Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Pod ovim sto sam rekao sam mislio na ozbiljniji test, recimo da imas nekoliko modela u istom trenutku, da ih sve probas na istom playeru i sa istom muzikom. Sve ostalo je neozbiljno

Onda bi neozbiljno bilo diskutovati o bilo čemu, jer npr. nemam trenutno 6 plejera kod sebe pa da uporedim koji je najbolji, ili 6 laptop-ova, ili mobilnih telefona...
Ono što sam napisao, napisao sam na osnovu svog ličnog iskustva, jer sam promenio do sada 6 player-a i više od 10-ak pari slušalica...

Nisam razumeo, izvinjenje ;)
Ja jos razmisljam da li da uzmem hpm70 ili ep630 za moj telefon... Opet i ako uzmem ep630 nemam adapter fastport-->3.5mm.Tako da cu ipak morati da uzmem hpm70, jer oni adapteri koji se prodaju po radnjama i buvljacima ne izgledaju mi bas dobro uradjeno :S:

Pozdrav. Ja bih uzeo samo adapter taj za sony ericsson koji se nastavlja u 3.5mm.
Gde si to video da postoji? Nigde nisam nasao.

Hvala unapred.

Danas sam kupio Philips SHE9500...

Gde si kupio 9500? Evo moja koleginica bas htela da pazari danas sebi i svratismo zajedno do Tehnomax-a kad tamo imaju samo 9501 tj identicne kao 9500 samo bele po ceni od 2999 dinara ??? :zgran: 8500 su im 2499 dinara??? A u Philips shopu na Obilicevom vencu she9500 su 2000 dinara ali ih trenutno nema na lageru tj prodadose pre neki dan poslednje... Jel su to ovi u Tehnomaxu nesto znacajno poskupeli ili (buduci da su 9500 koje sam ja imao kupljene upravo tamo i placene takodje 2000 din.)?

Poslednja izmena:
Ovaj, svasta se ovde pisalo, ali mislim da izbor slusalica treba da zavisi i od toga koju muziku slusate..

Ja cu na mom novom Creative plejeru drzati 99,9% elektronsku muziku, pa me zanima u tom smislu da li neko ima neku preporuku, za sluske bih dao 30 eura ili tako nesto...zanimala bi me fina izolacija spoljnih zvukova ako je tako nesto moguce za te pare..

Samo mislim da ne treba bass da bude jedini moguci parametar kada se radi o biranju sluski za elektronsku muziku..posto mi se cini da je to prvo i jedino sto svakom padne na pamet u vezi sa tim..
tu postoji ogroman spektar stvari, daleko da je u svakoj pesmi najvazniji bas..nije sve samo u tuc-tuc-u :D

hvala

Poslednja izmena:
U tehnomax-u sam kupio SHE9500 i platio 2000din. 2999 din je previše, za te slušalice, samo druge boje, jednostavno ne vrede te pare.
8500 su skuplji model sa istim specifikacijama. Mislim da se osim po kablu iz jednog dela i dizajna, ni po čemu ne razlikuju.
Problem ovih slušalica je što ako lepo ne legnu u uvo (ili kada stavim one manje gumice), zvuče isto ili čak gore, nego one sennheiser od 500-600 din.

Ovaj, svasta se ovde pisalo, ali mislim da izbor slusalica treba da zavisi i od toga koju muziku slusate..

Ja cu na mom novom Creative plejeru drzati 99,9% elektronsku muziku, pa me zanima u tom smislu da li neko ima neku preporuku, za sluske bih dao 30 eura ili tako nesto...zanimala bi me fina izolacija spoljnih zvukova ako je tako nesto moguce za te pare..

Samo mislim da ne treba bass da bude jedini moguci parametar kada se radi o biranju sluski za elektronsku muziku..posto mi se cini da je to prvo i jedino sto svakom padne na pamet u vezi sa tim..
tu postoji ogroman spektar stvari, daleko da je u svakoj pesmi najvazniji bas..nije sve samo u tuc-tuc-u :D

hvala

http://itsvet.com/proizvod/koss-ur21/comp_comp_headphones/206/386

Ove su ti moja preporuka... Mislim da su bestbuy za taj kesh.

Ja vec neko vreme koristim Philips SHS3201 i maksimalno sam zadovoljan! Imaju odlican bass, prilicno su glasne (impendansa je 16 oma), izuzetno su udobne, jedino su srednji tonovi neznatno slabiji... Svidja mi se i sto su bele, pa lepo izgledaju na mom iPodu Nano...

Evo linka koga interesuje... Ja sam ih platio 1.100din...

http://itsvet.com/proizvod/philips-shs3201/comp_comp_headphones/12/379

Takodje mmogu da pohvalim ove sluske,vec jace od dve godine ih koristim, super su....

imajte u vidu KOSS-ove slusalice za 2200 din deep bass se zovu i imaju dozivotnu garanciju... imaju neki mekan sundjer koji srolate i gurnete u uvo, oblikuje se po uvu i ne zuljaju niti mogu da ispadnu, kad ih izvadite vrate se u predjashnje stanje... bash ubija bass. uzeo sam ih pre par dana u neptunu preko puta tc piramida na nbg i odusevljen sam...

ps. imaju dozivotnu garanciju

Poslednja izmena:
Ustvari, da li postoje slusalice koje imaju takav bass da i kad se smanji volume, bas bude onako dubok i dobar kao kad bi se slusao iz nekih monitor zvucnika visoko kvalitetne izrade i drveta. Da bas ima onu "dubinu". Da li postoje takve bubice? :)

Nisam sreo monitorske zvucnike koji imaju dubok bass... :)

Ustvari, da li postoje slusalice koje imaju takav bass da i kad se smanji volume, bas bude onako dubok i dobar kao kad bi se slusao iz nekih monitor zvucnika visoko kvalitetne izrade i drveta. Da bas ima onu "dubinu". Da li postoje takve bubice? :)

Sony MDR-818LP razbijaju koliko imaju dobar bas, a cena je oko 600 kinti. Frekfencija 12-20000 Hz, otpor je 16oma. Srednji i visoki nisu baš čisti kao kod Hajzerki, ali ko voli jak bas mislim da se neće pokajati. A i izdržljive su u piiii, riknuo mi je prošli par nakon 3 godine ali koliko puta im je kabal vučen, lupane o sve i svašta, padale sa raznih visina i sl. akrobacije.
I još nešto NE POSTOJE bubice koje mogu da se porede sa monitorskim slušalicama.

@delija to vazi uglavnom za near field monitore (da nemaju basa)
mi na poslu imamo PMC MB2 i ne da imaju basa nego ...
in-ear slusalice imaju bolji bas ili tacnije ear canal headphones zato sto zvuk ne bezi napolje iz uva ( a i smetnje spolja su smanjene ) :
http://www.headphone.com/products/headphones/in-ear-monitor/
neke od tih su odlivene po korisnikovom uvu tako da perfktno nalezu u slusni kanal , i po onom sto se moze naci na netu ,imaju jako dobar zvuk po celom frekventnom opsegu .
A bogami i kostaju skoro kao monitorski zvucnici ..

Cisto sumnjam da je mislio na kutije od skoro 10.000 evra... ;)

Sony MDR-818LP razbijaju koliko imaju dobar bas, a cena je oko 600 kinti. Frekfencija 12-20000 Hz, otpor je 16oma. Srednji i visoki nisu baš čisti kao kod Hajzerki, ali ko voli jak bas mislim da se neće pokajati.

Al ga pretera. Bas nista posebno, sasvim adekvatan cenovnom rangu. Specifikacije bezveze, kao i za vecinu drugih sluski. Ispade da je neki + za sluske sto imaju opseg 12-20000 Hz i 16oma, a nista ne mogu da reprodukuju kako treba. Jedne od dvoje najboljih bubica na svetu, shure se530, imaju opseg 18 - 19 000Hz i 36oma i drajvera po slusalici, po specifikaciji losije od tih tvojih :D Samo jos da su te specifikacije bitne :)
I još nešto NE POSTOJE bubice koje mogu da se porede sa monitorskim slušalicama.

Probao si neke od profi modela pa tako mozes da pricas?

@delija to vazi uglavnom za near field monitore (da nemaju basa)
mi na poslu imamo PMC MB2 i ne da imaju basa nego ...
in-ear slusalice imaju bolji bas ili tacnije ear canal headphones zato sto zvuk ne bezi napolje iz uva ( a i smetnje spolja su smanjene ) :
http://www.headphone.com/products/headphones/in-ear-monitor/
neke od tih su odlivene po korisnikovom uvu tako da perfktno nalezu u slusni kanal , i po onom sto se moze naci na netu ,imaju jako dobar zvuk po celom frekventnom opsegu .
A bogami i kostaju skoro kao monitorski zvucnici ..

Imam jedne od tih najskupljih in ear sluski, se530, i mogu ti reci da sve sto je receno na netu stoji (ni u jednom jedinom review-u nema jedna losa rec za njih). Jednostavno fenomenalne, u uporednim testovima uglavnom bolje i od duplo skupljih UE 11pro (plus su UE custom fit, sto se meni ne svidja). Imao sam jedan par tih sluski pre pola godine, ostao bez njih i gledao sta da uzmem kao zamenu. Budzet mi nije bio nesto ogranicen. Otisao u 4audio, preslusao sve bolje modele sto su imali i na kraju opet kupio shure, vise mi se svidjaju in-ear bubice od klasicnih slusalica. Prezadovoljan, vrhunski proizvod

Otisao u 4audio, preslusao sve bolje modele sto su imali i na kraju opet kupio shure, vise mi se svidjaju in-ear bubice od klasicnih slusalica. Prezadovoljan, vrhunski proizvod

Gde si u BG-u nasao shure i po kojoj ceni? koji tacno model?

Da li je neko probao sennheiser cx300 i cx400, pa da mi kaze koja je razlika i da li vredi dati 10 eura vise za cx400?
Gde u BG-u ima original cx400 sem u 4audio?

Poslednja izmena:
Nisam probao tu novu seriju shure bubica, ali na osnovu onih modela sto jesam verujem da su neuporedivo bolje od sennheisera. Uostalom takva je razlika i u ceni. cx300 su smesne slusalice u odnosu na shure

Evo ako moze mala pomoc u preporuci za sluske koje ce se koristiti na mob. telefonu nokia n73 gde je ubacen softver od n73 music edition i gde se nalazi bolji muzicki player od obicne nokie.Posto su mi njegove sluske riknule i to model nokia headset hs-23 koje su solidno svirale kupio bih neke malo kvalitetnije.Kupio sam na buvljaku neke sluske za 300 dindzi koje su krs ali mi je trebao adapter pa sad mogu koristiti univerzalne sluske.
Citajuci ovde na forumu izdvojio sam dva modela pa se malo dvoumim.
1.Sennheiser mx360
2.Philips she 9500.
E sad najradije bih uzeo ove prve mx360 posto ne zelim da placam neku veliku lovu ali ne znam koliko je philips i da li je uopste kvalitetniji od mx360?
Dakle sta bi ste vi da ste na mom mestu kupili izmedju ova dva modela?
Moze preporuka i za neki drugi model maksimalno do 2000 dinara ali da opravdava ulozeni novac.
Muziku koju slusam je odprilike kao ona lista top fm ili tdi radio.
Znaci trebaju mi sluske koje imaju odlican bas znaci sto se kaze da se oseti udarac.
E da ako je vasa preporuka mx360 gde ima najpovoljnije da se kupe?
Moze i na pm!
Pozdrav.

Ok ljudi.Najlepse hvala.Sta mislite koje bi bolje radile na n73 philips ili mx360?

Evo kupio sam danas Sennheiser mx360 bubice i za sada sam i vise nego zadovoljan.Znaci probano preko adaptera na telefonu nokia n73me.Malopre sam ih probao i na drugarovom telefonu nokia n82 i zvuk je pa da ne preteram jedno 30 posto bolji na n82 nego na n73me.Tek sam tu video sta mogu ove sluske.Bas je dosta jaci na n82 i precizniji i nekako prirodniji za slusanje nego na n73me.Ma kompletna slika je bolja na n82.
Izgleda da je muzicki player bolje odradjen na n82 nego na n73.
Inace sluske sam kupio u 4audio radnji.
Jos jednom hvala svima na savetima i preporukama.
Pozdrav.

Posto vidim da dosta vas hvali Sennheiser MX360... imam jedno pitanje, da li je neko do sada imao problema sa doticnim? Meni su se s*ebale dvoje ovih slusalica u roku od nedelju dana na mojoj 6630 (music edition adapter). Nedelju dana su radile odlicno, znaci zvuk je bio maajka, bas odlican, sve, sve, sve... ali posle nedelju dana desna bubica od jedanput pocela da krci u ritmu basa, prvo je to bilo uocljivo na 70% volumea (na kolko slusam muziku, OggPlay), potom se prag poceo smanjvati, culo se na 60%, 50%... Odem nazad u 4Audio, zamenim ih i posle nedelju dana ista stvar, desna bubica krci, stim da nedugo posle toga bass na obe slusalice naprosto umro. Znaci sad se cuju ko one bedne Panasonic, Pioneer... slusalice za 500-600 din, visoki i srednji tonovi OK, nista od niskih ali zato nema krcanja :S:. Jel imao ko ovakvih problema?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno