Šta je novo?

Killzone 2

Dabogda ti se lebac ubudjao sav :d, nisam nikad imao konzolu, bilo koju :).

Ja danas uzeh Killzone platinum za ps2. Nekako mi trulo da igram prvo nastavak... I plan je bio da dok stigne preorder igram prvi deo... Hmmm...

OK, kada sam već izlanuo ovo, i pošto postajem ekstremno popularan :D, da razjasnimo odmah par stvari. Ova količina je ograničena (ako je uopšte bude bilo). Ja, nepodeljeno, jednoglasno i pravedno smatram da bi igru trebali da dobiju sledeći ljudi, tj. ja bih njima dao ukoliko bude bilo povereno meni da ih razdelim:

Driver
Bane®
Ivan®
Kimi
Ragnarok
Boris Lozac
Goran.a
...i, naravno, Filipenko :D

Dakle, da se razumemo, pre nego što se neko naljuti - ja sam mogao da ove momke kontaktiram na PM, ali sam želeo da sve bude ovako, javno, na forumu, da svi imaju uvid u to o čemu se radi i nadam se da ćete znati to da cenite. Ukoliko se ljutite - šta da radim. Količina je ograničena. Moguće je (čak je verovatno) da će neko smatrati da je on trebao da dobije pre nekoga sa liste - izvinite, šta da radim. Nemamo top listu zaslužnih članova, niti je ovo zvaničan distributivni kanal...

Ukoliko neko smatra da mu ne treba, ne želi ili da ne zaslužuje KZ2 od pobrojanih, neka mi odmah javi, pa da uključimo nekog drugog na listu. Takođe, ima tu još par ljudi, ali oni imaju neke svoje izvore, koliko je meni poznato (npr. Miroslav.Cvejić koliko kapiram može da uzme za sebe jer radi u nekoj distributerskoj kući i sl.).

Još jednom ponavljam - ne garantujem da će se ovo zaista i desiti. Možda me čovek nazove i kaže "e, ipak nemam 8 igara", "imam samo za tebe", "nisam dobio dozvolu", "pratim i ja forum pa ću podeliti kome smatram da treba" ili nešto slično.

Molim vas za razumevanje i nadam se da neće biti ljutnje
.

Kako to deli se kz2?
Jer to besplatno?
Kao prvo neznam ko se ovog setio da deli igrice za ps3 ali ok je:) (jer i onako smo mršavi sa igricama zbog nepiraterije:D,sad znam kako je imati ps3 i živeti u etiopiji:d )
Kao drugo nema šta neko da se ljuti kad niko nije ni očekivao humanitarnu akciju filipenka:D mislim ko će ti danas nešto dati džaba,ni buve nemože čovek džaba da dobije:)
Kao treće neznam na osnovu čega si zaključio da cvejić može da uzme za sebe jer radi u nekoj distributerskoj kući i sl?
Kao četvrto ako su neki na spisku zbog zasluge slažem se sa spiskom!Mada nevidim šta je drajver korisno uradio na forumu sem što se registrovao 2000 godine:d (*****avam se)
Kao peto,ako je neko preordovao kz2 a na spisku je za besplatan primerak(ako bude nešto od toga)jer onda ta osoba može da otkaže porudžbinu?
I kao šesto idem po dve krmače:D

Aj da zavrshimo :)

Posto ne mozesh da ukapirash ono shto hocu da ti objasnim, jednostavno cu napraviti bolje vreme pa onda razmishljaj shta sam hteo da kazem :d

....
Slobodno, jedva cekam :) A za ostale stvari nema potrebe raspravljati se sa tobom, uvek ces izmajmunisati da ispadne da si ti u pravu :) i samo moze da se stvori beskrajni offtopic kad neko krene da se ubedjuje sa tobom.. Ko god je dobar u necemu on je robot.. ok razumemo se.. ;)

@ Jovus

Ako bude velikog interesovanja za flashbang, sigurno ce ga ubaciti kroz patch, i ako bude odgovarao stilu MP-a..

Presao sam demo vec jedno 6 - 7 puta i odlican je.

Cover sistem je fenomenalan ... ocekivao sam da ce biti losije uradjen , jel mi je bilo tesko zamisliti cs u FPS-u , ali sam prijatno iznenadjen...

Grafika nije ... kako da kazem ... konstanta :D

Npr. vecina tekstura je uradjeno vrhunski , HI - res , i onda cete naleteti na neki lov-res texture na zidu ili necem drugom ...

Sve u svemu , posle mnogih arkadnih shootera , na ovo se treba navici ...

Kao sto je neko vec rekao ,za ovu igru stvarno treba skill i strpljenje.

Jedva cekam!

