Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Modele mx400/500 sam imao ranije prilike da cujem preko iriver ifp playera i generalno sam bio zadovoljan sa njima ali oni se ne mogu vise naci u prodaji koliko ja znam vec su ih nasledili pro mx350/450/550 modeli i sad vec mx360/460/560 modeli od kojih bas mx360 uklapa cenom. Njega i cu ovih dana imati prilike direktno da uporedim sa sony HPM-70 pa me jos zanima da li je neko imao iskustva sa ovim laznim senn cx300 slusalicama jer licno nisam imao iskustva ni sa originalnim modelom a cena mi cini prilicno povoljna pa cak i za fake model pa ako neko ima jos nesto da kaze o njima ? Za sony HPM-70 licno mislim da su sasvim korektne slusalice sa mozda blagim nedostatkom srednjih, ali i vise nego podnosljivim sa obzirom na cenu. Inace slusalice koje su dosle uz sam telefon i nisu toliko lose koliko su jednostavno prevelike za mene i nemoguce ih je namestiti kako treba pa zbog toga i ne sviraju kako je zamisljeno u mom slucaju.

Poslednja izmena:
Ne bi, posto ne mora da bude, osim ako je bas bas losa kopija. U svakom slucaju sto se tice pitanja, ja bih od ta 3 modela isao na mx360, iako preferiram in-ear, hpm imam negde u kuci i ne svidjaju mi se

oratk je uzeo ipod nano iz "merike i cx300 sa amazona (za koji on kaže da su fake jer su, bile jeftine kao te o kojima pričate) i slušao sam na njegovim slušalicama sa w810, tim "lažnjacima" cx300, slušalicama koje sam dobio uz 5700 (philips), i meni se zvuk najviše dopao na njegovim originalnim slušalicama. tako da... meni se najviše dopada zvuk sa mojim (drugim) philips sluškama, generalno, pošto sam imao prilike da ih probam na drugom ipodu. da se samo razumemo, ja sam navikao na zvuk koji dolazi iz stereo izlaza, pošto imam su-v3 pojačalo okje je staro kao i ja, tako da sam navikao na "kvalitetan" zvuk, starinski zvuk. Ne na ove 5.1 "kristalne" zvukove... ja sam uvek imao trosistemce i jasno poznajem kada neki ton na sluškama fali. ne mogu da se setim koje ove moje philips, ali kupio sam ih na obilićevom vencu za 1500 din i odlične tonove daju, kristalno čiste, slično ipodovim sluškama, samo sa mnogo boljim basom. inače nose se oko vrata. kao ogrlica.

Kao što vidiš razlikuju se utisci oko tih FAKE cx300... što u prevodu znači da rizikuješ da kupiš jako jako loše bubice i platiš ih recimo 20 EUR a za taj novac možeš da uzmeš original Senn MX tako da... se lepo raspitaj tj. ako možeš poslušaj ih pre kupovine!
Naravno ako ti crkne FAKE nema garancije... ;)

Taj Philips je oko 2000 din u Tehnomax-u jer ih na Obilićevom u Philipsu nema... bar ih nije bilo pre nove... ali treba otići jer su tamo nešto jeftinije!
Inače pisao sam o tim sluškama tj. o njihovom paketu... lepo je što imaju taj skraćeni kabl + produžni a imaju i kutijicu za gumice.
Naravno nose se oko vrata i imaju to konopče za kačenje oko vrata... nisam imao gde da ih slušam pa ih nisam kupio.
Bila su dva modela... nešto pa 9500 za 2000 din i nešto pa 8500 za 2400 din.

Ja ipah kupih za 2800 din Creative EP-630 i mislim da nisam pogrešio, mada sam ja razumeo da je budžet skromniji...

Poslednja izmena:
Pa ne mora neophodno biti ali te creative slusalice su otprilike recimo 4 puta skuplje od ovih sony walkman hpm-70 slusalica a mislim da nije neophodno za telefon uzimati tako nesto.

@CamBiel Izvini ja sam se potrudio ali stvarno nisam shvatio sta si ti hteo da kazes u svom postu pa ako bi mogao po tvom iskustvu ukratko da ponovo poredjas od najboljih ka najlosijim slusalice i na kom aparatu si ih testirao.

evo ih:
http://www.inanoblog.fr/inano/Philips_20SHE7600_20In_2DEar_20Headphone_201.jpg

http://multimedia.fnac.com/multimedia/images_produits/zoom/9/3/5/8710895913539.jpg

po k-kama kada sam ih kupovao su bile najbolje za te pare.

Technische Details
# Sound
# Akustisches System: Offen
# Membran: MylarDome
# Frequenzgang: 8bis24.000 Hz
# Impedanz: 16Ohm
# Magnettyp: Neodym
# Maximale Eingangsleistung: 50mW
# Empfindlichkeit: 108dB
# Lautsprecherdurchmesser: 15mm
# Typ: Dynamic
# Sprachkorrektur: CCAW
# Anschlussmöglichkeiten
# Kabelverbindung: doppelseitig,asymmetr.
# Kabellänge: >0,3 m
# Anschluss: 3,5mmStereo
# Anschlussausführung: vergoldet,24kt.
# Kabeltyp: OFC
# Verpackungsdaten
# 12NC: 908210005261
# EAN/UPC/GTIN: 8710895913539
# Bruttogewicht: 0,065 kg
# Höhe: 29 mm
# Länge: 219 mm
# Breite: 99 mm
# Eigengewicht: 0,047 kg
# Nettogewicht: 0,018 kg
# Außenkarton
# Menge: 96
# EAN/UPC/GTIN: 8710895913553
# Eigengewicht: 1,253 kg
# Bruttogewicht: 10,013 kg
# Länge: 488 mm
# Breite: 398 mm
# Höhe: 498 mm
# Nettogewicht: 8,760 kg
# Innenkarton
# Menge: 6
# EAN/UPC/GTIN: 8710895913546
# Eigengewicht: 0,158 kg
# Bruttogewicht: 0,548 kg
# Länge: 233 mm
# Breite: 185 mm
# Höhe: 113 mm
# Nettogewicht: 0,390 kg

EDIT:
@lila: sad sam video post:
na ipodima, raznima sam testirao (nano, shufle i video):
najgore, su naravno ove koje sam dobio uz 5700 nokiu, iako su philips, ali su tihe, in-ear su, i imaju, verovatno najbolju izolaciju.
potom idu slušalice sa w810, koje mi nisu nimalo lošije od cx 300, samo je cx mnogo glasniji, ali mi se ne svidjaju određeni tonovi na cx 300, kao da se čuje krckanje.
tu su odmah zatim apple ipod sluške, koje su meni skroz ok iako je bas dosta tih.
onda logitech stealth, koji mi je verovatno za te pare najbolja kupovina.
onda, na kraju sigurno philips she 7600. odlične sluške. koristim ih, trenutno, na nokiji 5700, i zaista sam zadovoljan. ali, probao sam ih na w810 otključanom...smrt..mislim da je glasniji od ipoda. morao sam čak da smanjim. moja najtoplija preporuka, za onoga kome treba kvalitetan zvuk. pritom, postovaću jednom sliku kako ih nosim na 5700. povezane su na daljinski sa telefona i sjajno su se uklopile.samo da ih nađem..ladno sam ih izgubio negde...

Poslednja izmena:
Je l' taj logi stealth bolji izbor od sennheiser MX360? Cena im je tu negde, je l' tako?

mislim da je bitnije sta ti treba. prvo, jedne su bubice normalne a druge in-ear. mislim da su sigurno seinnheiser mx360 bolji izbor [to se tice kvaliteta zvuka, mada ih nisam poslusao. kaze drugar da se glasno cuju, sada ja ne znam...

Je bih ti toplo preporučio da probaš jer one čine da u bučnom okruženju slušanje muzike postane prijatno iskustvo,
naspram odvrtanja do maximuma mp3 playera u pokušaju nadglašavanja buke koja dolazi spolja!

Poslednja izmena:
Kao koncept je bolji in ear, to ti govori i cinjenica da su najbolji modeli bubica na svetu in ear. Od konkretnih modela ja sam rekao da bih pre uzeo mx360 iz razloga sto mi se ne svidjaju hpm70. cx300 ne mogu da komentarisem jer ima dobrih i losih kopija, zavisi na sta naletis. Ako je dobra kopija onda bih pre njih uzeo nego mx360 i hpm70, ali to ne znas dok ne kupis i probas... Inace ep630 su verovatno best buy, ipak se za 35e dobiju sasvim solidne slusalice. S jedne strane nekima je mnogo toliko za bubice, s druge ne kupujete ih svaki dan (ne znam kako ljudi uspeju da pokidaju sluske, imam neke bubice stare i po 4-5 godina i savrseno su ispravne)

Ma to je neko drugi pitao, ja sam samo pitao za Logitech stealth vs senn mx360 (ili bilo sta drugo bolje do ~1000 din), nisam neki zahtevan user sto se tice muzike, ali eto cisto da ne kupujem neko dno od 200-300 din.

Možda lupam, ali meni se tako čini, jednostavno, prko kvalitetnih bubica je zvuk puniji, tj kompletniji, dok je kod in-ear modela u većini, prenaglašen bas... to su moja iskustva... ako slušaš samo tuc tuc i ideš gradskim prevozom stalno onda in'ear model i tačka. ako ne, ako voliš da lušaš muziku i kući, ili je ne slušaš po ceo dan, pa te umaraju, i slično, onda mislim da su kvalitetne bubice bolje rešenje.

Evo ja sam danas uporedjivao Sennheiser mx360 sony hpm-70(in ear) i ja i ortak smo jednoglasno zakljucili da mx360 svira jednostavno bolje. Kvaliteti koji se mogu prepisati sony slusalicama su jednostavno oni koji su predosti samog in-ear koncepta tj izolacija spoljnog sveta i manje uznemiravanje istog pri jacem zvuku, manja potreba za pojacavanjem zbog toga i mozda malo naglaseniji basevi zbog toga ali su ti basevi zato ujedno i mana jer malko uguse ostatak spektra i secnu malo ranije koliko se meni cini nego kod sennheisera. Sve u svemu mx360 ima bolji zvuk koji se moze malo pokvariti spoljasnjim zvukovima ali kao sto je CamBiel rekao kome ne treba za nista vise nego tuc tuc i sony je odlican, A sto se tice logitecha i sennheisera pod pretpostavkom da je logi malo bolji od ovih sony slusalica rekao bi da bi se trebalo navoditi konceptom samih slusalica( in-ear ili klasicne) i odabrati one koje vise odgovaraju.
Ja sam se odlucio za sony jer sam popasao za adapter za telefon :s

Ja sam tako nešto pretpostavljao ali ne volim da pričam napamet... ukratko dobre in-ear sluške nemaju prenaglašeno ništa... ali koštaju jedan zdrav bubreg!
EP-630 su pristojene i ništa više, ne bi postojale sluške takvig tipa sa cenom od 1000 EUR da in-ear koncept ne valja.
Sam in-ear kocept takođe čini mnogo u smislu kvaliteta i jačine slušanja.

Inače, promenom gumica, tj. stavljanjem manjih doći će do blagog umanjenja tog "bumi" efekta!

P.S. Možete da iskoristite custom podešavanja ekvilajzera, što bi bio drugi način da ublažite taj "bumi" efekat!
Okoreli audiofili bi se naježili na ovo... :d

Poslednja izmena:
Zanimljivo da su komentari za ue11 pro losi, manje vise svi se slazu da nisu bolje od starijih modela, naprotiv, osim za one koji traze samo bas. I uz to su custom fit, suludo

Uzeh juche MX360 za mp3, super se chuju slushke za te pare (1100 dinara), jak bass i treble, sasvim korektan i pristojan zvuk.:smoke:

Ja definitivno izabrao Sennheiser MX-360. Za 1.100din mislim da su best-by. Zvuk je pun, kompletan,
cist, nisu iskljucivo za techno muziku jer nemaju prenaglashen bas.

Prilozi

• MX_360.jpg
    MX_360.jpg
    168.4 KB · Pregleda: 132
pitanje za sve :
koje solidne bubice imaju veliku osetljivost(posto su prakticno sve na 16oma)?
potrebno je za mobilni telefon koji ima slab izlaz pa da pokusamo da izvucemo najbolji/najjaci moguci zvuk(ne obavlja posao ni kada se ekvilajzeri pojacaju do kraja).
recimo kakve su po tom pitanju ove senn mx-360 i sony 818 ili ponajbolje neki in-ear model?

Poslednja izmena:
Negde sam već pisao ali ponoviću, ako ima slab izlaz, pod uslovom da nisi gluv totalno... :d slobodnu uzmi neki in-ear model... poenta je da čak nećeš pojačavati do kraja jer izoluju buku spolja pa ćeš muziku slušati daleko utišanije što je za neki slab izlaz možda i jedino rešenje. Pojačaš do nekih 85% i to je ok. Ja recimo sada slušam na nekih 75-80% max.
Zavisno od toga koliko novca planiraš da odvojiš, moja preporuka su Creative EP-630 čija je cena 35 EUR
Ukoliko nisi koristio in-ear pitaćeš se zašto nisi ranije kupio tako nešto... ja iskreno baš tako mislim.

POENTA: Konačno ćeš zapravo početi slušati muziku a ne nadvikivati se sa bukom koja dolazi spolja.

Ovo ti piše neko čiji je T.sonic 630 player uvek bio pojačan na max da bih nešto čuo od gradske vreve. Kupih EP-630... ostalo je istorija... :p

Nekome deluju skupo a nekome ne, ali po meni svakako vrede tih para... sledeća stepenica je neki Shure model koji je recimo 90+ EUR pa naviše a dalje... nebo je granica... hehe
U cenovnom rangu ispod 35 EUR... stvarno ne znam šta bih preporučio... ali mislim da nema neki OK in-ear model...
Cenovno između nalazi se CX300 koje su 50+ EUR a nisu toliko bolje koliko više koštaju u odnosu na EP-630.

Poslednja izmena:
Mislim da PretendeP ima cx300 i ep630 (ili je bar imao) :)

jeste i poz:) sad imam cx300 a imao sam ep630, a sada opet moj brat ima ep630... uzeh cx300 bas od Mladen-a jer mi se taman malo vise dopao zvuk nego na tadasnjim mojim ep630. inace je jako slicna zvucna slika kod obe, napisah negde u ovom thread-u.

a pitanje u vezi slusalica za slab izlaz: potrebno mi je za sestru koja ima nokia 7373 fon i ima jako slab izlaz. znaci potrebne su pre svega jako osetljive slusalice posto ep630 i cx300 nisu dovoljno osetljive ...
mislim da su joj super opcija mx360 i sony 818 zbog love i zvuka samo ne znam kako ce se kod nje cuti tj. koliko su osetljive u praksi...
pa molim nekog od ljudi koji su ih kupovali a prate ovaj thread da napisu kako procenjuju njihovu osetljivost odnosno cujnost/glasnocu u odnosu na neke druge sluske.

poz za Mladen-a a i ostale u ovom thread-u

PS inace slusam walkman i ostalo jos od 1990te i mogu slobodno da tvrdim da je in-ear koncept slusalica daleko najbolji koncept u odnosu na sve ostale opcije za prenosne slusalice/bubice.

Poslednja izmena:
...
a pitanje u vezi slusalica za slab izlaz: potrebno mi je za sestru koja ima nokia 7373 fon i ima jako slab izlaz. znaci potrebne su pre svega jako osetljive slusalice posto ep630 i cx300 nisu dovoljno osetljive ...
mislim da su joj super opcija mx360 i sony 818 zbog love i zvuka samo ne znam kako ce se kod nje cuti tj. koliko su osetljive u praksi...
pa molim nekog od ljudi koji su ih kupovali a prate ovaj thread da napisu kako procenjuju njihovu osetljivost odnosno cujnost/glasnocu u odnosu na neke druge sluske
...

Ako nije previse zahtevna po pitanju kvaliteta zvuka nek slobodno uzme Pioneer CL20 pise da su 100 db/mW najverovatnije bas nisu ali su jako blizu. Kvalitet nije los, bolji od Koss pl(j)ug, visoki i srednji su na mestu ali fali malo niskih. Tu su, lepo su definisani ali pomalo slabi. Ja sam ih uzeo za teretanu (platio nesto preko 1k dinara) i na Sandisk Clip nemam potrebe da pojacavam preko 40% da bi sve cuo iako preko zvucnika u teretani treste Dr Igy, kolonija, Dak, pola dolara itd... osim sto sasvim lepo zaptivaju jako su udobne.

Nazad
Vrh Dno