Te note sam zeleo da cujem.. kako lepo zvuceKablovski operater SBB planira da za tri sedmice počne da uvozi internet iz inostranstva i očekuje da će to dovesti do poboljšanja kvaliteta usluga i do snižavanja cena
"Očekujemo da ćemo u roku od tri nedelje dobiti to odobrenje i da ćemo moći da uvozimo internet iz inostranstva i da počnemo da pružamo konkurenciju Telekomu", kazao je on.
Šolak je odgovorio da se može očekivati "da će se povećati brzina pristupa internetu i da će pojefitniti internet po jedinici mere, odnosno da će drastično pojeftiniti megabiti brzine pristupa".
"Sami računi za internet će biti manji, ali je teško reći u kom procentu zato što će se možda građani odlučivati da uzimaju veće pakete", rekao je on.
to sto si ti sanjao da je meni dovoljno i 512k to je tvoj problem.O ovome se vec raspravljalo i pustite mlacenje prazne slame.
Da li je dupliranje protoka=pojeftinjenje je iskljucivo stvar potreba. Meni jeste pojeftinjenje ali Chinaskom ocito nije jer je on zadovoljan i sa 512Kbps.
Chinaski tesko da ces ti ikad biti zadovoljan jer kao sto sam vec rekao, o smanjivanju cena nema ni govora. Sad je i gas poskupeo pa kad nam obracunaju i troskove grejanja u racune, kuku nama (znas da sad primenjuju troskovni model).![]()
Ako SBB jos jednom duplira, taman ce biti toliko...Vidite ovako za 2000din minimum mora da bude FLAT 4096/512
Ako SBB jos jednom duplira, taman ce biti toliko...
Проблем је у томе што тога немаKako nema pojeftinjenja u slucaju ubrzanja postojecih paketa!?
Ako jedan (srednji) paket danas kosta 1000 din, ubrza se 100%, a tebi odgovaraju stare brzine, ti ces preci na jedan paket nize koji kosta 500 din, a nudi brzinu koja je bila ista kao na tvom trenutnom paketu pre ubrzanja. (ovo je primer, nemojte da me citirate i prozivate za navedene cene)
pricas napamet. kada je duplirano prosle godine sa 256k na 512k za iste pare (1425din), da li sam mogao da ostanem na 256k za 712.5din?
@gvlada:
ti ne pravis razliku izmedju pojeftinjenja odnosa din/Mb i pojeftinjenja Interneta u dinarima.
Hoces da kazes da nisi mogao da promenis paket na brzinu nize?! Ono sto sam rekao jedino vazi u tom slucaju. Ili govoris o ceni koja je u mom primeru 50% niza. Naravno da je sve to hipoteticki i da ce uvek isplativost biti bolja sa jacim paketima, ali pojeftinjenje je zagarantovano.
Jedno veliko LOL za drugu recenicu. Naravno da merim cenu interneta u din/Mb. Ti spominjes Internet u dinarima, sto ti dodje isto, internet se meri u brzini protoka i kolicini MB, brzi internet = veci protok.
Mije moglo,niti sada moze,osim ako nisi na telekomu (pa da se prebacis na 256 koji je smesan a kosta neznatno jeftinije od 768) ,u septemru prosle godine kada su povecali sa 256 na 512 nisam mogao da ostanem na 256 za manje para jer su taj paket ukinuli kao ni sada sto ne mogu da imam 512 vec moram 768,jedino sto moze je da se sa 1Mbps (posle ubrzanja je 1.5) prebacis na 768 za 500-600 din manje sto je po meni glupo.
Ja ne mogu da se prebacim na slabiji paket za manje para,a ostali koji imaju neki jaci paket isto ne mogu da se prebace na brzinu koju su imali pre povecanja za manje para,tako da internet nije uopste pojeftinio vec se samo ubrzao,mesecni trosak je isti.
eto, ti meris tako, a ja merim u dinarima. ne vredi dalje raspravljati...gomili ljudi koji nisu kod telekoma (pa ne mogu da ostanu na 256k), a pritom su na najslabijem paketu i ne skidaju danonocno kojesta Internet nije pojeftinio ni za dinar...:smash:Jedno veliko LOL za drugu recenicu. Naravno da merim cenu interneta u din/Mb. Ti spominjes Internet u dinarima, sto ti dodje isto, internet se meri u brzini protoka i kolicini MB, brzi internet = veci protok.
i to bi bilo super. tako bi realno pojeftinio net.
drugo, niko ni ne ocekuje da neko nudi 256k za 300din, ali ako je u Bugarskoj osnovni paket (3Mb/s/256k sa 6Mb/s lokalom) 10e, zasto ne bi nesto slicno postojalo i kod nas?
za toliko ga vec imas kod SBB-a...Zato sto je bugarska u EU, a mi ne ..
elem imacemo i mi uskoro 3Mbit ali po kojoj ceni ---> 2k+ din ... jel to normalno ??
Slazem se ...sasvim dovoljno za sve, a cena prihvatljiva za svakog.S obzirom na sve okolnosti, i razvijenost konkurencije na našem tržištu za početak bi bilo fer 1024/128 za 10e. napominjem, za početak!
to moze odmah.. 5/1Mbit za 500 din.. prepaid na SBB .. surf do mile volje..P.S. Mnogi ovde zaboravljaju da dosta ljudi koji koriste Adsl uopšte ne downloaduju ništa pa im nisu bar za sada potrebne mnogo velike brzine, već pristupačna cena da bi uveli stalni pristup netu kod kuće. Za nekog ko provodi oko 30 sati mesečno na netu, ne treba 10/15/30mb nego brzina koja će mu omogućiti korišćenje svih sadržaja interneta bez ikakvih problema (surf, talk...) a za to je mnogo bitniji upload nego download...
Zbog toga su potrebni jeftiniji paketi, naravno to će doći vremenom...
slazem se, i ja bih to voleo da vidim. ostaje nam da cekamo i vidimo. imam neki pozitivan predosecaj sto se tice SBB-a, a onda ce i telekonj morati da prati.
to moze odmah.. 5/1Mbit za 500 din.. prepaid na SBB .. surf do mile volje..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari