ok, BT standardno ugradjen u laptop a ti koristis USB misa... :| nika mi nisu bili jasni ovakvi ljudi; oni valjda jos uvek zale i za IRQ i DMA podesavanjima ISA kartica :d
btw zaboravio sam MULTITOUCH trackpad, mozda i najbolja i najbitnija unikatna stvar koja odvaja MacBook-ova od ostatka - must have! (10x GOXY83

)
Nisu ni meni jasni ljudi koji nedostatke masine resavaju tako sto kupuju gomilu eksternog hardvera koji "neka bude" nedosostatke ispravlja (jos tragicnije je sto ovde govorimo o prenosnim racunarima koji zbog toga postaju sve manje prenosni); u ovom threadu dobio sam predloge da nakacim mac na externi tv (jer je 13 inca malo) da uzmem usb hub (jer je 3 usba porta malo) i jos bolje BT misa, zatim cu morati da uzmem i eksterni CD/DVD (posto ova masina to nema), i to bi onda resilo sve probleme.
A uz to, posto sve to savrseno radi (sto prvo nije istina, posto ne postoji hardver/platforma kod koje STALNO radi SVE), da se pomirim sa atronomskim cenama hardvera.
Ne, to ne ide tako nazalost, ja generalno ne volim bezicne miseve, smara me menjanje baterija i mogucnost da mis rikne kada mu se najmanje nadas. Da, znam da cu sada da cujem gomilu "sta ima veze, koristi touchpad/trackball/drugog misa dok ne skoknes do prve trafike", recimo da sam lenj i da uopste ne zelim da razmisljam o tome a na trafiku idem iskljucivo da kupim cigarete

I naravno (da predupredim 5-6 potencijalnih reply i za ovo), praznjenje baterija ne desava se cesto, ali se desava.
Drugo, ako vec kod softvera moram da istrpim veliku dozu monopolizma (da se zadrzimo kod proizvodjaca operativnih sistema), kod hardvera mi je totalno nepojmljivo da dajem 2-3x vise para za nesto sto znam da ni u ludilu ne moze toliko da kosta; cak me nikakve analogije sa automobilima, koje su inace na ovom forumu veoma popularne, nece ubediti u suprotno
I po ko zna koji put - nemam ja nista ni protiv Apple-a ni protiv ljudi koji ga koriste; iznosim svoje misljenje, mislim da neke stvari koje rade dobro a neke su lose a cak sam i konkretno naveo sta mene licno odbija od Apple-a.
Najkonkretnije moguce - ovaj model ne bih mogao da koristim. Nemam zivaca da unistavam vid na malom ekranu i da sa sobom nosim USB hub i eksterni CD/DVD. Za iste pare pre cu da izaberem udobnost i prakticnost u svakodnevnom radu nego daleko superiorniji operativni sistem.