Šta je novo?

Comtrade u Maxi marketu...

au, ala su pale cene memorije :zgran: zadnji put kada sam gledao 2GB je bilo 30e a sada je cak 20e :zgran:
ok, hvala za info...a za 066 se treba raspitati. ako bih ipak placao 500din mesecno onda mi se ne isplati. ako bih dobio 10k din kredita bez ikakvih obaveza onda bih mozda i uzeo :)

.....i da li svakog meseca mora ipak da se placa onih 500din za 066 broj ili ce se placati tek kada se potrosi 10k din kredita?
Posto je akcija za konfiguraciju i dalje aktuelna, jel moze neki info oko ovog kredita za 066 i pretplate ?

isti komp je sada na akciji u Tempu i uzeo sam ga za sestru. dobio sam i 10k din kredita na 066 broju. dakle, nije prevara, stvarno se dobije da se koristi kao prepaid, nema mesecnih placanja niti ugovora dok ne potrosim 10k din. naravno, to ovako zvuci mnogo ali po extra skupim 066 tarifama (minut oko 11din) ce to brzo da ode. kada spalim kredu bacam karticu u djubre i to je to :)

Zaboravih da napisem, kupio je drug pre neki dan u Maxiju, rekli su mu tada da je ponuda u Maxiju aktuelna jos samo dva dana. A za karticu rekose da kredit mora da se iskoristi do kraja marta ili aprila .. tako nesto

Jel imaju u Tempu oni ultra jeftini monitori iz Maxija ?

Nema i nece ni biti. Ono u Maxiju je bilo po principu sad i vise nikad. :wave:

Prvo ste u pre-paid varijanti, paket "probaj me", to je jedini 066 pre-paid paket.
Zakljucno sa 31.03. moras preci u post-paid i taj prelazak ti moras licno da "odradis".
Ako ne izvrsis prelazak, sav preostali kredit (i broj) bice ukinuti.

Koji ces "paket" u post-paidu biti, zavisi od tebe (066-500 din. mesecno, premium 1000/1000 din. ili premium 4000/4000 din.). Ako ti 01.04. bude ostalo npr. 5000 din. kredita, imaces placenu pretplatu narednih 10 meseci (za paket od 500 din.), pod uslovom da ne potrosis vise od predvidjenog tokom meseca (sa cenama minut razgovora oko 7 din., uspostava veze, sms & mms otprilike 3,5 din./ukljucen pdv + ukljuceno video pozivi 100 minuta & gprs 100MB).

Poslednja izmena od urednika:
u pitanju je klasican prepaid broj, sto znaci da imate uplaceno 9999 dinara sa sve pdv.
razlika u odnosu na ostale prepaid brojeve je sto se do kraja marta mora potpisati ugovor tako da ce svakog meseca stizati racun na 500 dinara. taj racun MORA da se plati.

On ne moze biti ni manji ni veci od 500 dinara. on se NE odbija od preostalog iznosa od 9999 dinara! Svakog meseca u toku kog platite racuna od 500 dinara na vreme dobicete jos 1000 dinara kredita, 100 minuta video poziva ka svim mrezama za koje se ne naplacuje

Ukoliko se potpise ugovor za neku od premium tarifa onda se sav preostali kredit evidentira kao avansna uplata pa se pristigli racuni odbijaju od avansa. To NIJE slucas sa o66 sa kontrolom troskova koji je i nakon potpisivanja ugovora tehnicki gledano PREPAID broj!

Poslednja izmena od urednika:
Ostavio sam vasa dva razlicita misljenja, pa ko hoce neka veruje cemu hoce.
Ako ocete neke dopune postova, saljite na PM, dodacu.
No, svaku buducu raspravu necu tolerisati.

u pitanju je klasican prepaid broj, sto znaci da imate uplaceno 9999 dinara sa sve pdv.
razlika u odnosu na ostale prepaid brojeve je sto se do kraja marta mora potpisati ugovor tako da ce svakog meseca stizati racun na 500 dinara. taj racun MORA da se plati.

On ne moze biti ni manji ni veci od 500 dinara. on se NE odbija od preostalog iznosa od 9999 dinara! Svakog meseca u toku kog platite racuna od 500 dinara na vreme dobicete jos 1000 dinara kredita, 100 minuta video poziva ka svim mrezama za koje se ne naplacuje

Ukoliko se potpise ugovor za neku od premium tarifa onda se sav preostali kredit evidentira kao avansna uplata pa se pristigli racuni odbijaju od avansa. To NIJE slucas sa o66 sa kontrolom troskova koji je i nakon potpisivanja ugovora tehnicki gledano PREPAID broj!
upravo sam se vratio iz MT:S-a i potpisao postpaid ugovor. rekli su mi isto kao sto je govorio Starter21 a to je da ce mi mesecno skidati po 500din od 9999din kredita koliko sam dobio. dakle nema govora o tome da mora da se ide na premium kako bi se iskoristio kredit i te fore. prilikom potpisivanja ugovora nisam platio ni dinara. e sada, videcemo za mesec dana kako to funkcionise...

A ti mislis da je sve sto ti lepe tete u mts poslovnicama, ili ne daj boze na 789 kazu istina? :)

Mislim da je najbolje da nam vec prvog kazes da li ti je stigao racun ili ti je umanjen iznos od 9999 dinara.

A da ne govorim o nebulozi da onaj ko trosi do 500 din mesecno i do 100mb mesecno i do 100minuta video poziva mesecno nikada u zivotu ne bi morao da plati racun za o66 jer bi svakog meseca dobijao 1000 dinara, a u narednom bi mu se od tih 1000 odbijalo 500 za racun.

A ti mislis da je sve sto ti lepe tete u mts poslovnicama, ili ne daj boze na 789 kazu istina? :)

Mislim da je najbolje da nam vec prvog kazes da li ti je stigao racun ili ti je umanjen iznos od 9999 dinara.

A da ne govorim o nebulozi da onaj ko trosi do 500 din mesecno i do 100mb mesecno i do 100minuta video poziva mesecno nikada u zivotu ne bi morao da plati racun za o66 jer bi svakog meseca dobijao 1000 dinara, a u narednom bi mu se od tih 1000 odbijalo 500 za racun.

ahhah lepo si ti to izracunao! Jos samo kad bi ta racunica bila empirijski potvrdjena! Marketing je to !

Nije to marketing, vec zabuna koju su moji sagovornici u ovoj temi verovatno nenamerno uneli.

samo da javim da mi je stigao racun od 500din uredno. nista, sada moram da reklamiram jer su me slagali...slatkisi je bio u pravu. od Telekoma sve moze da se ocekuje ali ovo je zaista vrhunski bezobrzluk :mad:

Poslednja izmena:
za slučaj da je neka maxi/066 konfa ostala u nekoj lokalnoj radnji...

zna li neko da li integr.grafika na ploči ima TV Out?

da li je ploča GIGABYTE GA-M61PME-S2, ako jeste biće da nema:

link

Te racuanre sada prodaje ComTrade Shop... tj. bilo ih je, bili su blizu pa rasprodati svi kad sam poslednji put gledao.

ja sam ih video u Tempu, iako nije bila akcija. dobijala se i 066 kartica sa 10k din kredita ako potpises ugovor za premium paket...

i ja sam cuo da ti comtrade racunari skoro obavezno prave probleme. a kada dodje do popravke, nemoguce. a i ako popravka uspe, to uglavnom bude ono "drzi vodu dok majstori odu".

Video izlozen racunar sa karticom 066 (sa 9999 din kredita) u Maxi-ju
ugao Narodnih Heroja i Bul. Milutina Milankovica. Tj kod nekadasnje okrestnice autobusa 65.

Koga zanima neka izvoli. Bio sam tamo pre nepunih sat vremena.

Upgrade racunara?

A jel mogu na ovu plocu da se prikljuce dodatni hard disk ( ATA ), TV kartica, fire wirw kartica i modem posto mi je lik u marketu rekao da ova ploca ima velika ogranicenja?

mislim na ovu plocu AMD 690V chipset

TV kartica moze, ali kako je cela ploca velicine male sveske sumnjam da bilo sta jos moze. ja sam hteo dial up modem, ali slot ne postoji. firewire kartica nisam siguran sta je. sta je? ako je to onaj produzetak za 2 usb porta dodatna, onda moze. i mislim da je ostao jedan slot slobodan, i to je to.

TV kartica moze, ali kako je cela ploca velicine male sveske sumnjam da bilo sta jos moze. ja sam hteo dial up modem, ali slot ne postoji. firewire kartica nisam siguran sta je. sta je? ako je to onaj produzetak za 2 usb porta dodatna, onda moze. i mislim da je ostao jedan slot slobodan, i to je to.

Cekaj, hoces da kazes da kad stavim tv karticu nema mesta za dial up modem ili uopste nema mesta za dial-up modem tj odlazak na internet sa ovom masinom je nemoguc :S: :crash: ?
Koliko ukupno slobodnih PCI slotova ( ne PCI expres ) ima tj kad se od ukupnog broja sPCI slotova oduzme broj onih koji su vec zauzeti?
Jel ima mogucnosti da se prikljuci jos jedan hard?
Fire-wire kartica dolazi na PCI slot ( obicni, ne PCI expres ) i sluzi za prebacivanje slike sa mini dv kamere na hard.

Pobogu, pa nije dial up jedini nacin za internet:)

Ja sam nosio u servis da bi mi ubacili neke delove sa starog kompa, ali od svega su mi ubacili samo tv karticu.

Za dial up modem, jednostavno ne postoji slot. Ali tu je pregrst usb slotova, tako da mozes da koristis bilo koji intenet.

Zapravo znam kako je to.. i ja cu uskoro zbog selidbe ostati bez kablovskog interneta, a za ADSL nema slobodnih potrova. tako da mi jedina opcija ostaje dial up, ili wifi. dial up otpada jer ovaj racunar nema slot za dial up mode, a wifi jer nemam opremu a ne kupuje mi se na par meseci. i tako..

bilo bi dobro kad abi neko dao 100 posto tacnu informaciju ima li port an ovoj ploci za dial up modem, ili ne

a ovo ostalo nemam pojma, zaista se nesecam. otvori kuciste pa pogledaj:)

Zapravo znam kako je to.. i ja cu uskoro zbog selidbe ostati bez kablovskog interneta, a za ADSL nema slobodnih potrova. tako da mi jedina opcija ostaje dial up, ili wifi. dial up otpada jer ovaj racunar nema slot za dial up mode, a wifi jer nemam opremu a ne kupuje mi se na par meseci. i tako..

bilo bi dobro kad abi neko dao 100 posto tacnu informaciju ima li port an ovoj ploci za dial up modem, ili ne

a ovo ostalo nemam pojma, zaista se nesecam. otvori kuciste pa pogledaj:)

Kakav slot za Dial-Up modem? Vreme specijalizovanih AMR slotova i modema je odavno proslo (mislim da kod nas nisam ni video vise od par takvih komponenti), i sada svi interni modemi koriste PCI slotove.

A cak i ako ne nemas slobodan PCI na ploci za modem, to ne znaci da automatski ostajes bez Dial-Upa - uvek je moguce kupiti USB modem i tako zavrsiti pricu. Jeste nesto skuplje, ali svakako radi.

Nazad
Vrh Dno