Šta je novo?

Vase igracko dostignuce iz retro ere

Elite rejting na Eliti, a zatim i u Frontieru:D

Double Dragon sa jednim žetonom (lakat je bio zakon).

Poslednja izmena:
Phoeenix skoro 900000 (devetstohiljada poena) Igrali celu noć drugar i ja. On pucao a ja vozio plus barijera.

sad se setih da sam u igrici bombjack na ZX48K jednom prilikom nekoliko puta obrnuo krug. doduse i nije nesto teska.

Da ne otvaram novu temu, zna li neko tj da li se seca Slovenackog filma koji je sniman izmedju 86-89 sa nekim klincima, kerom i racunarima (mislim da je Amiga). Znam da se radnja odvijala na Slovenackom primoriju. Voleo bi da nadjem taj film i odgledam ga ponovo posle 20 godina

Ja sam na žalost imao samo onu pijačnu falš segu, što izgleda kao mega drive 2 a prima nes igre (žute ketridže). Prešao sam na tome svaku igru koju sam igrao, a mnoge glupe igre sam igrao samo zato što ih niko u selu nije mogao preći. Onda ja to uzmem i obično za jednu-dve noći završim. Imao sam i imam još uvek negde spisak sa igrama, hronološki poređane, a crvenom bojom su bile malobrojne igre koje nisam uspeo preći ali su i one na kraju pocrnele. Poslednji je ostao side pocket, već na kraju moje konzolaške karijere, imao ga je jedan jedini lik i trampio sam sve svoje ketridže za taj jedan i na kraju ga uspeo preći. Zanimljivo, on je bio stotinu i prva igra na spisku i tada sam se penzionisao :), ali još uvek ponekad opikam nešto sa društvom da se podsetimo starih dobrih vremena.
I eto, to smatram nekim svojim dostignućem jer bilo je tu, po mom mišljenju prilično teških igara. Mogao bih i da nađem i okačim spisak ako nekog zanima :).

Ja sam na žalost imao samo onu pijačnu falš segu, što izgleda kao mega drive 2 a prima nes igre (žute ketridže). Prešao sam na tome svaku igru koju sam igrao, a mnoge glupe igre sam igrao samo zato što ih niko u selu nije mogao preći. Onda ja to uzmem i obično za jednu-dve noći završim. Imao sam i imam još uvek negde spisak sa igrama, hronološki poređane, a crvenom bojom su bile malobrojne igre koje nisam uspeo preći ali su i one na kraju pocrnele. Poslednji je ostao side pocket, već na kraju moje konzolaške karijere, imao ga je jedan jedini lik i trampio sam sve svoje ketridže za taj jedan i na kraju ga uspeo preći. Zanimljivo, on je bio stotinu i prva igra na spisku i tada sam se penzionisao :), ali još uvek ponekad opikam nešto sa društvom da se podsetimo starih dobrih vremena.
I eto, to smatram nekim svojim dostignućem jer bilo je tu, po mom mišljenju prilično teških igara. Mogao bih i da nađem i okačim spisak ako nekog zanima :).

Brate, moja prica isto. Ta konzola je bila poznata kao Terminator. I ja sam takodje imao spisak igara, samo sto sam ja sa "o" oznacavao igre koje sam presao a sa "x" one koje nisam uspeo. Lud provod bio s tim. :)

Ma bilo je raznih konzola koje su primale te ketridže, a mogli su i oni sivi veliki, original NES, ali preko adaptera koji sam isto imao.
A terminator je malo drugačiji i ima veće džojstike na kojima su mislim A i B obrnuti. Ovo moje baš izgleda skoro isto kao mega drive 2, samo nema crveno power već prekidač i lakše je jedno tri puta :), čist plastikaner. Pored takve dve, imam ispod kreveta uskladištena i dva originala. Koja je to razlika u kvalitetu izrade...

Presao sam mnogo igara ,mada mi je najdraze bilo kad sam otkljucao sve kostime u Spiderman 1 za PSX

Trenutno čega mogu da se setim je prelaženje Samurai Shodown i Street Fighter II Champion Edition на automatima sa jednim žetonom. Good ol' days.

hmm... definitivno to bi bio Mortal Kombat 2 na mojoj amigi 600 :) .Em sto sam cepao svakoga - em sam znao SVAKI fatality :) ... em bi se ortaci extra smorili kada uradim fatalaty a moja amigica kmechi - insert disk 1, insert disk 3, insert disk 2 - pa odradi fatalaty od 2 sekunde .. pa onda opet insert disk 3, insert disk 1, insert disk 2 ... choose your fighter :) . I pored te patnje sa diskovima i dan danas nedostaje mi moja amiga 600 :) . Dosta sam vremena izgubio dok nisam presao cannon fodder,ruff`n`tumble,hudson hawk ...

Zar nije amiga 600 imala HD controller. ja da sam imao to ne bi presao do 2000-e u vode pc i "kompatibilci"

Ma... da se nije pokvario transformator (*$@@$ ne bi ni gledao nista do WinXP

...
Mislim da sam zavrsio na spekiju BB Strikes back... bez cheata... al sto je bilo nekad lepog vijanja za cheatovima... cccc... casopis , savet , razne fore, neko presao itd .. sav se raspekmezim za tim neumrezenim a ipak povezanim svetom :S

Poslednja izmena:
hmm... definitivno to bi bio Mortal Kombat 2 na mojoj amigi 600 :) .Em sto sam cepao svakoga - em sam znao SVAKI fatality :) ... em bi se ortaci extra smorili kada uradim fatalaty a moja amigica kmechi - insert disk 1, insert disk 3, insert disk 2 - pa odradi fatalaty od 2 sekunde .. pa onda opet insert disk 3, insert disk 1, insert disk 2 ... choose your fighter :) . I pored te patnje sa diskovima i dan danas nedostaje mi moja amiga 600 :) . Dosta sam vremena izgubio dok nisam presao cannon fodder,ruff`n`tumble,hudson hawk ...
I ja se sećam tog menjanja disketa u MKII (imao sam A500) ali mi to tada nije ni najmanje smetalo jer sam bio fasciniran igrom :)

Gomila igrica je prosla.. od C64 do savremenog PC-a... ali dostignuce bi recimo bilo prelazenje Carrier Air Wing automata sa jednim zetonom u igraonici '95-'96 (na amigi je to mozda bio UN Squadron).

Elite status u Elite-i na C64
Elite status u Frontier-u na Amigi
Elite status u First Encounters-u na PC-ju

mmmm..... ;)

Poslednja izmena:
Elite! Mmmmmm! To sam igrao i na C64, ali na A1200 je bilo nezaboravno! Posebno kada sam naucio da se parkiram u stanice! Hehehe! Status: 0 ! Cim uletim u dog-fight a oni me zbombaju!
Najsrecniji sam bio kada sam presao Final Fight na iznajmljenoj Segi MD2 !

Konacno saznah sta je ovaj beli kvadratic (gaze protection:)
EOB2 mi je bio totalno dosadan i vec sam pomisljao da odustanem od takvih igrinca a onda sam kupio (i bio kupljen od strane)
BC i dogurao sam do poslednjeg neprijatelja (part 36), i to smatram rekordom, a igrica inace ima osrednje teske zagonetke.

Moje najvece dostignuce, Amiga - Formula One Grand Prix by Geoff Crammond, Monaco kvalifikacije:
1:16:242 (pamtim rezultat :d ), to je bilo najjace u drustvu :)

Ja sam u trci vozio 1:13.9xx, sa D gumama.. Quali je išao 1:13.0xx. Drugar je imao bolje vreme i od mene. Moje naj-dostignuće je što sam vozio celu trku u Monacu-najteži nivo, kretao sa poslednje pozicije, i do kraja drugoplasiranog ostavio za osam krugova.

Mislim da sam tih godina maltene svako treće veče vozio po celu trku. :)

P.S.
Jeste stara poruka, ali ceo Retro podforum je u tom fazonu.. :)

Nope. Najduže stojeće vreme koje sam imao je bilo 1:13.135, dok nisam sobalio prednji spojler na 62 i odradio 0xx. Inače je svecki rekord 12 nešto. Ima tu par caka, najbrže se vozi na 500tci, i F1GP i Indy 500. A1200 mota F1GP brže od realtime pa je teže precizno izvesti krug.. Znam da si me namučio sa Indy 500, ali sam kod VP-a na njegovoj A500 odradio za preko milju bolji prosek kruga.. Dobra stara vremena. :)

^ :)

i ja sam peglao kao blesav F1GP, to su bili dani pripreme, testiranja a onda trka u realtimeu od sat i po bez prestanka :D :D ...

btw, mozda sam spominjao u ovom threadu ali me mrzi da trazim:
ko god da je igrao Obsessesion moze da mi posalje HiScore pa cu ga uvrstiti na sajt: http://wet.atari.org/obsession/

Skroz sam zaboravio na Slicks'n'Slide za koju smo imali ligu i program za kompajliranje top listi.. Još u vreme Sezam BBS-a. :)

a i ti si bio na sezamu... :) koji ti je bio nick?

Prvi moj user je bio 'senna', nešto kasnije 'snejk'. Oba usera postojala su i na starom sezamu, i na PRO-u.

Ti?

mislim da sam bio milank ... jel znas mozda gde se moze naci arhiva poruka? iskreno poznat mi je nik senna. inace ja nisam ni prelazio na PRO.

Evo i mog skromnog doprinopsa

ZX Spectrum
Bomb Jack - oko 2.500.000 obavezan je bio bonus od 50.000 na svakom nivou od prvih 10 inace bi prekidao i pocinjao igru ponovo, inace spekija nisam gasio danima da bi bio zapisan score :)
Target Renegade - sa komisjom u dublu protiv gomile ja sam imao nekih 2.700.000 (bio sam bolji sa onom macolom u garazi pa sam imao bolji score) a komsija oko 2.000.000 a mogli smo ko zna koliko da igramo da nije upala keva i iscupala komp iz struje to je bilo za nekih 6-8 sati igranja broj zivora je izasao van ekrana kad zagines nista se ne desava.

C64
Crazy Cars 3 - Seo prvi put i odigrao 5-6 sati bez prestanka rezultat verovatno neke milijarde zaboravio sam.

Amiga 500
Pinball Fantasy - Party Land 1.500.000.000+++ (da preko milijardu ipo) "extra balls" i mozda "earthquake" ovo bi ostalo zapisano da se amiga nije zabagovala i blokirala prilikom upisivanja skora na disketu.
F1 Domark i Vroom - Igrao sa nogom Competition Pro protiv kompa i drugara turnire "ja pobedio" :)
Mortal Kombat 2 - Igrao sa nogom Competition Pro protiv kompa i drugara turnire "ja pobedio" :) (ne tako lako kao Vroom i F1 i bez fatality-ja)

Sony PS
Tekken - Prvi put uzeo Sony i onog lika Eddie i presao igricu za nekoliko sati-vece :) na kraju se pojavljuje neka limuzina.

Ima jos toga ako se setim napisacu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno