Splinter
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.11.2007
- Poena
- 415
Moja oprema
- Laptop
- HP Spectre x360 10750H/16/512
- Mobilni telefon
- iPhone 12 Pro Max
Ma ne sme da bude tolika temperatura ni u ludilu. Znash li shta znachi preko 80c za 45nm procesore ? Ne znam koliko si u OC-u ali gledaj da ti ne prelazi preko 72c pri vishe satnom maltretiranju mashine. Znam ja shta je AFE kuler ali ti si otpanjio napon na 1.6v za samo 4ghz !?!?!?
Vidi ti lepo spusti taj vcore i max mnozilac i lepo digni fsb pa se tu malo igraj, ovako maltretiranje procesora sa ajde relativno ok kulerom [ mada shta ochekivati od AFE-a realno] zaista nije pozheljno i potrebno.
Veruj mi kada pogledash taj test i tvoj screenshot neshto se zaista ne slazhe ! To morash priznati.
Nema shta ti dodatno da ga zatezujesh da ne daj bozhe pukne plocha, vecj se drzhi specifikacija kako za kuler tako i za OC samog proc-a. 80c je previshe.
sve ja to vec znam, i za svaki dan drzim cpu na 3.6ghz @ 1.36v, pri cemu temp ne prelazi 55 C u orthosu, a u igrama 47 C... ovo je bilo samo za potrebe testiranja, da vidim koliko moze cpu izvuci, al' imam cpu koji poslije 3.6ghz gotovo da trazi po 0.1v napona za svakih narednih 100mhz :smash::smash:
skinucu kuler da pogledam bazu, i taman provjerim kako je nalegao, pa javljam utiske