Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Da bre, visoki pršte :). Ako se ostavi tako, probi uši, ako se smanji, gube se detalji. Nema sweet spota. :)

Nego, zašto bi volume control na kablu bio problem ?

Poslednja izmena:
Da bre, visoki pršte :). Ako se ostavi tako, probi uši, ako se smanji, gube se detalji. Nema sweet spota. :)

Nego, zašto bi volume control na kablu bio problem ?

da a jos su visoki kod creative ep 630 bili jos napadniji :)na cx300 su prirodniji/pristojniji u odnosu na njih... to je jedan od glavnih , ako ne i glavni , razlog sto sam zamenio ep 630 za cx300(pored toga cela zvucna slika je prirodnija, a i bass je definisaniji i za nijansu "plici" od ep-630,tako da audiofili koji kupuju ove sluske treba da uzmu sve to u obzir).

volume control:

a vremenom moze da postane problem ... da utice na shum,ili kvalitet zvuka ili da se mozda pokvari..mozda sam skeptik ali ...

poz

Poslednja izmena:
...ma, uzecu ih, pa sta bude... necu dirati taj volume control, nadam se da sam od sebe nee prosustati...cx-400 su, kako pisu, tu negde, ali opet je tu kraci kabl...sa onim produzetkom, svodi se na isto-potencijalni gubitak u kvalitetu! Javljam svakako, sta god da ugrabim! :) pozzz

p.s. ...kineske kopije, puno modela...katastrofa...na ebay-u ih prodaju i sqplje kao `genuine`...

kopija ep-630: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.18025 ...

druge sluske: http://www.dealextreme.com/products.dx/category.505
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.207

....pozdrav svima i srecna NG! :) ....kako sto sam i obecao, javljam se sa utiscima o sluskama koje sam uzeo! Ispalo je da CX500 nije moguce naci ,tj. ja to nisam uspeo...prevrnuo gotovo sve vece radnje i nigde ih nema...na kraju, uzeo CX400 za oko 45 eur...sluske su stvarno odlicne! Za ono malo vremena koliko ih probao, ostavile su sjajan utisak! Nisam imao priliq da ih slusam duze, Fuze player koji imam, otkazao mi je poslusnost, o cemu sam pisao u temi: http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1677763&postcount=131 (btw, ako se nekom slicno desilo...help!)... ono sto me je kod sluski prvo odusevilo, jeste izrada- sve je utegnuto, nasminkano...samo pakovanje je preterano dobro zatvoreno, da je potrebno 10-ak minuta otvoriti ga.. :) ...na prvo slusanje te jednostavno oduseve! CX400 i CX 500 po review-ima imaju slican zvuk, manje dominantan bas u odnosu na ostali deo spektra! sve ostalo, sto sam o njima ranije procitao, stoji - bas jak, ali kontrolisan, visoki definisani, srednji prisutni! Zvuk je jednostavno odlican! Najzad je moguce drzati EQ na Normal i Volume na 50%, a da sve zvuci odlicno! Mala mana je osnovna duzina kabla od o.6m, tj. sto je za vecu potreban produzetak koji se dobija...osnovna duzina je taman tolika, da player stane u unutrasnji dzep jakne...za sada toliko...da me ne zeza ovaj Fuze, imao bi i veci thread, tako da ste se za sada izvukli.. :) pozzzz

Poslednja izmena:
Htedoh da iskomentarisem SH mx360 slusam preko njih vec neko vreme na sansa e260: najiskrnije ne vrede te pare, bas se ocajno cuje (na rep pesmama gde je najintezivniji) toliko da sam mislio da mi je riknuo player i da treba da ga reklamiram. Kad sam probao Sonijeve sluske od ortaka zvuk je prosto bukno... Zvuk nije samo (skoro) bez basa vec i znatno tisi nego na Soniju od 800-900 din... Razmisljao sam se da kupim cx300 al nesto posle ovog iskustva se ne bih tek tako osmelio... Kakva su vasa iskustva i dal ste imali slicnih problema?

imam sh mx360, platio ih oko 1000din, slusam na sansa klip, bas je sasvim ok (cak iako neko voli masnije :D) ali tek kada se podesi EQ. Naravno, moguce je da kupite in-ear sluske za 400 din i da imaju jaci bas ali to se kompenzuje loshijim srednjim i visokim tonovima, dok je klasicnim bubicama, kao sto su mx360 ``teze`` da daju masan bas, pogotovo zato sto zvuk izlazi i malo napolje iz usne shkoljke.

@exorcist probaj da menjas polozaj slusalica u usima, tj. da ih pravilno namestis (ako nisi) a i poigraj se malo sa ekvilajzerom. A probaj i da stavis dlanove preko usiju (samo probaj, ne mislim da ides ulicom, sa dlanovima na usima :D)

Dok chitam ovaj kilometarski topik sve vreme se nadam da ti isti mp3-ovi koje slushate i sa kojim poredite slushke su u najmanju ruku 320kbps i 44khz. Jer ako nije tako, onda gde je verodostojnost svih tih poredjenja. To direktno znachi da ako exorcist-u rap pesma se ne chuje dobro mozhda vuche koren da je ona u "kvalitetu" od 128 ili 192 kbps shto je i te kako osakacjen primer frekfencijama.

:wave:

pa ne mogu da ocenim slushalice na osnovu nekog podrumskog snimka punk pesmice. Podrazumeva se high quality mp3, iako je naravno dosta muzike na hdd-u ispod tog standarda, ali opet se moze osetiti razlika izmedju razlicitih slusalica.

Htedoh da iskomentarisem SH mx360 slusam preko njih vec neko vreme na sansa e260: najiskrnije ne vrede te pare, bas se ocajno cuje (na rep pesmama gde je najintezivniji) toliko da sam mislio da mi je riknuo player i da treba da ga reklamiram. Kad sam probao Sonijeve sluske od ortaka zvuk je prosto bukno... Zvuk nije samo (skoro) bez basa vec i znatno tisi nego na Soniju od 800-900 din... Razmisljao sam se da kupim cx300 al nesto posle ovog iskustva se ne bih tek tako osmelio... Kakva su vasa iskustva i dal ste imali slicnih problema?
CX300 ће сигурно имати више баса од поменутих бубица. Уколико тражиш алтернативе, на овој теми су хвалили и неки Philips-ов модел.

Dok chitam ovaj kilometarski topik sve vreme se nadam da ti isti mp3-ovi koje slushate i sa kojim poredite slushke su u najmanju ruku 320kbps i 44khz. Jer ako nije tako, onda gde je verodostojnost svih tih poredjenja. To direktno znachi da ako exorcist-u rap pesma se ne chuje dobro mozhda vuche koren da je ona u "kvalitetu" od 128 ili 192 kbps shto je i te kako osakacjen primer frekfencijama.

:wave:
mp3 одсеца више фреквенције, не бас. А немогуће је да се таква разлика у звуку између слушалица јави због компресије.

Poslednja izmena:
Koliko para toliko muzike.

@Shaddow
"ne baca mi se 25€ na glupe slušalice" - sam si sebe deklarisao koliko ti je zvuk bitan

Jel postoje in-ear slušalice ispod 2000? I gdje da ih kupim u BG? Hoće li neko biti ljubazan da odgovori?

Edit: @Dark Angel: Da mogu izdvojiti 200€ za slušalice, izdvojio bih, al ne mogu, bitno mi je za sad da su in-ear (jer mi je bass bitan) i da rade solidno, jer su mi se ove krš slušalice od iPoda raspale.

Poslednja izmena:
Jel imaju neke solidne in-ear ispod 1000, bass bitan. :d

Joj, ortak je skoro uzeo Hama in-ear slušalice za 550 kinti. To je užas živi. Jedino što su in-ear, ali od bass-a ni "b". Neki minimum za iole pristojno slušanje su te CL20 i dobro je što si ih uzeo.

i...
kakav je bass ?

Moze li neko da mi kaze gde mogu da se kupe walkman slusalice za Sony Ericsson (HPM70 cini mi se, one koje imaju i 3.5mm i in-ear sluskama) naravno da su original? I koliko bi to kostalo? Video sam u jednoj prodavnici da su 1200, ali nisu imali trenutno pa ne znam dal je to normalna cena ili su falsh? Fala unapred.

Poslednja izmena:
^ Je l' su to one što se isporučuju uz W810i? Nešto ovako...

hpm-70blkbig.jpg

...sam ja čuo i ne znam da li je do telefona ili slušalica, ali je zvuk mutnjikav. Nije loše, ali mislim da možeš bolje da prođeš.

Nazad
Vrh Dno