiljnim download-erima te brzine nisu bitne ako je upload mali, a upload jeste mali.
Ozbiljni downloaderi ne koriste torrente. :smoke:
Fora je sto ozbiljnim download-erima te brzine nisu bitne ako je upload mali, a upload jeste mali.
Jedino sto sam iznenadjen, ja iskreno nisam znao da ljudi tako gledaju telekom. Meni kad kaze neko telekom, povraca mi se. Telekom me asocira na aljkavost, na bahatost, na monopol.... uglavnom na negativno.
Ozbiljni downloaderi ne koriste torrente. :smoke:
ozbiljni downloaderi su kako im ime kaze downloaderi a ne uploaderiFora je sto ozbiljnim download-erima te brzine nisu bitne ako je upload mali, a upload jeste mali.
bilo je kako sam napisao, dakle 2 meseca. ako ne verujes prelistaj malo threadove unazad...Sto se tice povecanja brzine, nije 2 meseca vec manje od mesec dana koliko se ja secam. Mislim da je bilo oko 25 dana, tako nesto. Ali verovatno da iz sbb-a nisu znali tacno kada i koliko ce se adsl paketi povecati, pa su sami povecali od prilike.
napisao si da se uopste u ekonomiji smanjune cena samo kad konkurent smanji cenekao na primer...
ma, torrenti i emule su odlicni. Jer ako moram da placam jos nalog na rapidsheru onda sve postaje preskupo.
I mozes da izvuces 14mb/s? Pa ti onda imas fantasticnu lokaciju, iskreno nisam verovao da je kod telekoma moguce povuci 14mb/s ni na metar od centrale![]()
I ja sam se pitao isto. Onda sam se setio onih što skidaju ceo net na hard, čisto da se nadje iako 99.99999% (preterah sa cifrom pa sam izbrisao jednu devetku na kraju :d) toga što skinu nikad i ne pogledaju.Jel moze neko da mi objasni sta je to ozbiljan downloader ?
Jel moze neko da mi objasni sta je to ozbiljan downloader ?
Ma to su likovi koji misle da su pametniji od drugih. Svi mi nemamo pojma da koristimo internet, oni su nas sve zeznuli, i skidaju i sto im treba i ne treba. To ti je onaj mentalitet, kao kad odes za svedski sto pa pojedes sve sto se nalazi na stolu, i sto volis, i sto ne volis, i natovis se na silu samo zato sto je neogranicena kolicina. E tako mu i ovo dodje...
I da, da nema konkurencije, verovatno bi sad placali 256k 3000 dinara kao u nekim primitivnijim zemljama. To je moje misljenje. Jedino sto bi moglo da utiche jos na povecanje je da je bas velika razlika u brzinama kod nas i u regionu, pa zbog imidza kompanije mogu da povecaju, mada to ne moze previse da utice.
Tako ga vidimo mi koji pratimo desavanja na IT sceni. Ali nas je relativno malo. Ostatak populacije ga vidi onako kako Telekom sebe reklamira na tv-u: "Velika i napredna kompanija sa mnogo zaposlenih i dobrim platama, lider u regionu u svojoj oblasti poslovanja (chak se shire i na susedne zemlje!), prisutna na svim mogucim manifestacijama - od sportskih do politickih".
Ma to su likovi koji misle da su pametniji od drugih. Svi mi nemamo pojma da koristimo internet, oni su nas sve zeznuli, i skidaju i sto im treba i ne treba. To ti je onaj mentalitet, kao kad odes za svedski sto pa pojedes sve sto se nalazi na stolu, i sto volis, i sto ne volis, i natovis se na silu samo zato sto je neogranicena kolicina. E tako mu i ovo dodje...
inace, drugu nije radio net, i zove SBB korisnicki servis, i krece saltanje: ugasi ovo, ugasi ono, virusi, babin slushni aparat uz podzemne vode izaziva interferenciju kod modema pa je resenje - baci babu u bunar... i slicno tome.
zovne me drug, ja mu objasnim 192.168.100.1 i kratak pogled daje da je Upstream signal u maleru, zovne on "podrshku" i kaze im da imaju problema sa uploadom i da hoce nadoknadu vremena za izgubljene dane. "Gospodine, ceo vas kraj je jutros ispao, ekipe se na terenu, ocekujemo da se problem resi do veceras..." - ko da nisu mogli odmah da mu kazu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari