Šta je novo?

FarCry 2 - utisci, testovi, itd...

ovaj "kvalitetni" naslov nije vredan toga :D

Isto ti dodje. Ja nisam primetio razliku izmedju 180.42 (koje trenutno koristim) i 178.13(WHQL).

Danas sam otkrio jos jedan interesantan bug. Interesatno je da dosta ima bugova i gluposti koje ja otkrijem, a igru upalim max 1-2h svaki drugi dan. Enivej, upalim ja danas i predjem onu misiju na polovini igre i otkljucam drugu mapu, stignem do jedne ceasefire zone i krenem da cimam likove koji se tu setaju (nisanim u njih, a oni se bune) jer sam tek provalio taj fazon. Tada mi stigne e-mail i ja alt-tabujem iz igre. Procitam ja i odgovorim na isti i vratim se u igru. Kad ono imam sta da vidim. Likovi koji su bili oko mene (3-4) su POLETELI 5-6m iznad zemlje, lebdeli tako 1-2 sec. i onda pali na zemlju i poginuli :S: To moze nekome biti korisno za prelazenje tezih delova igre...:d

Razlika je 2.29 :p

Takođe igram na starim drajverima i sve radi normalno;)

180.42 daleko mi bolje rade sve igra sa njima :D

Probao.

Nista posebno.
Dosta glupih gresaka kao:
Na nebu sunce i 40 stepeni tu udjes u neki hlad i ne vidis ni vlastiti nos (sto nema veze sa velicinom nosa) , ili jako lose pucanje i nekakav osjecaj da ne znas ni ko gadja ni odakle a i pokreti lika nisu nesto.
Ipak sa druge strane vidi se da je veliki projekat , grafika je zadovoljavajuca , mapa ogromna , puno lepih sitnica itd...
Uglavnom Far Cry 2 je podbacio , ali ne toliko da ga odma Uninstal.

Total Frames: 11589, Total Time: 284,02s
Average Framerate: 40,80
Max. Framerate: 75,06 (Frame:991, 16,74s)
Min. Framerate: 25,02 (Frame:5717, 124,64s)
Moj benchmark eto malopre sam uradio znaci igra leti kao sto vidite potrajace meni ova 8800gt dugo jos mada sam cuo da bolje igra radi na dx 10,nisam ljubitelj viste,a ni dx 10 zbog dva vise detalja je necu instalirati hhhhhh
E da sve je na ULTRA HIGH 1280x1024 bez AA ,180.43 su drajveri

Poslednja izmena:
Total Frames: 11589, Total Time: 284,02s
Average Framerate: 40,80
Max. Framerate: 75,06 (Frame:991, 16,74s)
Min. Framerate: 25,02 (Frame:5717, 124,64s)
Moj benchmark eto malopre sam uradio znaci igra leti kao sto vidite potrajace meni ova 8800gt dugo jos mada sam cuo da bolje igra radi na dx 10,nisam ljubitelj viste,a ni dx 10 zbog dva vise detalja je necu instalirati hhhhhh
E da sve je na ULTRA HIGH 1280x1024 bez AA ,180.43 su drajveri

Pa to je kao da ne igras Far Cry 2, razlika je bas primetna u teksturama u DX9 i DX10, ovu igru nema smisla igrati u DX9.

Pa to je kao da ne igras Far Cry 2, razlika je bas primetna u teksturama u DX9 i DX10, ovu igru nema smisla igrati u DX9.

Naprotiv, ova igra nije vredna prelaska na drugi OS. "Pozeljno" je poterati je na visti, ako za to postoje uslovi, u suprotnom i xp radi posao sasvim ok.

Naprotiv, ova igra nije vredna prelaska na drugi OS. "Pozeljno" je poterati je na visti, ako za to postoje uslovi, u suprotnom i xp radi posao sasvim ok.

