Šta je novo?

Flash 8800gt to 9800gt

Moze li isti fazon da se primeni na mojoj staroj karti iz potpisa masine?

Pa sta dobijas sto ces 8800 GTS da promenis bios od 9800 GT koja je ustvari 8800GT sa izmenjenim imenom!Imaces samo sporiju karticu!Jedino kada bi pokusao da ufleshujes 8800 GTS na 9800 GTX...To bi trebalo da prodje...A i tu sta dobijas?
Bez vmod-a ama nema apsolutno nista...

pretpostavljam da je borab i mislio na mod 8800gts»9800gtx...

Ja sam samo poveco napon u biosu na 1.15v, odmah sam osetio da je karta mnogo stabilnija u kloku nego na 1.1v naravno moze veci klok da postigne.

Ovde ima pun kofer svega i svacega za biose.
http://www.mvktech.net

Stvarno svašta može da se nadje. Šta mislite da li bi dobio povećanje napona za GPU i memoriju na Palitovoj 8800GT 512MB (zeleni PCB, plavi hladnjak kao na Sonicu), ako bi stavio BIOS od Sonic verzije? Trenutno mi radi kao u potpisu.

Ako sam dobro razumeo u nekim od gornjih odgovora, mogu da uradim sledece:
Spasem sadasnji overklokovani bios moje karte ( 740/1825/2000) izmenim mu Vendor Id/ sub Id i izmenim naziv u 9800GTX, a zatim je fleshnem sa novim biosom.
Instaliram drivere ( jer ce da prepozna novi hardware) i trebao bi da dobijem ubrzanje za 5%, jer je nVidia nesto muljala sa driverima?

Nisam bas siguran, priznajem.

Ako sam dobro razumeo u nekim od gornjih odgovora, mogu da uradim sledece:
Spasem sadasnji overklokovani bios moje karte ( 740/1825/2000) izmenim mu Vendor Id/ sub Id i izmenim naziv u 9800GTX, a zatim je fleshnem sa novim biosom.
Instaliram drivere ( jer ce da prepozna novi hardware) i trebao bi da dobijem ubrzanje za 5%, jer je nVidia nesto muljala sa driverima?

Nisam bas siguran, priznajem.

U teoriji je tako.
Skini bios od 9800GTX, pa uporedi sa svojim za pocetak. Ne znam koji softver koristis, preporuke za Nibitor sa moje strane...

treba da stavis odgovarajuci 9800gtx bios.
hajd' i napravi koji test prije i poslije moda, da vidimo jel' i kod tebe ima ovog boosta ili ne...

treba da stavis odgovarajuci 9800gtx bios.
hajd' i napravi koji test prije i poslije moda, da vidimo jel' i kod tebe ima ovog boosta ili ne...

Nemogu da nadjem original Gigabyte 9800GTX bios, da bih mogao da uporedim sa mojim modifikovanim 8800GTS512>9800GTX .

5. dici sistem sa flopija i ukucati a:\"nvflash -5 -6 9800gtx.rom" (naravno bez navodnika)

Prepravio sam bios ali bez obzir ana gornju komandu, nisam mogao da odradim flash, jer mi isti javlja " Board ID mismatch".
Razlikuje se i velicina biosa
Original 58880
Modovani 59500.

Ende.

Ovo su moji screenovi

Poslednja izmena:
pa zato sam ti i napisao da nadjes odgovarajuci bios, ne uspijeva flash sa svakim biosom...

ako nekom prijavljuje "EEprom not valid" kuca se: "nvflash -r -5 -6 9800gt.rom"

Poslednja izmena:
Posle prepiske sa cuvenim Mavke-om, odustao sam od ove operacije na kartici. Covek mi je napisao da su on i njegov tim ovu ideju probali i da nema nikakvih hidden featurea u driverima, tj rezulatiti su uvek isti.

Na dosta mesta sam citao da ljudi i na slepo vrate BIOS. Naime, na flopy se stavi i originalni BIOS pored modovanog. U slucaju loseg flasha ili neogovarajuceg BIOSa, na slepo se otkuca nvflash komanda kad zavrsi butovanje sa flopya i to je to. Nisam imao potrebu da to isprobam u praksi...

ja jesam. vise puta :d

A vidi , posto imam SLI valjda je lakse raditi flash ? Ali kako , jeli 1 pa 2 karta?

da, prvo flashuj jednu, pa onda drugu karticu...
PS. nije lakse, treba ti duplo vise vremena :D, jer moras da flashujes jednu pa drugu

Ne nego u slucaju *****a , da lakse mogu uflesovati stari bios na ovu *******u ...

Zna li neko da li se vidi jos veca razlika posle flasha sa 180.48 drajverima? Svi ih hvale i meni se cini da su brzi. Nagovaram ortaka da fleshuje. On ne bi ali ja bih da se igram malo :smoke:
Samo ako razlika bude 1 frejm ima da me ubije za pretrpljeni stres :D

ma ako dobije i taj jedan frejm neka bude zadovoljan
vise ce ti pomoci da flesujes modovani bios sa povecanim naponom i klokovima

Ma nije to to. Misli da "overklok ubija komponente" :smash:, ali ako moze da za dzabe ima dzifors9 umesto dzifors8 onda moze da se fleshuje :d

Probao sam i ja da odradim ovaj flash i nisam ništa uradio!:wall: Imam običnu Palit 8800GT sa plavim kulerom. Probao sam brdo BIOS-a raznih proizvođača i jedino sa EVGA i Sparkle sam donekle dogurao. Sa oba BIOS-a flash uspešno prođe, ali u winu u toku instalacije drajvera, pred kraj, kartica poludi, pomešaju se boje na monitiru i komp zakuje. Dok nema drajvera sve je OK.:trust:

Jedino što je uspelo je flash Sonic 8800GT BIOS-a i to radi bez problema, ali ja hoću 9800GT!:d

JELI OVO NEKO RAIDO SA FLESKE JER NEMAM FLOPY ODAVNO???

Kaki crni modovani bios to nista nepomaze bez vmoda neces nista dobiti.

Nazad
Vrh Dno