Šta je novo?

Dead Space

Krenuo sam da igram igru, odlicno deluje. Nisam ocekivao nesto posebno, ali interesantna je. Jedino sto mi ide na zivce je sto se igra iz treceg lica. Da je FPS bilo bi daleko bolje, nikako ne mogu da se naviknem na TPS. :\

Ljudi zaglavio sam se kod onog asteroida,kada treba valjda da se postavi nesto na njega.
Nemam pojma kako da uspurim ona dva metalna dela koja klize po njemu.
:wave:

Ljudi zaglavio sam se kod onog asteroida,kada treba valjda da se postavi nesto na njega.
Nemam pojma kako da uspurim ona dva metalna dela koja klize po njemu.

Ako se ne varam ovo bi trebalo da bude resenje.

Moras prvo da upucas one rotirajuce diskove (iz kojih izlaze neki zraci) koji na trenutak otkriju svetleci provodnik ili tako nesto, koje treba da upucas. Prvi disk se nalazi na centru sobe, kad udjes u prostoriju sa asteroidom. Kolko se secam kad unistis jedan oni rotirajuci diskova, delovi oko asteroida ce usporiti sa rotacijama i pravice pauze sa kretanjem. Moraces nekako da naskocis na asteroid i odtrcis sa suprotne strane gde oni rotirajuci delovi ne prolaze i koji se nalazi u otvorenom svemiru. Na toj strani treba da postavis bikon i unistis jos dva ona diska sto zracima drze asteroid.

Poslednja izmena:
Hvala mLaki

Zaglavio sam na ovom delu sa slike...
Da li sam trebao uopste da idem tu iako mapa tako pokazuje?Ako sam na pravom putu ne znam sta treba da uradim...Pokusao sam da uglavim ovo strujno cudo u kuciste sa druge strane ali nece da udje....

Prilozi

• Dead Space 2008-11-17 19-57-59-82.jpg
    Dead Space 2008-11-17 19-57-59-82.jpg
    138.7 KB · Pregleda: 171
Poslednja izmena:
Mozda ne `uglavljujes` kako treba :p

Podignes to koristeci desni klik + F i kada dodjes do tog mesta , pustis desni klik. Mora da udje.

Igra je lagana i svodi se na skupljanje municije i borbom sa ******skim kontrolama. E da i poslednji glavni je najlaksi glavni ikad.

Da li sam trebao uopste da idem tu iako mapa tako pokazuje?Ako sam na pravom putu ne znam sta treba da uradim...Pokusao sam da uglavim ovo strujno cudo u kuciste sa druge strane ali nece da udje....

To ti je deo sa ZERO-G, prvo treba da stignes na drugu stranu. :)

Ako koristis default kontrole... kad udjes Zero-G prostoriju, pritisnes desni klik i kad nanisanis povrsinu na koju zelis da dodjes pritisnes Ctrl (sve vreme drzis desni klik) i Isak ce se odgurnuti u tom pravcu. Ukoliko ne mozes da doskocis na naciljanu povrsinu, displej na oruziju koji broji dzabanu ce zacrveniti.

A kod ove prostorije tacno...
Prvo preskoci na drugu stranu i iskoriti bateriju sa druge strane koju ces postaviti sa kinesisom.

P.S. Pripazi se kad ti neprijatelji dodju u Zero-G prostoriju. Tad oce da bude gadno.

Poslednja izmena:
Ako koristis default kontrole... kad udjes Zero-G prostoriju, pritisnes desni klik i kad nanisanis povrsinu na koju zelis da dodjes pritisnes Ctrl (sve vreme drzis desni klik) i Isak ce se odgurnuti u tom pravcu. Ukoliko ne mozes da doskocis na naciljanu povrsinu, displej na oruziju koji broji dzabanu ce zacrveniti.

A kod ove prostorije tacno...
Prvo preskoci na drugu stranu i iskoriti bateriju sa druge strane koju ces postaviti sa kinesisom.

P.S. Pripazi se kad ti neprijatelji dodju u Zero-G prostoriju. Tad oce da bude gadno.

Thanks bro...Kontrole su malo za__bane ali nekako se moze izvesti...

Dobio sam blu-ray Dead Space: Downfall.

Prvi blu-ray koji ima srpski prevod.

imam jedno pitanje:

posto sam zavrshio igru (ima vec dosta, u suhtini ne bitno, al mi se opet igra igra), kako da pokrenem "round2" sa sve tom opremom i oruzjem koju sam od ranije otkljucao, na vecoj tezini (hard itd..)...tj da li je to moguce ??
Fala

Ja sam sinoc zavrshio ali nisam pokushavao. Mada prema onome shto sam prochitao, pokrenesh LOAD game koji se sada zove CLEARED game. I onda krece iz pochetka. Zanima me kakav je to military suit.

Military suit je malo bolja verzija lvl5 suit-a, nista posebno...
Inace kada pokrenem cleared game on mi opet pokrene igru na istoj tezini tj nemogu da biram teze...to mi je totalno bezveze

Military suit je malo bolja verzija lvl5 suit-a, nista posebno...
Inace kada pokrenem cleared game on mi opet pokrene igru na istoj tezini tj nemogu da biram teze...to mi je totalno bezveze

e zahebo sam se sto se military suit-a (tj lvl6 suit) tice, totalno drukcije izleda od proslih suit-ova, mnogo opakije i mocnije izgleda Ajzak.
I skontao sam da kada krenem round 2 da pikam on sam ti prebaci na sledeci nivo tezine, ali ti sam ne mozes da biras nivo tezine (sto je ipak shit)

Kada se loaduje Cleared Game save igra pocinje od pocetka, sa svom opremom, invetarom na sebi i u sefu, plus lvl6 suit shema, 50k kesha i 10 power nodeova koje dobijes kao nagradu za kompletrianje igre prvi put. Non-cinematic dvovarijantni neprijatelji su tweakovani, tj. oni neprijatelji koje treba da likvidiras ce biti teze varijante regularnih (crni slasheri, lurkeri, skorpioni i bruteovi) stim da damage i helt od neprijatelja ostaje isti kao pri round 1 tezini, sto znaci da tezina ostaje ista. Ako je round 1 zavrsen na hard, round 2 ce se igrati na hard.

Poslednja izmena:
Uhhhh... uspeo sam da predjem Dead Space na impossible tezini. Koristio sam samo dva oruzija, Plasma Cutter i Line Gun. Maltene celu igru sam presao sa prvim dok sam Line Gun koristio samo za okrsaje gde navaljuje vise protivnika od jedanput. Mogu reci da je igra veoma izazovna ovako, municije je bilo onako srednje ali samo za Plasma Cutter, za ostala oruzija skoro nista. Neprijatelji su extra teski, pogotovo black varijante osnovnih i twicheri. Mislim da je fokusiranje upgradeovanja na odelo, stazu i dva oruzija max apsolutni prioritet.
Ne ide mi u glavu kako je moguce igrati na ovom nivou tezine na PS3-ci ili 360-ki? Ovde je preciznost krucijalna... ne znam kako se to moze ostvariti na joypadu... mora da je ovo jos dodatni horor faktor kad se igra na konzolama.

A sad kad bude bilo vremena da probam round 2.

Poslednja izmena:
Igra je nenormalno dobra. Napravio sam pauzu dve nedelje na sedmom chapteru i sada nastavio. Ludnica koliko je dobra!

Nezgodno je joypadu, municija se rasipa jer je tesko naciljati, tesko je cak i na manjim nivoima tezine. Ja se dovukao nekako do 7. chaptera, totalna oskudica svega.

Uhhhh... uspeo sam da predjem Dead Space na impossible tezini. Koristio sam samo dva oruzija, Plasma Cutter i Line Gun. Maltene celu igru sam presao sa prvim dok sam Line Gun koristio samo za okrsaje gde navaljuje vise protivnika od jedanput. Mogu reci da je igra veoma izazovna ovako, municije je bilo onako srednje ali samo za Plasma Cutter, za ostala oruzija skoro nista. Neprijatelji su extra teski, pogotovo black varijante osnovnih i twicheri. Mislim da je fokusiranje upgradeovanja na odelo, stazu i dva oruzija max apsolutni prioritet.
Ne ide mi u glavu kako je moguce igrati na ovom nivou tezine na PS3-ci ili 360-ki? Ovde je preciznost krucijalna... ne znam kako se to moze ostvariti na joypadu... mora da je ovo jos dodatni horor faktor kad se igra na konzolama.

A sad kad bude bilo vremena da probam round 2.

Kako si igrao na impossible tezini iz prve kad je ta tezina zakljucana ?? Koje su to fore, lazes narod a ? :D

Kako si igrao na impossible tezini iz prve kad je ta tezina zakljucana ?? Koje su to fore, lazes narod a ? :D

Prvo sam presao na medium, a impossible sam gustirao nedeljama, skupljao hrabrosti za svaku sledecu prostoriju jedno 2-3 min pa onda igrao 5 i tako dok nisam zavrsio :D.

Poslednja izmena:
Jel moguce nekako da sredim onaj mouse lag, smeta mi jako pri nisanjenju ovako igra leti nema nikakvog seckanja?

u tome je sustina, da ne mozes da odreagujes bas u momentu kao u pravom FPS tipa cod4, inace bi ih pobio sve kao ...........

Nije u tome suština - jer nemaju svi taj lag.
Instalirao na skromnoj burazerovoj mašini (HD2600XT, crt monitor) - nikakav lag.
Inače - prosto je neverovatno koliko je igra dobro optimizovana, makar u 1024 ide toliko glatko sa pristojnim setovanjima da čovek ne može da veruje.
Još je nisam istalirao kod sebe da vidim kako radi u 16x10.

Poslednja izmena:
Po meni, igra godine, a ja čak ne volim survival horor, niti igre iz trećeg lica.
Igra je homogena od početka do kraja, nema nekog pada kvaliteta, grafički je više nego pristojna, optimizacija perfektna, igram drugi put i još uvek uspeva da me uplaši.
Ko je voleo System Shock2 prosto mora da voli ovo čedo:)

Kakav lag? Meni sve radi ok, znam da je bilo neke kuknjave na kontrole.

Poslednja izmena:
Po meni, igra godine, a ja čak ne volim survival horor, niti igre iz trećeg lica.
Igra je homogena od početka do kraja, nema nekog pada kvaliteta, grafički je više nego pristojna, optimizacija perfektna, igram drugi put i još uvek uspeva da me uplaši.
Ko je voleo System Shock2 prosto mora da voli ovo čedo:)

Kakav lag? Meni sve radi ok, znam da je bilo neke kuknjave na kontrole.

Igra je zesci smor.Posle 5 minuta igranja sam se smorio.

***, žao mi je zbog toga:p
Cenim da nije naslov za svakoga, što je možda i dobro. Dosta je morbidna igra, puna krvi i kasapljenja, atmosfere natopljene nekom jezom, meni je baš to trebalo u moru igara.
Mada nije mi jasno kako si uspeo da se smoriš posle 5 minuta? Mada mene je isto tako smorio COD5 npr. generički WW2 shooter, dokle će ih štancovati više, bar nek naprave dužu pauzu?

Igra je brutalno dobra. Svaka pohvala za nju

Nazad
Vrh Dno