Šta je novo?

Fallout 3 (nastavak II) [spoiler alert]

Ako ti tako kažeš, da bi "a" reko':p

1. onaj kome je krajzis "vrh" definitivno nije normalan
2. onaj ko koristi rech "vrh" se samo josh vishe diskredituje
3.hl2 je sranye
4.oblivion je sranye
5.fo3 je prilichno dopadljiv na prvu loptu

Ajd za krizu si manje-vise u pravu,ali da blatish Oblivion i HL2(pri tome ne mislim na epizode) je malo bezobrazno,ne znam sta si mislio ovim postom,
Da otkrijes toplu vodu time sto ti se Fallout svideo pa da ozezish pa ostalim veoma dobrim igrama.

1. onaj kome je krajzis "vrh" definitivno nije normalan

Ne baš da nije normalan, ukusi su različiti, ali 90% planete kaže da je Crysis daleko od "vrha". Krajnje prosečna, poludosadna pucačina sa grafikom od koje (trenutno) zastaje dah. Bilo koji Half life, Call of Duty, Bioshock, Deus Ex...sve su to DALEKO bolje igre od Krize

2. onaj ko koristi rech "vrh" se samo josh vishe diskredituje

To je moderan žargon. Danas su mnogi ženski gabori "vrh" ribe

3.hl2 je sranye

Pa, ne bih se složio. Nije revolucionaran kao prvi HL, ali nije ni loš. Igra je imala dobrih stvari, svojevremeno. Strašno mi se svideo DOG :p

4.oblivion je sranye

Auuuu, koliko se ovde ne slažem. Šta je po tebi, ako je Oblivion bezveze, dobar RPG?? Jeste da ima mane, ali je JEDAN od najboljih koje sam igrao, mada mi se više sviđa KotOR ili Mass Effect. I The Witcher. I nemoj da kažeš da je, recimo, Baldur`s Gate ili Planescape bolji RPG, jer se u to vreme godišnje pojavljivalo 20 igara, a sada 200 mesečno. I jesu dobre igre, štaviše sjajne, ali, kao i u svakoj umetnosti, tome dođe kraj. I Bitlsi su bili najbolji bend na svetu. Znaš na šta mislim...

5.fo3 je prilichno dopadljiv na prvu loptu

Jeste, slažem se. Treba u igru ući bez predrasuda.
Ako bi, jednom, Diablo 4 bio hack&slash iz trećeg lica, ne mora da znači da će biti bezveze zato što nije izometrijski. Ako je zanimljiv i ima onu turobnu atmosferu, onda zasigurno ne bi imao ništa protiv. Kao, možda, Dragon Age...

Nisam zeleo da dajem svoje komentare dok ne probam, pa evo prvih. Igrao sam veoma malo, sam uvod u igru i onaj proces odrastanja mi je veoma dobar, i veooma zabavan. Stigao sam tek do Megatona i malo porazgovarao sa ljudima i utisak je sledeci:
-grafika je ok, nije sam vrh ali se to nije ocekivalo od ove igre, s obzirom da nikada nisam video post nuclear wasteland, a nadam se da nikad i necu, izgleda bas onako kako ga vecina ljudi zamislja, pusto i sprzeno. Moje licno misljenje je da bi za dvesta godina priroda nasla nacina da pocne regeneraciju, ni zemlja oko Hirosime i Nagasakija, kao ni oko Cernobila nije pusta i bezivtna, bas naprotiv
-rpg sistem je zadrzan i neki perkovi na prvi pogleda deluju zanimljivo
-dijalozi su ok, mada sam licno vise voleo da mi ne pise u recenici koju od svojih osobina koristim tom recenicom i koji mi je procenat uspeha
-Pipboy je bolji nego onaj prvi, mada nisam proveri ali nema detaljnijeg opisa itema sto smatram za propust.
-moram da napomenem da sam igrao prva dva fallouta i da su mi to jedne od omiljenih igara, ali vremena se menjaju evoluiraju u drugacije stvari nekom bolje nekom gore, tako je i sa ovom igrom. Pre nekog vremena sam pokusao ponovo da odigram Fallout 2 i stigao sam do prvog mesta, jednostavno nije me drzalo, nisam imao strpljenja za poteznu borbu, dok me je to bilo potpuno ok pre deset godina. Da je Fallout 3 izasao kao izometriska 3d potezna igra, verovatno bi je izvestan broj ljudi igra, sigurno bih je i ja probao ali cito sumnjam da bih je zavrsio, mislim da ne bih imao vremena i strpljenja za to. Pitanje je da li cu i ovo zavrsiti?
Verovatno ce se moji utisci menjati na dalje ali trenutno igram Far Cry 2 koji me je veoma pozitivno iznenadio, i s obzirom da ja ne volim FPS-ove jos uvek mi drzi paznju, Fallout ce trenutno biti na drugom mestu, a sto se tice uporedzivanja sa Mass Effectom, ne vidim bas puno slicnosti, a mene licno je Mass Effect prilicno razocarao jer je prilicno jednolicna i dosadna igra.

Poslednja izmena:
Ajd za krizu si manje-vise u pravu,ali da blatish Oblivion i HL2(pri tome ne mislim na epizode) je malo bezobrazno,ne znam sta si mislio ovim postom,
Da otkrijes toplu vodu time sto ti se Fallout svideo pa da ozezish pa ostalim veoma dobrim igrama.
oblivion nije nishta posebno, jedan od najloshijih rpg-ova koje sam preshao. verovatno najgluplji main story ikada i prosto je neverovatno da te igra tera da radish side questove (koje ja lichno volim) da ne bi umro od dosade. cela pricha me podsetja na americhke patriotske filmove od kojih mi se kaki. hl2 je tek posebna pricha, verovatno najizvikanija casual pucachina bez priche koja se dere "uradili smo fiziku", jedina svetla tachka je poslednj nivo. ovo mi je prvi fallout ali igra mi se svidela kao igra, mogla je i da se zove "horor u maloj moshtanici" ali ako nije dosadna, kao shto nije, ja sam zadovoljan. majstor koji kazhe da je grafika losha, definitivno ima problema. ljudi kao shto su on izazivaju navalu neinventivnih i repetativnih igara kojima je jedini adut koliko se razlichitih travchica vidi odjednom.

Poslednja izmena:
Auuuu, koliko se ovde ne slažem. Šta je po tebi, ako je Oblivion bezveze, dobar RPG?? Jeste da ima mane, ali je JEDAN od najboljih koje sam igrao, mada mi se više sviđa KotOR ili Mass Effect. I The Witcher. I nemoj da kažeš da je, recimo, Baldur`s Gate ili Planescape bolji RPG, jer se u to vreme godišnje pojavljivalo 20 igara, a sada 200 mesečno. I jesu dobre igre, štaviše sjajne, ali, kao i u svakoj umetnosti, tome dođe kraj. I Bitlsi su bili najbolji bend na svetu. Znaš na šta mislim...

meni je omiljeni rpg ff ix zato shto je bash to, FANTASY. obozhavam recimo i star ocean the second story, tales of eternia... na pc-u se ne setjam da sam odigrao neki kvalitetan rpg (kotor sam igrao na boxu :) ). dobro preterujem malo, fable mi je bio gotivan ali bash i nije neshto dubok kao rpg. planescape je van svake konkurencije, takva pricha se pravi jednom. ljudi ne shvataju da je to najbitnije u rpg-ovima, PRICHA. igra kao shto je planescape u kojoj gotovo da ne morash ni da zamahnesh machem ako pametno igrash je ispred svog vremena. i bash zbog gomile igara koja sada izlaze u kratkom periodu nazhalost teshko da tjemo videti neshto tako jedinstveno opet. analogija sa bitlsima mi se nesvidja jer, slozhitjesh se, mnogo je vetji podvig trajati u industriji igara nego muzike. btw. fallout mi je crashovao prvi put, desilo se kad sam teo da bacim frag grenade.

Poslednja izmena:
izgleda da kompanije u zadnje vreme ne zele da izbace dobru rpg igru. oslanjaju se samo na prenabudzenu grafiku i time nas navuku da kupimo igru samo da vidimo kako izgleda. kao da je njima vazno da li cemo je posle igrati ili ne. eto sta se desilo sa troika games. izbacili lepo ljudi predobri Arcanum i jos bolji Vampire: The Masquerade – Bloodlines i sta se na kraju desilo... bankrotirali. ispostavilo se da takve igre kupuju samo zagrizeni rpg-ovci kojih je danas jako malo. zasto onda ocekivati da ce fallout biti dobar rpg.

izgleda da kompanije u zadnje vreme ne zele da izbace dobru rpg igru. oslanjaju se samo na prenabudzenu grafiku i time nas navuku da kupimo igru samo da vidimo kako izgleda. kao da je njima vazno da li cemo je posle igrati ili ne. eto sta se desilo sa troika games. izbacili lepo ljudi predobri Arcanum i jos bolji Vampire: The Masquerade – Bloodlines i sta se na kraju desilo... bankrotirali. ispostavilo se da takve igre kupuju samo zagrizeni rpg-ovci kojih je danas jako malo. zasto onda ocekivati da ce fallout biti dobar rpg.

pa sta mu fali?

Ako je kao VtM: Bloodlines, igracu sigurno :).

a sto se tice uporedzivanja sa Mass Effectom, ne vidim bas puno slicnosti, a mene licno je Mass Effect prilicno razocarao jer je prilicno jednolicna i dosadna igra.

pa upravo to, ali je bar mass effect lepa igra... ova nije ni to ...

pazi ove padobrance sto nemaju pojma o cemu kuckam uopste, ali dobro vidi se da su novajlije :)

da za fallout ovakav kakav je (u prvom licu) bitna stavka je grafika, posto je sve ostalo na vrlo niskom nivou...

da FPS igre su takve kakve su zbog svoje lepote, ni zbog ceg drugog... iskljuchish mozak i igrash FPS, tako da ako mene pitash kriza je odlichna, radi ono sto treba da radi, lepa je i tupava... stash vishe od fps-a

ako pogledate malo bolje, grafika je prosek od pre 2 godine...

necu da vam rushim sneshka, kome se svidja, zelim mu prijatno igranje :)

Zasto se ovi newcomer-i osecaju prozvani pa upadnu na temu da TROLUJU :)
Ha ha salim se naravno RPM je veliki poznavalac ovakih tipova igara tako da mu verujte na rec.
A ovo gore sam samo citirao jednog clana foruma koji me je jednom prozvao da trolujem posto sam newcomer,mislim da ce se ta osoba sama prepoznati :D

Poslednja izmena:
fo3 nema veze sa bloodlines-om, koji je masterpieace rpg (doduse sa ocajnom borbom)

troika nije propala zbog loshe prodaje arcanuma, vec ih je bloodlines sprcao, jer su dobili skrnavu verziju (ali bukvalno) source engine-a od valvea uz klauzulu da igra ne sme da izadje pre hl2... i tako je igra gotova stajala 3 meseca u gold fazi i cekala odugovlacenje valvea da izbaci hl2 kojeg su za to vreme extra ispeglali... krajnji rezultat izuzetno bagovita igra koja jednsotavno nije mogla da prodje na prvu loptu dok je nisu okrpili...

Poslednja izmena:
Josh ispade da Oblivion i nije tako tupav RPG...All Hail Bolivion

pa upravo to, ali je bar mass effect lepa igra... ova nije ni to ...

pazi ove padobrance sto nemaju pojma o cemu kuckam uopste, ali dobro vidi se da su novajlije :)

da za fallout ovakav kakav je (u prvom licu) bitna stavka je grafika, posto je sve ostalo na vrlo niskom nivou...

da FPS igre su takve kakve su zbog svoje lepote, ni zbog ceg drugog... iskljuchish mozak i igrash FPS, tako da ako mene pitash kriza je odlichna, radi ono sto treba da radi, lepa je i tupava... stash vishe od fps-a

ako pogledate malo bolje, grafika je prosek od pre 2 godine...

necu da vam rushim sneshka, kome se svidja, zelim mu prijatno igranje :)
koji si ti pajser, znachi mass effect je dosadan ali je lep i igratjesh ga zbog toga. ako je tako gtfo this thread i idi gledaj neki wallpaper, oni su josh lepshi.

Evo ja sam uzeo malo vise da igram i upravo me roknuse raidersi (mnogo njih) dok sam radio neki kvest.
Pogled na Wasteland je nesto....lepo :) zaista izgleda impresivno kad pogledate u daljinu a ono - pravi haos. Tacno cu da nadjem sifru za god mode i da se setkam okolo i istrazujem :) ima mnogo detalja i verujem da je moguce svasta naci.
VATS nije los ali nisam ni nesto preterano odusevljen njime. Poprilicno je beskoristan ako se neprijatelj previse priblizi a vi ga ne ubijete jednim pucnjem. Cak se u ovoj zbrci sa Raiderima pokazalo da je bolje igrati igru kao klasican FPS nego koristiti VATS.

Igra me previse podseca na Oblivion - od grafike, izvodjenja, ponasanja NPC-ova pa cak i borbe (pucas - bezis - pucas varijanta). Dijalozi su nekako prazni, pojednostavljeni i ne primecujem da imaju preteranog uticaja na dogadjaje. Nedostatak opisa itema je zaista veliki nedostatak, ne kapiram sto to nisu odradili a ima ih bas dosta. Cesto se nadjem u nedoumici cemu sta sluzi :)
Sve u svemu igra je zabavna i zanimljiva (bar za sada)...

A ja sam imao srecu pa sam prvo naleteo na tri super mutanta sa bejzbol palicom. Olesise me ko stoku.
Grafika mi se ne svidja, ima nekih poboljsanja u odnosu na Oblivion (koji sa QTP 3 izgleda bolje), za dve godine sam ocekivao vise.
Presao sam igru napucavajuci samo dobru karmu, danas cu malo da isprobam da budem zloca i malo grublji u dijalozima sa NPC-jevima da vidim koliko ima razlike u odnosu kada im podilazite.
A omiljeno oruzje mi je definitivno flame thrower.

Poslednja izmena:
Bez glupog prepucavaja molim.

Btw, ja imam const. problem sa nedostatkom municije ;( Sad treba da orobim onaj Shopping Mart ali djavola, ne mogu, nema nigde municije.

tu sam imao dosta municije ja sam bio prinudjen da one mrave koji bljuju vatru ubijam tako shto postavim mine ispred njih. btw jel' ima neki fix, mnogo mi izletje u windows.

Ako nekoga zanimaju moguci zavrseci igre:

Ne citati ako ne zelite da saznate kraj!!!

Zavrsna prica se formira iz tri dela koji se spajaju.
Prvi:
- bili ste dobri kroz igru
- bili ste zli kroz igru (npr. detonirali Megaton)
Drugi:
- zrtvovali ste sebe
- zrtvovali se Lyons
Treci:
- niste stavili virus (voda je napokon cista)
- stavili ste virus koji ste dobili

Bez glupog prepucavaja molim.

Btw, ja imam const. problem sa nedostatkom municije ;( Sad treba da orobim onaj Shopping Mart ali djavola, ne mogu, nema nigde municije.

Probaj nekako da aktiviras security robota. Meni je on dosta pomogao. Mada dok stignes do njega imaju posteno da te izresetaju.

Mene je najvise smorio kvest sa prokletim mirelurk-ovima...prokleti hodnici u onom podzemnom ****** su svi isti. i ako imate problema sa municijom (a bas vas briga za karmu), roknite neki od karavana ispred Megatrona..i eto veselja :)

Ako je kao VtM: Bloodlines, igracu sigurno :).
Zapravo nije. Nažalost, Source se pokazao kao znatno bolji endžin za first-person igranje (zašta je, uostalom, i pravljen), nego Gamebryo.
Joj, samo da kraj u Bloodlinesu nije onakav hack&slash mayhem i da Chinatown nije krš, pa to bi bila najbolja igra ikad.

Off-topic:

Sta pricas, kraj je odlican. Bas nosi dobru pouku. Ali dobro, tacno je da zadnji nivo malo podseca na kraj Max Payne-a (mislim penjes se do vrha kule i tako to).

A i voleo bih da vidim nastavak te igre, tj da malo razjasne Jack-ovu ulogu u svemu tome (mada sam ja to shvatio na svoj nacin).

Meni se Chinatown dopao. Nije kao Deus Ex nivo u Hong Kong-u ali nije ni losh.

Off-topic:

Sta pricas, kraj je odlican. Bas nosi dobru pouku. Ali dobro, tacno je da zadnji nivo malo podseca na kraj Max Payne-a (mislim penjes se do vrha kule i tako to).

Ehem , svaka cast na spoileru, majstore ! :p

Off-topic:

A i voleo bih da vidim nastavak te igre, tj da malo razjasne Jack-ovu ulogu u svemu tome (mada sam ja to shvatio na svoj nacin).

Meni se Chinatown dopao. Nije kao Deus Ex nivo u Hong Kong-u ali nije ni losh.
Ne znam dal ona Ming Whatshername uopšte može da se ubije sa melee oružjem ili golim rukama... ja znam da nisam uspeo. Poslednji put kad sam igrao samo sam budžio melee/goloruku ribu i do kraja razvijenu transformaciju u battleform kada ima ruku ko tuč i bije bilo koga, i došao do Ming i kao, šta ću sad, ja nju jednom, ona mene jednom, tako par puta i ćao...

Ne znam dal ona Ming Whatshername uopšte može da se ubije sa melee oružjem ili golim rukama... ja znam da nisam uspeo. Poslednji put kad sam igrao samo sam budžio melee/goloruku ribu i do kraja razvijenu transformaciju u battleform kada ima ruku ko tuč i bije bilo koga, i došao do Ming i kao, šta ću sad, ja nju jednom, ona mene jednom, tako par puta i ćao...

He he he... Tremere. Svaki spell je aggravated damage. Na par bosova na pocetku i sredini igre sam patio zbog nedovljonog blood poola. Da nisam budzio 5 razlicitih stvari bio bi jos veci cheat.

Vrh Dno