Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje iskustvo sa prodavnicom Milenium u Novom Sadu. Za one koji ne znaju, maloprodaja PiN Computers-a. Kupio sam Gainward 8800GT u cetvrtak prosle nedelje. Ubacio sam je u komp tek u subotu i video gomilu crta po ekranu, tackica i pitaj Boga sta sve ne.:wall:
Nazovem ja njih u ponedeljak pre podne da im kazem kakvo je stanje. Posle razgovora im odnesem kartu, i zove me decko posle sat vremena i kaze - Mozes doci po drugu. Ovu smo uboli u komp i videli da je neispravna.
Jedna sasvim normalna stvar, ali sa ozirom na to da smo u Srbiji...iznenadjujuca! Vec sam se spremio na, bar, par dana zivkanja, moljakanja, kad, ono...:banana:

Nisam jos cuo da je neko imao neprijatnu situaciju u milenijumu...
ono jesu skuplji (pin nece da gusi svoje dilere), ali su momci skroz ok i uvek izlaze u susret...
Za karticu koja je kupljena neispravna te niko normalan nece zavlaciti. Od tih koji te zavlace ne treba nikad niko nista da kupi i kraj.

^Kupujem ja kod njih vec godinama. Zapravo, vecinu komponenti, koje su mi prosle kroz ruke i racunar, sam kupio kod njih.
Moj ceo tekst se svodi na to da im ja nisam javio, odmah, taj dan, da je neispravna, nego posle cetiri dana (jer sam je u neradan dan ubo u komp). A za ta cetiri dana (od kada sam je kupio) sam mogao da je klokujem u nebesa, zeznem hladjenje, i pokvarim na milion nacina...

... i opet si u onom roku od 8 dana kada bi (valjda) trebalo da ti zamene za novu stvar ili vrate novac bez suvisnih pitanja.

Pozdrav i nosim lepe vesti vezano za Bel Computers. Naime na topiku http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=174121 vezano za "starinu koja urla" u pitanju je bila 9600pro agp kartica, pre 2 nedelje sam jednostavno "odlepio" i otishao u servis sa prichom da se kuler premnogo chuje, da je vrela i da pochinje da baca neke sulude artifakte. Okej, uzeli su je meni su na korishcjenje [ shto je meni jako bitno tj mojoj sestri chiji je komp] dali privremeno neku FX5200 kartu shto je vishe nego pohvalno aka nisu samo staru uzeli pa ti chekaj mesec dana etc... Posle 2 nedelje stajanja u servisu ili gde god, danas mi se javlja chovek i kazhe da mogu da dodjem u servis po svoju NOVU karticu da je ona stara zamenjena ali ovoga puta ne za istu 9600pro vecj za - 1650pro sa 512mb ddr2.

Ja ovim putem zhelim da se zahvalim toj firmi kao shto sam i pre par meseci spomenuo drugara koji je odneo nov hdd koji mu nije trebao, momak na kasi mu je vratio novac.

Svaka chast :wave:

Poslednja izmena:
Evo da se i ja malo javim nakon citanja svih ovde postova:D
Sa gigatronom imam veoma lepo iskustvo sto se tice reklamacija,e sad dal ej to zato jer mi buraz radi tamo ili sto sam se zalio od prvog dana na cpu da ne radi kako treba nebitno uglavnom komp odnet u servis an banovom bacili su pogled ja im objasnio dali mi 4000+ dok traje testiranje procesora ,nakon 15ak dana otiso dodo pare i uzo trenutni cpu.

DPM-imam lepa iskustva,nikad nis nisam reklamirao ,moj ortak jeste i uvek su mu uvazili reklamaciju,jedino sto onaj pera smori pricom pogotovo kad nema neku od komponenti koju trazis pa pokusava da ti uvali bilo sta samo da nesto proda,ali u 50% slucajeva je nudio komponente koje su istih ili boljih performansi za ~ iste pare,cak zna da izadje u susret ako ti fali nesto sitno onda ti kao da "popust".

win win-ko sto neko rece imaju dobre stvari ali brate tamo rade ****** ne mogu se drugacije nazvati znai u balkanskoj ona s cvikerima sta god je pitam gleda me kroz one tegle ko da pricam marsovski,ne razlikuju se ni oni momci,mada 1 je ok cak i kad sam uzeo devojci tastaturu nije joj odgovaralo sto je srpska nisu imali drugu rekli su dodjite vrnucemo pare....takodje ni u 27marta nisu nista informisaniji od ovih u balkanskoj.

e sad ima jedna firma dimitrija tucovica ali ne mogu da se setim imena(davnio je bilo) oni su mi prodali barton(thorton) i dali garanciju ali bez racuna kao ne radi im kasa,nakon par dana drndanja dali su mi racun ali na potpuno dr procesor

Sampro-uzimao fleseve i kucista i ljudi su ljubazni i uvek su ispostovali rokove

vip(web)house-extra ljudi fini testirali su monitore kad niko to niej teo da radi pri kupovini,i nikad nisu teli da mi uvale ni 1 monitor koji je imao lose pixele,zbog mog ortaka su cak celu isporuku testirali 1 i samo 1 je bio bez losih pixela

grappolo mi je svojevremeno odma zamenio neispravnu grafiku 6600(e kakva ej to grafiak bila +50% oc-a sam izvlacio iz nje:D)

mikrosistems-hm drug je extra zadovoljan njima a ja sta god trazio sto ovde vec rekoste ispada da uvek trazim komponente kojih ima na sajtu/cenovniku ali ne i u prodavnici/skladistu :S

to je otprilike to koliko me secanje sluzi za sada s firmama

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi objasni u cemu je fora? Pre par meseci sam sredjivao racunar koji je trokirao i josh je bio pod garancijom. Kupljen u Beogradu za jedno 130000 dinara. I ladno gledam racun od kompa i vidim nesto cudno. Pishe stavka multimedija
koja kosta nekoh 60000 dinara i pogledam i vidim da ta stavka ne postoji nigde u kompu. Nije uopste komponenta. Preracunam sve komponente i vidim da ispada oko 70-80000 i sad se pitam zar je moguce da su coveka ladno odrali za nepostojecu stavku od 60000 dinara?

Jel moze neko da mi objasni u cemu je fora? Pre par meseci sam sredjivao racunar koji je trokirao i josh je bio pod garancijom. Kupljen u Beogradu za jedno 130000 dinara. I ladno gledam racun od kompa i vidim nesto cudno. Pishe stavka multimedija
koja kosta nekoh 60000 dinara i pogledam i vidim da ta stavka ne postoji nigde u kompu. Nije uopste komponenta. Preracunam sve komponente i vidim da ispada oko 70-80000 i sad se pitam zar je moguce da su coveka ladno odrali za nepostojecu stavku od 60000 dinara?

Dok je ovaca, biće i vunenih čarapa...

Brate a meni nije jasno, bio mi covek iz Nisa kupio Mechku u Shapcu i kazu mu da je dizel a ono benzinac, i sad se pitam dal je moguce da su coveka *****ali..
KO sta za kolko, mozda je multimedija PLAZMA i kucni bioskop....
Daj malo bolje...
BTW sta ce komp od 2000e kod tebe, pa taj ima i garanciju....

Nema sanse da prodavac u legalnoj radnji moze da odere kupca za 60k dinara. ***, jedino da je taj kupac dementan, pa iako je taj slucaj preovladace neka ljudska solidarnost i moral.
Ta stavja se verovatno ni ne nalazi u kompjuteru. Mozda je kupio neki AVR uredjaj ili tako nesto...

a mozda je i bio neki dogovor,coveku falilo novca u firmi pa se dogovorili... :)

Poslednja izmena:
Ma da, klasično skidanje poreza, i zaliha sa radnje .... ja tebi dam keš, ti imaš viška para na računu koji ne znaš kako da izvadiš, ja imam veliki PDV da platim, fakturišem ti neku glupost, ti mi pustiš kintu preki računa, potrošio si, porez na taj iznos ti se vraća, a robu knjižiš kao trošak, i imaš keš u rukama. Ja sam za taj iznos umanjio zaliihu, i mirna bačka. Ako su dobri prijatelji, to je fraj, a ako nekom gori pod nogama, zavisi ko ima više koristi od ovakvih transakcija, neretko se radi i za mali procenat, pogotovu ako su veće cifre u pitanju ...

Cisto da ovako u prolazu nahvalim novosadski HTC, opet sam uzimao kod njih, i cene su uvek koji dinar nize nego na sajtu, uvek sve sto stoji na sajtu imaju u firmi, i ne mora da se cuva racun za komponentu, sto je vrlo lepo sa njihove strane...

Minus za ekipu iz Gigatrona kod Vuka. U petak za firmu naručeno i plaćeno par trivijalnih komponenti (ploča, procesor, memorija) biranih po preporuci prodavca jer ih "ima za odmah, vidim da vam treba hitno" i evo, već treći dan im ne stiže procesor koji ima "za odmah".
Za jednu od većih maloprodaja, ovo je poprilično amatersko ponašanje.

Ja sam bio u WinWin-u u 27.marta i ne verujem da radnici imaju IQ vise od 90. Na neka osnovna pitanja o garanciji su me gledali bledo... Za pitanja o performanasama hardvera da i ne govorim.

Inace, samo malo smirite strasti, svi smo ovde na istoj strani!

Da se trude da zarade za život, informisali bi se malo o robi koju prodaju ;)

Da se trude da zarade za život, informisali bi se malo o robi koju prodaju ;)

Pa nisu svi sposobni da prodaju računarsku opremu, isto tako kao što nismo svi sposobni da slikamo, igramo fudbal, pevamo... u svakom slučaju pohvalno je što se trude.
Poslodavac i samo poslodavac je kriv ako ima loš kadar u firmi.

u WinWinu u 27.Marta ima jedan lik koji je sasvim ok. A sto je meni bitno ima i jedna devojka koja je meni sasvim lepo objasnila stvari oko kredita i jos lepse posavetovala da se ne zalecem.

da li bi mogli da raspravu prebacite na pp? smara...

hvala

Rasprava je prebacena u korpu. Za sad nisu podeljeni warnovi, ali se uzdrzite od ruznih reci.

Jedna pohvala za "Vip House" u Palmoticevoj... Gainward 8600GT GS je posle godinu dana ostao bez kulera koji je zamenjen novim Cooler Master-om CoolViva Pro SE, u roku od 7 dana... sta reci...:)

Pohvala za List computers. Tastatura Logitech diNovo mini, koja nije u startu radila kako treba, zamenjena je novom bez pogovora. Jedino sam cekala da im stigne od distributera nova jer su mi dali poslednju, ali je sve obavljeno u roku od 5 dana zajedno sa vikendom i uz izvinjenje.

Poslednja izmena:
Ogroman minus za kompjutersku prodavnicu na Bogoslovijskom kruznom toku (nemam pojma trenutno kako se zovu, stao mi mozak).

Ulazim u sa ortakom da kupi neke dzojstike (Logitech precision)... Pitamo za cenu, lepa ribica uz smesak kaze: "Samo 990". Meni je bilo malo cudno jer sam vidjao u gigatronu i slicnim prodavnicama za 850 i nizhe... Ali njemu se zuri, pa ipak uzima (a i **** ga, usteda od 100din za cimanje od 15 minuta voznje i nije usteda). na kasi nam kazu da je cena skocila i da je 1390 din. (Za 1700 ima da se nadje Logitech Dual action), naravno na dranje nije pristao... Vrati on dzojstik, i ja na izlasku vidim Z-5500 (koji planiram da kupim u neko skorije vreme). I iz *******cije pitam: "Mozete li da mi kazete da li je i njima cena skocila, posto planiram da ih kupim!" (Cena na kutiji je bila 24999 dinara - kao i u Gigatronu). Na sta mi lepa ribica (sa solidnim sisama) odgovara: "Da, cena im je..... PEDESET HILJADA!" Na njen odgovor nisam mogao da se uzdrzim pa sam krenuo da vicem: "Kako bre 50k, u gigatronu i slicnim je oko 25, kako mozeteda budete toliko skuplji!" Na sta je onako debiloidan lik sa kase rekao sledece (citat je 99% verodostojan originalu): "Logitech nam je javio da posle nove godine javio da moramo da dignemo cene svih njihovih proizvoda" Na pitanje ortaka da li misle na Logo (glavni uvoznik logitech-a) debiloidan lik je rekao: "Ne, nego logitech, evo ti broj coveka, pa proveri!" Nas dvojica, nasmejani i zbunjeni smo izasli iz radnje...

Posle zvanja svih firmi u gradu koje imaju te zvucnike, uverio sam se da je prica laz. U svim radnjama (Win Win, Gigatron, Pakom, Comtrade) kostaju oko 25k i za tu famoznu direktivu logitecha nisu ni culi.

A danas sam otisao ponovo do radnje i video da su cene svih logitechovih proizvoda stvarno skuplje, na sta je ortak skontao da ili:
1. Ciste lager
2. Prekinuli su da rade logitech program, pa ciste lager.

U svakom slucaju, ja tamo vise ne ulazim jer su lazljiva &#@!A! ##$*&!

^
Pa zar ne bi trebali da budu jeftiniji ako ciste lager :S:

Posle zvanja svih firmi u gradu koje imaju te zvucnike, uverio sam se da je prica laz. U svim radnjama (Win Win, Gigatron, Pakom, Comtrade) kostaju oko 25k i za tu famoznu direktivu logitecha nisu ni culi.

Cena jeste nabijena i realno nije iznad 45.000 za te zvucnike, ali direktiva POSTOJI. Od pocetka godine, sve cene Logitech proizvoda idu gore. Ako je neka od firmi nabavila po staroj ceni, moze i da je proda po toj, ali direktiva postoji i, na zalost, primenjivace se u buducnosti. Videces i sam za koju nedelju...

Slicno pitanje, ali za 3records...ako neko ima Zvekijev kontakt ili neki info, neka mi baci PM, hvala:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno