Prostreet
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.01.2009
- Poena
- 349
Pa momci neka vam je sa srećom. Hajde malo ih poterajte tj overclokujte čisto da vidimo da li se sve XFX 4830-ke dobro vrte kao moja.
Tesko :d
Pa momci neka vam je sa srećom. Hajde malo ih poterajte tj overclokujte čisto da vidimo da li se sve XFX 4830-ke dobro vrte kao moja.
ipak je bolja 8800GTS.
na defaultu je ipak brza nvidia. a obe se solidno klokuju...
Auuuu... Ako je 9800GTX iskopirana 8800gts onda ovaj 4830 kad se malo klokne, jede za dorucak 8800gts. Jel sam u pravu ili sam se nesto istripovao?
Auuuu... Ako je 9800GTX iskopirana 8800gts onda ovaj 4830 kad se malo klokne, jede za dorucak 8800gts. Jel sam u pravu ili sam se nesto istripovao?
Pa ima razlicitih testova, ali recimo mogu da nadjem bar tri sa ovakvim rezultatima, plus moze i 9800GTX da se klokne (takodje i 8800GTS moze dobro da se klokne), stvar je u tome sto su kartice tu negde, s tim sto ti 9800GTX ipak koji procenat bolja od tog 8800GTS i novija, pa onda kad uporedis da je 4830 55nm proizvodnja da trosi za 30-40% manje struje od 8800GTS, da se manje greje, da je novija tehnologija, da ako se upare dve da je to automatski najisplativiji dual gpu itd, onda sam izvuci zakljucak![]()
Pa nema sta onda...uzimam 4830 bez vise razmisljanja...
Da da naravno... XFX 4830 mi izgleda vrhunski i samo cu nju da jurim, ostali proizvodjaci me ne interesujuSamo uzmi XFX, ako nema XFX-a onda moze i MSI cisto zbog hladjenja i overkloka,
Da da naravno... XFX 4830 mi izgleda vrhunski i samo cu nju da jurim, ostali proizvodjaci me ne interesujuhvala...
Šta sam na kraju dobio za 200e:
1) Šarenoliko ubrzanje u igrama (isplativo po meni) :type:
2) Više ne moram da palim grejanje da bi dogrevao sobu, samo poteram GRID i nema zime više :exploder:
3) Mašinu koja brutalno dobro izgleda sa 2 XFX4830 i GeminII.
pa na koliko % vrti u 2D kada ti toliko smeta? i koliko si je platio u dinarima?Kupio sam danas ovu kartu. Ukartko - kriminalno dobro
E sad pitanje, kako da namestima da se ventilator vrti sporije u 2d (kad sam u windowsu), a kad ukljucim neku igru da sam regulise brzinu obrtaja prema zagrevanju? Jel moguce to pomocu ovog Catalyst Control Center-a sto sam dobio uz graficku?
pa na koliko % vrti u 2D kada ti toliko smeta? i koliko si je platio u dinarima?
Ok spustio sam procesor sa max 3.6 na nekih razumnijih 3.4 i to pri naponu od "samo" 1.45V. Nisam se mnogo igrao juče tako da je jedino što mogu da kažem da se u GTA IV gubi barem 5 fps za tih 200 mhz. Istestiraću danas razne igre kako bih utvrdio razliku između 3.2 i 3.6 Ghz.
Evo par sličica, ako ništa drugo barem dve 4830 izgledaju u CF do jaja. :smash:
Kako to Sweex napajanje izdržava?
Ok spustio sam procesor sa max 3.6 na nekih razumnijih 3.4 i to pri naponu od "samo" 1.45V. Nisam se mnogo igrao juče tako da je jedino što mogu da kažem da se u GTA IV gubi barem 5 fps za tih 200 mhz. Istestiraću danas razne igre kako bih utvrdio razliku između 3.2 i 3.6 Ghz.
Evo par sličica, ako ništa drugo barem dve 4830 izgledaju u CF do jaja. :smash:
Za sada dobro :smoke:
Mada planiram da ga menjam.
Znam dobra mašina a polu-krsh napajanje.
I meni bode oči, pa makar kada ga gledam.
Netreba mozda da stavish oba CF mostica ??
Jos jedan off.
Radi CF i sa jednim mostom,ali za vece rezolucije kazu bolje je dva.
http://ati.amd.com/technology/crossfire/howitworksdemo.html
(stariji demo, ali princip je isti)
Sa AMD/ATI foruma:
Because I asked the Sapphire Techs this when I first got the HD3/4xxx cards to mess with, and their answer was with the new HD3/4xxx cards ( unlike the HD2900 series ) you only need 1 bridge for 2 cards, 2 bridges for 3 cards, 3 bridges for 4 cards ... otherwise you'd never be able to connect x4 single cards together .. People use 2 bridges for a pair of cards because it apparently helps bandwidth for gaming at very very high resolutions.
GG ( Moderator @ SapphireTech's VGA / Mainboard Help Forums ).
:wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari