Šta je novo?

Comtrade u Maxi marketu...

ovako...

konfiguracija je ona koju je Sasa predocio gore. samo da dodam, radi kompletne informacije, da uz nju idu i logitech tastatura (Value OEM Black) i mish (mislim da je s96, nisam siguran).

sto se tice 066 kartice sa 9999 dinara kredita - nema nikakvog vremenskog limita za trosenje kredita (provereno). dodacu i to da je rok za samo inicijalno aktiviranje kartice 31.03.2009.

stampac i monitor - interesantno je da ove dve stavke nisu nasle svoje mesto u nekoj propagandnoj shemi, iako se prodaju vrlo povoljno. moguce ih je kupiti potpuno nezavisno od konfiguracije. elem...

stampac lexmark z2320 (ink-jet) je 999 dinara
monitor lg 19" wide - 6999 dinara (nisam bas obracao paznju, mislim da je W1934S)

samo da dodam - moj proracun je poprilicno drugaciji nego onaj koji je predstavio Spinner i gotovo se slaze sa krajnjom cenom u maxi-ju.

naime, realna cena pobrojanih komponenti u maloprodaji (orijentir pc berza-imtel etc.) ipak bi bila bar za oko 30-35e veca (izmedju ostalog, nije tretirao tastaturu i mish). pored toga, euro je 86 dinara, tako da bi pravedniji proracun bio 200x86=17.200 dinara.
-----------------------------------
dakle, kredit 066 - apsolutno gratis!

Poslednja izmena od urednika:
Ja bih to sutra kupio kad bi mi dozvolili da otvaram i menjam. Ali pošto kanda ima stiker onda se bojim da je bezveze da mi jače komponente (napajanje, hard, dva nova optička uređaja, noctua fan) stoje u starom kompu a novi ne smem da diram.

Mozes to da uradis u nekom od ovlascenih servisa.
Sam, ne mozes, skidanje stickera ce prouzrokovati da izgubis garanciju.

E ajd sad da li je ova maticna kao i procesor dosta jak za igre sta bi se desilo kada bih nabudzao 9600gt u njega? Mogu uzeti 3x ovo nego jedan laptop

Ta je maticna.
Sto se tice 9600GT, to je verovanto neki gornji limit koji vredi staviti u ovakav komp.

Radeon 3650/4650, GeForce 9500GT to je neki optimum.

U svakom slucaju, odlicna ponuda, da li gledate da se dzabe dobije kartica ili pola racunara.

Poslednja izmena od urednika:
Mozes to da uradis u nekom od ovlascenih servisa.
Sam, ne mozes, skidanje stickera ce prouzrokovati da izgubis garanciju.
Ja znam način i da skinem stiker, i da ga vratim (ne pitajte kako, profesionalna tajna, hehe), tako da ne može da se utvrdi da je komp otvaran. No, jednostavno nemam nikakvu želju da nešto "džemsbondišem" u tom smislu.

Ono što mene zanima, to je da li postoji mogućnost da se dobije garancija na pojedinačne komponente?

stampac i monitor - interesantno je da ove dve stavke nisu nasle svoje mesto u nekoj propagandnoj shemi, iako se prodaju vrlo povoljno. moguce ih je kupiti potpuno nezavisno od konfiguracije. elem...

Da li je ovo sigurno? Odem u Maxi po lebac i kupim stampac za kilo dinara. Bilo bi lepo :smoke:

Da li je ovo sigurno? Odem u Maxi po lebac i kupim stampac za kilo dinara. Bilo bi lepo :smoke:

licno sam kupio samo stampac za "kilo dinara". i roba i cenovnici su tako prezentovani - potpuno nezavisno.

sad, ako negde, neki "maxi" ima posebnu "politiku" - od toga se ogradjujem.

Ja sam za Lexmark 100% ubedjen da je pisalo 1 din. Za monitor cujem malopre od drugara da je njegova devojka kupila za 6.999din. Znaci ide odvojeno od konfe. Ako stignem, idem sutra da blize ispitam slucaj, pa javljam. Inace, vredi li taj Lexmark od 999 din. da se ljudski odstampa jedan seminarski i jedan diplomski (sorry za off, dovoljan je instant odgovor).

monitor lg 19" wide - 6999 dinara (nisam bas obracao paznju, mislim da je W1934S)
Ja sam za Lexmark 100% ubedjen da je pisalo 1 din. Za monitor cujem malopre od drugara da je njegova devojka kupila za 6.999din. Znaci ide odvojeno od konfe. Ako stignem, idem sutra da blize ispitam slucaj, pa javljam. Inace, vredi li taj Lexmark od 999 din. da se ljudski odstampa jedan seminarski i jedan diplomski (sorry za off, dovoljan je instant odgovor).

ljudi, bracjo, srbi... citamo li napisano?

ja lepo stavim da sam kupio, da ide odvojeno, gore sam detaljno objasnio svaku stavku... i sad on pishe "100% ubedjen da je pisalo 1 din.". pa ako si ubedjen sta imas da proveravas? svasta... :smoke:

Poslednja izmena:
Da si malo bolje procitao sta sam napisao video bi da nijedog momenta ne dodvodim u pitanje tih 999din, ali znam odlicno sta sam video, a to moze da znaci da se stampac dobija uz konfu za 1 din. No, ti si pazario (bar tako kazes), pa prema tome svi ostali moraju da se sloze sa tim, a to sto sam ja video, verovatno je neki los trip...

Poslednja izmena:
Ja znam način i da skinem stiker, i da ga vratim (ne pitajte kako, profesionalna tajna, hehe), tako da ne može da se utvrdi da je komp otvaran. No, jednostavno nemam nikakvu želju da nešto "džemsbondišem" u tom smislu.

Ono što mene zanima, to je da li postoji mogućnost da se dobije garancija na pojedinačne komponente?
Ako je stiker nalepnica a verovatno jeste, samo uzmite fen za kosu i zagrevajte dok se dobro ne otopi, ugreje lepak koji ga drzi. Pazi te da ne preterate pa da nalepnica pozuti. A i nije neka profesionalna tajna, bajata je od kad postoje fenovi i nalepnice:D

Idem u smederevski Maxi po lebac, sumnjam da je doslo vise od 3 komada koje su uzeli radnici, ali me nista ne kosta da probam. Javljam kasnije. :wave:

Zna li neko u kom maxiju ima ovih konfi? Otisao bih danas po jednu :)

Verovatno ima u bilo kom vecem. U Smederevu ima, a Maxi je u centru, nije ni nesto narocito velik. Naravno nema stampaca :smash:

Otkud znam :). U Smederevu ima, to sam video pre neki sat. Ali nisam hteo da napisem u svakom jer sam jedno vreme kupovao u jednom malom Maxiju na Slaviji dok sam stanovao tamo. Mimoilazenje teska egzibicija i dve kase. Nisam hteo da napisem da ima u svakom, ali zato bi trebalo da u "normalnim"/vecim objektima ima :type:

Otkud znam :). U Smederevu ima, to sam video pre neki sat. Ali nisam hteo da napisem u svakom jer sam jedno vreme kupovao u jednom malom Maxiju na Slaviji dok sam stanovao tamo. Mimoilazenje teska egzibicija i dve kase. Nisam hteo da napisem da ima u svakom, ali zato bi trebalo da u "normalnim"/vecim objektima ima :type:

Moguce da je to minimaxi, valjda je takva klasifikacija kod Delte.
Maxiji su veci, ima ih valjda 200+ i trebalo bi da u svakom ima racunara. Dok ne nestane, naravno.

U novom sadu ima na novom naselju na bulevaru nema u somboru ima i u velikom i na pozorisnom t. i na straparskom putu, znaci trebalo bi da ima u skoro svakom maxiju ako nisu pokupili....JEL GA JE NEKO KUPIO???

ja tju sad da obidjem par maxija po nbgdu i da pokupim sve stampace koje imaju, da ispoklanjam skolama...

Vratih se... epilog: uzeo 8 stampaca... 100 eura, meni nista, deci puno... :) u principu nema ih vise po nbgdu, mozda ako sam neki promasio...

sto se tice kompova, imate u svakom drugom po 1 ostao, al u onom u Pohorskoj ima bar 10ak komada...

od ponedeljka na akciji za 3500 neki laser crno beli...

Kako sam skontao i monitor ulazi u tih 18000 tj bar su tako pobrojali komponente i podvukli tom cenom u JA maxi marketu.Mozda i gresim, sve u svemu cekam leto jer mi moje cudo zavrsava posao za sada a svaka naredna ponuda moze da bude samo povoljnija u smislu dobijes jaci kombajn za iste pare.
Pozzz

Vratih se... epilog: uzeo 8 stampaca... 100 eura, meni nista, deci puno... :) u principu nema ih vise po nbgdu, mozda ako sam neki promasio...

sto se tice kompova, imate u svakom drugom po 1 ostao, al u onom u Pohorskoj ima bar 10ak komada...

od ponedeljka na akciji za 3500 neki laser crno beli...

Svaka cast na lepoj ideji :)

Ja ne volim nikako te konfiguracije na akcijama, i slično, obino je jedna do dve komponente djubre, bofl ili krš, ili zastarelo, pa ih tako uvaljuju.

mora da imas maloprodaju racunara......... :p

Nemam, drug, bavim se skroz drugim poslom, ovde visim samo iz hobija i nekog praćenja stvari koje volim.

Ali znad dosta ljudi koji su se tako, da ne kažem zaletali, ali koji su kupovali samo jer vide ono 9999 ili 12999 ili 19999, i posle par meseci, eto, nešto ne valja.... zato više volim da spremim parice, i sam biram šta hoću, da li veći hard ili jači procesor, moja stvar ...

Nemam, drug, bavim se skroz drugim poslom, ovde visim samo iz hobija i nekog praćenja stvari koje volim.

Pise gore konfiguracija pa daj svoje misljenje sta je bofl, krsh ili resavanje starih zaliha.
Meni se cini da su sve komponente prilicno aktuelne.

Morao sam da saberem:)

38e Athlon 64 X2 4200+
17e kingston 2x1GB DDR800
39e GA-M61PME-S2
38e 250Gb STM3250310AS
17e LG DVDRW GH20NS15
20e MiniTower 400w

169e * 84 RSD/e =14196 RSD

gde ima 2GB za 17e?
btw. bio sam na maxijevom sajtu i izgleda da je ovo bila samo vikend akcija?
i da li svakog meseca mora ipak da se placa onih 500din za 066 broj ili ce se placati tek kada se potrosi 10k din kredita?

Poslednja izmena:
gde ima 2GB za 17e?
btw. bio sam na maxijevom sajtu i izgleda da je ovo bila samo vikend akcija?
i da li svakog meseca mora ipak da se placa onih 500din za 066 broj ili ce se placati tek kada se potrosi 10k din kredita?

ok, Spinner je to malo izracunao po nekim povlastenijim cenama ;) par postova nize sam ja izneo svoju procenu da je cena ove konfe u maloprodaji oko 200 eura, tako da je po mom misljenju ova u maxi-ju relativno korektna.
jes' da je sve spakovano djuture i da ne mozes da biras/menjas, ali tu je 066 (a bogme i dve marze :D).

ovo za 066 i 500 din. ne znam, tako da ti tu ne mogu pomoci. ali ono sto zasigurno znam je da ovo nije vikend akcija, nastavlja se i dalje, "sve dok bude robe na lageru". formalno, ako sam dobro zapamtio, akcija traje do 13.01.2009 (ovo tvrdim samo za konfu, ne i za stampac i monitor!).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno