Stormbringer_NS
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.03.2008
- Poena
- 319
a na 60% ga cujes?
Vidi, na 60 % se itekako cuje. A na 70 % je vec buka. Ali shvatanje buke je razlicito, zavisi od coveka. Ja se trudim da budem objektivan.
a na 60% ga cujes?
Legla plata napokon, pa je legao još jedan XFX 4830 u mašinu. Ovaj komad za razliku od prethodnog radi stabilno "samo" na 770/1070 (800/1060 prva karta).
Vidi, na 60 % se itekako cuje. A na 70 % je vec buka. Ali shvatanje buke je razlicito, zavisi od coveka. Ja se trudim da budem objektivan.![]()
Ali trip je što je 1. karta prolazila 3D Mark 06 na 820, dok je u igrama bila stabilna na 800.
Dok druga karta prolazi i 3D Mark i igre na 770.
Nego dajte predlog za neko dobro napajanje od 700-800W samo da je modularno.
Chieftec za te pare od toga nema bolje, idi na 750 14C seriju ( ne CS nego samo C) ili 850W APS serija. Kod nas je suzen izbor nema svih modela Chiefteca, ali ako nadjes 750W 14C, to je Chieftec turbo serija razbija, mada i ovaj APS iako nije CVT mislim da je dobro napajanje. Mada u sutini i CS serija je odlicna samo sto nema 8 pin za graficku ima 2x6 pin.
Jedino ako nema sta drugo u ponudi...
Inache, Corsa nema na trzistu npr. TX750, PC Power&Cooling isto nema (quad 750)! Sta ima?
Pa imash Cooler Master poslednju M seriju napajanja npr. M700, ako moze da se nadje LC Power Prophecy LC8750 bilo bi super ili mozda neki modularni OCZ ili Thermaltake.
Ovim redosledom bi ja ishao, pa tek onda na kraju Chieftec.
@Prostreet:
LC8750 Prophecy je takodje CWT built-buy i odlican je izbor za 100e, nije nista losiji od Chief-a ili TT-a.
:type:
a koliko para planiras da izdvojis za napajanje...?
Pa sva su ona tu negde oko 100e +/- 10e. Tako da što se tiče para nije problem.
Mada mi malo onaj LC deluje kičerica ,)
Taman da pređem sa zlatnog Sweex-a na plavi LC![]()
Nemoj se ljutis, ali si nemas pojam o napajanjima, Lc preporucujes pre Chiefteca??? Ili preskupi Coolermaster??? Cors necu ni da komentarisem za te pare kupis i napajanje i 4 giga rama i tv karticu... Thermaltake su ok ali im je nekako ruzan dizajn. Doduse taj Cors je OK sto si mu predlozio Power & Cooling takodje, ali em ih nema em ni sa ovim sto sam mu ja predlozio nece pogresiti.
Ljudi pomozite, ne znam da li sam ja ****** ili sta. Pre neki dan sam kupio XFX 4830. Dugo sam se dvoumio i na kraju uzeo nju...ajde da probam ATI-ja rek'o sebi. Medjutim imam uzasnih problema. Kad pokrenem neku igru, posle odredjenog vremena (uvek razlicitog) zacrni mi mnitor i moram da restartujem komp. Nekad mi se desi da izbaci prozorce u nekoj malo jezoluciji i kad klikne ok, vrati me u windows, stim sto mi promeni rezoluciju u 800*600! Par puta sam nakon toga restartovao komp i kad mi se upali bude mi rezolucija 1920*1080. A kad odem da je promenim vidim da mi je ponudjeno da stavim rezolucije tipa 3000*1900, iako mi je na monitoru max 2048*1152.
Ili, krenem da igram GTA4, sve radi ful na 2048*1152, i kad ugasim to pustim glupavi Virtua tenis 3 (igra koja je radila na max sa mojom starom grafickom 8600gt), zakuca mi posle 5 minuta
Probao sam i sa klokovanje, ne mogu preko rive, izbaci mi prilozenu slicicu iako sam obrisao Catalyst. ATITool isto nece; kad mi se pojavi ikonica dole pored sata i kad prislonim misa na nju pise mi : ATITool 0.26; Core: -1.#J MHz; Mem: -1.#J MHz. a da dvolklik ne reaguje.
Tako se stvari desavaju bez ikakvih pravila, neocekivano. Mozda je ovo neka glupost ali meni je prva ATI kartica i stvarno ne znam da se snadjem. :S:
Ajde pomozite, ako ne sredim ovo za neko kratko vreme, prodacu karticu koliko sam popi***o!
Podrzavam predlog da prvo sredis OS,reinstaliraj pa vidi da nije to razlog k'o sto rece Prostreet.Mada,mislim da mu napajanje nije problem,znam taj MSIndustrial,znam lika koji na njemu voza 9800GT+E7300+P5q bez problema(ne kazem da je ovo dobro i normalno,al eto ima i takvih)![]()
Ja ne vidim nikakve slike ili linkove,ako si ih ostavljao:S: To Auto tune ne pipaj,to je jedna glupa glupa opcija u CCC-u.Koristi rivu za klokovanjeDobio si taj rezultat jer procesor ne moze da izgura lepo 4830..Klokuj na 3-3.2ghz i uzivaj.
Uradi to sa reinstallom OS-a,pa javi..Mada,cekaj,jel tebi karta pravila problem klokovana ili na defaultu??Sad sam se zbunio kad si rekao ovo za AutoTune..
Prophecy nije CWT, vec Andyson.@Prostreet:
LC8750 Prophecy je takodje CWT built-buy i odlican je izbor za 100e, nije nista losiji od Chief-a ili TT-a.
:type:
Ubacio sam slike u sledecem mom postu. A na default me ne pravi brobleme,koliko sam do sad video. Samo kad je malo klokujem. Ali to moje "malo" je nista u poredjenju sta su drugi radili (terali gpu i do 800, a na 750 kazu da radi stabilno). Ne razumem![]()
Citiram korisnika: peja Pogledaj poruku
@Prostreet:
Prophecy nije CWT, vec Andyson.
Zasto?:trust:Ako je tako onda tek nema svrhe kupovati taj LC...
Ubacio sam slike u sledecem mom postu. A na default me ne pravi brobleme,koliko sam do sad video. Samo kad je malo klokujem. Ali to moje "malo" je nista u poredjenju sta su drugi radili (terali gpu i do 800, a na 750 kazu da radi stabilno). Ne razumem![]()
Kod mene sve savrsheno radi i ako nisam reinstalirao sistem nakon nvidia driver-a.
Jednostavno reshenje je driver cleaner, sve lepo poskida (pozeljno iz safemod-a), instalirash ati driver-e i sve sljaka bez problema. I naravno ako nema sto je prostreet josh naveo, intalacija toga i ne bi smelo da ne radi.
E sad jedino ako je sistem duboko syeban, onda je reinstal jedino resenje.
Zasto?:trust:
Bolje da se uputis malo nego da lupetas po forumu.Pa mozda zato sto je tom Andysonu ovo jedini internet sajt, evo ako te nesto zanima kontaktiraj Tinu Ren. :d
http://pc-powersupply.fuzing.com/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari