Šta je novo?

Navelo me na razmisljanje

Kolika vam je plata

• 0-500e

Glasovi: 158 57.9%
  • 500e-1000e

Glasovi: 70 25.6%
  • 1000e do 2000e

Glasovi: 28 10.3%
  • 2000e do 3000e

Glasovi: 3 1.1%
  • 3000e i vise

Glasovi: 14 5.1%

• Ukupno glasača
    273
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
dok je u pravu, jer ponekad ljudi umeju zaista da preteraju -

naprimer - markeri kancera u 50% sluchajeva ne moraju da budu tachni, a ovde kod nas se vechito pravila buka oko toga - te imao je, te nije imao, svakavi sluchajevi. neki deda je chak tuzio lekare, jer su mu rekli da ima maligni tumor, deda prodao stan i auto, bahanalisao se, i onda kad je skapirao da ne umire, tuzio bolnicu zbog dijagnoze ... a eto - ni najsavremenije metode ne mogu da garantuju tachu dijagnozu kancera. (ko gleda House MD, skapirace zashto - it's not lupus! :p )

dok je u pravu, jer ponekad ljudi umeju zaista da preteraju -

naprimer - markeri kancera u 50% sluchajeva ne moraju da budu tachni, a ovde kod nas se vechito pravila buka oko toga - te imao je, te nije imao, svakavi sluchajevi. neki deda je chak tuzio lekare, jer su mu rekli da ima maligni tumor, deda prodao stan i auto, bahanalisao se, i onda kad je skapirao da ne umire, tuzio bolnicu zbog dijagnoze ... a eto - ni najsavremenije metode ne mogu da garantuju tachu dijagnozu kancera. (ko gleda House MD, skapirace zashto - it's not lupus! :p )

Ma dobro, ja BTW uopste nisam rekao da je bio problem kakav je rak i gde je, nego je problem bio da ti lekar kaze da nemas rak a ti umres 6 meseci kasnije od jednog od najtezih slucajeva raka...

Naravno svi grese, al zato pripravnik u posti prima 200e, a doca prima 1000e....
I opet je doca (da se dok ne uvredi, ne mislim na sve doktore :D) korumpiraniji od pripravnika... Pa makar bio i na marsu ima korumpiranih ljudi i uvek ce biti, ja razumem da ima boljih i losijih, pametnih i glupih, ornih i lenjih doktora (policajaca,popova,pekara.... itd) i samo sam hteo da navedem primer koji se meni desio...

Pare su prokletstvo... selo, zito, 3 dece i basta.... cepaj bato... sam svoj majstor i bog!:d

Aj sad da cujemo o nekoj drugoj profesiji, a ne samo o docama.... :D

Kako je ova tema uspela da dodje do toga da se pise o medicinskim dijagnozama???

proveri na devetoj, pazi - JA lichno sam hteo da se vrati tema na On topic, kad ono - doktori ga odvrnushe u dalju raspravu.

navelo mene na razmishljanje -

nije li najbrza varijanta da se zgrne kesh od IT-a ovo:

uzNesh neki kesh na zajam. nabavish na veliko grafichke karte u glavnom, i sastavish par konfiguracija, i stavish NAJmanje cene ubedljivo, da bukvalno zaradish za odrzavanje firme. izreklamirash se na tri strane - jedan letak u novinama, itsvet, i raznorazni forumi.

u pochetku, imash za - odrzavanje firme, novu nabavku, redovne troshkove, i po koju kiflu.

kad prodje odredjeni period golgote, pochnu ljudi da znaju da je KOD TEBE grafichka karta jeftinija za 3 evra (sad si vec nivelisao cene) nego u gigatronu i webhouse-u (po mom registru dve najjeftinije firme, od kako nestade eurolink).

proshiri ti se posao, sad nabavljash grafichke, matichne, neka mid range kucishta, i i dalje furash za 20-30 evra jeftinije konfe od konkurencije.

nagomila ti se posao, jer cesh prodavati vishe od ostalih, i uz manju razliku - imacesh kolko i oni, ako ne i vishe.

m ?

Pa ako imash nekog ko ce da cheka dok vratish zajam to bi bilo extra.

Ovako najzajebanija je prva stavka. Da pozajmish.

Banke deru sa kamatama i shibaju ih sa razlozima koji njima dune.

Prvo pochetni kapital ili muda pri pozamljivanju.

uzNesh neki kesh na zajam. nabavish na veliko grafichke karte u glavnom, i sastavish par konfiguracija, i stavish NAJmanje cene ubedljivo, da bukvalno zaradish za odrzavanje firme. izreklamirash se na tri strane - jedan letak u novinama, itsvet, i raznorazni forumi.

u pochetku, imash za - odrzavanje firme, novu nabavku, redovne troshkove, i po koju kiflu.

kad prodje odredjeni period golgote, pochnu ljudi da znaju da je KOD TEBE grafichka karta jeftinija za 3 evra (sad si vec nivelisao cene) nego u gigatronu i webhouse-u (po mom registru dve najjeftinije firme, od kako nestade eurolink).

proshiri ti se posao, sad nabavljash grafichke, matichne, neka mid range kucishta, i i dalje furash za 20-30 evra jeftinije konfe od konkurencije.

nagomila ti se posao, jer cesh prodavati vishe od ostalih, i uz manju razliku - imacesh kolko i oni, ako ne i vishe.

Ja koliko sam shvatio u IT industriji, najnezgodnija stvar je veliki lager, koji ako ne uspes da razresis u normalno vreme, zameni sledeca bolja generacija komponenti sa obicno malo nizom cenom, kao sto je bilo sa 8800GT, pa je bilo situacija da matora 8800gts kosta vise od novije GT. Mozda malo srezati marzu, a opet ici na onaj sistem da se konfiguracija ceka dan-dva, mnogo firmi posluje na ovaj nacin, sitnice i periferije imaju u prodavnici a komponente se narucuju od dobavljaca po potrebi.

Kao i u svakom poslu, kad imas kapital stvari se enormno lakse urade (i bolje). Mene licno isto nervira sto nijedna firma nema stvarcice na lageru (barem one koje meni trebaju), nego svi imaju neke univerzalne stvarcice (tipa srednje klase, koju mogu svima da uvale). Godinama mi je ovo islo na zivce, a sad sam vec ravnodusan jer sam skapirao da bi, sa svim ovim turbulencijama u IT marketu, sve nase firme propale zbog novcanog gubitka...
Pa sta mislite kolko ljudi sad ode u "vas" mali grad (ne beograd, ali otprilike svaki drugi grad u srbiji) i trazi radeon 4870 ili 4870x2, da ne pominjem GTX280... vec sam par puta video u nekoliko firmi, da imaju stare hladnjake, koje odbijaju da prodaju po,novim, prilagodjenim cenama i jos uvek traze istu sumu za njega kao sto je izasao (video sam Hyper 212 sa vecom cenom nego moj HR-01 Plus)...

Vise mislim da je problem u nasem polozaju na svetskom marketu nego sto su firme i uvoznici u pitanju... a i nasa ekonomija nije za pohvalu, pa i to kolje ceo sistem... Nesto sumnjam da ce se stanje poboljsati u blizoj buducnosti.

Inace komunikacija izmedju dilera i malih firmi nije za pohvalu... neke opravke traju i po 45 dana, sto je apsurdno... pogotovo ako vracate karticu (bilo kakvu, grafika, sound...), zna da potraje dugo... jer dok se oni dogovore i iz e-mailishu vi i zaboraviste da imate komp.

Al nije sve tako crno, stanje se u zadnjih par godina poboljsalo... eh secam se kad sam pre par godina isao po prodavnicama u mom gradu (Sr.Mitrovica) i trazio optickog-bezicnog misa (jos u 2000 ili 2001) i jos par stvarcica, tipa memorije sa brzom latencijom, bezicnu tastaturu... i udjem tako a tip kaze:"Pa sta ja mogu kad ti stalno trazis nesto egzoticno!!!" Lol... juuu pa sad jos mozes naci i cold kathode i ventilatore sa led diodama :D

Neko moje zapazanje vezano za IT. Na trzistu postoji deficit kadrova, ljudi koji zavrse FON/ETF i srodne nemaju nikakav problem da se zaposle. Trziste je u expaniziji i generalno je manjak kvalitetnih ljudi. Plate nisu nesto extra, ali su bolje od proseka.

Mnogo znaci znanje koje se stekne van ispitnih obaveza, licno zalagnje i trud se takodje cene. Fluktuacija kadrova je prisutna.

Neko moje zapazanje vezano za IT. Na trzistu postoji deficit kadrova, ljudi koji zavrse FON/ETF i srodne nemaju nikakav problem da se zaposle. Trziste je u expaniziji i generalno je manjak kvalitetnih ljudi. Plate nisu nesto extra, ali su bolje od proseka.

Mnogo znaci znanje koje se stekne van ispitnih obaveza, licno zalagnje i trud se takodje cene. Fluktuacija kadrova je prisutna.

Ne pricaj mi nista, jos par ispita me deli od kraja faksa, a vec me panika hvata :D
Jos par ispita i krece SEX!!! :banana:

proveri na devetoj, pazi - JA lichno sam hteo da se vrati tema na On topic, kad ono - doktori ga odvrnushe u dalju raspravu.
Da znam. Ti si olicenje "postovanja" pravila. :D

Dobro gde nadje da covek prima 15k eura mesecno + benificije? Ja mislim da predsednik srbije ne prima tolike pare. Milion i sto cetrdeset hiljada dinara! :D
Evo da napisem 1.140.000 din godisnje.
I te "benificije" ispade da njemu "cisto" ostane barem 12-13k mesecno?
Dobro.

Mislim da je ova anketa trebala da se rasclani u delu 0 - 500 jer ima ljudi koji mesecno ostvare i minus :D a ima i onih koji jedva prebace 100 eura. No...

Hleba i igara, hleba i igara, moji dobri ljudi...

Dobro gde nadje da covek prima 15k eura mesecno + benificije? Ja mislim da predsednik srbije ne prima tolike pare. Milion i sto cetrdeset hiljada dinara! :D
Dobro.

Mislim da je ova anketa trebala da se rasclani u delu 0 - 500 jer ima ljudi koji mesecno ostvare i minus :D a ima i onih koji jedva prebace 100 eura. No...

u bre, pa kristijano ronaldo dobija nedeljno 250.000 evra, a on je magarac koji trchi za loptom.

eno vidi u USA google, kolko uzimaju, znachi da mesechno kupe porshea. kako reche danas jelena jankovic komentatoru -

"Miss Jankovic, would you like to win this carrera Porsch tomorow ?"

"Yes, I allready have 911 Turbo, so it would allso be nice to have Carrera allso"

:S:

neki ljudi bivaju ni krivi ni duzni - preplaceni.

a evo ti primer kod nas - ako imash nekog ko zna nekog, ko radi IT posao bilo kakve sorte u Delta-i, pitaj ga kolka mu je mesechna plata ... :) a inache, ko parkira one 80k+ dzipove ispred teatra, osim kriminalaca i sportista ?

a evo ti primer kod nas - ako imash nekog ko zna nekog, ko radi IT posao bilo kakve sorte u Delta-i, pitaj ga kolka mu je mesechna plata ... :) a inache, ko parkira one 80k+ dzipove ispred teatra, osim kriminalaca i sportista ?

Niko . . .

u bre, pa kristijano ronaldo dobija nedeljno 250.000 evra, a on je magarac koji trchi za loptom

A zasto ti nisi magarac koji trci za loptom ili udara lopticu o reket ? Ko ti je kriv za to ? Dok su oni udarali lopticom o ivice bazena, neko drugi je lumpovao po kaficima do 5 ujutru.

Nisu sportisti krivi sto je sport pre dosta godina postao biznis. Isto vazi i za umetnost. Pre nedelju-dve sam procitao da je neki lik iz UK prodavao mrtve zivotinje potopljene u ne znam koju tecnost kao umetnicka dela... ne secam se detalja. Namlatio je on finu lovu, to je za njega i one koji su to kupovali umetnost. Toliko o tome.

Poslednja izmena:

Dobro.

Ne ide ti mnozenje.

kako reche danas jelena jankovic komentatoru -

"Miss Jankovic, would you like to win this carrera Porsch tomorow ?"

"Yes, I allready have 911 Turbo, so it would allso be nice to have Carrera allso"

:S:

neki ljudi bivaju ni krivi ni duzni - preplaceni.

Uopste se ne slazem sa ovim, ona je medju najboljima u svom poslu i zasluzuje da ima bilo koji auto (ej auto, zasto iko ne bi mogao da ima auto koji zeli, sklope ga roboti za par sati), sta mislis da najbolji advokati, lekari, programeri itd, nemaju i mnogo vise?

Jeca je super i zasluzuje sve sto ima i sve je postigla svojim radom.

