Šta je novo?

Vase igracko dostignuce iz retro ere

@worf

ali nekim (jos starijim) programima se 'ne svidja' da rade duplo brze..

Nedavno sam skinuo The Settlers za PC. Ne mogu da se skinem, ode mozak :D
Jedino mi krivo sto nema zvuka :(
Da ne zna neko da li je moguće nekako igrati sa zvukom?

Poslednja izmena:
@truly, dali si uradio setup za zvucnu karticu?? dali igras pod dosboxom ili native??

Commander Keen

Eh da, dešavalo mi se da predjem Commander Keen 4 pa onda i 5 na "Hard" bez izgubljenog života - u cugu.

I Death Rally beše zarazan, ali ne toliko ;)

Frontier - proveo bukvalno 5-6 meseci vremena ispred monitora, kad se saberu svi sati igranja. Evo sta veli :"isao sam legalinim jumpovima sve do rigela, koristio sam moray star boat i fual scoop. problem je sto se posle 2-3 godine ( po vremenu u igri ) drajv pokvari pa ne mozes da skaces ...
****ga...

zato se jednom godišnje obavi generalka motora i nema problema

imas servis engine-a, ***a, mora redovno da se radi..

FIFA Soccer 90 sa jednim zetonom do kraja na aparatima, Civilizacija 1 na PC286 u skoli ;) ali PRVA igra koju pamtim na PC-u je Korea Tetris (isto u skoli... daaaavno '92-'93))

@ mige
Koja je to igra Fishing fun ? Nigde je ne videh, jel imas ti neki link o tome ?
p.s. nadjoh je kod mene na disku :)
sada cu da je startujem pod emulatorom, nikad cuo za igru.
p.s.II prvoaprilska sala i krsina u amosu :)

Poslednja izmena:
Igrao sam Ghostbusterse na Schneideru nekih circa 8 sati i presao dobar deo igre, jel se to racuna?
Ne računa se, ja sam na Spectrumu X puta došao do samog kraja (kad onaj sa mornarskom kapicom ide gore dole ispred one kućice gde svi moraju da uđu).

@ mige
Koja je to igra Fishing fun ? Nigde je ne videh, jel imas ti neki link o tome ?
p.s. nadjoh je kod mene na disku :)
sada cu da je startujem pod emulatorom, nikad cuo za igru.
p.s.II prvoaprilska sala i krsina u amosu :)

Pa jel taj AMos bas toliko ******. Ja reko da ga nadjem i skinem i ne nadjoh ga

juce sam presao "Super Cars 2" na hard nivou sa maximumom poena:
hiscore
avi

Ugh... dostignuca... pa da napisem one na koje sam najvise ponosan ili ih se najvise stidim zbog kolicine fanatizma :D

Imao sam nekada davno svesku sa spiskovima cena svih stanica u svih 8 galaksija u Elite za C64 :D
Posto nikada nisam uspeo da dokucim Neuromancer do kraja uzeo sam program Disk Daemon i rasclanio je. Na kraju sam je mogao preci za bukvalno 5 minuta :D Mada ne znam kako sam to uradio stvorila su se vrata koja vode do raja :D
U buvari sam presao, izmedju ostalog, i Rough Ranger. Neverovatno tezak klon Rolling Thundera!
Uspeo da predjem Prince of Persia za manje od 23 minuta na PCu.
Uspeo da predjem Fallout 2 golim rukama i nogama (bez kompanjona). Ovde sam imao pomoc doduse od ortaka koji je to isto uradio pre mene pa me savetovao.
Igrao Sonic the Hedgehog 3 (konvertovan na arkadni aparat) 5 sati bez prestanka :D
napisacu mozda jos nesko tako se setim

Najzalije mi je sto nikada nisam uspeo da pobedim burazera u tetrisu. A jednom smo igrali partiju Double Blocks-a (tetris za 2 igraca sa podrskom za modem) preko sat ipo vremena i iznervirali sestru do suza :D

Ovo je po meni najbolja igra za C64 ikada napravljena.
http://www.youtube.com/watch?v=CQ3CeHrPzxk&feature=related

O daaaa...secam se kako sam polupao za to vreme preskupi Quick Shot II dok sam igrao ovu igricu, cak se desilo i da su jednom dosli po caleta da ga voze na utakmicu a on bio na toaletu, ja igrao igricu ovi zvonili i zvonili i otisli...cale popi@*@* totalno jer nisam sisao dole nego sam pichio Creatures...*** to je bilo pre skoro 20 godina....wooow, kako vrijeme leti :D

Ovo je po meni najbolja igra za C64 ikada napravljena.
http://www.youtube.com/watch?v=CQ3CeHrPzxk&feature=related

Jedna od najboljih svakako, mada mislim da je Creatures 2 sa tehničke strane dostigao vrhunac.
Uz njega bih stavio i The Untouchables, Daley Thompson Olympic chall. 88, Mayhem in Monsterland, mada bi se našlo i drugih, ove su recimo meni ostale u sećanju zbog sjajne grafike.
E, sad postoji jedna igra koja se pojavila posle svih ovih, tj prva verzija 1994-e, a finalna 2001-e.
U pitanju je Newcomer, RPG koga su radili Mađari, fanatstična igra na 15 disketa, koja slobodno može rame uz rame da se nosi sa svakim Amiga hitom iz ovog žanra.
Prosto nikako ne mogu da nađem vremena da ovo odigram na emulatoru, ali prepruka da se bar pogleda intro i odsluša muzika, čisto da se stekne bar neki utisak o čemu se tu radi.

Evo i par linkova:
http://www.lemon64.com/?mainurl=http://www.lemon64.com/games/details.php?ID=3866
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=3431

Poslednja izmena:
Na A500 dan noc i to jos u crno beloj tehnici (bez modulatora) Worms do iznemoglosti (nas cetvoro dok mi matorci nisu oduzeli tv),a posle toga (kad mi vratise tv) Lotus II,Ruff n Tumble i naravno nezaobilazni MKII i Super Frog (naravno zadnje dve nikad do kraja).Na Lotus II i MKII smo skrsili 2 dzojstika i bar 3-4 dzojpeda.I naravno kad sam nabavio A1200 sve iz pocetka uz dodatak par novih naslova kao sto su Na A500 dan noc i to jos u crno beloj tehnici (bez modulatora) Worms do iznemoglosti (nas cetvoro dok mi matorci nisu oduzeli tv),a posle toga Lotus II,Ruff n Tumble i naravno nezaobilazni MKII i Super Frog (naravno zadnje dve nikad do kraja).Na Lotus II i MKII smo skrsili 2 dzojstika i bar 3-4 dzojpeda.I naravno kad sam nabavio A1200 (koju jos uvek imam i sa vremena na vreme upalim cisto da se podsetim starih dobrih igara) opet sve iz pocetka uz dodatak par novih naslova kao sto su Cannon Fodder 1&2,Lotusa III,Worms DC,Skidmarks,The Settlers,Pinball Fantasies,Slam Tilt,Total Football,Sensible Soccer i naravno Flashback.Bilo je tu mnogo neprospavanih noci zbog igranja i sankcija zbog losih ocena ali ja i dalje igram.
Zaboravih Wings jedina igra koju sam zavrsio dva puta.

Poslednja izmena:
Flasback to care neprevazidjena igra

http://www.youtube.com/watch?v=uyd99ucRJIg

Iskustvo sprzio 3 a500 2 a1200 i tastaturu od a2000 izlomljena plus nekoliko dojstika

sta vise da kazem sve govori za sebe

Posedujem sve igre sto su izasle za amigu oko 95% plus blizzarad 1230 Iv sa 32 rama i celu a500

Poslednja izmena:
C64 Defender of the Crown

http://www.youtube.com/watch?v=6Kk9UfFEYvM

Pit stop 2

nema boljih igara na c64

Iskustvo zlio s kafom c128 i popravljo 10 rf modulator i nakraju prodo 50 dem sprio 2 c 64

Sprzio nesto nije namerno nego modifikovanje hadvera uglavnom zuka i rama i tastarure da budu odvojene itd

i posedujem jos uvek oko 400 disketa 5.25' sa igrama za c64

na c64 - Blue Max, kada letis sa dvokrilcom...

Другар и ја смо прешли Дијабло 2 на сонију 1 из цуга за можда 10-12 сати са два карактера :D, младост лудост :p

Na C64 drugar i ja smo przili Last Ninja 3 ,naravno uz opis iz Sveta Kompjutera.Sjajna igra u to vreme iz 1991.g obrnuli 4,5 puta . Pre godinu dana sam je jos jednom odigrao na svom c64, a verzija za Amigu mi bas nije ostavila neki utisak bez obzira na mnogo bolju grafiku.

Poslednja izmena:
Pitanje za znalce "C64 Defender of the Crown"...

Jel bila neka fora da se Kleopatra "odvuče" u krevet...

To sam negdje čitao, ali mi bil nevjerovatno u igri tog tipa...

za ovo prvi put cujem mozda ali ja za to neznam
Znam samo da sam 100 puta pokuso i na pola pogine sam o mi 2 puta uspelo da ga predjem

Другар и ја смо прешли Дијабло 2 на сонију 1 из цуга за можда 10-12 сати са два карактера :D, младост лудост :p

Izvini ali cu te morati razocarati Diablo 2 ili 1 ili 3 koji izlazi nezavrsava se na zadnjoj kraljici vec kad je 3 puta predjes onda mozes reci da si preso 3 nivoa imam znam da je zadni Hell difficulty kad to predjes preso si igru ali jos nesto sto sony neradi moze ali retko ko je to kupio za sony net igranje zakon

Poslednja izmena:
Izvini ali cu te morati razocarati Diablo 2 ili 1 ili 3 koji izlazi nezavrsava se na zadnjoj kraljici vec kad je 3 puta predjes onda mozes reci da si preso 3 nivoa imam znam da je zadni Hell difficulty kad to predjes preso si igru ali jos nesto sto sony neradi moze ali retko ko je to kupio za sony net igranje zakon

Их мајку му како три пута? Па убили смо џавола :D. Иначе зјб сам се игра је била Дијабло 1.

Kad pocinjes igru.
Pocinjes na normal difficulty.
Kad predjes zadnju kraljicu prelazis na Nightmare difficulty.
Pa nega predjes i dolazis hell difficulty, e njega predjes onda si preso Diablo 2.
Naravno dobijas nagradu nesto nesecam se sta neke iteme uglavnom mislim nesecam se uglavnom tako ide 100%.

Isti fazon je i sa Rezindent Evel 2 ali tamo se nemenja diffculty vec lik skojim si igro.

Poslednja izmena:
Earthworm Jim!!!!!! :banana: Jedna od najboljih igrica ikada!!! Najbolji je drugi deo ubedljivo! Tu je naravno i MK3, Street fighter nikada nisam nesto gotivio :S, Batman & Robin.. I mnogooooooo jos.. Sve navedene sam naveo za Segu Genesis :banana:

Ja sam igrao svasta,ali ne znam sta sam komplet presao osim Simona

Nazad
Vrh Dno