buyjoon
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.04.2008
- Poena
- 319
Evo par neistina iz njene izjave:
"Do sada je međunarodno povezivanje išlo preko Telekoma, koji je svoju monopolsku poziciju naravno koristio tako što je nivo cena bio nešto viši nego što je u zemljama u okruženju"
Pa i ptice na grani znaju da za manje novca u okruzenju imaju desetostruko vece brzine interneta u odnosu na telekom.
Pojedini operateri u Srbiji su gradili mreže i spremni su da se povežu na međunarodne mreže
Zar nije samo SBB izgradio sopstvenu mrezu prema inostranstvu? Neupuceni iz ove izjave mogu steci pogresno misljenje da je vise internet provajdera izgradilo mreze i da ce samim tim cene vrlo brzo pasti.
Prema podacima ministarstva, samo Telekom i Verat prodaju internet provajderima, pri čemu Telekom drži 90 odsto tržišta.
Zaboravila je da napomene da je veratov link tako mali da je skoro beznacajan ali morala je da ga pomene kako bi stvorila privid "konkurencije" koje, naravno, na polju internet provajdinga uopste nema jer svi igraju kako im monopolski telekom diktira.
Pozivi za inostranstvo su putem "voipa" jeftiniji su za 70 odsto nego iz fiksne i mobilne telekomunikacione mreže, pokazuju podaci Ministarstva.
Kakvih crnih 70% kada preko Skype-a mogu za 3-4 evra da pricam neograniceno 30 dana sa inostranstvom. Sto se mene licno tice, sta cu ja imati od toga sto ce oni uvesti VoIP kada ga vec uveliko koristim godinama unazad ?
Itd... sve same nebuloze
Jaooooo, pa gledao sam je na tv-u kako ***** o cenama fixne telefonije.
Kao cene su bile izuzetno niske, i zbog toga telekom nije mogao da ulaze i da unapredjuje fixnu telefoniju, i takodje zbog toga smo mi jedina drzava u evropi koja ima problem dvojnika.
Pa stvarno je treba nataci na kolac!
Bas da vidimo da li ce resiti problem dvojnika sada kada su podigli cene.