Šta je novo?

F. E. A. R. 2: Project Origin

Steam verzija koju ja imam - da ... nije instalirana - pa ne mogu ni da je deinstaliram :d

Kao i svaki steam rip. Nego kad smo kod bossova, meni je onaj u Gears 1 bio zanimljiv toliko da sam chitavu nedelju gledao na najrazlichitije nachine da ga ubijem. Prvo sam pichkarski ga rokao iza zaklona i kada bi mi se priblizio otrchao na drugu stranu, drugi put sam uspeo da mu otkinem glavu sa snajperom, a ostalo su samo varijacije na zaleti se pored njega i rokaj ga shto jache i pokushaj da ga ubijesh sa motornom testerom. :D

Opet hebena dechja igra, padaju oni botovi od 2 metka na hard tezini. :p
Prvi deo je bre bio brooka dobar, ovo em je smeshno em mi se chini da je grafika bila bolja u prvom delu, il' sam porastao il' sam previshe igrao krizu, hebem li ga shta je. :D
U svakom sluchaju >3

ok mi je firiška, možda ispod ocekivanja, ali ok. Da nije toliko laka i da ima prokleti lean koji nikako nemogu da im oprostim sto su izostavili, bio bih zadovoljan. Ovako stalno imam neku potrebu da se tušnem i sperem taj konzolaski miris sa sebe ....onaj loš mislim, ima konzola i dobrih strana naravno...

Poslednja izmena:
Jes da protivnici mozda olako padaju, ali ja se opet jezim na zvukove, flash-eve, almu...

Mnogo mi se svidja napucavanje, zarazno je.

Jedine sve igre koje su me naterale na jezu su FEAR I STALKER, slicno radi ovaj FEAR2, ali mi se chini da su scene unapred provaljene, a narochito sto se SAVE odigrava na svakih 20m, sto je totalno njesra, al sta je tu je!

Upravo to :) Počistim ogromnu prostoriju, ubijem oko 10 protivnika, a ni šaržer ne ispraznim.

Ovo je neozbiljno...
Priznajem da sam tek na 2. chapteru (ili kako god se zovu), a oni ginu cim ih pogledam. Ne moram ni da zapucam (na hard igram). Na sta li ovo lici na easy...

Jes da protivnici mozda olako padaju, ali ja se opet jezim na zvukove, flash-eve, almu...

Mnogo mi se svidja napucavanje, zarazno je.

Jedine sve igre koje su me naterale na jezu su FEAR I STALKER, slicno radi ovaj FEAR2, ali mi se chini da su scene unapred provaljene, a narochito sto se SAVE odigrava na svakih 20m, sto je totalno njesra, al sta je tu je!

Upravo tako. Kada igram ovo spustim roletne, napanjim 5.1 skoro na max ,), mora da mi komšije lude :smash:, ali ako ja mogu da trpim naizmenične tehno/grand ispade, mogu i oni malo :D

Jeste da dosad ni jedared nisam poginuo, niti da igra ne pruža neki veliki izazov, ali mi je gušt da je igram...

Poslednja izmena:
Čisto da imate u vidu: pošto ste svi rekli da igra secne kada snima a meni se to nije desilo ni jednom - sve klizi kao po ledu (pod Win.7), odem ja malopre u XP i probam igru i ... gle stvarno secne i to propisno.

E pa, toga nema pod 7-com.

Čisto da imate u vidu: pošto ste svi rekli da igra secne kada snima a meni se to nije desilo ni jednom - sve klizi kao po ledu (pod Win.7), odem ja malopre u XP i probam igru i ... gle stvarno secne i to propisno.

E pa, toga nema pod 7-com.

32bit ili 64bit Sedmica?

Taman kad sam se uziveo u igru, kraj.
Kraj?
Ko razume shvatice.

Sve u svemu, presao sam je za oko 12h.

Koliko intervala tj. poglavlja ima igra?
Stigoh do 4-og..

^
7 intervala, tako barem pishe na samom kraju. Kad se zbroje misije koje mozhesh odabrati u "mission select" kolko se secam ima 14 "nivoa".

32bit ili 64bit Sedmica?

Mislim da ima, ali je mnogo manje osetno. 64bit je u pitanju kod mene.

EDIT: Ali bitno da podesavanja drajvera ne rade kako treba. Vsync sam iz drajvera ugasio (force off, cak i poseban profil za fear2 napravio) za sve aplikacije, ali je FEAR2 i dalje imao vsync dok nisam ingame ugasio :p

Poslednja izmena:
32bit ili 64bit Sedmica?
Trebao si da baciš pogled na "Moja mašina" tamo piše: Win.7 64-bit sa 8GB RAM-a.

Mislim da ima, ali je mnogo manje osetno. 64bit je u pitanju kod mene.
EDIT: Ali bitno da podesavanja drajvera ne rade kako treba. Vsync sam iz drajvera ugasio (force off, cak i poseban profil za fear2 napravio) za sve aplikacije, ali je FEAR2 i dalje imao vsync dok nisam ingame ugasio :p
Kod mene nema NIKAKVIH seckanja a nemam ni problema sa drajverima. Koristim zadnje nVidia beta 182.05.
Ostatak moje mašine imaš tačno ispisan pa uporedi sa svojom.

Ti imaš jaču grafičku od mene a imaš i dovoljno RAM-a (po nekoj logici), jedino što ja imam procesor na FSB500x7=3500MHz i RAID 0 (2x320 AAKS) pa je možda to razlog da nema seckanja ni u tragovima (da dodam da ja nemam swap file, iskljucen je, koj ce mi djavo sa 8GB RAM-a tj. bar mi do sada nijednom nije zafalilo mem.).

Poslednja izmena:
Trebao si da baciš pogled na "Moja mašina" tamo piše: Win.7 64-bit sa 8GB RAM-a.

Kod mene nema NIKAKVIH seckanja a nemam ni problema sa drajverima. Koristim zadnje nVidia beta 182.05.
Ostatak moje mašine imaš tačno ispisan pa uporedi sa svojom.

Ti imaš jaču grafičku od mene a imaš i dovoljno RAM-a (po nekoj logici), jedino što ja imam procesor na FSB500x7=3500MHz i RAID 0 (2x320 AAKS) pa je možda to razlog da nema seckanja ni u tragovima (da dodam da ja nemam swap file, iskljucen je, koj ce mi djavo sa 8GB RAM-a tj. bar mi do sada nijednom nije zafalilo mem.).

Trzne na milisec kad snima poziciju, ali treba se potruditi da se primeti. Koristim oficijalne nvidia drivere za win7 (179.23), mislim da vise raid igra ovde ulogu nego swap.

Igra je stvarno mogla biti malo teža, još ni jednom nisam došao u situaciju da koristim "health" pakete, samo obnavljam pancir, a igram skoro sat vremena već (thank*s to maxer). Što se mene tiče svidja mi se za sad, nego da vas pitam: zapeo sam i nikako da pronadjem put dalje, druga celina je u pitanju, čini mi se da se zove "izolacija" ili tako nekako, nisam zapamtio. LM pronašao sam oružje, pobio 15-20 specijalaca, naišao na trojicu 1 sprat ispod mene, pobio ih odgore, skočio dole kroz svetlarnik, a tu samo neka žena iza zaključanih vrata ispod natpisa "Security". Iz tog hola može se izaći jedino u neki WC i nigde više, bar koliko ja vidim.
Molim vas ako znate uputite me gde dalje... :wave:

... naišao na trojicu 1 sprat ispod mene, pobio ih odgore, skočio dole kroz svetlarnik, a tu samo neka žena iza zaključanih vrata ispod natpisa "Security". Iz tog hola može se izaći jedino u neki WC i nigde više, bar koliko ja vidim.
Molim vas ako znate uputite me gde dalje... :wave:
Naravno: liftom.

Dodji do njega, imas levo i desno po jedna vrata a u sredini na zidu je dugme. Uperi misa u njega i videces da mozes da ga pozoves ... i pazi se posle :d

Naravno: liftom.

Dodji do njega, imas levo i desno po jedna vrata a u sredini na zidu je dugme. Uperi misa u njega i videces da mozes da ga pozoves ... i pazi se posle :d

Uspeo, nije bilo strašno. Hvala još jednom!

Konačno završih igru. Možda su mogli još da je produže ali bi to bilo isiljeno.
Ovako je odlično ispalo uz nezaboravni cliffhanger na kraju koji ostavlja prostor za nastavak.

LoL, meni najzad stiglo...:D

Lakse dooosta od keca, definitivno.Napucavanje, da kazem, OK...graficki- pa, ono sto definitivno fali ovde, su SENKE...da ne objasnjavam - http://www.youtube.com/watch?v=lbzFfYwhz68 :p

Suzeni pogled me opasno nervira, u ovako mracnoj igri sa gomilom sitnica na ekranu, ubija me u pojam...PLUS ovaj HUD sa dodatnim "okvirom", znaci nije moglo gore da bude.

Imam problem sa ovom igrom.Krene sasvim normalno, bez ikakvog seckanja i nakon minut igranja mi resetuje grafičku i izbaci poruku ,,VPU Recover has reset your graphichs accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands" .
Sve druge igre rade bez ikakvih problema ( COD4, COD5 itd) .
Imam :
PowerColor HD3850 512MB GDDR3
AMD 4200X2
3 GB DDR2 RAM
Windows XP Service Pack 3
ATI Catalyst 9.1 Display Driver
Da li je neko imao ovaj problem?

Ili chekaj DriverFix ili si je previshe overklokovao, mada ne bi trebalo da se javlja samo u F.E.A.R.2(valjda je on grafichki manje zahtevan od CoD4 i 5)

LoL, meni najzad stiglo...:D

Lakse dooosta od keca, definitivno.Napucavanje, da kazem, OK...graficki- pa, ono sto definitivno fali ovde, su SENKE...da ne objasnjavam - http://www.youtube.com/watch?v=lbzFfYwhz68 :p

Suzeni pogled me opasno nervira, u ovako mracnoj igri sa gomilom sitnica na ekranu, ubija me u pojam...PLUS ovaj HUD sa dodatnim "okvirom", znaci nije moglo gore da bude.

Evo da se ja nadovezem - da, senke uzasno fale. Gledao sam podesavanja i sve je odvrnuto na max, ali senki nema :) Cudno, ali to mozda objasnjava sto igra svima tako dobro radi. Mozda u sledecem patchu ubace i senke :)

HUD sa okvirom i one 2 crne trake mnogo smaraju. To je ipak moralo mnogo bolje. Sto se same igre tice, graficki izgleda ok, nista specijalno. Napucavanje je nekako ... hm, generalno imam losiji utisak u odnosu na FEAR. Nekako je lakse, protivnici padaju ko muve, na hard igra je prelaka zaista (ovo je zaista kao FEAR na Easy). Generalno, igra je ok, ali fali joj onaj FEAR smek, neizvesnost, vise tame, krvi, strecanja, krikova u daljini...pa ipak je to bolnica :)

Ono sto mi se dopada je mogucnost kasapljenja vojnika uzduz i popreko :D Krv samo leti, komadi tela otpadaju, milina. Municije ima na sve strane i uzasno iritira sto su item-i oznaceni i sto svetle. Pa majku mu, jel to FEAR ili je Super Mario??

Poslednja izmena:
Nekako je lakse, protivnici padaju ko muve, na hard igra je prelaka zaista (ovo je zaista kao FEAR na Easy).
Municije ima na sve strane i uzasno iritira sto su item-i oznaceni i sto svetle. Pa majku mu, jel to FEAR ili je Super Mario??

Ja vec rekoh, ali mi obrisase post.
To je zbog konzola :).
Samo ne znam zasto nisu to mogli da izbace/malo da porade na tome za PC.

Poslednja izmena:

Onda bolje da ne znas kako izgleda na 17-ici. Kao da igram PSP.:) Inace igra je dobra, mozda i bolja od prvog dela.

Ili chekaj DriverFix ili si je previshe overklokovao, mada ne bi trebalo da se javlja samo u F.E.A.R.2(valjda je on grafichki manje zahtevan od CoD4 i 5)

Sad mi ništa nije jasno.Smanjio sam taktove na default i igrao 10-ak minuta i radi.
Na povećanim taktovima(GPU Clock-770, Memory Clock- 950) grafička prolazi i 3DMark i FUR Rendering Benchmark v1.0.0 i sve novije igre koje sam igrao do sada (Crysis, Far Cry 2 ...) bez ikakvih problema ali ne i F.E.A.R.2 ???Kad pokrenem F.E.A.R.2 u prvoj sceni u igri, kad treba da skočim u rupu za onom simpatičnom klinkom, tu mi restartuje.Kad sam smanjio taktove nastavio sam dalje bez problema???

Poslednja izmena:
Isti problem i ja imam sa GTX280 u svim igrama ;)
A inace jel moze neko da mi kaze zasto su koji djavo izbacili rucni save?? Kakvi su bre ovo checkpoint konzolaski fazoni na PCU-u i to jos u FPS-u?

Poslednja izmena:
Isti problem i ja imam sa GTX280 u svim igrama ;)
A inace jel moze neko da mi kaze zasto su koji djavo izbacili rucni save?? Kakvi su bre ovo checkpoint konzolaski fazoni na PCU-u i to jos u FPS-u?

Šta će ti ručni save kada ne možeš da pogineš ,)

Da ali ponekad pozelim da izadjem iz igre a ne mogu da sejvujem... a nalazim se na pola izmedju 2 autosave-a. To smara.

Nazad
Vrh Dno