Ja imam i XP i Vistu, kao sto svako ko ima hardverskih uslova i osecaj za prakticno najcesce i uradi, instalira oba sistema, igru probao u DX9 i u DX10 i znam o cemu pricam, moze ona da se odigra i u DX8 "mozda" :), ali izgleda onako kako bi trebalo tek u dx10.

Prelazak sa XP na Vistu, kad vas cujem kao da prelazite sa slabije na jacu drogu, kakav prelazak instaliras oba i nema da prelazis nigde.
Dal' je igra vredna ili nije, to nisam komentarisao, ako cemo vec tako, koja je igra pa vredna bilo cega...

Poslednja izmena:
Jel' normalno da na XP u DX9 radi 33 fps a sa istim podesavanjima na Visti u DX10 46 fps??!??

Sad sam na 88 posto igre
i opet bug ne znam ni sam treba da dodjem do kafica i da pricam sa likom u tom kaficu i sve lepo dodjem krug crveni pokazuje da je tu a kad dodjem do vrata da udjem unutra ne pokazuje se ruka tj ne mogu da ih otvorim vec sam dva puta radio istu misiju i uvek ne mogu da udjem u taj ****ni kafic jel imo neko problem slican mojem

Poslednja izmena:
Sad sam na 88 posto igre
i opet bug ne znam ni sam treba da dodjem do kafica i da pricam sa likom u tom kaficu i sve lepo dodjem krug crveni pokazuje da je tu a kad dodjem do vrata da udjem unutra ne pokazuje se ruka tj ne mogu da ih otvorim vec sam dva puta radio istu misiju i uvek ne mogu da udjem u taj ****ni kafic jel imo neko problem slican mojem

Jesi probao da kucas na vrata?

udaljis se malo, i stanes na sredinu...

Ma ne treba da se kuca ja ne mogu da udjem nikako jer ne pokazuje se na vratima ruka znaci kao da se vrata ne mogu otvarati pito sam kolegu kako je on uso u kafic, a on mi reko kroz vrata ,nesto baguje verzija ova moja pa to ti je

Poslednja izmena:
Sredio sam kod mene uopste igra nije promenila sa act 2 na act 3
meni je na 88 posto jos act 2 dok kod kolege je act 3 na 80 posto tj iz bekstva iz zatvora nesto se tu pobenavilo ali nema veze uzeo sam save njegov i sad picim

Mozda su pogresna vrata u pitanju. Jesi li siguran da kucas na prava vrata?

Sta reci o igri osim da NEMA VEZE SA FARCRY-om i da treba da se zove "mercenary soldier" ili tako nesto ... znaci ovo je strasno,mislim mozda igra nije losa toliiko,ali kao sto rekoh ovo nema veze sa vezom !@#$

Sta reci o igri osim da NEMA VEZE SA FARCRY-om i da treba da se zove "mercenary soldier" ili tako nesto ... znaci ovo je strasno,mislim mozda igra nije losa toliiko,ali kao sto rekoh ovo nema veze sa vezom !@#$

Bas tako..
Posle kratke probe samo mogu da kazem RAZOCARAVAJUCE!!:mad:
Ovo uopste nema veze sa FarCry-om ocekivao sam sasvim drugo..
Mozda ce kasnije utisak da bude bolji,ali mi se uopste ne nastavlja igra,nemam volje..
Igra mi deluje kao i njena grafika BLEDO..:vomit:

Evo zavrsio sam igru u svakom slucaju nije losa ko i svaka druga

Ja ne znam sto ste zapeli da FC2 nema veze sa FC1 kad je i najavljano da igra nece imati apsolutno nikakve veze sa prvim dijelom osim imena. Koliko vidim ovdje ima likova koji iako procitaju informacije o igrama sami sebe ubjede u suprotno od onog sto pise i na kraju budu razocarani.

Stvarno ima smijesnih ljudi na ovom forumu :D

Ljudi puno vi pricate igrajte bre i cutite sve je to dobro

Ja ne znam sto ste zapeli da FC2 nema veze sa FC1 kad je i najavljano da igra nece imati apsolutno nikakve veze sa prvim dijelom osim imena. Koliko vidim ovdje ima likova koji iako procitaju informacije o igrama sami sebe ubjede u suprotno od onog sto pise i na kraju budu razocarani.

