Šta je novo?

Need for Speed Shift

PU je po meni bio jedini ozbiljan NFS, kasnije su shvatili da moraju da prave nesto za siroke (mladje) narodne mase, kad se samo setim kako se klinci po igraonicama odusevljavaju zelenim neonkama sve mi je jasno...

A ***. pa underground je bila prva igra u kojoj si mogao da budzis te neonke, spoilere itd. Naravno da je to bilo hit. To sto su preterali sa time kasnije, to je druga prica. Ko nije hteo - nije morao da budzi auto tako. U tome i jeste fora.
(moja sva kola su bila crna sa malo narandzaste i nista vise).
Nema to sad ni veze sa ovom temom.
U grid-u mi uopste ne nedostaje budzenje neonki i tih zezanja, prosto je takva igra da ti to ne treba. Verovatno ce i Shift biti takav (i PS je bio bez budzenja neonki ako se ne varam?!).

Sto se NFS PU tice - ***. ukusi, a i ne volim old timere, pogotovo ne volim kad obilazim krug sa prosecnom brzinom od 45mph. Ali opet kazem - stvar ukusa.
Inace, po meni, NFS + ozbiljno = fail. Kakav je to NEED FOR S P E E D kad ides polako, moras stalno da kocis, proklizava ti auto...to je onda need for brake, a ne speed :p
Nek ostave ozbiljnost za neke druge igre kojima to i pristaje.

PU nije prvi NFS Ranko, prvi NFS, drugi NFS, treci NFS i cetvrti NFS pre njega su bili "za siroke narodne mase" stoga ne mozes reci da su "kasnije shvatili", shvatili su odma po izdavanju NFS PU da masa vecinom to nece, kao sto vecina mase nece da igra ni GTR ni LFS itd. (ne poksuavam da kazem da te igre nisu dobre vec da nisu zanimljive sirokoj narodnoj masi kao sto je recimo NFS3 bio, ili StarWars Racer ili bla bla, skroz drugi pristup zabavi)

Sto se NFS PU tice - ***. ukusi, a i ne volim old timere, pogotovo ne volim kad obilazim krug sa prosecnom brzinom od 45mph. Ali opet kazem - stvar ukusa.
Inace, po meni, NFS + ozbiljno = fail. Kakav je to NEED FOR S P E E D kad ides polako, moras stalno da kocis, proklizava ti auto...to je onda need for brake, a ne speed :p
Nek ostave ozbiljnost za neke druge igre kojima to i pristaje.
ukusi su razliciti, to stoji...
vidi, arkada moze da bude ozbiljna u smislu da moras i da kocis i skreces kao recimo TD:U. takav je bio i Porsche i meni se to jako svidjalo a i masi ljudi (naravno, mnogo manjoj od onih koji vole da zaglave strelicu napred i da spremaju kajganu u medjuvremnu dok se trka ne zavrsi i vide "you won" ekran). kola se ponasaju drugacije svaka (nisam rekao realno ali drugacije), zvuk je dobar i takodje se razlikuje. nasuprot takvim "ozbiljnim" arakadama imas recimo flat out koji je 100% neozbiljan. na kocnicu mozes da zaboravis i nije cilj da pobedis koliko da lomis sve oko sebe, lupas protivnike, ili stantujes i slicno...ja kapiram da bi NFS trebalo da bude arkada iz 1. opisa, dakle ozbiljnija od FO i BO i slicnih...ali dobro, sada je razvojni tim koji je radio prethodne lozacke NFS-ove dobio otkaz i mozda ce se pojaviti konacno neki non-*****-friendy nastavak...:)

Poslednja izmena:
nfs pu je po meni bio revolucionarna igra u to vreme i jedini pravi nfs ikada
ovaj undercover, pro street i ostala smeca uopste ne treba porediti sa porscheom

@gx-x
ok je da kazes da ti se ne svidja, ali da kazes da je najgori i da je failovao?
omg

a ovo sto kazes za fiziku, i da underground ima bolje upravljanje samo cu se blago nasmejati :p
letis 300km/h, zalepis se u neku ivicu i nikom nista. pa sta ako si 7 minuta iza prvog vozaca, tu je nitro da laktom pritisnes shift ili sta se vec drzi i zavrsis trku minut ispred prvog

Poslednja izmena:
pa reko sam po misljenju, tj. za mene je bio ogromno razocarenje, kao sto je za nekog bioshock recimo fail, za mene win, bla bla...ukusi.
I nemoj da se smejes vec instaliraj sad ponovo PU i videces o cemu pricam. Ja sam ga igrao pre cirka godinu i kusur zezanja radi i smesno je do jaja. Ne pricaj napamet molim te ;) Utisci ostaju pa i cesto prelaze u fantaziju. Sto se undergrounda tice, pa to je i poenta igre, da ides 300 i peces jaja i da to lepo izgleda, da nadjes precicu, da slusas mjuzu i izivljavas se. Sta je tu lose? Pogledaj Burnout, najbolja voznja-arkada sa box-a, jos gore nego underground i ceo NFS sabran pa je "svima" super i najbolji.

@Chinaski:

Nadam se i ja da ce biti bolje, a bice bolje ako ne budu mesali babe i zabe ;)

Poslednja izmena:
pa reko sam po misljenju, tj. za mene je bio ogromno razocarenje, kao sto je za nekog bioshock recimo fail, za mene win, bla bla...ukusi.
I nemoj da se smejes vec instaliraj sad ponovo PU i videces o cemu pricam. Ja sam ga igrao pre cirka godinu i kusur zezanja radi i smesno je do jaja. Ne pricaj napamet molim te ;) Utisci ostaju pa i cesto prelaze u fantaziju. Sto se undergrounda tice, pa to je i poenta igre, da ides 300 i peces jaja i da to lepo izgleda, da nadjes precicu, da slusas mjuzu i izivljavas se. Sta je tu lose? Pogledaj Burnout, najbolja voznja-arkada sa box-a, jos gore nego underground i ceo NFS sabran pa je "svima" super i najbolji.

@Chinaski:

Nadam se i ja da ce biti bolje, a bice bolje ako ne budu mesali babe i zabe ;)

jeste smesan PU u poredjenju sa GTR-om ili tako necim. recimo, ako si u krivini pustio gas naglo na starijem Porsche-u mogao si da ocekujes da ce te rep prestici i da ces se izvrteti. u underground-u toga nema. prakticno je nemoguce okrenuti auto i to je bas lose. u MW je tek bilo cudo - pustis gas i auto stane sa 200 na sat posle 20m, kao da se padobran pozadi otvorio :D treba arkada da ima neku rudimentarnu fiziku sa Zemlje. ovo sve iza PU kao da vozis ciglu po ekrenu...ako naprave nesto poput TD:U ima da pevam :type: mada mrka kapa...

ali ne kontam sa cime poredis underground? (ili MW?) To su igre i klasa za sebe. Moze da ti se svidja ili ne. Mislim, vozio sam F50 po snegu u NFS3 200kmh i kocio uz blago proklizavanje, a igra (za ono vreme) nikad bolja! :) Prosto zato sto niko nije trazio simulaciju vec zabavnu voznju sa sto boljom grafikom zar ne? Sad su nam prohtevi otisli kroz plafon pa izmisljamo kojesta.
TDU je takodje sorta za sebe. Imas mali milion ljudi koji su je napljuvali i rekli da je krsh jer su od nje ocekivali GT5 na ostrvu... :S:

ali ne kontam sa cime poredis underground? (ili MW?) To su igre i klasa za sebe.
pa sa PU, o tome je bila rec.
Moze da ti se svidja ili ne.
da se prica zavrsila sa undergroundom kapiram da bi mnogima ostala u relativno lepom secanju na stranu sto mi je PU (licni ukus) neuporedivo bolji. ali kada su krenuli da crpe jednu te istu ideju 5 nastavaka za redom...:vomit:
Mislim, vozio sam F50 po snegu u NFS3 200kmh i kocio uz blago proklizavanje, a igra (za ono vreme) nikad bolja!
akcenat je na "za ono vreme". danas takva igra po fizici i gameplay-u (ne grafici dakle) deluje kao igra sa automata iz 80-ih. kao onaj outrun iz 2006. :) to je onda bila vrh arkada a sada ljudi znaju za mnogo bolje (arkade)!
Prosto zato sto niko nije trazio simulaciju vec zabavnu voznju sa sto boljom grafikom zar ne? Sad su nam prohtevi otisli kroz plafon pa izmisljamo kojesta.
niko ne trazi simulaciju od NFS-a ni danas. licno, trazim dobru arkadu sa fizikom sa planete Zemlje, dobrom grafikom (ne jeftine texture zamuljane bloom-om) i muzikom i nista vise :type:

ali ne kontam sa cime poredis underground? (ili MW?) To su igre i klasa za sebe. Moze da ti se svidja ili ne. Mislim, vozio sam F50 po snegu u NFS3 200kmh i kocio uz blago proklizavanje, a igra (za ono vreme) nikad bolja! :) Prosto zato sto niko nije trazio simulaciju vec zabavnu voznju sa sto boljom grafikom zar ne? Sad su nam prohtevi otisli kroz plafon pa izmisljamo kojesta.
TDU je takodje sorta za sebe. Imas mali milion ljudi koji su je napljuvali i rekli da je krsh jer su od nje ocekivali GT5 na ostrvu... :S:

Potpuno se slazem sa ovim sto sam boldovao. Mislim da su za to krive godine jer nemamo isto razmisljanje sad kao sto smo imali prije npr 10 god.

