Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

@Miglia

Potpuno se slazem da je bespotrebna polemika ali ono sto si rekao za wind i acer generalno nije tacno i ja sam na to odgovorio a zatim si mi pripisao da sam rekao neke stvari i pri svemu tome dodelio par komentara(nazovi sitne uvrede) tako da nisam ovo gore napisao zato sto mi je doslo vec sto sam reagovao na ono sto si ti napisao.Nisi ni ti ispao naivan u citavoj prici.Pocastio si me lepo ali ajde da zaboravimo to...
I dalje mislim da ono sto tvrdis za zapadno trziste nije tacno ali dobro,ljudi mogu da se informisu i da se opredele cijim izvestajima ce da veruju a u cije da sumnjaju.

Poz

I opet svaki ciga svoga konja hvali :)

Ja licno ne smatram da Acer ima bilo kakvu prednost u odnosu na Asus. Cenovno gledano, Asus je i dalje jeftiniji jer dolazi u paketu sa 6-cell baterijom, dok za Acer treba dokupiti 6-cell bateriju (+70e u startu) jer jednostavno modela sa 6-celijskom baterijom nema (cak ni ovde u Nemackoj). Sve ostalo je manje vise potpuno isto. Isti CPU, ista rezolucija, iste performanse... O cemu uopste raspravljati kada su tu u pitanju dve identicne masine? :) Ko voli Peru uzece Peru, ko voli Ziku uzece Ziku. A ko voli zene uzece Sony VAIO ili Mac Air ;)

Hoces da kazes da ja ne volim zene jer nemam Sony VAIO ili Mac Air? :d

now back to topic: uz coreAVC pro 1.8.0.0, media player classic, tinyXP bare i EEEctl na medium OC, mali EEE glatko pusta 720p HDTV ripove (i to dok u pozadini radi FF i utorrent) :) Amejzing! 8)

Poslednja izmena:
now back to topic: uz coreAVC pro 1.8.0.0, media player classic, tinyXP bare i EEEctl na medium OC, mali EEE glatko pusta 720p HDTV ripove (i to dok u pozadini radi FF i utorrent) :) Amejzing! 8)

ako ti nije problem:
zamolio bih te da probas kako se asus ponasa sa istim podesavanjima (eeectl) kada isti video pustis sa kmplayer-om ( http://kmplayer.en.softonic.com/ ) ?

posto imam matoru konfu (vidi my computer), i imam KM player, znam koliko vise on opterecuje mashinu, nema sta da probam: nece raditi :) A i gledam da odrzim instalaciju XPa na EEEu sto minimalnijom i cistijom, bez bespotrebnih instalacija i deinstalacija.
Recimo, 720p sa ovim podesavanjima radi za ripove serija savrseno, vec za neke IMAX filmice secka ponekad, tako da to je to, maximum...

ok, daj neki link za "imax filmice" da probam, kod mene na eee km radi odlicno (mozda gresim).
btw. postoji ver. km koja se samo iskopira...

Poslednja izmena:
nemam link, potrazi na torrentima. Poenta je da serije ipak imaju nizi bitrate i staje npr. 45 min u 1.1GB, dok HD ripovi filmova idu na 4.4GB i vishe za sat i po - dva, DTS audio da ne pominjem. Nisam puno experimentisao, ipak je to overkill za mali EEEov ekran, koji nema ni punu PAL rezoluciju...

Svaki km moze da se "iscupa" iz program filesa i da radi!

imam problem sa ovim malisom,naime od pre tri dana ne prepoznaje mi flash memoriju kingston 1gb,u file menager nema ikone mem-drive,a istu tu flesku kucni desktop prepoznaje bez problema,takodje malisa prepoznaje sve ostale fleske,samo ovu moju nece,jel neko imao slican problem.

imam problem sa ovim malisom,naime od pre tri dana ne prepoznaje mi flash memoriju kingston 1gb,u file menager nema ikone mem-drive,a istu tu flesku kucni desktop prepoznaje bez problema,takodje malisa prepoznaje sve ostale fleske,samo ovu moju nece,jel neko imao slican problem.

Windows ili Linux?

Znam da je bilo (negde) reči o ovome, ali ne mogu da nađem.
Instalirao sa, neku "ogoljenu" distribucijui windowsa XP, u kojoj nema podrške za srpsku i nemačku tastaturu.
Da li mogu ovo naknadno da dodam? Ili (o ne) moram da instaliram ponovo windows?

Sta mislite da li smem da ga prikljucim na 12v tj na auto akomulator bez spustanja napona na 9,5v koliko pise da daje ac ispravljac?

Predpostavljam da nje bas zdravo probati,ubacicu neki stabiliztor izmedju.

Sta je LM7809? Neki element, ili neki sklop?

integrisano kolo

78TO220_bg.jpg

Poslednja izmena:
Kako UBRZATI Asus PC Eee 4G Surf? tj. radi on dobro, vec imam neki mali 'delay'...

Instalirao sam XP SP2, apsolutno nista od dodatnih stvari nisam ubacio
cak sam ga i 'omrsavio' malo...
Radi prilicno lepo, s tim da se tu i tamo malo 'zaludi' pa se nekad javi kao neka blokadica, delay ili kako god to vec da nazovem prilikom rada (zadavanja komandi) i naravno desi se posle podizanja sistema, kada se sve inicijalizuje, ukoliko odmah pokrenem program, program se ucita odnosno podigne, kako god, ali cesto moram sacekati i po par sekundi da bih mu zadao komandu jer bi se u protivnom blokirao na malo duze... posle toga radi sve lepo. I inace sam prezadovoljan i jako lepo funkcionise, korisna je spravica nema sta...

Ja sam pre spominjao ovde da mi je potreban mali uredjaj (sto manji) koji ima USB port i koji moze da podrzi WinXP i da mi ne treba uredjaj bilo kakvih ekstremnih performansi, jer mi treba za (upravljacki) software koji je sve zajedno sa drajverima manji od jednog megabajta, ajd da kazem da je i jedan megabajt. Jako jako je prost i nezahtevan i netrebaju mu apsolutno nikakvi resursi osim komunikacije preko USBa a za to ima svoje drajvere, preko USB interface-a kog vidi preko tih drajvera salje komande dalje i to je sve, zahtevan je koliko i USB mis ili nesto slicno. Taj software sluzi za upravljanje, programiranje i reporogramiranje iliti podesavanje kako god hocete nekih industrijskih masina... Dakle salje te komande putem tog interface-a u kontrolnu jedinicu tih masina i to je prosto jako.

E sad. Podignem XP, i kad odmah startujem taj program, desi mi se da mi program 'ne odgovara' po par sekundi, ocito da PC eee nesto radi drugo, zanima me da li je moguce preskociti ovaj 'Delay' ili je to jednostavno tako... I ako ne startujem program odmah, vec samo podignem windows, a program startujem kasnije, opet zna da se desi ta 'rupa', 'delay' zovite to kako god hocete, blokira se malo i **** ga. :)

Ja sam ovde dobio savet da iskljucim PageFile ukoliko imam software koji nije zahtevan i ukoliko cu uredjaj samo za taj software i koristiti, sto sam ja uradio, dakle disable-ovao sam PageFile kao i onaj System Recovery ili kako mu vec bese ime koji je aktivan za svaku particiju na svakom XPu po Default-u, dakle te 2 stvari sam iskljucio... Da li ce raditi brze sa PageFile-om ili je bolje ovako?

ima li kakvih saveta da mozda izbegnem taj 'delay'
kad profunkcionise, kasnije radi savrseno i vise nema slicnih problema.

HVALA

Ivan Vidicki!

Instalirao sam XP SP2, apsolutno nista od dodatnih stvari
E sad. Podignem XP, i kad odmah startujem taj program, desi mi se da mi program 'ne odgovara' po par sekundi, ocito da PC eee nesto radi drugo, zanima me da li je moguce preskociti ovaj 'Delay' ili je to jednostavno tako... I ako ne startujem program odmah, vec samo podignem windows, a program startujem kasnije, opet zna da se desi ta 'rupa', 'delay' zovite to kako god hocete, blokira se malo i **** ga. :)

Probaj da ne gasis xp i eventualno da ne gasis ni program, vec hibernate kad si zavrsio?

Imas verzije XP-a koje su nlite-ovane i zauzimaju minimum svih resorsa, a zadrzavaju USB i ostalne vitalne funkcije.
Zatim, SSD formatiraj na FAT32 prilikom instaliranja sistema.
Takodje imas i pack drajvera koji su "basic" verzija i to stavi.

Ovako kako napravis, nema sanse da ti ne radi kako hoces.

Javi rezultate.

Imas verzije XP-a koje su nlite-ovane i zauzimaju minimum svih resorsa, a zadrzavaju USB i ostalne vitalne funkcije.
Zatim, SSD formatiraj na FAT32 prilikom instaliranja sistema.
Takodje imas i pack drajvera koji su "basic" verzija i to stavi.

Ovako kako napravis, nema sanse da ti ne radi kako hoces.

Javi rezultate.

Hm... Pa gledaj, ti si u pravu medjutim, s obzirom meni mnogo manje smeta ovaj 'delay' u samom startu od i same pmisli na to da moram da instaliram sve ponovo :) od toga verovatno nece biti nista, u tom slucaju i ovako radi odlicno... Cuo sam za neki TinyXP koji sam cak i nabavio, i razmisljao sam njega da stavim, medjutim odustao sam, stavio sam klasicni XP - SP2, instalirao sam ono najosnovnije... stavio sam ga da radi sa najmanje zahtevnim grafickim opterecenjem, poiskljucivao sam sve zivo, posto na net ne idem, nemam nikakvih rezidentnih antivirus i sl. programa, zapravo i nemam nista od rezidentnih programa, jedino neki asusov koji se instalira sa support diska i taj sluzi za grafiku, sve drugo nisam stavio ili sam pobio... Takodje, kao sto sam vec napomenuo, nemam PageFile i nemam taj System Recovery...

Ma sve lepo radi nego sto meni nekad te 2,3 sekunde sto se zablokira idu na zivce, al nije to nista strasno... Nego znas kad te nesto nervira a toliko je beznacajno al te opet nervira :)

hvala na savetu, poz!

Probaj da ne gasis xp i eventualno da ne gasis ni program, vec hibernate kad si zavrsio?

Pa retko ga ja koristim da bih to tako radio..
koristi se jednom u 5 mozda 10 dana...

i to samo za jedno podesavanje, kontrolu, nadgledanje - kako god...
sto traje neih 10tak minuta i to je sve

tako da od ovog resenja nema nista :)
ali hvala na savetu

cak mi je i hibernacija kao opcija disable-ovana...

poz

Ako ga koristis tako retko svakih 10 dana po 10 minuta sta ti tesko pada da sacekas par sekundi .

Ako ga koristis tako retko svakih 10 dana po 10 minuta sta ti tesko pada da sacekas par sekundi .

prosto,
ide mi na zivce...

Ako mozes da razumes sta ti pricam?
Nije poenta to STO mi to smeta, zasto, itd...
Vec sam pitao da li ima neko ideju kako bih mogao to da resim, naprosto eto tako... Nervira me i to je to.

Ako ukljucim laptop, podignem sistem, podignem software, povezem uredjaje preko interface-a i kliknem na komandu SEND, a laptop je ne prihvata odmah jer ima neki 'Delay' i ako bih slucano kliknuo na SEND opet, zbog tog Deley-a bih dobio poruku 'program not respondig' i onda bih morao da cekam jos izvesno vreme da se sve to 'opameti'...
Dakle nemam vecih problema, sve radi, ovo se javi samo nekad pri pocetku, kasnije radi OK i to je to, ali me nervira i to je to - to je razlog sto me nervira i postavio sam temu da vidim da li ima neko pametan ko moze da mi pomogne ako to uopste moze da se resi. Sto sebi da ne obezbedim luksuzniju varijantu?
A i inace me zanimaju operativni sistemi i racunari uopste i zelim da ponekad saznam i naucim nesto novo ili se ispravim negde ako sam pogresio...

Eto zato mi smeta ako te je bas toliko interesovalo da znas...

Pozdrav

Sad si me stvarno zainteresovao ali cemo morati da sacekamo nekog pametnijeg :)
Na malisi radim isljucivo sa Linux-om, windows nisam ni hteo da instaliram.

Nazad
Vrh Dno