Pazi ovako, moje iskreno misljenje je da od svih sportista na svetu 5% mozda postane profi sportista jer su to zeleli, dok 95% postane jer su to zeleli njihovi roditelji...
Pa sta ti mislis da bi Jankovicka ili bilo ko drugi, bio tako dobar sportista da je keva i cale nisu roknuli u skolu tenisa kad je imala 3 godine!?
Nateraju te mama i tata i guraju te dok sam ne skapiras da bi ti lova dobro dosla :D

Sportisti primaju veliku lovu jer:
1. imaju veliki trosak dok ne postanu sportisti, pa onda odlepe kad steknu slavu
2. imaju kratku karijeru

necu napominjati rizik od povrede, jer to moze i vama da se desi dok raznosite postu za PTT...
Cinjenica jeste da su sportisti preplaceni, ali sta ces... kad ima neko da im da novce, ima ko i da uzme...

A sto se tice 15k eur mesecno... kolko se ja secam tog posta, pomenuti covek je radio(radi) u Spaniji i ne vidim sto ne bi mogao da zaradjuje 15k mesecno...
Znam licno osobu koja je u Svajcarskoj zaradjivala 600k godisnje i to u gradicu od 5,000 ljudi...

upravo to je bila moja poenta, miloshs, preko ljudi sa "obichnim" poslovima zaista mogu da zarade brdo para.

a shto se tiche sportista - dajte bre, kakve zasluge - sport je preplacen. SVI ti sportisti bi superishka ziveli da su im plate 5% od onog shto zaista primaju, a to shto je postalo "biznis" a ne sport je upravo i unishtilo ceo koncept. kaze Usain Bolt - ne drogiram se, ne dopingujem se ... jeeeeste.

NE POSTOJI validan i razuman razlog da se bilo kom sportisti daje 1/4 miliona nedeljno, shto je u fudbalu postala normala za "top" igrache. i niko od njih to nije "zasluzio", te pare se ne zasluzuju, niti njihovo besomuchno udaranje loptice i lopte u detinjstvu to opravdava.

po vashoj logici - dok su neki "izlazili po kaficima do 5 ujutro", tamo neki marko je sa 16 godina radio na skeli od 5 ujutro, jer su mu umrli otac i majka - shto se njemu sa 20 i kusur godina ne daje milion mesechno ? ceo taj sport je jedno veliko sra*je.

upravo to je bila moja poenta, miloshs, preko ljudi sa "obichnim" poslovima zaista mogu da zarade brdo para.

a shto se tiche sportista - dajte bre, kakve zasluge - sport je preplacen. SVI ti sportisti bi superishka ziveli da su im plate 5% od onog shto zaista primaju, a to shto je postalo "biznis" a ne sport je upravo i unishtilo ceo koncept. kaze Usain Bolt - ne drogiram se, ne dopingujem se ... jeeeeste.

NE POSTOJI validan i razuman razlog da se bilo kom sportisti daje 1/4 miliona nedeljno, shto je u fudbalu postala normala za "top" igrache. i niko od njih to nije "zasluzio", te pare se ne zasluzuju, niti njihovo besomuchno udaranje loptice i lopte u detinjstvu to opravdava.

po vashoj logici - dok su neki "izlazili po kaficima do 5 ujutro", tamo neki marko je sa 16 godina radio na skeli od 5 ujutro, jer su mu umrli otac i majka - shto se njemu sa 20 i kusur godina ne daje milion mesechno ? ceo taj sport je jedno veliko sra*je.

Uopste nisi u pravu. Da su svi sportisti placeni tako u redu. Ali nisu, placeni su samo najbolji.

Hajde da vidim ko ce da kaze realno, a da to nije iz zavisit da jedan Rodzer Federer nije zasluzeno zaradio pare koje je zaradio?

Da je to tako lako svako bi to uradio, ali nije ni malo.

2. da li ste svesni koje pare klubovima, ili organizatorima turnira oni prave? Pa to sto oni dobiju opet nije ni 10% zarade gazde kluba, sta bili bi srecni da mu gazda daje 0.05% zarade koju mu ovaj ostvari?

Slazem se, svi veliki sportisti su pohlepni klosari :D... Ali nisi shvatio sta sam hteo da kazem... Nisam pokusao da opravdam njihove plate... Oni uzimaju tolke pare jer im se daje, a i ja bih uzeo da mi neko daje, pa i taj decko sto su mu umrli otac i majka... Ali nije ni to poenta... Da vam neko sad daje Phenom X4 9950 vi kao ne bi uzeli :D - znam da ja bih (pod uslovom da je legalno:-devil-:)

Kao kolegu kosarkasa (ti bese trenirao? - isto sam trenirao 10g) potpuno razumem sta hoces da kazes...:d Licno posle 10 godina (i vise, racunajuci i pre nego sto sam poceo da treniram) treniranja kosarke i 15 godina ljubavi posvecenoj tom sportu (i svakom drugom sportu) prestao sam da uopste gledam bilo kakav oblik kosarke (sem recimo svetsko, euro...).. Cak ne gledam ni NBA jer su svi postali takvi klosari i sve sto znaju da kazu je:"Money,Money,Money", a niko zivi ne uziva u sportu kojim se bave...

Ma eto realno, sta god ljudi pricali, Real Madrid svakog svog igraca kupi novcima, a ne prestizom kluba i zato sto je atmosfera u klubu "strava"... Pljujem na svakog klosara koji razmislja da predje u Real Madrid, a u to ukljucujem i Kristijana Ronalda ciji sam bio fan vise godina (jer covek stvarno ume da igra, bez obzira na ocigledne psiholoske probleme koje ima :D) jer je hteo da predje u Real M i za**** Man Utd koji mu je pruzio toliko puno i od njega napravio "superstara"...

A tek da ne pricamo o americkom fudbalu... transferi vredni 150miliona dolara za nekog debelog skota koji potrci 30sec i onda ima pauzu od 2 minuta... Jao majko...
Daj nam boze ARMAGEDDON pa da ovaj svet krene ispocetka :D

A da stvari budu gore... deca u Africi (ni mi nismo daleko) gladuju, a oni se kao foliraju daju donacije od 50k$ i slicno... pa majku ti tvoju zaradjujes 40miliona godisnje a tu dajes 50k$ gladnima i bednima (i to ne svake godine)... kako te nije sramota... Angelina Jolie rulez, bar je riba spasla 3 dece iz Afrike :D

Sve te gluposti o novcima su i dovele do kraha srpskog sporta, jer sportisti (vecina, ne svi) oce novce da bi igrali za reprezentaciju, ili hoce da igraju za repku, ali tako lezerno da se ne povrede da bi mogli posle da se vrate u svoje klubove i zaradjuju 30m/yr... Zaboga pustite mlade igrace koji zele da se dokazu da igraju za reprezentaciju, a Vi "elitni sportisti" idite igrajte za svoj klubic i zaradjujte lovu, jer va je ocigledno samo do toga stalo...

DA MENE NEKO PITA JA BIH UKINUO TIMSKE SPORTOVE U SRBIJI, JER OCIGLEDNO VISE NISMO NACIJA KOJA JE PSIHICKI SPOSOBNA DA IMA TIMSKE SPORTISTE!

A glumci?! Tek je to sprdacina....
:wave:

2. da li ste svesni koje pare klubovima, ili organizatorima turnira oni prave? Pa to sto oni dobiju opet nije ni 10% zarade gazde kluba, sta bili bi srecni da mu gazda daje 0.05% zarade koju mu ovaj ostvari?

Ajd realno po cemu je neki sportista zasluzio da zaradjuje milione, a neko dete koje je ostalo bez roditelja (napominjem ne zato sto je htelo) i radi od svoje 15 godine po 16 sati dnevno da prehrani sebe i brata, sestru i vec koga?

Mislis da je taj sportista u toku svog zivota od 25 (manje vise) godina ulozio vise truda i znanja od nesrecnog deteta...
Primer je apsurdan, ali ne mozes reci da nema poentu...

Poenta je da se ulozen trud u sportu placa vise nego ulozen trud na normalnom poslu, a niko ne moze da kaze da se sportista vise trudi od nekog tamo ko radi 16 sati dnevno, a veruj mi takvih ljudi jako puno ima...

Ajd realno po cemu je neki sportista zasluzio da zaradjuje milione, a neko dete koje je ostalo bez roditelja (napominjem ne zato sto je htelo) i radi od svoje 15 godine po 16 sati dnevno da prehrani sebe i brata, sestru i vec koga?

Mislis da je taj sportista u toku svog zivota od 25 (manje vise) godina ulozio vise truda i znanja od nesrecnog deteta...
Primer je apsurdan, ali ne mozes reci da nema poentu...

Poenta je da se ulozen trud u sportu placa vise nego ulozen trud na normalnom poslu, a niko ne moze da kaze da se sportista vise trudi od nekog tamo ko radi 16 sati dnevno, a veruj mi takvih ljudi jako puno ima...
Zaslusio je time sto je te pare zaradio, ljudi su platili da ga gledaju mnogo vise nego je on dobio. Sta vise treba?

Hej nije bitno sta radis, bitno je koliko mozes da naplatis. Neka to dete bude izvrstan matematicar, sa 25 god ce da zaradjuje solidnu cifru.

Poenta je da ne mozes da poistovecujes socijalne slucajeve sa velicinama kakve su Rodzer Federer... covek vredi i vise od onoga sto je placen.

Ma dobro to jeste, zivot je kuchka... nekome majka, a nekom maceha...

Kad imas srece, imas srece... a kad nemas, well tough luck...
Kao i kod svih poslova dobit zavisi od ulozenog kapitala i vase spospbnosti da taj kapital pretvorite u nesto vise... Sto sportisti definitivno uspevaju...
Ako postoji potraznja na trzistu (za ovo ili ono - sportistu) naravno da ce to da naplati, ko lud ne bi...

Na kraju uvek bude poenta da se o ovakvim stvarima ne treba raspravljati jer mu dodje isto ko da raspravljas o politici ili religiji...

P.S. a i moram priznati da sam malo preterao u postu #262, uglavnom jer sam se setio srpskog sporta i odlepio sam... :D, ipak je apsurdno uporedjivati elitne sportiste i nesrecnog decka (sto sam i rekao u postu #262), ali poenta koju sam hteo da pokazem je da trud u nekim slucajevima nije merilo uspeha... ali to vec svi dobro znamo..

Ajde odgovorite realno, zašto zlato, dijamanti... vrede toliko?

Znam lika koji radi u verano motors-u i prima manje od 1k.

Ma cista malverzacija sa cenama...

Eto pogledaj i cenu nafte na svetskom trzistu... stalno raste, a licno sam gledao lika na TV (iz Saudijske Arabije - koja je najveci proizvodjac nafte i ima najvece zalihe) koji je rekao da nafte ima dovoljno za narednih 1000godina i da nema potrebe da cena nafte raste, jer mogu da podmire potraznju cak i kad bi skocila 500%...

A isto tako ameri imaju i velike kolicine nafte na svojim teritorijama, a cak imaju i deo u ustavu koji kaze da je zabranjeno trosenje naftnih zaliha na teritoriji USA (ne bas celoj, ali ne znam ceo zakon napamet pa ne mogu sa 100% sigurnosti reci kako glasi)... Cak je i George W. Bush trazio od senata da se taj zakon ukine kako bi mogle da se eksploatisu naftne rezerve (citaj: posle kraja njegovog mandata)...

To sam sv gledao na TV pre jedno 2 meseca, pa ako neko moze da potvrdi ili opovrgne moju pricu nek napise...

Uopste se ne slazem sa ovim, ona je medju najboljima u svom poslu i zasluzuje da ima bilo koji auto (ej auto, zasto iko ne bi mogao da ima auto koji zeli, sklope ga roboti za par sati), sta mislis da najbolji advokati, lekari, programeri itd, nemaju i mnogo vise?

Jeca je super i zasluzuje sve sto ima i sve je postigla svojim radom.

Poslu ? :trust:

Posao je ono za sta si uvek malo placen, a sport je nesto drugo...
Bas me interesuje koje sve kvalifikacije, osim za sport, poseduje bilo koji "milionski" sportista. Voleo bi da vidim recimo pismeni zadatak Nikole Zigica ili da propitam Jelenu Jankovic tablicu mnozenja...

@milosh:
cena nafte raste da bi se odrzao dolar. Ne pitaj da ti objasnim, preopsirno je.

Poslednja izmena:

Bas me interesuje koje sve kvalifikacije, osim za sport, poseduje bilo koji "milionski" sportista. Voleo bi da vidim recimo pismeni zadatak Nikole Zigica ili da propitam Jelenu Jankovic tablicu mnozenja...

@milosh:

LOL za prvi deo... TRUE, TRUE...
ali moram priznati da sport (kako to mozemo nazvati kad sportista ima ~10godina) sa vremenom preraste u posao, i to dobro placen...

a odgovor na part 2:

JA to vrlo dobro znam i ne moras da mi objasnjavas...

@milosh:
To je posao kao i svaki drugi, ne bih ja pravio razliku. Ona nije sama u tome, vec ceo tim zivi od njenog rada, ona se exponira ali njeni vrhunski rezlutati nisu koincidencija vec rezultat rada kako njenog tako i ostalih ljudi koji sa njom saradjuju, a svi ti ljudi moraju ziveti od necega. A obzirom na postignute rezultate sve sto se ostvari je zasluzeno.

Pa ljudi ako nisi teniser u prvih 20 velika je sansa da ces biti u debelom minusu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno