Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cena jeste nabijena i realno nije iznad 45.000 za te zvucnike, ali direktiva POSTOJI. Od pocetka godine, sve cene Logitech proizvoda idu gore. Ako je neka od firmi nabavila po staroj ceni, moze i da je proda po toj, ali direktiva postoji i, na zalost, primenjivace se u buducnosti. Videces i sam za koju nedelju...

A pocetak godine bio pre 25 dana... Ja koliko vidim z2300 ide na dole, i to poprilicno u zadnjih 6 meseci. Nekada su bili 170+ evra, a sad se mogu naci i za 106e (izvor.ITsvet).

A pocetak godine bio pre 25 dana... Ja koliko vidim z2300 ide na dole, i to poprilicno u zadnjih 6 meseci. Nekada su bili 170+ evra, a sad se mogu naci i za 106e (izvor.ITsvet).

Ne mogu da se setim tacno kretanja cene za dati model, ali pogledaj Z-5500 pre Nove godine i posle. Cena kod dobavljaca je otisla "sky-high". Ni ja nisam primetio neko osetno povecanje cena tastatura i miseva, ali s obzirom na veliku intertnost naseg trzista, mislim da je samo pitanje vremena kada ce se cene popeti na "realni" nivo koji zahteva Logitech. Ne, tu ne mislim na period do kraja godine vec na period u narednih nekoliko nedelja. Nadam se da gresim. ;)

Iskustvo mog ortaka sa Gigatronom:
Covek kupio konfiguraciju bez monitora kod njih, neki njegov drugi ortak mu je reko koje komponente da uzme i da ostavi da mu oni povezu to sve i testiraju sistem.

1)Iako je receno da graficka bude neka 8600 silent ddr3 memorija 256mb, dobio je 8600 sa 512 ddr2 memorije, naravno nije silent

2)Umesto 2x1GB Kingston dobio je 1x2GB Nanya

3)Power LED od kucista ne radi

4)Kompjuter ne moze da se restartuje (dal dugme nije povezano il zeza ploca ne znam)

Za ove dve izmene nisu nista pitali mog druga, e sad dal su ga odrali za kintu to ce morati da proveri, ali vrlo neprofesionalno od njih.

Cena jeste nabijena i realno nije iznad 45.000 za te zvucnike, ali direktiva POSTOJI. Od pocetka godine, sve cene Logitech proizvoda idu gore. Ako je neka od firmi nabavila po staroj ceni, moze i da je proda po toj, ali direktiva postoji i, na zalost, primenjivace se u buducnosti. Videces i sam za koju nedelju...

Znaci dobro sam postupio sto sam kupio danas :d

nerealno je ocekivati da u "it based" radnjama rade samo "sveznajuci geekovi" ;)
niko im ne bi (sem mozda bench ekipe ,)) ni ulazio u radnju :D
napucena usta i sesi na "izvol'te" uz "dobar dan izvolite" nisu srbi izmislili ;)

Poslednja izmena:
Ne mogu da se setim tacno kretanja cene za dati model, ali pogledaj Z-5500 pre Nove godine i posle. Cena kod dobavljaca je otisla "sky-high". Ni ja nisam primetio neko osetno povecanje cena tastatura i miseva, ali s obzirom na veliku intertnost naseg trzista, mislim da je samo pitanje vremena kada ce se cene popeti na "realni" nivo koji zahteva Logitech. Ne, tu ne mislim na period do kraja godine vec na period u narednih nekoliko nedelja. Nadam se da gresim. ;)

Ako taj damping bude potrvdjen, pa recimo da ima dosta alternativa u vidu alteca i ostalih ;)
Sto se miseva tice, bice tu razer...

Recimo da nema baš. Možda neki od jačih Microlab modela.

Ne volim dvosistemce...
;)

Ćega ba ne voliš ???

x27.jpg

Ako taj damping bude potrvdjen, pa recimo da ima dosta alternativa u vidu alteca i ostalih ;)
Sto se miseva tice, bice tu razer...

Za miseve se slazem u potpunosti, ali je Altec problem sto ga PC Centar jako lose radi. Veoma cesto nema zvucnika i po par meseci dok ne dovuku novu kolicinu. Kada stigne, brzo ode i onda opet cekaj nekoliko meseci da stigne nova kolicina. :(

Preporuke za Gigatron kod Vukovog spomenika, sve sto sam kupovao kod njih a da sam morao da cekam dan dva stiglo je bez nikakvih nesuglasica.
Npr FORUM racunari kod kojih sam kupio racunar pre 2 godine trazio sam hard od 160 gb a dobio sam 80 gb, reklamaciju na napajanje sam cekao 30 dana (ili 29) (ali da kazem da posle 18 dana su mi otvorili racunar).

ko god ti je preporucio Forum racunare, hteo je da ti napakosti :)

video sam ih na tv-u jer se reklamiraju svuda. a stvarno hard 160 gb i ubace 80 gb eto kako ljudi zaradjuju. pogotovu tad nista nisam znao, ali kad sam racunao bar 30% je uzeo da mi "sklopi" racunar.

video sam ih na tv-u jer se reklamiraju svuda. a stvarno hard 160 gb i ubace 80 gb eto kako ljudi zaradjuju. pogotovu tad nista nisam znao, ali kad sam racunao bar 30% je uzeo da mi "sklopi" racunar.

Eto jednog sretnog korisnika Pink TV reklama :p

Uzeh danas par stvari od Pakoma u Kraljice Marije i imam pozitivne utiske.

Dosao sam kod njih u ponedeljak i pitao ih za Viewsonic VX2260wm i rekli mi da trenutno nemaju ali ce da vide u ostalim radnjama i da provere u magacinu i kao zvace me za sat vremena. Ja vec to otpisao ali reko sacekacu sat pa da vidim. Zovu oni mene naravno u vec 20:05 i kazu nasli mi jos jedan komad i stici ce za par dana. Ja se naravno odusevio jer trazim isti model po gradu i niko nema. Otisao sutradan uzeo profakturu za firmu sve odradili uredno dodao usput jos jednu stavku Logitech X-140 zvucnike uplatio sutradan i evo danas uzeo obe stavke obe rade savrseno i bez greske.

Ljudi koji rade tamo su vrlo profesionalni i ljubazni.

Preporuke za Gigatron kod Vukovog spomenika, sve sto sam kupovao kod njih a da sam morao da cekam dan dva stiglo je bez nikakvih nesuglasica.
Npr FORUM racunari kod kojih sam kupio racunar pre 2 godine trazio sam hard od 160 gb a dobio sam 80 gb, reklamaciju na napajanje sam cekao 30 dana (ili 29) (ali da kazem da posle 18 dana su mi otvorili racunar).

Giga je OK, ako te ne mrzi da za 80% stvari cekas da im dobavljac donese po porudzbini. U servisu su malo seprtlje kao sto vidis iz sledeceg teksta:

Covek kupio konfiguraciju bez monitora kod njih, neki njegov drugi ortak mu je reko koje komponente da uzme i da ostavi da mu oni povezu to sve i testiraju sistem.

1)Iako je receno da graficka bude neka 8600 silent ddr3 memorija 256mb, dobio je 8600 sa 512 ddr2 memorije, naravno nije silent

4)Kompjuter ne moze da se restartuje (dal dugme nije povezano il zeza ploca ne znam)

Za ove dve izmene nisu nista pitali mog druga, e sad dal su ga odrali za kintu to ce morati da proveri, ali vrlo neprofesionalno od njih.

Nisu ga odrali, a kuciste je garant falicno, da je nesto pogresno spojeno bilo bi kuku lele. Ne znam sto ljudi stekaju jos 2 iljade za najobicnijeg CoolerMastera koje je mnogo bolje od bilo kog (drugog) kineza.

Uzimam robu iz Pakom-a uglavnom i nisu mi jasni. ******* racunaju evro=98 dinara? :mad:
Plus, skuplji su nego Gigatron, SVE manji izbor. Katastrofa. A i kada pozovem nekog od operatera imam utisak da pricam sa osobom koja je juce saznala kako se pali komp. Zaista mi nisu jasni...

Ajde ne mrsite oko ziralnog kursa i eura, placate u dinarima sa odlozenim placanjem :smash:

Ja se bavim drugim poslom, ali isto uvozna roba, i samo za AVANSNO plaćanje dobijem neke realne cene. Na odloženo 15-30 dana je kurs 98-100 kako gde, zavisi od uvoznika, a na 60-90 dana, računa se 120 ili se prave neke fakture u bodovima (zvuči poznato) i plaćanje na isteku fakture je bod x viši kurs NBS tog dana .... da, da, vraćaju se neka sećanja .... za neke dobra, za neke loša ...

Tvoj drugar je vec bio u servisu da reklamira restart dugme i power led sto ne svetli. Ispostavilo se da je kuciste felericno (frontier). Nije pominjao da smo mu ugradili ne odgovarajucu graficku kartu i memoriju. Ako je tako ko sto ti kazes neka dodje do servisa da ispravimo gresku ako uopste postoji. :wave:

Tvoj drugar je vec bio u servisu da reklamira restart dugme i power led sto ne svetli. Ispostavilo se da je kuciste felericno (frontier). Nije pominjao da smo mu ugradili ne odgovarajucu graficku kartu i memoriju. Ako je tako ko sto ti kazes neka dodje do servisa da ispravimo gresku ako uopste postoji. :wave:

BTW, tom coveku sam ja sastavio konfiguraciju jutros sam saznao da se radi o istoj osobi :D
Za graficku su u prodavnici rekli da nema silent na lageru pa su mu dali ovu drugu.
Sto se kucista tice, ako se sve sklapa i testira kod vas kako to da niko nije primetio LED i restart? Jeste banalno ali u servisu u kom sam volontirao proslog leta se pregledala svaka sitnica kako sljaka... Za memoriju ga mrzi da nosi kompjuter i nije Nanya vec je Kingston (dodje mu na isto).
Ne zelim da se svadjam i slicno, imam lepo iskustvo sa vama, pogotovo kad mi je letos otislo sve na kompjuteru (da, to sam ja :d).
I da, niste mu spojili one audio konektore napred, al to sam ja za 2 minuta uradio :d

Poslednja izmena:
BTW, tom coveku sam ja sastavio konfiguraciju juce sam saznao da se radi o istoj osobi :D
Za graficku su u prodavnici rekli da nema silent na lageru pa su mu dali ovu drugu.
Sto se kucista tice, ako se sve sklapa i testira kod vas kako to da niko nije primetio LED i restart? Jeste banalno ali u servisu u kom sam volontirao proslog leta se pregledala svaka sitnica kako sljaka... Za memoriju ga mrzi da nosi kompjuter i nije Nanya vec je Kingston (dodje mu na isto).
Ne zelim da se svadjam i slicno, imam lepo iskustvo sa vama, pogotovo kad mi je letos otislo sve na kompjuteru (da, to sam ja :d).
I da, niste mu spojili one audio konektore napred, al to sam ja za 2 minuta uradio :d

Mali svet...

evo da javim i ovde, sinoć sam bio u Comtrade-u u Merkatoru(NS) i pogledam cenu Logitech Illuminated tastature koja je bila do pre 2-3 nedelje 5800-6200din.
Sinoć 8800din !?!?! wtf

Ogroman minus za kompjutersku prodavnicu na Bogoslovijskom kruznom toku (nemam pojma trenutno kako se zovu, stao mi mozak).

Ulazim u sa ortakom da kupi neke dzojstike (Logitech precision)... Pitamo za cenu, lepa ribica uz smesak kaze: "Samo 990". Meni je bilo malo cudno jer sam vidjao u gigatronu i slicnim prodavnicama za 850 i nizhe... Ali njemu se zuri, pa ipak uzima (a i **** ga, usteda od 100din za cimanje od 15 minuta voznje i nije usteda). na kasi nam kazu da je cena skocila i da je 1390 din. (Za 1700 ima da se nadje Logitech Dual action), naravno na dranje nije pristao... Vrati on dzojstik, i ja na izlasku vidim Z-5500 (koji planiram da kupim u neko skorije vreme). I iz *******cije pitam: "Mozete li da mi kazete da li je i njima cena skocila, posto planiram da ih kupim!" (Cena na kutiji je bila 24999 dinara - kao i u Gigatronu). Na sta mi lepa ribica (sa solidnim sisama) odgovara: "Da, cena im je..... PEDESET HILJADA!" Na njen odgovor nisam mogao da se uzdrzim pa sam krenuo da vicem: "Kako bre 50k, u gigatronu i slicnim je oko 25, kako mozeteda budete toliko skuplji!" Na sta je onako debiloidan lik sa kase rekao sledece (citat je 99% verodostojan originalu): "Logitech nam je javio da posle nove godine javio da moramo da dignemo cene svih njihovih proizvoda" Na pitanje ortaka da li misle na Logo (glavni uvoznik logitech-a) debiloidan lik je rekao: "Ne, nego logitech, evo ti broj coveka, pa proveri!" Nas dvojica, nasmejani i zbunjeni smo izasli iz radnje...

Posle zvanja svih firmi u gradu koje imaju te zvucnike, uverio sam se da je prica laz. U svim radnjama (Win Win, Gigatron, Pakom, Comtrade) kostaju oko 25k i za tu famoznu direktivu logitecha nisu ni culi.

A danas sam otisao ponovo do radnje i video da su cene svih logitechovih proizvoda stvarno skuplje, na sta je ortak skontao da ili:
1. Ciste lager
2. Prekinuli su da rade logitech program, pa ciste lager.

U svakom slucaju, ja tamo vise ne ulazim jer su lazljiva &#@!A! ##$*&!

e idem bas tamo (PC practic se zove ako se ne varam...) posto mi je tu u kraju pa da proverimo tvoju tvrdnju :D a ako nije istina :whip::D
a mogli ste da skoknete do desk-a po joypad :D

Uzimam robu iz Pakom-a uglavnom i nisu mi jasni. ******* racunaju evro=98 dinara? :mad:
Plus, skuplji su nego Gigatron, SVE manji izbor. Katastrofa. A i kada pozovem nekog od operatera imam utisak da pricam sa osobom koja je juce saznala kako se pali komp. Zaista mi nisu jasni...

a kakve veze ima koliko racunaju euro? ako graficka kosta 10000din to je 10000din moze da ga racuna i 1000din za 1 euro...

Jos jedna ( a, vidim, puni su hvale - i treba :) ) pohvala za Atom.
" Dobar dan, imate Noctua taj i taj ? "
" Dobar dan, narucicemo i u radnji su izmedju 14-15 h "
" Dobar dan, evo 15 je casova, a vasi ventilatori se sami vrte od srece sto postaju vasi " :)
Svaka cast.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno