Splinter
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.11.2007
- Poena
- 415
Moja oprema
- Laptop
- HP Spectre x360 10750H/16/512
- Mobilni telefon
- iPhone 12 Pro Max
prvo da napisem sta se dobija ovim flash-ovanjem...u sustini nista
, al' ima tu i nekih stvari zbog kojih sam se ja odlucio na flash, pored toga sto mi je bilo dosadno...
znaci, prednosti su: *urcenje da imate novu karticu
i licnu satsifakciju kad pogledate da vam u gpuz pise 9800gt:smoke:, nekih 3-5% boosta u igrama (bar je tako kod mene) i mogucnost uparivanja u SLI sa drugom 9800gt kartom.
uputstvo (najlaksi nacin, mada ja nikad bilo kakvo flashovanje ne radim preko flopija jer su izuzetno nepouzdani):
1. skinuti nibitor 4.6 i prvo zapamtiti postojeci bios na kartici (u slucaju nekog *ajeba)
2. skinuti nvflash v5.67
3. napraviti bootabilni flopy i na njega exstrahovati prethodno skinuti nvflash (nvflash.exe i cwsdpmi.exe)
4. kopirati na flopi 9800gt bios koji odgovara vasoj kartici
5. dici sistem sa flopija i ukucati a:\"nvflash -5 -6 9800gt.rom" (naravno bez navodnika)
6. ukucati "y" za neke daljnje potvrde flash-a
7. operacija gotova...
za flash mozete koristi bios koji sam ja koristio i koji sam malo izmodovao [ tacnije gpu/shader/mem je 670/1690/1010mhz, min rpm kulera je 40% (pri tom je kartica necujna) , a kad kartica dostigne 85C kuler ubrzava na 100% (cini mi se da je na fabrickom biosu 8800gt kuler ubrazavao na 100% tek na 95C) ] ili neki drugi bios koji odgovara vasoj kartici.
vise informacija sa slikama kasnije...
znaci, prednosti su: *urcenje da imate novu karticu
uputstvo (najlaksi nacin, mada ja nikad bilo kakvo flashovanje ne radim preko flopija jer su izuzetno nepouzdani):
1. skinuti nibitor 4.6 i prvo zapamtiti postojeci bios na kartici (u slucaju nekog *ajeba)
2. skinuti nvflash v5.67
3. napraviti bootabilni flopy i na njega exstrahovati prethodno skinuti nvflash (nvflash.exe i cwsdpmi.exe)
4. kopirati na flopi 9800gt bios koji odgovara vasoj kartici
5. dici sistem sa flopija i ukucati a:\"nvflash -5 -6 9800gt.rom" (naravno bez navodnika)
6. ukucati "y" za neke daljnje potvrde flash-a
7. operacija gotova...
za flash mozete koristi bios koji sam ja koristio i koji sam malo izmodovao [ tacnije gpu/shader/mem je 670/1690/1010mhz, min rpm kulera je 40% (pri tom je kartica necujna) , a kad kartica dostigne 85C kuler ubrzava na 100% (cini mi se da je na fabrickom biosu 8800gt kuler ubrazavao na 100% tek na 95C) ] ili neki drugi bios koji odgovara vasoj kartici.
vise informacija sa slikama kasnije...
Prilozi
Poslednja izmena: