Šta je novo?

Killzone 2

ee sad sam probao KZ super je djuska podseca na bleka sa ps2

samo ima blura koko oces malo doslo mi da bacim peglu posle drugog put a ):

sacu preorderujem ako ostalo nesto

Takodje, u igru je implementirana akceleracije. Sto duze gurate pecurkicu, to se brze nisan pomera.

Ne mogu da se setim, jel ovako sljakalo i u beti? Nisu valjda sad eksperimentisali nesto jer je bilo savrseno..

Šta znam, prekratak je demo za neki veći utisak.

+1

enivej na osnovu ova 2.5 minuta:
1. napucavanje - vrhunsko
2. gejplej - malo me smorilo sto sam maltene unapred znao sta ce da se desi
3. komande - pa do kraja demoa nisam uspeo da se privinkem na onaj cover
4. grafika - na momente stunning, a onda uleti neka ocajna textura na cover zidicima
5. zvuk - stisan.. ne bih bas da budim ljude u 3 nocu :)
6. nisam imao utisak da kolko je nizak lik dok nisam stao pored onog koji je uspravljen.. pa *** nije nizak nego je kepec.. glat bi mogo da mu po..si :)

Evo javljam utiske, ali ne moje posto sam na poslu ali mi je zato devojka skinula demo i ja sam je naterao da proba...

"Marko...nista ne vidim od ovih crvenih tackica!"

"Duso to je tvoja krv, sto je vise ima to gore po tebe...Slicno kao u Uncharted-u":D

"Ubila sam jednog...Aaaa...kako da cucnem...Evo ga i drugi!"

Kaze da je zanimljivo, da lepo izgleda!:D
Na kraju je ubila njih cetvoricu!,)

Ali vise je joj se svidja MGS4...***...moja skola!:d

Poslednja izmena:
Skinuo se demo noćas, sad sam na 5 minuta samo bacio pogled pre nego moram da idem na posao... :(

1. DTS zvuk, barazere! ovo izuva!
2. Grafika i kontrole su veoma bolje od onoga što sam imao prilike prošle godine da vidim
3. Sad idem da se zamrznem ko Cartman dok ne stigne preorder.

3. komande - pa do kraja demoa nisam uspeo da se privinkem na onaj cover
4

Kako si to uspeo? :d Cover je perfektan i verovatno je jedna od ključnih prednosti u doživljaju nad svim ostalim fpsovima. Stisneš dugme za cover i onda se šetaš levo-desno, gurneš pečurkicu na gore ako hoćeš da izviriš iz zaklona sa nišanom (ili na stranu, ako hoćeš da uradiš lean pri kraju zaklona) i pucaš. Perfektno i lagano do bola :)

Sve u svemu, u ovom trenutku je Killzone 2 najnapredniji fps bez obzira na platformu. Sve ostalo mu gleda u leđa kada se svi parametri sagledaju skupa.

On prica ono sto je cuo od ljudi koji se igraju na pc-ju, tako da bi morao prvo njih da ispravis. 'ebiga ali je tako.

pp, ne pricam ja samo o tebi, pogledaj kako je driver vec u startu hteo da sasece, da se slucajno nekom ne bi svidela ta "generika", pa onda onaj sto apeluje da se dogovorimo... to je mnogo veci spam od ovoga.

Koji si bre ti ? Ajde prochitaj pravila poshto si juche doshao na forum i ochigledno to nisi uradio. Imash tamo PC temu, ovo je deo za konzole i thread o Killzone 2.

Kako si to uspeo? :d Cover je perfektan i verovatno je jedna od ključnih prednosti u doživljaju nad svim ostalim fpsovima. Stisneš dugme za cover i onda se šetaš levo-desno, gurneš pečurkicu na gore ako hoćeš da izviriš iz zaklona sa nišanom (ili na stranu, ako hoćeš da uradiš lean pri kraju zaklona) i pucaš. Perfektno i lagano do bola :)

ma izvalio sam odma kako radi. samo poenta je da te stvari radis reflexno i da mislis samo na koga sad da pucas a ne jao cekaj koje sad dugme da stisnem :)

4. grafika - na momente stunning, a onda uleti neka ocajna textura na cover zidicima

Buduci da SONY iz nekog razloga voli da izbaci demoe koji su pola godine, godinu starija verzija nego finalna, onda je verovatno do toga :) jer su novinari rekli kako su ispravljene te teksture u review build-u u odnosu na preview.. Ne znam sto im to treba, Demo mora biti sto novija verzija..

Probah i ja ovo cudo.
Prezentacija je odlicna - vrhunska grafika , dobar zvuk, dobro odradjena podrska za vibracije.
Svidja mi se sto je moguce upucavati saborce koji uz to vicu : do you hate me :). Malo me nervira sto su u usa-marine fazonu("i'm back which bastard shot me" i "no tip, the service was lousy" komentari kada ih ozivis).
Kontrole su odlicne i dobro je sto je igra sporija(eh da postoji podrska za misa i tastaturu).
Grafika je trenutno najbolja na konzolama, mada je Crysis ipak za stepenicu iznad(ili 2 ako se iskoristi neki highdetail mod).
Igri fali malo jaci AA, senke su osrednje, a izgleda da postoji i neki problem sa view distance-om : na 3m nestaju detalji sa podova(novine pred kraj demoa npr.), a i teksture na likovima se menjaju(ne znam kako ovo bolje da opisem). Cini mi se da se teksture detaljnije nego na E3 CGI trejleru, dok je u trejleru dim nesto bolje odradjen, a animacija je tecnija.
Misija iz demoa je zanimljiva, jos ostaje da se vidi kakav je level design u ostalim nivoima i koliko su predeli raznovrsni.
Sve u svemu, od Golden Eye-a me neki FPS na konzolama nije ovako odusevio.

Poslednja izmena:
Grafika je trenutno najbolja na konzolama, mada je Crysis ipak za stepenicu iznad(ili 2 ako se iskoristi neki highdetail mod)

Znam da rizikujem nerd-fight, ali mislim da se moze o ovome razumno i normalno pricati.. Crysis ima bolesno detaljne teksture, ali ova kombinacija filmskih efekata u KZ2, postprocessing, razni blurevi, paznja za detalje, animacije, hit-response, fizika eksplozije (vetar koji nosi dim i ostatke u pravcu u kom duva), SVETLO... sve to zaista izgleda impresivno, nekako se izdvaja od ostalih igara, mozes nadr*ati teksture koliko hoces, nije samo to fora..

Jasno mi je o cemu pricas, Crysis upravo to nema te detalje koje ima Killzone 2, nije sve u cistim texturama

Znam da rizikujem nerd-fight, ali mislim da se moze o ovome razumno i normalno pricati.. Crysis ima bolesno detaljne teksture, ali ova kombinacija filmskih efekata u KZ2, postprocessing, razni blurevi, paznja za detalje, animacije, hit-response, fizika eksplozije (vetar koji nosi dim i ostatke u pravcu u kom duva), SVETLO... sve to zaista izgleda impresivno, nekako se izdvaja od ostalih igara, mozes nadr*ati teksture koliko hoces, nije samo to fora..

Slazem se. Efekti u KZ2 su odlicni.

Nije nishta u teksturama, zato se Crysis i KZ2 ne mogu porediti, a shto se tiche fazona marinaca, i mene to uvek nervira, ali posle Gearsa ovi se ponashaju kao pussys :d

Poslednja izmena:
Naravno da se ne mogu porediti, Crysis je open world donekle, ovde je prostor ogranicen. Jedno je implementirati fiziku, efekte, grafiku u skucen prostor, drugo je to uraditi na arhipelag ostrva :).

Al zestoko bih igrao ovu igru.

Crysis je open world donekle, ovde je prostor ogranicen. Jedno je implementirati fiziku, efekte, grafiku u skucen prostor, drugo je to uraditi na arhipelag ostrva :)

Eh sad, ispade da je ko Dead Space, prostorije dva sa dva :) Vecina nivoa su dosta veliki i otvoreni..

Btw, iscimo sam burazera da skida demo, au qrac :d

Poslednja izmena:
ruku na srce,obozavam moj ps3, ali kad sam video crysis (prvi put live kod druga pre 2 nedelje,koji ima bruka makinu-da ne nabrajam sve high end od 2 grafulje koje rade zajedno do 8gb rama i tako to..ok ne moze se sve koristiti al kazem) bio sam malo skenjan,jer zaista izgleda maestralno, i tesko da ce neka ps3 igrica, ruku na srce, tako da ga stigne... igrao sam uncharted davno, nije lose,ali ni blizu krajzizu. :(
(govorim o izgledu,ne o samoj igri,gde mi krajziz nije nesto special iz vidjenog i igranog)

edit,mada KZ2 je najblize savrsenstvu sto sam video do sad :)

Poslednja izmena:
Naravno da se ne mogu porediti, Crysis je open world donekle, ovde je prostor ogranicen. Jedno je implementirati fiziku, efekte, grafiku u skucen prostor, drugo je to uraditi na arhipelag ostrva :).

Al zestoko bih igrao ovu igru.

Pa da, samo shto nishta od toga ne postoji u Crysisu osim velikog ostrva i velikih tekstura :) Oruzje od kartona, ti si neki spajdermen, chudovishta tamo gde im nije mesto, standardna pricha sa PC igrama..... ali sa vrhunskom grafikom :)

Crysis i dalje ostaje neprikosnoven po pitanju grafike i izgleda igre tu nema priče. Čini mi se da će i AI ostati neprevaziđen jer ovde na momente užasno brlja. Neke momente je već Jovus napisao a neke sam i sam video. Atmosfera mi se više sviđa ovde, napucavanja možda isto ali za to sve treba sačekati finalnu verziju jer ovo je prekratko.

Mada mi nisu jasna ta prepucavanja, kao neke pubertetlije. Brate mili, igrajte se. K'o da je važno koja je bolja? Igra sam jednu sa uživanjem a igraću koliko vidim i ovu sa istim uživanjem :). I to je ono što je najvažnije.

Oruzje od kartona

Da te nema trebalo bi te izmisliti :). Nakon one vrhunske odvale sa plastelinom i Far Cry ova mi je možda još bolja :D

Poslednja izmena:
KZ2 bi bio još realniji ako bi se oružje/municija skupljali rukama a ne nogama kao u ostalim pucačinama. Ako već hoće realnost onda nek izbace da se skupi višak municije prelaženjem preko leša ili čega već. Eto, jedina zamerka koju mogu da smislim.

Igri fali malo jaci AA, senke su osrednje, a izgleda da postoji i neki problem sa view distance-om : na 3m nestaju detalji sa podova(novine pred kraj demoa npr.), a i teksture na likovima se menjaju(ne znam kako ovo bolje da opisem). Cini mi se da se teksture detaljnije nego na E3 CGI trejleru, dok je u trejleru dim nesto bolje odradjen, a animacija je tecnija.

Kod mene se nije primecivao nedostatak AA-a, a koliko vidim, niko se na drugim forumima nije zalio. Na kom TV-u igras, posto i od TV-a i kalbiracije zavisi koliko ces videti/primetiti nedostatak AA-a. Spusti sharpness, kad je na 100 skoro da nema igre u kojoj neces primetiti da fali AA-a.

Ne mogu da se setim, jel ovako sljakalo i u beti? Nisu valjda sad eksperimentisali nesto jer je bilo savrseno..

Ja sam prilicno siguran da ovoga nije bilo u beti, a koliko vidim, sa mnom se i drugi ljudi slazu. Mada, igrao sam CoD4 intenzivno otkad se beta zavrsila, pa je moguce da sam se navikao na njega.

Ja sam prilicno siguran da ovoga nije bilo u beti, a koliko vidim, sa mnom se i drugi ljudi slazu. Mada, igrao sam CoD4 intenzivno otkad se beta zavrsila, pa je moguce da sam se navikao na njega.

Pa jel ti se cini losije/bolje sad?

Sad je teze za nisanjenje, jer postoji akceleracija.
Sto duze budes gurao stick, to ce se brze pomerati nisan.

Kod mene se nije primecivao nedostatak AA-a, a koliko vidim, niko se na drugim forumima nije zalio. Na kom TV-u igras, posto i od TV-a i kalbiracije zavisi koliko ces videti/primetiti nedostatak AA-a. Spusti sharpness, kad je na 100 skoro da nema igre u kojoj neces primetiti da fali AA-a.

Ma ok, ovo su sve sitne zamerke, tek da ocena za grafiku nije 10, vec 9.8 :).
Jedino me je ovo za view distance iznenadilo, tacno se primeti trenutak u kojem se desava prelaz(zao mi je sto ne mogu da slikam).

Sad je teze za nisanjenje, jer postoji akceleracija.
Sto duze budes gurao stick, to ce se brze pomerati nisan.

Fak, nadam se samo da nisu u*rali motku, valjda znaju sta rade..

tacno se primeti trenutak u kojem se desava prelaz(zao mi je sto ne mogu da slikam).

Znam na sta mislis, to sam primetio na nekim skrinovima i u drugim igrama, ali, mislim da je to problem samo sa podlogom, ne sa okolnim objektima.. Uopste to nisam primecivao dok sam igrao MP..

Da te nema trebalo bi te izmisliti :). Nakon one vrhunske odvale sa plastelinom i Far Cry ova mi je možda još bolja :D

Hocesh da kazesh da u Crysisu oruzje (i sve ostalo) ima tezinu kao u KZ2 ? :) Nema, ima istu tezinu ko u drugim igrama, a to je karton ili onaj helijumski balon sa vashara :)

Poslednja izmena:
@ driver

Kao sto su u LFS-u kola od kartona, pa vam karton skinuo rekord ;) Salim se, za ovo si u pravu, nijedna jos pucacina do sad nije imala ovakvu fiziku oruzja, ali previse ken*ate za neke igre..

@ shin

Skidam demo pa cu proveriti, ali kazem ti, nijednog trenutka to nisam zapazio dok sam igrao, mozda je i bilo tako, ali mi atmosfera nije dala prilike da primetim to.. :)

Poslednja izmena:
Crysis i dalje ostaje neprikosnoven po pitanju grafike i izgleda igre tu nema priče. Čini mi se da će i AI ostati neprevaziđen jer ovde na momente užasno brlja. Neke momente je već Jovus napisao a neke sam i sam video. Atmosfera mi se više sviđa ovde, napucavanja možda isto ali za to sve treba sačekati finalnu verziju jer ovo je prekratko.

Mada mi nisu jasna ta prepucavanja, kao neke pubertetlije. Brate mili, igrajte se. K'o da je važno koja je bolja? Igra sam jednu sa uživanjem a igraću koliko vidim i ovu sa istim uživanjem :). I to je ono što je najvažnije.

I šta ono reče?Crysis i dalje ostaje neprikosnoven po pitanju grafike i izgleda igre tu nema priče:)
Tipični pc gejmeri samo gledaju na grafiku:)
Mislim ako je taj crysis tolko superiorniji u svim segmentima kao video igrica zašto si onda preordovao kz2?
Kažeš nešto da je jovus napisao za neke momente a rekao si da on nema pojma o igricama:)Mislim šta,u čemu je fazon?Sad misliš da je jovus neki ekspert za ocenjivanje videoigrica:)
Gorane nemoj da se ljutiš ali ja mislim da *****š ko foka:d
A odgovoriću ti oma i zašto tako mislim:)
Ložio si se tu na crysis ovo ono nisi zano za kz2 dok boris ložač nije otvorio temu a sad tu pričaš kako nije nešto(al majke mi znao sam da ćeš ti prvi nešto loše reći u vezi te igrice,da neračunam xboxOVCE) a do juče si govorio kako je sve vrh;) a nisi ni video igricu u punom sjaju (nekad demo zna da bude stari build što bi ložač rekao al otom potom)
Mislim nebranim ja ni crysis ni kilzone2 jer neigram fps.Nego nevolim kad neko teraži dlaku u jajetu(kao u crysisu je nešto bolji AI).Probaj da uzmeš bazuku pa da rokaš zidove pa da vidimo dal je malter realno odradjen dal se realno raspršava po faci vojnika i dal im ostaju ožiljci i kako im se ponaša AI:D
Najvažnije je da je svaka igrica na pc uvek superiornija nego bilo koja igrica na konzoli,iako nema crysis za ps3 ali ne bože moj mora odma neko poredjenje da se uradi.

Mislim da ću sad na hladan vopi pa na blazing angels:D

Nazad
Vrh Dno