Meni se bas svidjalo to napucavanje neonki u NFSU i bas mi je zao sto su to poslije izbacili.

Smorio sam se k'o radijator usred leta od price PU valja - PU ne valja...
Najveci deo popylacije koja voli NFS serijal smatra da je PU bio super, ja smatram da je odlican, ukusi se razlikuju, gx-x ne diraj u svetinju :D

Za danasnje standarde mozda je smesan a i sam koncept NFS-a se promenio. Meni je draze da odigram NFS 3 umesto bilo kojeg od poslednja 3 dela.

Neka istorija ostane istorija, pitanje je samo da li ce novi Need For Speed biti ShiFt ili Shit :)

Poslednja izmena:
Smorio sam se k'o radijator usred leta od price PU valja - PU ne valja...
Najveci deo popylacije koja voli NFS serijal smatra da je PU bio super, ja smatram da je odlican, ukusi se razlikuju, gx-x ne diraj u svetinju :D

Za danasnje standarde mozda je smesan a i sam koncept NFS-a se promenio. Meni je draze da odigram NFS 3 umesto bilo kojeg od poslednja 3 dela.

Neka istorija ostane istorija, pitanje je samo da li ce novi Need For Speed biti ShiFt ili Shit :)

FUCKING AMEN !!!

Samo mi dajte kola sa prednjom ili quatro vučom. NE MOGU više da igram sa kolima koja imaju pogon na zadnjoj osovini.
Igram Test Drive Unlimited, i ne mogu da se naviknem na vožnju, nema šanse. Malopre sam prešao onu trku oko ostrva sa Ferrari Enzo lvl3. Uf...

Zonda, dobra, ali u NFS? Ahh... Porsche Unleashed 2... Neki bolji dani...

btw.
Na NFSPU mi nije smetao BWD, jer sam tako podešavao kola, da su delovala kao da voziš na FWD. :)

Poslednja izmena:
Sećam se za FWD i za AWD, ali za RWD nisam mogao da se setim. Hvala! :p

Poslednja izmena:
Bio bi red da ea games napravi nesto solidno. Posle ovih gluposti reputacija im je zesce opala :D

Oni su ti sada kao student koji po deseti put polaze isti ispit - iako je ispit tek poceo on je unapred pao jer izlazi na isti sa previse skepticizma.

nfs world interface
interface.jpg

Od ovog blura ovo moze da se igra samo sa naocarima za autogeno zavarivanje.

Od ovog blura ovo moze da se igra samo sa naocarima za autogeno zavarivanje.

Plus one reklame sa strane na principu bilborda ima ih u MW i ne znam kom jos delu, ocigledno da su u EA koji ocigledno gaji mnostvo pravih, iskonskih - glupih Amera u svojim redovima, najgluplji imaju za zadatak da prave NFS serijal!

Još jedmon da vas zamolim da napravite posebnu temu za NFS: World da se ne zagađuje ova tema :wave:

ovo me previše podseća na NFS:MW i samo ću dodati jedno skromno PASS, tj zaobići ću ovaj naslov :d

EDIT: Stvarno su neoriginalni, šta bi im se desilo da SLUČAJNO ne prikažu mapu, nego da se malo pomučiš, da ubace neki DAMAGE (Oh MY Dear God, ne smemo da lupamo licencirana kola :d), da neki bude prokletog shinning-a :d i ne uviju priču o novom delu to ko dabar ***** u foliju :d

Mislim da se da zaključiti: Od ovog dela ne očekujem apsolutno ništa... Moja presuda NFS:Shit

Poslednja izmena:
Umjesto dosadasnje EVOLUCIJE nfs serijalu je potrebna REVOLUCIJA , a ja je na onom screen-u i ne vidim bas.

Meni nije jasno sta pljujete ovde?NFS World, koji je besplatna multiplej igra, btw, (ovaj shot gore je iz te igre) ili Shift, koji veze nema sa ovim?

Ili se pljuje onako, reda radi...da se ispadne cool - e, ja ka'em da ce NFS biti njesra, bas sam iskusan:D

Meni nije jasno sta pljujete ovde?NFS World, koji je besplatna multiplej igra, btw, (ovaj shot gore je iz te igre) ili Shift, koji veze nema sa ovim?

Ili se pljuje onako, reda radi...da se ispadne cool - e, ja ka'em da ce NFS biti njesra, bas sam iskusan:D

Pa pljuje se sve od reda sto ima veze sa NFS je su im igre trenutno ocaj, i taj Shit koji ce tek da izadje i Undecover koji je apsolutni debakl iz svakog ugla gledano, i ovaj World, itd...

^^Pa, ok...Undercover se i svideo nekim ljudima...sto se mene tice, definitivno ne.

Ali sad je situacija drugacija - NFS World ce biti BESPLATAN multiplejer, koji ocigledno podseca na MW.A isti taj MW ljudi najvise i hvale od novijih NFS naslova.Po meni, sama cinjenica da je igra za DZ je dovoljan razlog da igru ne trpam u istu kantu kao Undercover.
Neki se bune tipa "sta, nema budzenja, uzas" ...pa, evo ovde ce ga imati.

Neki traze DAMAGE - pa, eno ga bese damage u Pro Streetu...i isti taj PS je napljuvan jer nije mogao da se vozi odbijajuci se o zidove i bankine.Neuspeo eksperiment, jer su ga pljuvali i ljubitelji "flipera" i oni ljubitelji vise naklonjeni simulacijama.

Shift radi studio koji je stekao ugled radeci sasvim druge tipove voznji, tako da sad IMA SANSE da jedan NFS bude ok voznja.Pogled iz kabine.Nema neonki.Nema blooma od koga idu suze.Negde naleteh na komentar "wtf, pogled iz kabine, pa to nije NFS" ...sta reci.

Sacekajmo jos neke informacije...

Iako je ok fora sa ovim naslovom teme shi(f)t, ali je malo neozbiljna i samo privlaci postove koji ne kazu nista pametnije od "ovo ce biti njesra".Tvrditi da ce NFS biti krsh mi lici na ona predskazanja "svet ceka velika kriza" ...ne moze da se omasi, siguran pogodak koji se tumaci kao tacan svake godine u istoriji.I uvek se nadje neka Kleopatra koja kaze "rekoh vi ja..."

Poslednja izmena:
Nakon 5-6 godina istog scenarija , velikih najava gde se prica o novoj grafici , fizici , autima , prici itd.. svake godine istina dobijemo novo , ali nekoliko puta gore nego predhodne , tako da ni sada ne verujem da ce biti ista drugacije.
Da su rekli ove godine nema NFS-a vec tek sledece , pa da onda sledece ne navaljuju sa vestima vec da 1-2 meseca prije izlaska izbace sceenshotove ja bi bio optimist , ovako ....

^^Pa, ok...Undercover se i svideo nekim ljudima...sto se mene tice, definitivno ne.

Neki traze DAMAGE - pa, eno ga bese damage u Pro Streetu...i isti taj PS je napljuvan jer nije mogao da se vozi odbijajuci se o zidove i bankine.Neuspeo eksperiment, jer su ga pljuvali i ljubitelji "flipera" i oni ljubitelji vise naklonjeni simulacijama.

"

Prostreet je graficki bio odlican, medjutim high speed trke totalna maloumnost, ona podizanja na zadnja dva tocka totalna maloumnost, da ne pricamo sto vozis po kojekakvim glupim stazama umesto da ti daju da vozis po gradovima ili u najgorem slucaju po raznoraznim krajolicima otvorenog tipa, znaci Prostreet sam mogao da igram samo recimo jedno 15-20% igre dok je igra zanimljiva koliko toliko...

I kada cete vise da shvatite da je kritika ovog tipa mnogo korisnija od hvalospeva za igrace, naravno za proizvojdace nije jer onda nikada ne bi mogle gluposti tipa Undercover ili Carbon da se prodaju!

Nakon 5-6 godina istog scenarija , velikih najava gde se prica o novoj grafici , fizici , autima , prici itd.. svake godine istina dobijemo novo , ali nekoliko puta gore nego predhodne , tako da ni sada ne verujem da ce biti ista drugacije.
Da su rekli ove godine nema NFS-a vec tek sledece , pa da onda sledece ne navaljuju sa vestima vec da 1-2 meseca prije izlaska izbace sceenshotove ja bi bio optimist , ovako ....

Sve si rekao, ovo moje je suvisno. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno