@ Ahil
A zasto mi treba veliki upload? zbog ratio na trackeriima? Nemoj pogresno da me shvatish, iskoristicu sve sto placam, na nacim koji zhelim i kako meni odgovara, bio to veliki upload, download ili jeftinija cena.
I za to, i generalno za torrente, jer kada izadje novi torrent sa dosta leechera, brzina downloada direktno zavisi od brzine upload-a, to i sam znas. A takodje, sad mozes da me nazoves kako god zelis, ali ja bih voleo da mogu malo vise da sherujem, jer srbija je zbog ovog katastrofalnog upload-a jedan veliki parazit. Samo downloadujemo, malo sta sherujemo.
govorim o SBB kao monopolistima, jer cela informaciona Srbija trpi zbog monopola Telekoma, ali zar treba da favorizujem SBB jer je manji monopolista?!? Sta, moram da budem osudjen da biram ocu li Telekomov ADSL ili SBBov kablovski ?!? Dokle god sam u domenu jednoga, samo odrzavam to stanje monopola.
ja ne znam o cemu ti pricas. Ne postoji kablovski monopolista. U svakom kraju U SVETU postoji samo jedan kablovski operater. Svi kablovski operateri podele grad, koji operater ce gde da bude i to je to. Telekom jeste monopolista, jer su kao prvo do skoro oni prodavali sve linkove, sto znaci da su ostali provajderi bili preprodavci telekomovog interneta, a danas drze svu adsl infrastrukturu sto ih opet chini monopolistima.
Telekom je takodje monopolista zato sto su drzavna firma, i drzava namerno nece da uradi nista povodom toga. SBB je privatna firma, i njihova dominacija je pre svega rezultat dobre usluge (izuzev pocetka gde su imali dosta mana, danas su dosta bolji). I brzog interneta, i odlcine ponude kablovske televizije.
Ti si platio 4Mbps paket, i taj paket ti sljaka onako kako si ocekivao kada si ga platio.... WHOPEEE !!! JEEEE !!!.... Jel upravo to sto si dobio - ono sto si platio, treba da izaziva cudjenje? Sramota je sto ih sada hvalimo sto pruzaju uslugu za koju su registrovani. Pa valjda bi svi korisnici podjednako trebali da imaju isti QoS (Quality of Service). A sta je sa ljudima koji nisu imali ni TV ni Internet cim je pao sneg? Upravo zbog air cabling, sto je Chinaski spominjao...
A sada je i WiMax odlozen...al to nije tema za hvaljeni SBB
To je odlicna poenta sto si sad napisao, i slazem se da bi u svakoj drugoj zemlji ono sto sam napisao bilo potpuno besmisleno. Ali kod nas je ipak malo specifican slucaj, jer mi nismo navikli da dobijemo ono sto smo platili. Navikli smo na bahatost, a to je sve redji slucaj sa SBB-om.
I ponavljam, ja bih voleo brzi internet. Ali zasto se to ocekuje iskljucivo od sbb-a? Ko su oni sad da prvi podizu brzine? Neka telekom poveca adsl brzine, sbb ce povecati sutradan. Telekom je na potezu, a ne sbb.