Ajde da se i ja oglasim, posto sam dao onakav komentar pun entuzijazma kad su najavili PC verziju. Nakon toga sam dosta pratio criteriongames sajt i video da dev. team radi na usavrsavanju igre besplatnim dodacima (svi postojeci su implementirani u trenutnu PC verziju). Pogledao sam bio par youtube snimaka sudara itd. i bio sam prijatno iznenadjen. Odma u startu sam znao da ce biti arkadchina kao nfs, ali posto mi se Most Wanted svideo kontao sam da ce ovo biti jos bolje (jos vise arkadne akcije). Mozda sam ljudima ulio laznu nadu, ali iskreno nikad nisam igrao ovo cudo do pre 2 dana na PC. Sad nakon sto sam probao i stigao do A licence mogu zakljuciti sledece:
-Grafika prosek, modeli automobila su ok, okolina srednje-zalosna, ali ne mari, smena dana i noci je fina novina i dodatna podesavanja po tom pitanju takodje.
-Broj trka i njihove vrste - SOLIDNA, standard trke, takedown, time trial za svako vozilo, marked man, ono cudo za trikove, showtime... Ali posle odredjenog vremena zna da dosadi.
-Grad i ambijent je dobro dizajniran, nema veze sa realnoscu sto JE DOBRO jer su implementirane precice, skakaonice maltene na svakom cosku, solidne velicine ali je mogao biti veci.
-Gameplay - stvar ukusa, ne volim preterano arkadne voznje i nervira me odbijanje od zidova itd, a to je ovde, kao u nfs standard, rucna kocnica mi je bezveze i totalno je nerealna, kao i obicna koja sluzi za usporavanje i "drift mod". Bukvalno se drift pali sa obicnom kocnicom. Ali, iako je ovo sve dosta negativno dobro se pokazalo u mehanici igre jer su automobili koje vozimo IZUZETNO BRZI jos od starta, izmedju 3 klase i svakog modela pojedinacno postoje znacajne razlike u performansama, i vremenom kako budete prelazili losa skretnica ce znaciti sudar (wrecked). Razumem programere, da su ovo drugacije resili voznju sudara bi bilo na svakih 10 sekundi i igra bi bila mnogo gora. Ovako je neophodan samo period navikavanja i malo strpljenja dok ne otkljucate bolja vozila i krene ludilo. TAKODJE su NAJVECU zamerku sa konzola ispravili. POSTOJO RETRY LAST EVENT opcija. Aktivira se u ingame meniju koji se poziva strelicama na numerickoj tastaturi!
-MOTORI su mi bezveze, ali ok, tu su kao dodatak, konzolasi su ih dobili kao "free content".
-Multiplayer - Ova igra se ne moze posmatrati bez multija, 40% igre je multiplayer sa svojim challenge i ostalim modovima, malo treba jos igracima koji postavljaju igre (host) da nauce sve modove i kako sve to da aktiviraju i sprovedu, ali sam odigrao dosta dobrih trka i modova. Marked man online je extra: Igra nasumice odabere jednog igraca koji treba da prezivi oko 1 minuta, a ostali imaju zadatak da mu uniste automobil, pri tome se njemu gase ostali igraci sa "radara". Trke su takodje dinamicne, danas mi se jedan lik zamerio (pre trke je freestyle pa se samo jurite i medjusobno lomite po gradu) pa sam ga na pocetku trke gurnuo preko neke ograde sto ga je kostalo pozicije

-GENIJALNO je iskoriscena web kamera u MP igri. Naime svaki put kada unistite protivnicki auto, a on ima kameru u tom momentu ga USLIKA i salje vama MUGHSHOT (sliku) u kolekciju

Zakljucak: Igra ce se nekima svideti, nekima ne, repetitivna jeste i postoji rizik da vam dosadi. NIJE BOLJA OD FLATOUT 1! Meni je to godlike igra, najbolja voznja, duplo bolja i od arkadnog nastavka (FO2), ali to je opet moj ukus. Za adrenalin i malo akcije (po 30min - 1h dnevno) je dobra.