Šta je novo?

FarCry 2 - utisci, testovi, itd...

Chekaj kakve veze imaju Ubi i Crytech(ili kako se vec pishe).

To kao sa F.E.A.R. i Project Origin do pre koje nedelje. Inache moze li ovo chudo da se moduje.

eto tako...

Kako u odnosu na zahtevnost kada leti na skoro svakoj grafickoj?
Ja kada sam video 3d guru testove mislio sam da ce biti katastrofa za 3850 kad ono sve na ultra high sto moze bez aa i samo shadow na medium uvek ima preko 30fps u 1680*1050,samo aa zesce smori kartu u ovoj rez.

Napucavanje je jadno,bas je mnogo losije od Warheada i Clear sky-a,osecaj je plastican kao u BIAHH:S: i stavrno lik se nekako leluja kada hoda i pokreti su ukoceni i mis cudno reaguje na kretanje ,za sada mi je igra ok,nista narocito posle onolikog hype-a,ali nije bas ni djubre kao BIAHH.

Sto na mojoj masini radi sa prosjecnim 30 fps bilo da je 1440 ili 1680 rezolucija nema veze sa fps i to bez aa...strasno, a izgleda daleko jadnije od cod4 koja kod mene kuca u 120 fps

Poslednja izmena:
Sto na mojoj masini radi sa prosjecnim 30 fps bilo da je 1440 ili 1680 rezolucija nema veze sa fps i to bez aa...strasno, a izgleda daleko jadnije od cod4 koja kod mene kuca u 120 fps

jadnije od COD4-ke.... ??? kupi naocare trebaju ti :)

inace meni se igra svidja a nisam uglavnom FPS-ovac... neznam zasto su se vecina zabunila za napucavanje i FC1 koje se meni uopste nije svideo......

*** Cod4 je radjen u matorom Quake 3 endzinu (do duse budzenim po ko zna koji put) meni ovo izgleda mnogo lepse od cod4 i mora biti zahtevnije.

Poslednja izmena:
kakvi likovi ;)

ali nece to biti to... btw meni je bas gotivan fc2, pored sas secure tomorrow je zlatan :)

kakvi likovi ;)

ali nece to biti to... btw meni je bas gotivan fc2, pored sas secure tomorrow je zlatan :)
Haha ha ha ... ako mislimo na istu igru sas onda sam je zavrshio odavno :)
City intractive lol ...
sas je krsh, fear engine, nikakav team play, jadno oruzje ... bla bla bal ... krsh !!!:smash:
Ovaj mod za FC2 je gotiva samo nema nista zvanicno osim
Downloads:

* Far Cry 2 MOD Theme Song
* Far Cry 2 Mod Action Song
* Far Cry 2 Mod Trailer Music

Posle Crysisa se razvojni tim razdvojio, jedan je ostao da radi na istom, drugi je otisao da radi na Far Cry 2 ... so?

Posle Far Cry-a, Crytek prodaje ime "Far Cry" Ubi Softu, Crytek radi Crysis, pravog naslednika Far Cry-a, a Ubi-evi robovi rade Far Cry 2, odnosno ovo sto i nije bas nesto, bez obzira koje ime nosi... So?

Uh, nikad nepregledniji shooter...ovde ne pomaze ni gamma ni brightness.NPC-ovi se UOPSTE NE VIDE:mad: a svojim rendgenskim ocima ugledaju me na kilometar i nikakav problem da me kokaju...wow...
Samo mi nije jasno kako neko moze da uplete i CoD u pricu, mozda i mogu da se porede,ali po retardiranosti napucavanja, svaka biser na svoj nacin...:wall:

Nijedno oruzje nema jedinacnu paljbu...e jbmti...:smash:
A igra je nelinearna i "open space" my ass...putevi kroz klance i doline, od jedne do druge sacekuse...:d

Koliko buke ni oko čega!
Igra izgleda prosečno, osećaj prilikom napucavanja je jako loš i zamara.
Braon atmosfera je katastrofa.
Uninstall.

Posle Far Cry-a, Crytek prodaje ime "Far Cry" Ubi Softu, Crytek radi Crysis, pravog naslednika Far Cry-a, a Ubi-evi robovi rade Far Cry 2, odnosno ovo sto i nije bas nesto, bez obzira koje ime nosi... So?

Gde si ti to pricitao da je Crytech prodao autorsko pravo na Far Cry? Mozda su to stvarno i uradili, samo malo mi je to cudno, jer mi je sumnjivo da neko proda tek tako koku koja leze zlatna jaja...?! Bice da tu ima jos necega ako je to istina, jer je to vishe nego redak obicaj u game industriji...

A sto se tice Ubijevih robova, pa cenim da su odradili endzin tako dobro da Crytech moze samo da im pozavidi... To sto sama igra ne izgleda tako dobro kao Crysis, stvar je izrade i game koncepta, a ne endzina, jer je isti zbilja vrhunski... Drugim recima, ako neko u buducnosti uzme ovaj endzin da u njemu nesto pravi i onako svojski zasuce rukave u nameri da odradi nesto ambiciozno u grafickom domenu, bez problema moze da izradi igru koja ce da izgleda jednako dobro kao Crysis samo sto ce ista barem jedno dva puta bolje da sljaka... Tako mi se nekako cini...

Elem, posto ova igra koliko vidim bas i nema mnogo veze sa originalnim Far Cray-em, ja sam se vishe zezao sa editorom nego li sa samom igrom... Evo i relutata: Mapa02

Mislim ok, znam da vam je za sada sama igra zanimljivija od multiplayer mapa, al ako nekoga zanima ovo drugo kao i to sta sam napravio neka baci pogled na ovu moju mapicu... Jedino sto nisam skontao je to kako da napravim validaciju mape, tako da bi ista mogla da se pusti iz igre, ali bice i to s vremenom... No iz editora moze da se testira mapa bez problema... Kliknes samo na test in-game i neka pocne rockn roll... ;)

Gde si ti to pricitao da je Crytech prodao autorsko pravo na Far Cry? Mozda su to stvarno i uradili, samo malo mi je to cudno, jer mi je sumnjivo da neko proda tek tako koku koja leze zlatna jaja...?! Bice da tu ima jos necega ako je to istina, jer je to vishe nego redak obicaj u game industriji...

A sto se tice Ubijevih robova, pa cenim da su odradili endzin tako dobro da Crytech moze samo da im pozavidi... To sto sama igra ne izgleda tako dobro kao Crysis, stvar je izrade i game koncepta, a ne endzina, jer je isti zbilja vrhunski... Drugim recima, ako neko u buducnosti uzme ovaj endzin da u njemu nesto pravi i onako svojski zasuce rukave u nameri da odradi nesto ambiciozno u grafickom domenu, bez problema moze da izradi igru koja ce da izgleda jednako dobro kao Crysis samo sto ce ista barem jedno dva puta bolje da sljaka... Tako mi se nekako cini...

Elem, posto ova igra koliko vidim bas i nema mnogo veze sa originalnim Far Cray-em, ja sam se vishe zezao sa editorom nego li sa samom igrom... Evo i relutata: Mapa02

Mislim ok, znam da vam je za sada sama igra zanimljivija od multiplayer mapa, al ako nekoga zanima ovo drugo kao i to sta sam napravio neka baci pogled na ovu moju mapicu... Jedino sto nisam skontao je to kako da napravim validaciju mape, tako da bi ista mogla da se pusti iz igre, ali bice i to s vremenom... No iz editora moze da se testira mapa bez problema... Kliknes samo na test in-game i neka pocne rockn roll... ;)

Oh, Boze, pa to je u svoje vreme bila top vest, prosto sam zblanut da takav covek od znanja nije cuo za to, eto, sve do danas :D. Prelistaj arhivu sa kraja 2005., pocetka 2006.

A o ovoj tvojoj izjavi "ako neko u buducnosti uzme ovaj endzin da u njemu nesto pravi i onako svojski zasuce rukave u nameri da odradi nesto ambiciozno u grafickom domenu, bez problema moze da izradi igru koja ce da izgleda jednako dobro kao Crysis samo sto ce ista barem jedno dva puta bolje da sljaka" stvarno nema sta da se kaze. FC2 radi toliko bolje koliko losije izgleda. A zaista izgleda osetno losije. Zamisli samo kada tek neko "svojski zasuce rukave" i iscedi potencijal iz CryEngine2-ojke.

P.S. Nije Crytech, vec Crytek ;)

Poslednja izmena:
nisu oni valjda nista prodali nego je Ubi kao izdavac vlasnik licence i imena FarCry, a Crytek je promenio izdavaca samim tim izgubio pravo na ime. Meni se cini da je tako bilo :) iskreno mrzi me da trazim

tako je bilo!
FC2 radi toliko bolje koliko losije izgleda.(upravo to!)
a kakvo vam je trčanje?meni je to najgora katastrofa, odma neka mukica od pokreta kamere...

nisu oni valjda nista prodali nego je Ubi kao izdavac vlasnik licence i imena FarCry, a Crytek je promenio izdavaca samim tim izgubio pravo na ime. Meni se cini da je tako bilo :) iskreno mrzi me da trazim

Jok, nemoj da te mrzi da trazis :)

"UbiSoft has now officially announced that it has purchased the intellectual property rights to the entire Far Cry franchise from its original developer Crytek, along with an unlimited license to use Crytek's older Far Cry version of the CryENGINE engine."

kakav uzas od igre, nemam uopste zelju da je igram........... da tako upropaste naslov far cry........

Odakle ti takva informacija? Pa cak ni drugi deo ne koristi Q3 engine.

Call of Duty 4 uses a proprietary engine made by Infinity Ward.Actually, it uses a modified Quake 3 engine - amazing what that little engine can do...

1st COD used Q3 Engine, COD2 used modified COD1 engine... So It is Q3. COD4 is based on Q3 engine too, but it's more like Quake Wars build ...

Nigde nisam nasao da je 100% u pitanju q3 engine,jedni pricaju da je q3 drugi da je to cod4 engine nastao na cod 2,uglavnom kada guglas cod 4 i q3 videces da na 100 mesta pise da je to modifikovani q3.

Crysis je Crysis, izgleda da mu skoro nista nece prismrdeti, za dve klase bolji grafika od bilo cega sto se dosad pojavilo, a samim tim i od Far Cry 2, sto ne znaci da necu dati sansu i Far Cry-u.
Poz.

Jok, nemoj da te mrzi da trazis :)

"UbiSoft has now officially announced that it has purchased the intellectual property rights to the entire Far Cry franchise from its original developer Crytek, along with an unlimited license to use Crytek's older Far Cry version of the CryENGINE engine."

+ Far Cry je razvijao UBISOFT MONTREAL, dok CRYSIS radi CRYTEK (EA)!
To je bilo jos davno kada su Nemacki policajci upali u studio u Frankfurtu i raidovali PCjeve zbog piratskog softvera! Tada se desio raspad tima Ubi Soft uzeo Far Cry Licencu EA osnovao svoj studio i nastavio da radi sa nemcima na Crysisu! Eto kratko!

+ Far Cry je razvijao UBISOFT MONTREAL, dok CRYSIS radi CRYTEK (EA)!
To je bilo jos davno kada su Nemacki policajci upali u studio u Frankfurtu i raidovali PCjeve zbog piratskog softvera! Tada se desio raspad tima Ubi Soft uzeo Far Cry Licencu EA osnovao svoj studio i nastavio da radi sa nemcima na Crysisu! Eto kratko!

Jel ti to informacija iz Skandala, ili iz Sveta? :D

Kako moze Ubi Soft da uzme intelektualnu svojinu? Mogli su samo da kupe. Ne kapiram kako mozes da pises takve gluposti? i kratko... EA nije tvorac igre Crysis, vec Crytek, a EA je izdavac, i podrska, ponajpre u finansijskom smislu...

Jel ti to informacija iz Skandala, ili iz Sveta? :D

Kako moze Ubi Soft da uzme intelektualnu svojinu? Mogli su samo da kupe. Ne kapiram kako mozes da pises takve gluposti? i kratko... EA nije tvorac igre Crysis, vec Crytek, a EA je izdavac, i podrska, ponajpre u finansijskom smislu...

Googluj covece, nacices te podatke svugde pa cak i na wikipediji:mad::mad::mad:
A tacno je da je Crytek razvojni TIM, koji je finansiran od strane EA-a. Ponovo Googluj pa ces videti!

Poslednja izmena:
A tacno je da je Crytek razvojni TIM, koji je finansiran od strane EA-a. Ponovo Googluj pa ces videti!

Malopre si rekao da je Ubisoft Montreal.;)

Idi tamo, pročitaj ponovo, očigledno da imas bujnu mastu i povezujes stvari na volšeban način.

Krajem marta 2006. (tad su zvanično objavili), UbiSoft kupuje i ostvaruje apsolutna prava na Far Cry brand, i na CryEngine...

Crytek i EA potpisuju strateško partnerstvo, koje se ogleda u finansijskoj potpori pre svega, da bi Crytek neometano izgurao ono što se zove CryEngine2, odnosno Crysis

Niko se nije raspao posle Crysis-a (pogledaj šta si pisao u svojim ranijim postovima), EA ne poseduje Crytek

I definitivno se 2004, nakon policijske racije povodom piratskog softvera nije raspao Crytek na dve struje....

Kažem ja, Skandal i Svet su krivi za tvoje "žute" zaključke.

Poslednja izmena:
Vrh Dno