Šta je novo?

[VGA] XFX Radeon HD 4830 512MB

Legla plata napokon, pa je legao još jedan XFX 4830 u mašinu. Ovaj komad za razliku od prethodnog radi stabilno "samo" na 770/1070 (800/1060 prva karta).

Hehe, jel' ti rekoh da OC uspeh sa prvom grafickom nece moci da ti se ponovi, ali 770 za gpu sa ovom drugom je takodje opako raspolozena kartica za OC!

Vidi, na 60 % se itekako cuje. A na 70 % je vec buka. Ali shvatanje buke je razlicito, zavisi od coveka. Ja se trudim da budem objektivan. :)

Dobro MSI je tisi, jos moze i da mu se utisa iz biosa brzina ventilatora dodatno, tako da kada ih budem upario nece da galame mnogo! :)

Poslednja izmena od urednika:
Ali trip je što je 1. karta prolazila 3D Mark 06 na 820, dok je u igrama bila stabilna na 800.
Dok druga karta prolazi i 3D Mark i igre na 770.

Nego dajte predlog za neko dobro napajanje od 700-800W samo da je modularno.

Ali trip je što je 1. karta prolazila 3D Mark 06 na 820, dok je u igrama bila stabilna na 800.
Dok druga karta prolazi i 3D Mark i igre na 770.

Nego dajte predlog za neko dobro napajanje od 700-800W samo da je modularno.

Chieftec za te pare od toga nema bolje, idi na 750 14C seriju ( ne CS nego samo C) ili 850W APS serija. Kod nas je suzen izbor nema svih modela Chiefteca, ali ako nadjes 750W 14C, to je Chieftec turbo serija razbija, mada i ovaj APS iako nije CVT mislim da je dobro napajanje. Mada u sutini i CS serija je odlicna samo sto nema 8 pin za graficku ima 2x6 pin.

Poslednja izmena:
E sad ste moju trilemu pretvorili u quadrilemu. :wall:

Razmišljam o:
1) Cooler Master Real Power Pro M700
2) LC POWER PROPHECY LC8750 V2.2 -750W
3) THERMALTAKE Toughpower W0116RE 750W

E sad i ovaj Chieftec. Po specifikacijama nije loš ni malo (720W za 12V grane ili ti 60A) :hair:

Hajde sada preporučite.

Ali ostaje pitanje da li cu moći da nabavim napajanja pod brojem 3 i 4. Trenutno sam ograničen sam na samo jednu firmu u kojoj mogu da kupim.

Poslednja izmena:
Chieftec za te pare od toga nema bolje, idi na 750 14C seriju ( ne CS nego samo C) ili 850W APS serija. Kod nas je suzen izbor nema svih modela Chiefteca, ali ako nadjes 750W 14C, to je Chieftec turbo serija razbija, mada i ovaj APS iako nije CVT mislim da je dobro napajanje. Mada u sutini i CS serija je odlicna samo sto nema 8 pin za graficku ima 2x6 pin.

Jedino ako nema sta drugo u ponudi...

Inache, Corsa nema na trzistu npr. TX750, PC Power&Cooling isto nema (quad 750)! Sta ima?

Pa imash Cooler Master poslednju M seriju napajanja npr. M700, ako moze da se nadje LC Power Prophecy LC8750 bilo bi super ili mozda neki modularni OCZ ili Thermaltake.

Ovim redosledom bi ja ishao, pa tek onda na kraju Chieftec.

Poslednja izmena:
Jedino ako nema sta drugo u ponudi...

Inache, Corsa nema na trzistu npr. TX750, PC Power&Cooling isto nema (quad 750)! Sta ima?

Pa imash Cooler Master poslednju M seriju napajanja npr. M700, ako moze da se nadje LC Power Prophecy LC8750 bilo bi super ili mozda neki modularni OCZ ili Thermaltake.

Ovim redosledom bi ja ishao, pa tek onda na kraju Chieftec.

Nemoj se ljutis, ali si nemas pojam o napajanjima ;), Lc preporucujes pre Chiefteca??? Ili preskupi Coolermaster??? Cors necu ni da komentarisem za te pare kupis i napajanje i 4 giga rama i tv karticu... Thermaltake su ok ali im je nekako ruzan dizajn. Doduse taj Cors je OK sto si mu predlozio Power & Cooling takodje, ali em ih nema em ni sa ovim sto sam mu ja predlozio nece pogresiti.

@Sharpshooter, od svega toga sto si planirao da uzmes od Chiefteca nije bolje pogotovu od onoga koje je CVT proizvodnja, ima tri godine garancije, i jednostavno razbija sa snagom koju nudi za novac.

Pogledaj sta teram na Chief-u od 40 evra, a pre toga sam imao graficku 2900PRO sa podignutim naponom koja je radila stabilno na 800/2100 za svaki dan...

Da ne krene i ovo u raspravu moj ti je savet i neces pogresiti sa Chieftecom, e sad ti vidi sta ces i kako ces ali pogledaj cene i ono sto napajanja nude i bice ti jasno.

Poslednja izmena:
Gledao sam karakteristike tog Chief-a i mogu reći da su prilično impresivne. Koliko sam video ovde po forumu kao i na stranim sajtovima taj Chieftec CFT-750-14C i Thermaltake Toughpower Cable Management 750W u stvari su jedno te isto napajanje.

Razmišljao sam da uzmem Cooler Master jer već imam njihovo kućište, ali sada???
Ok znaću više u ponedeljak kada dobijem odgovor u firmi gde planiram da kupim šta su uspeli da nađu.

@Prostreet:
LC8750 Prophecy je takodje CWT built-buy i odlican je izbor za 100e, nije nista losiji od Chief-a ili TT-a.;)
:type:

@Prostreet:
LC8750 Prophecy je takodje CWT built-buy i odlican je izbor za 100e, nije nista losiji od Chief-a ili TT-a.;)
:type:

Pretpostavljao sam cim ima u nazivu ove silne brojke 8750 da je dobro napajanje :), ali opet pored Chief-a ili TT-a ne bih kupio LC nikada, plus ne znam za ta kvalitetnija iz vise klase LC-a, ali su poznati po tome sto lazu za snagu svojih napajanja.

Ako se zna za neki model LC power-a da je identicno napajanje kao i neko skuplje
TT i slicno (npr. da je made by CWT) onda nema razloga bacati pare
na "markirano" ako je duzina garancije ista...

Svaka marka napajanja ima krsice a ima dobra napajanja.
Tako da kad se bira napajanje treba paziti na to ko ga je priozveo, cenu i duzinu
garancije ...
Da li je nalepnica Chieftec, Corsair, TT ili LC power nije bitno ...

Pa sva su ona tu negde oko 100e +/- 10e. Tako da što se tiče para nije problem.
Mada mi malo onaj LC deluje kičerica ,)

Taman da pređem sa zlatnog Sweex-a na plavi LC :)

Hehehe, moze!

@Tarmi pa taj LC nije jeftiniji od Chiefteca zbog toga ne vidim svrhu, inace sto se ostalog tice potpuno si u pravu bitno je cija je proizvodnja.

Nemoj se ljutis, ali si nemas pojam o napajanjima ;), Lc preporucujes pre Chiefteca??? Ili preskupi Coolermaster??? Cors necu ni da komentarisem za te pare kupis i napajanje i 4 giga rama i tv karticu... Thermaltake su ok ali im je nekako ruzan dizajn. Doduse taj Cors je OK sto si mu predlozio Power & Cooling takodje, ali em ih nema em ni sa ovim sto sam mu ja predlozio nece pogresiti.

Nema se sta ljutiti. A to dal znam ili ne znam, veruj mi da vrlo dobro znam...
Ja nisam zalio pare kad sam kupovao napajanje, i kupio sam ono sto sam hteo, i to samo zato sto sam imao uvid u uvoz, kada je to napajanje stiglo, tako da je od poslednjeg uvoza , 5komada jedno na moje zadovoljstvo kod mene! :D

Prvi cilj po kome se treba voditi kada je kupovina napajanje u pitanju je duzina garancije, a to samim tim opravdava i kvalitet tog napajanja. Do skora su samo PC P&C i Corsair davali 5god. garancije, a od skora i Cooler Master na M seriji, tako da svi ostali brand-ovi su za klasu ispod. A sto se voltaza tiche, uglavnom sva ova skupa napajanja drze napone sa manje ili vishe odstupanja, a u okviru dozvoljenih vrednosti, tako da je garancija presudan faktor!

Dalje...

Zasto preporuchujem LC? Pa ako bi pogledao testove po netu tog napajanja video bi i zasto ga preporuchujem. Inache to napajanje je pre nove moglo da se uzme u jednoj firmi za 90evra. Problem je sto je garancija jadna, 1god. ili 2god.
Evo ti i jedan NASH TEST pa prosudi sam dal lazu.

Stvarno trenutno ne znam koje su cene Chieftec napajanj, ali ako su dosta povoljnija od navedenih gore, a daju npr. 3god garancije, onda ok, mozda i nisu loshe resenje. U suprotnom, aku su im cene iste ili nesto sitno manje u odnosu na druga napajanja iste W-aze, onda je trenutno Cooler Master najbolje resenje, jer je trenutno jedino napajanje sa 5god. garancije!

Ovo je moje logicho razmisljanje, a sad mozda i greshim! ,)

Poslednja izmena:
problem...

Ljudi pomozite, ne znam da li sam ja ****** ili sta. Pre neki dan sam kupio XFX 4830. Dugo sam se dvoumio i na kraju uzeo nju...ajde da probam ATI-ja rek'o sebi. Medjutim imam uzasnih problema. Kad pokrenem neku igru, posle odredjenog vremena (uvek razlicitog) zacrni mi mnitor i moram da restartujem komp. Nekad mi se desi da izbaci prozorce u nekoj malo jezoluciji i kad klikne ok, vrati me u windows, stim sto mi promeni rezoluciju u 800*600! Par puta sam nakon toga restartovao komp i kad mi se upali bude mi rezolucija 1920*1080. A kad odem da je promenim vidim da mi je ponudjeno da stavim rezolucije tipa 3000*1900, iako mi je na monitoru max 2048*1152.
Ili, krenem da igram GTA4, sve radi ful na 2048*1152, i kad ugasim to pustim glupavi Virtua tenis 3 (igra koja je radila na max sa mojom starom grafickom 8600gt), zakuca mi posle 5 minuta :mad:
Probao sam i sa klokovanje, ne mogu preko rive, izbaci mi prilozenu slicicu iako sam obrisao Catalyst. ATITool isto nece; kad mi se pojavi ikonica dole pored sata i kad prislonim misa na nju pise mi : ATITool 0.26; Core: -1.#J MHz; Mem: -1.#J MHz. a da dvolklik ne reaguje.
Tako se stvari desavaju bez ikakvih pravila, neocekivano. Mozda je ovo neka glupost ali meni je prva ATI kartica i stvarno ne znam da se snadjem. :S:
Ajde pomozite, ako ne sredim ovo za neko kratko vreme, prodacu karticu koliko sam popi***o!

Ljudi pomozite, ne znam da li sam ja ****** ili sta. Pre neki dan sam kupio XFX 4830. Dugo sam se dvoumio i na kraju uzeo nju...ajde da probam ATI-ja rek'o sebi. Medjutim imam uzasnih problema. Kad pokrenem neku igru, posle odredjenog vremena (uvek razlicitog) zacrni mi mnitor i moram da restartujem komp. Nekad mi se desi da izbaci prozorce u nekoj malo jezoluciji i kad klikne ok, vrati me u windows, stim sto mi promeni rezoluciju u 800*600! Par puta sam nakon toga restartovao komp i kad mi se upali bude mi rezolucija 1920*1080. A kad odem da je promenim vidim da mi je ponudjeno da stavim rezolucije tipa 3000*1900, iako mi je na monitoru max 2048*1152.
Ili, krenem da igram GTA4, sve radi ful na 2048*1152, i kad ugasim to pustim glupavi Virtua tenis 3 (igra koja je radila na max sa mojom starom grafickom 8600gt), zakuca mi posle 5 minuta :mad:
Probao sam i sa klokovanje, ne mogu preko rive, izbaci mi prilozenu slicicu iako sam obrisao Catalyst. ATITool isto nece; kad mi se pojavi ikonica dole pored sata i kad prislonim misa na nju pise mi : ATITool 0.26; Core: -1.#J MHz; Mem: -1.#J MHz. a da dvolklik ne reaguje.
Tako se stvari desavaju bez ikakvih pravila, neocekivano. Mozda je ovo neka glupost ali meni je prva ATI kartica i stvarno ne znam da se snadjem. :S:
Ajde pomozite, ako ne sredim ovo za neko kratko vreme, prodacu karticu koliko sam popi***o!

Heheh kupio si onaj monitor sa zanimljivom rezolucijom :D

Ovako prvo taj ATI Tool je nekada bio dobar program, ali je sada golo g. jer ne podrzava ATI kartice kako treba jos od serije 2900.
Dalje, da li si reinstalirao sistem, zatim da li si instalirao Net framework, zatim amd drajver i dual core optimizer za procesor itd... Probaj prvo sa svezim sistemom pretpostavljam da nisi instalirao svez Win posle Nvidia graficke? Pa cemo da vidimo ako ti se sve to javlja sa novim sistemom, onda nesto nije u redu hardverski.

Lele tek sad' vidim da imas napajanje MS industrial, ljudi, ljudi sta li kupujuete ta djubreta od napajanja...

Poslednja izmena:
Podrzavam predlog da prvo sredis OS,reinstaliraj pa vidi da nije to razlog k'o sto rece Prostreet.Mada,mislim da mu napajanje nije problem,znam taj MSIndustrial,znam lika koji na njemu voza 9800GT+E7300+P5q bez problema(ne kazem da je ovo dobro i normalno,al eto ima i takvih) :)

Podrzavam predlog da prvo sredis OS,reinstaliraj pa vidi da nije to razlog k'o sto rece Prostreet.Mada,mislim da mu napajanje nije problem,znam taj MSIndustrial,znam lika koji na njemu voza 9800GT+E7300+P5q bez problema(ne kazem da je ovo dobro i normalno,al eto ima i takvih) :)

U svakom slucaju to nije za pohvalu! :D

Evo sta mi riva izbacuje:
2783618960104836443cEjXjt_ph.jpg

A sad sam ponovo instalirao Catalyst control center i u njemu kliknuo na auto-tune; GPU mi je stavio 690 MHZ a Memory 1030 MHz. Sa tim klokovima mi je blokirao 3dmark 06 i izbacio:
2351339010104836443MGoARz_ph.jpg

A kad sav vratio na defaults onda je odradio sve ok i rezultat mi je ispao oko 8800 tako nesto.

Probacu da oborim system i sve iz pocetka da instaliram pa cu videti...javicu...

Ja ne vidim nikakve slike ili linkove,ako si ih ostavljao:S: To Auto tune ne pipaj,to je jedna glupa glupa opcija u CCC-u.Koristi rivu za klokovanje;)Dobio si taj rezultat jer procesor ne moze da izgura lepo 4830..Klokuj na 3-3.2ghz i uzivaj.
Uradi to sa reinstallom OS-a,pa javi..Mada,cekaj,jel tebi karta pravila problem klokovana ili na defaultu??Sad sam se zbunio kad si rekao ovo za AutoTune..
@Prostreet:
Ma ko se hvali?:D Ne mogu coveku da dokazem da muci komponente i da uzme bilo koje brendirano napajanje..
EDIT:Ne znam sto ali baguju mi slike,evo sad se pojavile..Ta greska kada ti je pukao '06 znaci da je pukao drajver,tj da si preklokovao kartu,ili da postoji problem sa tim klokovima.Mozda karta ne moze to da izgura,mozda je problem softverske prirode kao sto sam ja imao.Driver Cleaner,cisti iz safe mode-a sve sto ima veze sa Atijem i Nvidijom(koji si,kako sam razumeo,ranije imao),pa onda uradi clean install,pa javi.

Poslednja izmena:
Kod mene sve savrsheno radi i ako nisam reinstalirao sistem nakon nvidia driver-a.

Jednostavno reshenje je driver cleaner, sve lepo poskida (pozeljno iz safemod-a), instalirash ati driver-e i sve sljaka bez problema. I naravno ako nema sto je prostreet josh naveo, intalacija toga i ne bi smelo da ne radi.

E sad jedino ako je sistem duboko syeban, onda je reinstal jedino resenje.

Ja ne vidim nikakve slike ili linkove,ako si ih ostavljao:S: To Auto tune ne pipaj,to je jedna glupa glupa opcija u CCC-u.Koristi rivu za klokovanje;)Dobio si taj rezultat jer procesor ne moze da izgura lepo 4830..Klokuj na 3-3.2ghz i uzivaj.
Uradi to sa reinstallom OS-a,pa javi..Mada,cekaj,jel tebi karta pravila problem klokovana ili na defaultu??Sad sam se zbunio kad si rekao ovo za AutoTune..

Ubacio sam slike u sledecem mom postu. A na default me ne pravi brobleme,koliko sam do sad video. Samo kad je malo klokujem. Ali to moje "malo" je nista u poredjenju sta su drugi radili (terali gpu i do 800, a na 750 kazu da radi stabilno). Ne razumem :(

Ubacio sam slike u sledecem mom postu. A na default me ne pravi brobleme,koliko sam do sad video. Samo kad je malo klokujem. Ali to moje "malo" je nista u poredjenju sta su drugi radili (terali gpu i do 800, a na 750 kazu da radi stabilno). Ne razumem :(

Drugi su imali verovatno svez windows, ali ono sto je jos bitnije drugi su imali i mnogo bolja napajanja.

Citiram korisnika: peja Pogledaj poruku
@Prostreet:
LC8750 Prophecy je takodje CWT built-buy i odlican je izbor za 100e, nije nista losiji od Chief-a ili TT-a.
Prophecy nije CWT, vec Andyson.

Ako je tako onda tek nema svrhe kupovati taj LC...

Radi stabilno i na 800 :smash:

Kod mene sve savrsheno radi i ako nisam reinstalirao sistem nakon nvidia driver-a.

Jednostavno reshenje je driver cleaner, sve lepo poskida (pozeljno iz safemod-a), instalirash ati driver-e i sve sljaka bez problema. I naravno ako nema sto je prostreet josh naveo, intalacija toga i ne bi smelo da ne radi.

E sad jedino ako je sistem duboko syeban, onda je reinstal jedino resenje.

I meni takođe, samo sam obriaso drajvere instalirao driver cleaner i nisam imao nikakvih problema.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno