a FireWire? 802.11n? BlueTooth? EFI? - ja bez ovih stvari (+ Mac OS X) ne bih mogao da zivim a sa dva USB-a sam vise nego srecan!
Ja bo'me nisam srecan
Firewire, 802.11n, BT - nista strano i cak jako uobicajeno za novije modele bilo kog laptopa, a EFI? Nesto bas i ne vidim kako ljudi kukaju da im je bas BIOS trn u oku i zele EFI po cenu zivota ili smrti

Ali ako cemo da teramo mak na konac nema card readera i modema
Koliko god da se mi gadjamo Firewire-tom i sta ti ja znam jos cime, 2 USB porta su meni malo. Jedan je uvek (gle cuda) zauzet misem, drugi je jako cesto okupiran USB stickom ili USB hardom. I sta sad? Da svaki put kad zelim da odstampam/snimim muziku na fon ili plejer sa USB sticka/harda, ja moram to prvo da transportujem na disk pa onda cupaj/stavljaj? Kao da je bilo tesko da se doda makar jos jedan port.
ovo se nece desiti ni za milion godina! Apple svoju poslovnu politiku bazira na tome da hardware donosi novac (+ servisi tipa iTunes, AppStore) a ne software
Losa im je poslovna politika, zato sada imamo bangavi windows kao de facto standard i MS kao korporaciju koja vredi ko zna koliko milijardi dolara, a sa druge strane Apple koji je imao u svakom pogledu superiorniji OS, ali zbog pogresne procene nije zauzeo mesto koje mu je po kvalitetu pripadalo. Jos tragicnije je sto se toga i dalje drze kao pijan plota (stalno pricaju o tome kako u stvari prodaju hardver a ne softver) i pitanje je da li ce i kada ce to promeniti.
Ako je nekada mozda i postojalo nekakvo opravdanje za paprenu cenu apple hardvera (Motorola >Intel, PowerPC > Intel, generalno ekscentricna i atipicna platforma, samim tim i prirodno skuplja), sada vise nije tako - koristi se Intel platforma kao i na Wintel masinama.
Steta, zaista steta.....da nisu tako bandoglavi, pa cak i arogantni tamo u Apple-u, imali bi sjajan i veoma rasprotranjen OS.
Ali ima nade - ranije su se kleli da prelazak na intel nece nikada da se dogodi, tako da ko zna, za neku (desetinu) godina, bice masina iz Mikine/Perine garaze sa licenciranim OSX