Šta je novo?

RATEL usvojio pravilnik o medjunarodnom povezivanju

Sumnjam da ce najjeftiniji flat paket ici ispod 15 evra- to je stvarno neki minimum.

O ovome se vec raspravljalo i pustite mlacenje prazne slame.
Da li je dupliranje protoka=pojeftinjenje je iskljucivo stvar potreba. Meni jeste pojeftinjenje ali Chinaskom ocito nije jer je on zadovoljan i sa 512Kbps.
Chinaski tesko da ces ti ikad biti zadovoljan jer kao sto sam vec rekao, o smanjivanju cena nema ni govora. Sad je i gas poskupeo pa kad nam obracunaju i troskove grejanja u racune, kuku nama (znas da sad primenjuju troskovni model).:D

Kablovski operater SBB planira da za tri sedmice počne da uvozi internet iz inostranstva i očekuje da će to dovesti do poboljšanja kvaliteta usluga i do snižavanja cena

"Očekujemo da ćemo u roku od tri nedelje dobiti to odobrenje i da ćemo moći da uvozimo internet iz inostranstva i da počnemo da pružamo konkurenciju Telekomu", kazao je on.

Šolak je odgovorio da se može očekivati "da će se povećati brzina pristupa internetu i da će pojefitniti internet po jedinici mere, odnosno da će drastično pojeftiniti megabiti brzine pristupa".

"Sami računi za internet će biti manji, ali je teško reći u kom procentu zato što će se možda građani odlučivati da uzimaju veće pakete", rekao je on.
Te note sam zeleo da cujem.. kako lepo zvuce
Pre Nove godine, ima da nas iznenade.. garant..

Poslednja izmena:
O ovome se vec raspravljalo i pustite mlacenje prazne slame.
Da li je dupliranje protoka=pojeftinjenje je iskljucivo stvar potreba. Meni jeste pojeftinjenje ali Chinaskom ocito nije jer je on zadovoljan i sa 512Kbps.
Chinaski tesko da ces ti ikad biti zadovoljan jer kao sto sam vec rekao, o smanjivanju cena nema ni govora. Sad je i gas poskupeo pa kad nam obracunaju i troskove grejanja u racune, kuku nama (znas da sad primenjuju troskovni model).:D
to sto si ti sanjao da je meni dovoljno i 512k to je tvoj problem.

ako moze u Bugarskoj osnovni paket da bude 10e, teoretski moze i ovde, samo je pitanje koliko je jaka konkurencija na trzistu...

Vidite ovako za 2000din minimum mora da bude FLAT 4096/512!

Sve ostalo je opet prevara....

Poslednja izmena:
Znate kako je Pinki izgledao kad je video Tita :zgran:

a mi kad nam obecaju malo brzi internet :zgran:

svi smo mi pomalo Pinki :zgran:

Moguc uskoro jos brzi SBB ako je suditi po ovome:

SBB počinje da uvozi internet
08:54 | Izvor: Beta
Beograd -- SBB planira da za tri sedmice počne da uvozi internet iz inostranstva i očekuje da će to dovesti do poboljšanja kvaliteta usluga i do snižavanja cena.

Direktor SBB-a Dragan Šolak kaže da je ta kompanija pre nedelju dana predala zahtev za dozvolu da uvozi internet u skladu sa novim pravilnikom koji je donela Republička agencija za telekomunikacije, a rok za odgovor Ratela je 30 dana.

"Očekujemo da ćemo u roku od tri nedelje dobiti to odobrenje i da ćemo moći da uvozimo internet iz inostranstva i da počnemo da pružamo konkurenciju Telekomu", kazao je on.

Na pitanje šta će liberalizacija velikoprodajnog tržišta interneta značiti za korisnike, Šolak je odgovorio da se može očekivati "da će se povećati brzina pristupa internetu i da će pojefitniti internet po jedinici mere, odnosno da će drastično pojeftiniti megabiti brzine pristupa".

"Sami računi za internet će biti manji, ali je teško reći u kom procentu zato što će se možda građani odlučivati da uzimaju veće pakete", rekao je on.

Cela vest ovde

Poslednja izmena:
Вест је већ објављена ;).
Kako nema pojeftinjenja u slucaju ubrzanja postojecih paketa!?
Ako jedan (srednji) paket danas kosta 1000 din, ubrza se 100%, a tebi odgovaraju stare brzine, ti ces preci na jedan paket nize koji kosta 500 din, a nudi brzinu koja je bila ista kao na tvom trenutnom paketu pre ubrzanja. (ovo je primer, nemojte da me citirate i prozivate za navedene cene)
Проблем је у томе што тога нема :).

pricas napamet. kada je duplirano prosle godine sa 256k na 512k za iste pare (1425din), da li sam mogao da ostanem na 256k za 712.5din?
@gvlada:
ti ne pravis razliku izmedju pojeftinjenja odnosa din/Mb i pojeftinjenja Interneta u dinarima.

Hoces da kazes da nisi mogao da promenis paket na brzinu nize?! Ono sto sam rekao jedino vazi u tom slucaju. Ili govoris o ceni koja je u mom primeru 50% niza. Naravno da je sve to hipoteticki i da ce uvek isplativost biti bolja sa jacim paketima, ali pojeftinjenje je zagarantovano.
Jedno veliko LOL za drugu recenicu. Naravno da merim cenu interneta u din/Mb. Ti spominjes Internet u dinarima, sto ti dodje isto, internet se meri u brzini protoka i kolicini MB, brzi internet = veci protok.

Hoces da kazes da nisi mogao da promenis paket na brzinu nize?! Ono sto sam rekao jedino vazi u tom slucaju. Ili govoris o ceni koja je u mom primeru 50% niza. Naravno da je sve to hipoteticki i da ce uvek isplativost biti bolja sa jacim paketima, ali pojeftinjenje je zagarantovano.
Jedno veliko LOL za drugu recenicu. Naravno da merim cenu interneta u din/Mb. Ti spominjes Internet u dinarima, sto ti dodje isto, internet se meri u brzini protoka i kolicini MB, brzi internet = veci protok.

Mije moglo,niti sada moze,osim ako nisi na telekomu (pa da se prebacis na 256 koji je smesan a kosta neznatno jeftinije od 768) ,u septemru prosle godine kada su povecali sa 256 na 512 nisam mogao da ostanem na 256 za manje para jer su taj paket ukinuli kao ni sada sto ne mogu da imam 512 vec moram 768,jedino sto moze je da se sa 1Mbps (posle ubrzanja je 1.5) prebacis na 768 za 500-600 din manje sto je po meni glupo.
Ja ne mogu da se prebacim na slabiji paket za manje para,a ostali koji imaju neki jaci paket isto ne mogu da se prebace na brzinu koju su imali pre povecanja za manje para,tako da internet nije uopste pojeftinio vec se samo ubrzao,mesecni trosak je isti.

Poslednja izmena:
Mije moglo,niti sada moze,osim ako nisi na telekomu (pa da se prebacis na 256 koji je smesan a kosta neznatno jeftinije od 768) ,u septemru prosle godine kada su povecali sa 256 na 512 nisam mogao da ostanem na 256 za manje para jer su taj paket ukinuli kao ni sada sto ne mogu da imam 512 vec moram 768,jedino sto moze je da se sa 1Mbps (posle ubrzanja je 1.5) prebacis na 768 za 500-600 din manje sto je po meni glupo.
Ja ne mogu da se prebacim na slabiji paket za manje para,a ostali koji imaju neki jaci paket isto ne mogu da se prebace na brzinu koju su imali pre povecanja za manje para,tako da internet nije uopste pojeftinio vec se samo ubrzao,mesecni trosak je isti.

Da, razumem trenutnu situaciju, posledica toga je samo 50% ubrzanja, drugacija prica bi bila da smo dobili 2x brzi net. Zato sam govorio o buducoj situaciji jer je samo logicno ocekivati da ce doci do dodatnog ubrzanja ili pojeftinjenja ako SBB sprovede svoje planove u delo. O ostajanju na 256 paketu sam govorio iz iskustva jer sam kod Telekoma, za ostale provajdere ne znam.

eto, ti meris tako, a ja merim u dinarima. ne vredi dalje raspravljati...gomili ljudi koji nisu kod telekoma (pa ne mogu da ostanu na 256k), a pritom su na najslabijem paketu i ne skidaju danonocno kojesta Internet nije pojeftinio ni za dinar...:smash:

Razumem ja sta se prica, ali 256k/s za 300din nece biti nikad. Najjeftinije moze biti 1Mbit za oko 1000din.

i to bi bilo super. tako bi realno pojeftinio net.
drugo, niko ni ne ocekuje da neko nudi 256k za 300din, ali ako je u Bugarskoj osnovni paket (3Mb/s/256k sa 6Mb/s lokalom) 10e, zasto ne bi nesto slicno postojalo i kod nas?

i to bi bilo super. tako bi realno pojeftinio net.
drugo, niko ni ne ocekuje da neko nudi 256k za 300din, ali ako je u Bugarskoj osnovni paket (3Mb/s/256k sa 6Mb/s lokalom) 10e, zasto ne bi nesto slicno postojalo i kod nas?

Zato sto je bugarska u EU, a mi ne ..
elem imacemo i mi uskoro 3Mbit ali po kojoj ceni ---> 2k+ din ... jel to normalno ??

Realno je po meni za 1000 (sa porezom) 4 dl i 1 ul ..... samo to priznajem .... i kraj .... bre ...

S obzirom na sve okolnosti, i razvijenost konkurencije na našem tržištu za početak bi bilo fer 1024/128 za 10e. napominjem, za početak!

slazem se, i ja bih to voleo da vidim. ostaje nam da cekamo i vidimo. imam neki pozitivan predosecaj sto se tice SBB-a, a onda ce i telekonj morati da prati.

Pa po svemu što smo čuli najdalje do juna iduće godine će se normalizovati stanje sa internet uslugama, a što se tiče jeftinijih cena to možemo očekivati možda i ranije ako SBB krene agresivno...

P.S. Mnogi ovde zaboravljaju da dosta ljudi koji koriste Adsl uopšte ne downloaduju ništa pa im nisu bar za sada potrebne mnogo velike brzine, već pristupačna cena da bi uveli stalni pristup netu kod kuće. Za nekog ko provodi oko 30 sati mesečno na netu, ne treba 10/15/30mb nego brzina koja će mu omogućiti korišćenje svih sadržaja interneta bez ikakvih problema (surf, talk...) a za to je mnogo bitniji upload nego download...

Zbog toga su potrebni jeftiniji paketi, naravno to će doći vremenom...

P.S. Mnogi ovde zaboravljaju da dosta ljudi koji koriste Adsl uopšte ne downloaduju ništa pa im nisu bar za sada potrebne mnogo velike brzine, već pristupačna cena da bi uveli stalni pristup netu kod kuće. Za nekog ko provodi oko 30 sati mesečno na netu, ne treba 10/15/30mb nego brzina koja će mu omogućiti korišćenje svih sadržaja interneta bez ikakvih problema (surf, talk...) a za to je mnogo bitniji upload nego download...

Zbog toga su potrebni jeftiniji paketi, naravno to će doći vremenom...
to moze odmah.. 5/1Mbit za 500 din.. prepaid na SBB .. surf do mile volje..

slazem se, i ja bih to voleo da vidim. ostaje nam da cekamo i vidimo. imam neki pozitivan predosecaj sto se tice SBB-a, a onda ce i telekonj morati da prati.

:d Tacno smo videli kako telekonj prati. Boli njih uvo za SBB a boga mi i za mene koji hocu veci protok i za tebe koji hoces nize cene.:d

to moze odmah.. 5/1Mbit za 500 din.. prepaid na SBB .. surf do mile volje..

koliko je GB uracunato u taj paket? mislim da se to lako potrosi i obicnim surfom+YT...
edit: sada videh. samo 400MB. to nije ni za posten surf dovoljno...

Poslednja izmena:
Samo za surf ima prepaid paket za 2300 dinara (4 meseca 6.5 GB, znaci nesto preko 1.5 Gb mesecno za 575 dinara). To je ok ponuda za ljude koji samo koriste surf, mail i slicne stvari. Moja keva je koristila paket sa limitom od 1 GB i bilo joj je i vise nego dovoljno. Za intezivan YT ni 5 GB mesecno nije dovoljan.

Ja sam pod svim sadržajima neta podrazumevao i Youtube... Još ako hoćeš ponekad da downloduješ neki program, onda od ovih ograničenih paketa nema ništa...

P.S. Da pitam nekoga ko koristi SBB pripaid pakete, jesi li obavezan da uvek kada ti istekne paket kupuješ opet ili kupuješ prema svojim potrebama, kad hoćeš da koristiš net?

Poslednja izmena:
Код СББ-а купујеш пакете када хоћеш. Мој пријатељ није користио 9 месеци њихов нет и никоме ништа, па је уплатио пре који месец.

И нема разлике између припејда и флет тарифа тј. увек можеш да мењаш.

Kada se inicijalno opredelite za neki paket, niste u obavezi da nadalje koristite samo njega, pa čak ni isti tip paketa. Dovoljno je da pri sledećoj uplati izaberete drugi paket po Vašoj želji, i on će biti automatski aktiviran po isteku prethodnog.
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=133

http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=294#4.2

Nazad
Vrh Dno