Stvarno ima smijesnih ljudi na ovom forumu :D

Kada se kaže da nema puno zajedničkog, ne misli se (bar ja tako shvatam) na ime glavnog karaktera i povezanost priče, već na elemente gejmpleja. Gledano u odnosu na keca, od igre sa fantastičnim AIjem dobili smo igru gde su protivnici glupi kao noć, od igre sa fantastičnim oružjima dobili smo igru gde trebaš da kupuješ i unapređuješ oružje da bi se ponašalo *****ski i dalje, od igre sa otvorenim nelinearnim nivoima koji su mogli biti prelaženi na mnoštvo načina dobili smo igru sa kvaziotvorenom mapom, gde nema poente ići van unapred predefinisane staze, od igre sa klasičnom strukturom misija dobili smo naslov koji imitira Battlefield Bad Company. Od igre koja nagrađuje različite stilove igranja dobili smo naslov koji respawnuje neprijatelje i time favorizuje jurišni pristup. Ono najbitnije jeste da smo od igre sa najboljim napucavanjem dobili smo igru u kojoj je pucanje najslabija strana. FEAR je recimo bio naoko vrlo dosadna i mračna igra u gomili hodnika, ali je sve nadoknađivano izvanrednim pucanjem i AIjem, neprijatelji su se sjajno štekali, zaobilazili te, uvek radili nešto drugačije, dolazili iz nepredviđenih pravaca (npr. okrenem se i vidim da lik sa nivoa iznad prelazi preko ograde, spušta se na kutije i zaleže da krene da me gađa, a ne da ide "klasičnim putem" kroz hodnik).

Prosto, stvari se svode na neubedljivo pucanje na protivnike koji su prilično glupi. I tada postaje prilično nebitno kakvi su ostali aspekti igre. Da li je neko očekivao istog lika, drugačiji kolorit, više ili manje misija itd. Primetiti da grafiku nisam uopšte poredio, a i tu se o odnosu keca i dvojke ima svašta reći :)

LoL:p
Upravo tako, ponekad prosto poželim rimejk FC sa boljom grafikom.
Po meni igra nije loša, ali jednostavno ne pogadja tamo gde treba, jedino grafika drži neki nivo.
Očekivao sam nešto slično STALKER-u samo sa jednom ogromnom mapom, gde bi zadatci bili uslovljeni samom pričom a ne fizički, kao što je ispalo.
Sve u svemu, nemam nagon za igranjem dotične.

LoL:p
Upravo tako, ponekad prosto poželim rimejk FC sa boljom grafikom.

Momci iz Crytek-a su u jednom intervjuu spomenuli da su za svoju internu zabavu provukli FC kroz CryEngine 2 i da igra izgleda fenomenalno, šteta što to nije dostupno širim masama......

Poslednja izmena:
Ubisoft i Crytek su bili sjajan dvojac , ali eto pare su ih rastavile , na kraju smo dobili dve igre od kojih svaka ima odredjeni postotak kvalitete nastavka originalnog Far Cry po meni Crysis 75% Far Cry 25%.

Bastards from EA :mad: su unistili i ono sto im nije pripadalo , malo su im bili vlastiti naslovi NFS , EASports itd...

Poslednja izmena:
Trenutno igram igru, stigao sam do 14% i sad sam tek usao u stos. Igra je fenomenalna.

Otisao sam u onu "kucicu" gde ima krevet, i mozes da namestis sat kada da izadjes, i namestim 7 ujutru kada je izlazak sunca. E ljudi... ono je... neverovatno! Snopovi zraka sunca se vide kako prolaze kroz drvece, zaista je fantasticno.

Nocu kako se lepo mesecina vidi, cuju se cvrchci, snop svetla sa bandere se fenomenalno vidi, cak se vidi i musice kako lete oko svetla. Odusevljen sam!

Fiziku su isto odlicno uradili, kad pucas u grane, one se lome, i to ne prosto, vec tipa ako pucas u lishce onda se samo drma, ako pucas u koren onda se lomi... ma genialno je, svaka cast stvarno!

Evo malo screenshotova da vidite na shta mislim. Ahhhh kako je dobro!

Prilozi

• FarCry2 2008-11-02 01-31-22-71.jpg
    FarCry2 2008-11-02 01-31-22-71.jpg
    166.4 KB · Pregleda: 209
  • FarCry2 2008-11-02 01-31-31-18.jpg
    FarCry2 2008-11-02 01-31-31-18.jpg
    183.8 KB · Pregleda: 227
  • FarCry2 2008-11-02 01-31-34-74.jpg
    FarCry2 2008-11-02 01-31-34-74.jpg
    184 KB · Pregleda: 118
  • FarCry2 2008-11-02 01-37-45-44.jpg
    FarCry2 2008-11-02 01-37-45-44.jpg
    114.9 KB · Pregleda: 166
  • FarCry2 2008-11-02 01-38-04-75.jpg
    FarCry2 2008-11-02 01-38-04-75.jpg
    89.5 KB · Pregleda: 155
Trenutno igram igru, stigao sam do 14% i sad sam tek usao u stos. Igra je fenomenalna.

Otisao sam u onu "kucicu" gde ima krevet, i mozes da namestis sat kada da izadjes, i namestim 7 ujutru kada je izlazak sunca. E ljudi... ono je... neverovatno! Snopovi zraka sunca se vide kako prolaze kroz drvece, zaista je fantasticno.

Nocu kako se lepo mesecina vidi, cuju se cvrchci, snop svetla sa bandere se fenomenalno vidi, cak se vidi i musice kako lete oko svetla. Odusevljen sam!

Fiziku su isto odlicno uradili, kad pucas u grane, one se lome, i to ne prosto, vec tipa ako pucas u lishce onda se samo drma, ako pucas u koren onda se lomi... ma genialno je, svaka cast stvarno!

Evo malo screenshotova da vidite na shta mislim. Ahhhh kako je dobro!

Ok, lepo je to sto si zapazio, vidi se da su se trudili oko sitnica. Ali kad ti splasne pocetno odusevljenje i realno sagledas igru pozeleces ono sto 90% ljudi zeli od FarCry2. A to je: Ocu fakin open world sa dobrom fps akcijom a ne Virtuelni Afrika safari! No dobro, necu ti ja kvariti raspolozenje, uzivaj u igri :)

Ok, lepo je to sto si zapazio, vidi se da su se trudili oko sitnica. Ali kad ti splasne pocetno odusevljenje i realno sagledas igru pozeleces ono sto 90% ljudi zeli od FarCry2. A to je: Ocu fakin open world sa dobrom fps akcijom a ne Virtuelni Afrika safari! No dobro, necu ti ja kvariti raspolozenje, uzivaj u igri :)

Pa dobro to je onda totalno druga igra. Far Cry je ovaj fazon, safari, savrseno odgovara igri kao sto je far cry. Da je drugacije bilo bi losije.

A ne znam kakav je fallout 3 jos uvek. Ta igra mi deluje to sto ti pricas. TU mislim da je open world kao far cry, i da je tipa.. .raspali grad nemam pojma. Igra ima uzasno dobre ocene od svih velikih sajtova i chasopisa, preko 90%.

Ime far cry 2 je upotrebljeno samo da se namlati lova na brzinu veze ovo sa farom nema..

Momci iz Crytek-a su u jednom intervjuu spomenuli da su za svoju internu zabavu provukli FC kroz CryEngine 2 i da igra izgleda fenomenalno, šteta što to nije dostupno širim masama......
E sad si me ubio:p
Prokletnici, oni se zezaju sa pravom stvari a nama daju R verziju:p

Vrh Dno