Cover sistem je fenomenalan ... ocekivao sam da ce biti losije uradjen , jel mi je bilo tesko zamisliti cs u FPS-u , ali sam prijatno iznenadjen...

ok, posle malo privikavanje.. cover je genijalan :)

Grafika nije ... kako da kazem ... konstanta :D

Npr. vecina tekstura je uradjeno vrhunski , HI - res , i onda cete naleteti na neki lov-res texture na zidu ili necem drugom ...

pa to i ja pricam.. plus senke na patosu mi trepere.. izgleda definitivno ovo nije final build :)

i najaci trip, skace jedan lik sa sprata, ja ga ubijem dok je bio u vazduhu jednim metkom i ovaj moj kolega vojnik morao da iskomentarise: nice shot :D

.. inace malo mi je cim da ih pogadjam.. ne mogu se bas pohvaliti preciznoscu :S:

Ja danas uzeh Killzone platinum za ps2. Nekako mi trulo da igram prvo nastavak... I plan je bio da dok stigne preorder igram prvi deo... Hmmm...

Uzmi kz za psp, e to je tek igra :) Jedan od najboljih naslova za dzepne konzole ikada.

Mada nevidim šta je drajver korisno uradio na forumu sem što se registrovao 2000 godine:d

***a, bilo je ili kz2 ili da mu uplacuju boracki staz za visegodisnje prepucavanje sa trolovima i skakavcima, al valjda im je ovo sa kz2 bilo jeftinije :D

Poslednja izmena:
@ komentari za crysis:
ni jedna igra dok je ps3-a nece realno prestici crysis u domenu grafike...mozda stigne i malo pretekne,ali to je maximum... da su likovi iz sony-a mogli bolje da srede killzone, uradili bi.. al im ps3, kao sprava, ne dozvoljava.

steta, komp od prosle godine,pokrece igru kakvu sony nece ni za 5 godina.
al,i dalje najvise volim moj sony!!!! :* :D

Poslednja izmena:
Kada je Vice City izasao, ljudi su pricali da PS2 ne moze bolje od toga.
Kad ono, izasao God of War. :)
Ja ne kazem da ce PS3 ikada imati igru koja ce biti tehnicki savrsenija od Crysisa na visokim detaljima, ali da ce imati brutalno fenomenalne igre koje ce gurati sistem do granica za koje se nije moglo ni pretpostaviti da bi PS3 mogao dostici 2007. :)

@ komentari za crysis:
ni jedna igra dok je ps3-a nece realno prestici crysis u domenu grafike...mozda stigne i malo pretekne,ali to je maximum... da su likovi iz sony-a mogli bolje da srede killzone, uradili bi.. al im ps3, kao sprava, ne dozvoljava.

steta, komp od prosle godine,pokrece igru kakvu sony nece ni za 5 godina.
al,i dalje najvise volim moj sony!!!! :* :D

Zar opet o tome ...

Svi znaju da ce PS3 igre , sto se grafike tice , dostici svoj vrhunac tek oko 2010 - 2011 ...

Pogledaj prve eksluzive za PS3 (R1 , M1) i uporedi ih sa Killzone 2 (ili MGS4)...i ima jos mesta za napredak.

Kao i za PS2 , trebace dosta vremena da se izvuce maximum iz PS3.

@ komentari za crysis:
da su likovi iz sony-a mogli bolje da srede killzone, uradili bi

Ne bi jer treba prodati i kz3. Svi playstationi su imali spiralu otezanog razvoja igara koja je omogucavala da isti naslov izadje i u 3 dela (dmc, tekken etc) na istoj konzoli i da svaki put izgleda sve bolje. Uporedi resistance i R2, motostorm i drugi deo ili uncharted i ono sto najavljuju za 2. pa ces videti da i sa ps3 prave istu pricu.

Ja ne kazem da ce PS3 ikada imati igru koja ce biti tehnicki savrsenija od Crysisa na visokim detaljima, ali da ce imati brutalno fenomenalne igre koje ce gurati sistem do granica za koje se nije moglo ni pretpostaviti da bi PS3 mogao dostici 2007. :)

Moglo se pretpostaviti. CGI trejleri su krivi za to :).

Ok, sad ugasi bilo kakve indikatore (HUD, objective, hints bukvalno sve) i predji po 3. put. ;)

zdravko, aj bar jednom neshto napishi u temi, a ?

Ja imam jedno, mozda malo glupo, pitanje.......
Kad vi stignete da razgledate sve te teksture do detalja u toku igre?
Pa ne da mi ne bi palo napamet da gledam da li je wc solja zaprljana ili ne, nego da li ce neko da iskoci iz nje :)
I u KZ MP, da li ce iko obracati paznju na te sitnice?
Ne znam, ali meni je to tako nebitno ako se dobro zabavljam........

Auh demo je brutalan, kakav je zvuk u skladistu! :) Moracu treci put bez huda...

Uh, vec ste stigli do nekih opasnih akcija :), a ja nisam stigao ni rec o demo-u da kazem.

Najkrace receno, odusevljen sam. Nisam imao prilike da igram betu, dosadili su mi sa snimcima i svim ostalim, hiljadama komentara su mi skoro ubili entuzijasam ali.....SVE se promenilo kad sam probao demo :).

Jeste da na osnovu videa moze da se zakljuci mnogo toga, ali ovo jednostavno mora da se proba.

Mislio sam da nema sanse da ovako nesto igram na joypad-u i pored najbolje volje, ali su me totalno razuverili. Kontrola pecurkama je fenomenalno odradjena, bas su uboli "acceleration curve", tako da nema neprirodnog i robotskog trzanja, sve je glatko i prijatno za igranje. Kad je ovako dobro reseno, moze i da se poigra sa sensitivity-em, a da to ima smisla. Za sada sam na default-u.

Cover system je idealno osmisljen, ne mogu da zamislim bolje. Pucanje, ah... :D Nikad bolje! Sto se mene tice, najbolje do sada u igrama ovog tipa. Sve STVARNO ima tezinu i posle ovoga ce mi mnoge igre izgledati smesno.

Zvucni efekti, muzika, atmosfera, grafika, fizika...sve mozemo pojedinacno da analiziramo i komentarisemo, poredimo sa drugim igrama, ali je to po meni besmisleno (kao kad bi ribe analizirali i poredili "u delovima": nos je dobar, oci solidne, celo onako, kosa idealna itd :)). Kad se sve to spoji, dobije se igra koja pruza jedinstveno iskustvo. Bas dugo mi se nije desilo da nesto jedva cekam da odigram ponovo i "jos samo malo" (verovatno nekoliko godina), a ovde mi se to desava vec 20 puta, a imam samo najkraci moguci demo.

AI mi se mnogo svidja. Meni cak nije bitno koliko realno reaguju, nego koliko zanimljivo sve to izgleda. Dovoljno mi je da ih vidim koliko dobro beze i kriju se kad pripucam na njih :). Tek smo na srednjem nivou tezine, a vec mi je MNOGO dobro.

Iz daljine sam vec sad vrlo dobar, jedino me malo muci bliska borba kad je potrebno da se brzo okrenem ka protivniku, tu se jos uvek ne snalazim. Mozda bi bilo zgodno da postoji neki "quick turn", posto na joypad-u tesko da moze bolje od ovoga. Mada, cela igra je osmisljena sa joypad-om na umu, tako da je brzina prilagodjena, a i mesta na kojima se pojalvjuju protivnici. Jednostavno, vrlo brzo sam zaboravio na joypad i i poceo samo da uzivam :D

Koji raspored kontrola koristite? Ja sam malo igrao na default-u - standard 1, a sad isprobavam alternate 2 sa chekiranom "hold zoom" ili tako nesto opcijom, zgodnije mi je za pucanje, ali mi je tesko da duze vreme drzim L2 u zaklonu i pritiskam L1 u isto vreme (kad sam invalid). Na xbox kontroleru je to skoro nemoguce, mada mi ni ovde nije bas lako. Imam velike sake, mozda zato...

Ovo je sve na prvu loptu, igra UBIJA i ne mogu da docekam full....

Ovo je definitivno isti nivo koji je bio na GCu prošlog avgusta. E sad, ne mogu biti 100% ali ovo izgleda mnogo bolje sada. Zvuk je tek bolji na 5.1 nego na LCD Tvu u punoj sajamskoj hali. nedostaje vibracija, ali nema veze. Jedva čekam da vidim full verziju...

U prvom delu igre Helghasti mnogo luđe zvuče. Počeću da sanjam crvene oči...

Mozda zato sto ovo nije COD4? :)

Desert-Magnum RAZBIJA!

Nije mi jasno sto ga zovete desert eagle kad je ono revolver i puni ga tako sto zameni burence. Nevermind that, nego posto ja nisam bas pratio sav ovaj hype oko kz2, da li je tacno da cover sistema nema u multiplejeru?

nije desert eagle već desert magnum:D

Nije mi jasno sto ga zovete desert eagle kad je ono revolver i puni ga tako sto zameni burence. Nevermind that, nego posto ja nisam bas pratio sav ovaj hype oko kz2, da li je tacno da cover sistema nema u multiplejeru?

Nema ga zato sto su detaljnim testiranjem sa gomilu beta testera jednoglasno odlucili da ne lezi multiplayer fazonu, koje je brzo napucavanje, nema tu mnogo skrivanja...

Nešto mi nije grafika u ovoj beti baš onako sjajna kako su je neki dizali u nebo:)
Možda mi je čak lepši farcry2(ili možda zato što je sve nekako sivo zeleno i mračno)

Bem ti zivot, definitivno su jos peglali grafiku za finalni build!

10 MP skrinova iz finalne verzije!

killzone 2 -online0-7.jpg

killzone 2 -online0-3.jpg

killzone 2 -online0-1.jpg

killzone 2 -online0-2.jpg

killzone 2 -online0-4.jpg

killzone 2 -online0-5.jpg

killzone 2 -online0-6.jpg

killzone 2 -online0-8.jpg

killzone 2 -online0.jpg

killzone 2 -online1-1.jpg

Ostalih 40, u punoj rezoluciji, ovde