Šta je novo?

Nba 2k9

A.I. je neverovatan narocito na Hall of Fame ali mozda i mrvicu "vara" jer gotovo svaki sut kada igraca ostavis samog pogadja bilo za 3 ili 2 poena.
Tako je, mada je logicno da ako ostavish sutera samog da ce pogoditi svaki shut. Mislim ne samo sutera, bilo kojeg igraca koji moze da poentira sa distance!
Sama igra je jako slozena i komplikovana (zato se i naziva simulacijom zar ne) tako za pravo uzivanje je potrebno sigurno malo vezbati akcije , a ne samo uzeti Jamesa i progurati se do reketa
Najbolje je da porbas pickup play, 2na2 ili 3na3 ... da malo udjes u stos, tada je igra malo jednostavnija. Kasnije krenes da vezbash playbook. Igra ima dosta smisla ako mozes da odigras akcije kako treba. Rekoh ranije, pick'n'roll jako lepo realizovan ovde!
Nekako mi se cini da je najpametnije igrati na centra jer gotovo uvek pogadja sut u reketu sto je pomalo nerealno (i ne samo centar ponekad cak i playmaker).
Ne moras uvek na centra, meni se desava da centar promashi zicer, iako je pod kosem, a ne retko se desava u duelu 1na1 da bude izblokiran! Treba osmisliti akciju, i naravno uvek igrati na kontru ...
Sjajno su uradili umor igraca i stvarno druga postava ima svoju ulogu kao i u pravom NBA-u.
Ufff ... kako je *******o kada forsirash jednog igraca pa ti se on umori i na njegovo mesto dodje drugi. Mnogo je bitno da imash dobrog playmakera, nekoga ko razigrava ostale igrace, i koji je dovoljno brz. Nisam dugo pratio NBA utakmice na TVu, ali po onome sto sam video iz igre, dosta je realno uradjeno sve, pa cak i finte.
Obratite paznju sta Kobee radi ... kakve poteze on moze da izvede.
Kako james zakucava, kako Nash izvodi bacanja, a onda potrazite na yt-u neki snimak ... ako nije 1:1 onda nije nista!

- Igram ovaj basket, i ZNAM da ce on ostati jos dugo, dugo na sistemu kod mene. Samo da nadjem nekoga ko hoce PvP samnom ... mnogo je jace protiv zivog igraca!

Trenutno Intel+ATI,for sure:D

Hmmm, u pravu si, 4850 i 4870 su strava kartice, ali drajveri...znam par ljudi koji ih imaju i muku muče sa drajverima, ali kad igra proradi, radi fantastično... Za razliku od njih, na nVidiji nikada problema sa tim. No, dosta o tome.

Igra je fantazija,cepam sezonu sa Lakers-ima ucinak 21-12,ne porazen 4 za redom:p idem sad u goste kod Celtics-a i mislim da ce se tu zavrsiti serija pobeda:DDa li ste primetili kako je teze pobediti u gostima,jos kad krenu da stiskaju pred kraj utakmice.AI je zaista sjajno odradjen,posebno mi se dopada sto je na HoF tako tesko,za razliko od AI u PES gde posle par dana ne mogu da izgubim pa cepam sa slabijim ekipama.Da ne pricam o PvP,kad se skupi ekipa pa krene da se cepa.:)

To kako su nabudžili Lejkerse je čist bezobrazluk. Igram sa Hjustonom sezonu i Jao Ming je car u reketu...osim protiv Lejkersa, jer protiv njih popije najmanje sedam-osam banana, od toga par i od Dereka Fišera :zgran: . Evo noćas su me rasturili sa 48 razlike (4x6 minuta), trojke 18-15, 17 (!!!!!!!) banana, a moj procenat šuta 32%, da ne pričam da mi je Ming kao od šale mašio šuteve sa 10 cm od koša. O tome da su Mekgrejdiju udarali rampe prilikom zakucavanja da ne pominjem.
Protiv svih ostalih ekipa mogu da igram ravnopravno, ali protiv Lejkersa ni u ludilu. A i šteta što u igri ne možeš da nabaciš kalašnjikov, jer jedino tako možeš da zaustaviš Brajanta. ,)

To kako su nabudžili Lejkerse je čist bezobrazluk. Igram sa Hjustonom sezonu i Jao Ming je car u reketu...osim protiv Lejkersa, jer protiv njih popije najmanje sedam-osam banana, od toga par i od Dereka Fišera :zgran: . Evo noćas su me rasturili sa 48 razlike (4x6 minuta), trojke 18-15, 17 (!!!!!!!) banana, a moj procenat šuta 32%, da ne pričam da mi je Ming kao od šale mašio šuteve sa 10 cm od koša. O tome da su Mekgrejdiju udarali rampe prilikom zakucavanja da ne pominjem.
Protiv svih ostalih ekipa mogu da igram ravnopravno, ali protiv Lejkersa ni u ludilu. A i šteta što u igri ne možeš da nabaciš kalašnjikov, jer jedino tako možeš da zaustaviš Brajanta. ,)

Oni kidaju tako i u real life-u :D,cenim da uzimaju titulu ove sezone,btw veceras pocinje sezona,mislim da ce OBN opet da prenosi tekme.U igri su najaci definitivno zato sam ih i uzeo dok naucim malo,posle cu da cepam asociaciju sa nekim slabijim.:)

E sad ono sto je vazno je dobro podesiti slidere u zavisnosti ko sta preferira,sim ili arkadni gameplay.Iskopao sam na netu neke:)

GAMEPLAY-Speed was based off of avg Team Tempo in the game under coaching sliders

Difficulty: Superstar OR All Star
Quarter Length: 10
Clutch Factor: On
Real FT%: ON- I prefer the actual players ratings to dictate this part.
GAME SPEED-55**
Free Throw Difficulty – 50

RULES-
Charging –95
Blocking –90
Reaching -50**
Shooting -50**
Loose Ball -100

SHOOTING-Shooting Success was based off of NBA League avg's doing 07-08 season.

USER/CPU
Close Shot Success – 40 / 40
Mid Range Success – 45 / 45
3PT Success – 40 or 45 / 40 or 45
Layup Success- 45 / 45
Dunk Success – 50 / 50
Dunks in Traffic –10 / 10
Screen Success--50 / 50

DEFENSE-Help Defense was avg out based on all 30 teams coaching tendencies

Steal Success – 50 / 50
Help Defense – 53 / 53

ATTRIBUTES-Player speed was tied into game play speed

ANYTHING NOT LISTED IS AT 50/50

Stealing – 50 / 50
Blocking – 0 / 0
Ball Handling – 35 / 35
Dunking Ability – 0 / 0
Off. Awareness – 43 / 43
Def. Awareness – 86 / 86
Off. Rebounding – 49 / 49
Def. Rebounding – 54 / 54
Clutch Factor – 0 / 0
SPEED- 35.5 / 35.5.........(Slider will actually read 35 and 35.5)
QUICKNESS- 0 / 0
HANDS - 25 / 25
On Ball Defense- 57 / 57

TENDENCIES-Shooting Tendencies (Close, Medium & 3PT) were avg out based on all 30 teams Coaching tendencies.

ANYTHING NOT LISTED IS AT 50/50

Take Close Shots- 50 / 45
Take Mid-Range Shots– 50 / 55
Take 3PT Shots- 50 / 46
Use Hook Shots – 10 / 10.......(Decided to drop this down because hook shots are lost skill in the NBA)
Use Fadeaway Shots - 25 / 25
Attacks The Basket - 38 / 38
Throws Flashy Passes – 0 / 0
Commit Fouls – 50 / 50
Plays Passing Lanes – 65 / 65**
Go For On Ball Steals – 65 / 65**
Contest Shots – 65 / 65**

Sve preporuke za ova podeshavanja ! Gameplay je dosta drugachiji ... :)

Команде

Кoд мене једва иде на природној резолуцији са свим сетовањима на low :(.

Препознаје ми џојпад, али су команде константно сломљене. Ја наместим лево, игра крене, играч иде десно, па опет наместим и ради. Нова партија, прича се понавља :wall:.

Не могу уопште да користим џојпад када играм утакмицу (само на тренинзима и оним зезаљима на бетону ми ради!) :S:! Пре меча види џојпад, када крене меч не реагује уопште на команде, сем када притиснем Start па уђе у мени.

Oni kidaju tako i u real life-u :D,cenim da uzimaju titulu ove sezone,btw veceras pocinje sezona,mislim da ce OBN opet da prenosi tekme.U igri su najaci definitivno zato sam ih i uzeo dok naucim malo,posle cu da cepam asociaciju sa nekim slabijim.:)

Jesu jaki, ali ga u igri preteraše. Znaš kad će Gasol da lupi bandžu Mingu kad ovaj krene na horog (mislim na prave igrače, ne ove u igri) ??? Jedino da se popne Kobiju na glavu. A Odom može da zaustavi T-Mac-a kad krene na zakucavanje jedino ako ga gađa bazukom! A u igri je to redovna pojava. I to me nervira. Svi ostali timovi su daleko realniji. Kao da su Kobe i LeBron pravili igru i rešili da zezaju Garneta stavljajući ga na naslovnjak.:-devil-:
A što se tiče prenosa NBA lige, to sam davno prestao da pratim, ali vidim da od sada neću propustiti ni jednu utakmicu. Kakva je ovo zaraza, majku mu...:smoke:

@kjager

Mozes li mi reci koji se rezultati postizu sa slajderima koje si postavio?

Evo slajdera sa sajta http://www.sportsgamer.com/forums/nba-2k/198941-playmakers-nba-2k9-sliders.html

PLAYMAKERS UPDATED 2K9 SUPER STAR LEVEL SLIDERS (10-29-08)

SHOWTIME CAMERA IS MY PREFERENCE

GAMEPLAY

Quarter Length: 10
Clutch Factor: On
Real FT%: ON
GAME SPEED-60..........(Went Back to avg tempo under coaching Settings)
Free Throw Difficulty – 60

RULES

Charging –80
Blocking –100
Reaching -80
Shooting -65
Loose Ball -100

SHOOTING

USER/CPU
Close Shot Success – 40 / 40
Mid Range Success – 45 / 50
3PT Success – 50 / 45
Layup Success- 45 / 40
Dunk Success – 45 / 45
Dunks in Traffic – 20 / 20
Screen Success- 80 / 80

DEFENSE

Steal Success – 40 / 40
Help Defense – 65 / 65

ATTRIBUTES-ANYTHING NOT LISTED STAYED AT DEFAULT 50/50

Stealing – 50 / 50
Blocking – 0 / 0
Ball Handling – 40 / 40
Dunking Ability – 30 / 30
Off. Awareness – 50 / 50
Def. Awareness – 100 / 100
Off. Rebounding – 50 / 50
Def. Rebounding – 55 / 55
Clutch Factor – 0 / 0
SPEED- 28 / 28.............(This balances out with the Game Speed Slider)
STRENGTH - 100 / 100
QUICKNESS- 12 / 12......(This balances out with Player Speed Slider)
HANDS - 25 / 25
On Ball Defense- 65 / 65

TENDENCIES-ANYTHING NOT LISTED STAYED AT DEFAULT 50/50

Take Close Shots- 50 / 45
Take Mid-Range Shots– 50 / 60
Take 3PT Shots- 50 / 45
Attack The Basket - 50 / 35
Look For Post Players - 50 / 35
Use Triple Threat - 50 / 80
Use Fadeaways - 35 / 35
Use Hook Shots – 10 / 10
Throws Flashy Passes – 0 / 0
Commit Fouls – 65 / 65
Plays Passing Lanes – 65 / 65
Go For On Ball Steals – 65 / 65
Contest Shots – 80 / 80

Poslednja izmena:
Zar vam nije lakse da zakacite slajdere zipovane kao attachment?

^Ajd' vid' 'de se nalaze. Naravno da je lakshe, samo nisam siguran da to ima ovde da se iskopa.

Edit: Ima, pricham napamet, ne proveravam nishta. :S: U atechu je Kajgerovo sim podeshavanje. Mislim da ovo nije dovoljno, jer on snima i neke postavke u settings.

Prilozi

• Game Sliders.zip
    248 bajta · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
C:\Documents and Settings\User\Application Data\2K Sports\NBA 2K9\Saves

Ja igram na 12 minuta i cini mi se da mogu da postignem oko 120 poena po utakmici. slajderi su BL Sim Sliders 2. Trenutno postizem oko 113.

Danas cu probati ove koje sam postavio

Cudno ja sam jucer igrao (upravo pokrecem danasnju partiju :D) i cinilo mi se da je 12 minuta nekako previse (igrao na Hall of Fame).
Rekao bih da se tu u proseku postize oko 150 peona (istina ja bi jucer izgubio i sa 350 da nisam prekinuo nakon 1 cetvrtine).

Nedelja 03:00h Lakers@Denver on OBN :p

Poslednja izmena:
Cudno ja sam jucer igrao (upravo pokrecem danasnju partiju :D) i cinilo mi se da je 12 minuta nekako previse (igrao na Hall of Fame).
Rekao bih da se tu u proseku postize oko 150 peona (istina ja bi jucer izgubio i sa 350 da nisam prekinuo nakon 1 cetvrtine).

Postavicu popodne slajdere za hall of fame. Na 12 min cetvrtina LAL vs BOS poluvreme 48-51. Za sada sam odusevlje slajderima. Tesko se daju poeni iz reketa, posebno kada imate dvojicu ispred sebe. Ali A.I. ne spusta svaki napada u reket

Sto vise igram vise se odusevljavam.

Pa svaki igrac u svakoj situaciji moze da izvede gomile i gomile poteza koji su fantasticno animirani , jednostavno strasno.

^ Eto vidiš da si za džabe unosio nervozu prethodnih mesec dana :)

Ajmo ljudi, kachite slajdere. Ne pada mi napamet vishe da se vracam na default, hteo bih da probam shto vishe slajdera. :)

Poslednja izmena:
Hvala. :)

Ne podnosim basket medjutim dosao sam u posed igre pa sam je instalirao, pokrenuo, odmah usao u igru, uzeo loptu i dao kos sa svoje polovine :zgran: :d
Na osnovu ovih par minuta sto sam 'igrao" ..khm..mogu da kazem da je igra odlicna.
Doduse, ne mogu da se snadjem sa menijima, podesavanjima i samom igrom ali valjda cu vremenom ukapirati :D

Samo ih zameni u save folderu. I ja sam dobio proliv dok sam ih pronasao. Nadji gde je mynba tu su slajderi.

Šta je bre ovo sa kontrolama!? Jedva sam nekako naštelovao kontrole na joypad-u, ali kad odem u školu zakucavanja igra ga ne prepoznaje pa su mi kontrole na tastaturi. Zasto igra uvek namešta tastaturu kao primarni upravljac, iako je to player 2? Jel zna neko upućeniji, da li se sprema neki patch, pošto vidim da se dosta ljudi žali na razne tripove sa kontrolama?

I meni je muka od kontrola. Kad uđem u igru ne reaguje joypad. Pokrenem tekmu na tastaturi pa je prekinem, vratim se nazad i onda radi i tako svaki put.

I meni je muka od kontrola. Kad uđem u igru ne reaguje joypad. Pokrenem tekmu na tastaturi pa je prekinem, vratim se nazad i onda radi i tako svaki put.

I meni je tako. Dovoljno je cim udjes u igru da odes u game controlers i promenis jedno dugme i onda save i proradi gamepad.

Sto vise igram vise se odusevljavam.

Iako je nadošlo pravo more dobrih igara, skoro ništa drugo ne igram osim ovoga, čak sam i PES skroz zapustio, o Dead Space, Fallout 3, Bully, itd, da ne pričam.
U početku sam bio skeptičan prema automatskim izmenama i rotaciji, ali veštački coach radi posao vrhunski! Igram sezonu sa Hjustonom i prvi plej je Rafer Alston, dok je, na početku sezone, Head ulazio tek kad ovaj lipše od umora. Posle par dobrih igara sa Head-om, moj veštački coach je počeo da ga ubacuje na pola prve četvrtine, čak i pre nego što se Alston oznoji, a ponekad mi ubacuje brze i niske, ofanzivne postave (bez Yao-a) kad zatreba, a nekad i vrlo visoke defanzivne (Mek Grejdi kao plej, PF-ovi na pozicijama 2,3,4 plus Yao). Zaista sam više nego prijatno iznenađen kako su to odradili.
Jedino što mi nedostaje iz Live-a je sistem trejdova, gde si u toku sezone mogao da menjaš igrače sa drugim timovima. I ovde to postoji, ali, za razliku od Live-a, bez ikakvog ograničenja, što mi se ne sviđa, jer bez ikakvog problema možeš da zameniš par kilostera sa Kobijem, Lebronom, Dankanom i sličnima. Sviđalo mi se ono da uvaljujem tri-četiri osrednja igrača za jednog dobrog i jednog dunstera kojeg odma izbacim u Free Agents da se tamo kiseli, a pokupim nekog malo boljeg, pa onda opet tako...
A i u Live-u kad dođe All-Star utakmica, to postaje spektakl, možeš u sred sezone da igraš zakucavanja, šutiranja trojki, utakmica početnika i softmora...dok je ovde to samo obična utakmica sa timovima prepunim zvezda i ništa više. Pomalo razočaravajuće.
No, to su sitnice, u svemu ostalom šije Live za par svetlosnih godina i ne pamtim kad me je neka sportska simulacija ovako "navukla" da prosto zaboravim na vreme i sve ostalo kad se zaigram basketa. I, kao što kaže PISTOL, što je duže igram, sve mi je bolja i bolja. I to traje već više od nedelju dana. Zato sam na poslu neispavano ruiniran. :S:

Iako je nadošlo pravo more dobrih igara, skoro ništa drugo ne igram osim ovoga, čak sam i PES skroz zapustio, o Dead Space, Fallout 3, Bully, itd, da ne pričam.
U početku sam bio skeptičan prema automatskim izmenama i rotaciji, ali veštački coach radi posao vrhunski! Igram sezonu sa Hjustonom i prvi plej je Rafer Alston, dok je, na početku sezone, Head ulazio tek kad ovaj lipše od umora. Posle par dobrih igara sa Head-om, moj veštački coach je počeo da ga ubacuje na pola prve četvrtine, čak i pre nego što se Alston oznoji, a ponekad mi ubacuje brze i niske, ofanzivne postave (bez Yao-a) kad zatreba, a nekad i vrlo visoke defanzivne (Mek Grejdi kao plej, PF-ovi na pozicijama 2,3,4 plus Yao). Zaista sam više nego prijatno iznenađen kako su to odradili.
Jedino što mi nedostaje iz Live-a je sistem trejdova, gde si u toku sezone mogao da menjaš igrače sa drugim timovima. I ovde to postoji, ali, za razliku od Live-a, bez ikakvog ograničenja, što mi se ne sviđa, jer bez ikakvog problema možeš da zameniš par kilostera sa Kobijem, Lebronom, Dankanom i sličnima. Sviđalo mi se ono da uvaljujem tri-četiri osrednja igrača za jednog dobrog i jednog dunstera kojeg odma izbacim u Free Agents da se tamo kiseli, a pokupim nekog malo boljeg, pa onda opet tako...
A i u Live-u kad dođe All-Star utakmica, to postaje spektakl, možeš u sred sezone da igraš zakucavanja, šutiranja trojki, utakmica početnika i softmora...dok je ovde to samo obična utakmica sa timovima prepunim zvezda i ništa više. Pomalo razočaravajuće.
No, to su sitnice, u svemu ostalom šije Live za par svetlosnih godina i ne pamtim kad me je neka sportska simulacija ovako "navukla" da prosto zaboravim na vreme i sve ostalo kad se zaigram basketa. I, kao što kaže PISTOL, što je duže igram, sve mi je bolja i bolja. I to traje već više od nedelju dana. Zato sam na poslu neispavano ruiniran. :S:

Stvarno, sve reci hvale za ovu igru!!! :banana:
I ja se tako osecam, sve kao sto si naveo. :wave:

Ming je prejak ispod kosa, svaka ulazi

Nazad
Vrh Dno